Mulla on ärtynyt suoli oy ja refluxi. Oon kokeillu vaikka minkälaista lääkettä, kuituja yms. Mikään ei oo oikein tuonut helpotusta, paitsi nyt tällä viikolla, kun satuin ostamaan tomaattimehua ja otan sitä aamuisin heti herättyäni, niin vatsani on ihan toisenlainen. Ei murise, ei turpoa ja on muutenkin rauhoittunut. Seurailen tilannetta...
Mut ihme aine, jos tuon tekee!
tomaattimehu auttoi
30
20605
Vastaukset
- samat viat
niin ,että minkälaista tomaatti mehua ostit?
vois kokeilla itsekkiin kun on noita vaivoja. Refluksi – takaisinvirtaus – poikkeaa tavallisesta närästyksestä siinä, että silloin happamat röyhtäykset pyrkivät suuhun asti, mitä ne aidossa närästyksessä eivät tee. Kyse on eri ruoka-aineiden sulamattomuudesta. Valkuaisaineiden sulamattomuus möyrii vatsasta happoja ylös. Vatsa huutaa silloin lisää pepsiiniä, jonka tehtävänä on sulattaa valkuaisaineita. Ehkä sappitiehyt on puuroutunut niin tukkoon, ettei ruumiin oma pepsiini, joka valmistuu maksan yhteydessä, pääse vatsaan asti. Vatsahappojen neutralointia pidän virheellisenä hoitona, koska se ei puutu syyhyn, vaan ainoastaan oireisiin, jolloin itse syy saattaa pahentua entisestään, silloin ylläpidetään pepsiinin puutetta, mikä on vaarallista.
Luonnossakin on pepsiinin lähteitä. Tomaatti on yksi. Periaatteessa siis hyvä, mutta mutta… Jos valkuaisaineet eivät sula, silloin sen sulamattomuuksia kertyy ruumiiseen. Ne ovat silloin ravintona kaikelle ruumiiseen kuulumattomalle kasvannaiselle, esim. syövälle. Solanaceae-kasveilla, johon kuuluvat mm. tomaatti, peruna ja tupakka, on taipumus itsenäiseen kasvuun. Ihmisen, joka kärsii jostain kasvannaisesta, ei pitäisi käyttää solanaceae-kasveja. Ja jos haluaa kasvannaisia ennalta ehkäistäkin, on hyvä rajoittaa niiden käyttöä ja tietysti sulattaa hyvin valkuaisaineensa. Muita pepsiinin lähteitä ruoka-aineissa ovat: klementiinit, soijalesitiini, mustaseljamehu, vehnänalkioöljy, vihreät karviaiset, vehnän leseet, vehnän idut, brokkoli, kukkakaali, variksenmarja.
Jos kuitenkin oman pepsiinin muodostus on vähäistä, tai sen pääsy mahaan on estynyt, tehokkain tapa saada valkuaisaineensa sulamaan, on rajoittaa valkuaisaineen syöntiä sulatuskykynsä puitteisiin, samoin kannattaa rajoittaa myös makean, etenkin hedelmäsokerin syöntiä ja nauttia apteekista saatavaa pepsiini-pulveria. Todennäköisesti se ei ole apteekin hyllytavaraa, koska ruoansulatuksen päälle ei ymmärretä, mutta ne hankkivat sitä kyllä. Pepsiini vaatii happaman ympäristön, joten yleensä sen kanssa pitäisi ottaa jonkin verran suolahappoa, se on turvallisempaa munuaisten kannalta. Hoitona tämä on kaikkein luonnonmukaisin, koska käytetään samaa ainetta kuin ruumiskin käyttää valkuaisaineen sulattamiseen.- pepsiini
on alkanut maksassa syntyä?
- mikä seuraus?
pepsiini kirjoitti:
on alkanut maksassa syntyä?
Mahalaukussa eli mahassa (ei vatsassa) on maharauhasia, joissa on useanlaisia soluja.
- limasolut erittävät suojaavaa ja liukastavaa limaa.
- pääsolut erittävät pepsiinin esiastetta pepsinogeeniä, josta muodostuu pepsiiniä mahalaukun happamassa nesteessä.
- katesolut erittävät protoneja (vetyioneja) ja kloridi-ioneja, siis suolahappoa (mahaneste on hapanta). Katesolut erittävät myös B12-vitamiinin imeytymiselle olennaista tekijää.
- hormonisolut erittävät ruuansulatustoimintoja sääteleviä hormoneja. Näitä soluja on muuallakin ruuansulatuskanavassa. mikä seuraus? kirjoitti:
Mahalaukussa eli mahassa (ei vatsassa) on maharauhasia, joissa on useanlaisia soluja.
- limasolut erittävät suojaavaa ja liukastavaa limaa.
- pääsolut erittävät pepsiinin esiastetta pepsinogeeniä, josta muodostuu pepsiiniä mahalaukun happamassa nesteessä.
- katesolut erittävät protoneja (vetyioneja) ja kloridi-ioneja, siis suolahappoa (mahaneste on hapanta). Katesolut erittävät myös B12-vitamiinin imeytymiselle olennaista tekijää.
- hormonisolut erittävät ruuansulatustoimintoja sääteleviä hormoneja. Näitä soluja on muuallakin ruuansulatuskanavassa.En tiedä, milloin pepsiini on alkanut muodostua maksan yhteydessä. Siitä on aikaa varmaan kymmeniä tuhansia vuosia. Kysymys on kyllä hieman akateeminen nykyisiä vatsavaivoja ajatellen.
Kirjoittamasi oppikirjan käsitys pepsiinin ja suolahapon muodostuksesta on periaatteessa kymmeniä vuosia vanha. Minusta tuo käsitys on hieno, mutta olen pahoillani, että minun täytyy olla eri mieltä kanssasi sen luotettavuudesta. Asian todellinen laita olisi selvitettävissä hyvin yksinkertaisilla kokeilla. Toiselle potilaalle syötetään normaaleita edellä kuvaamaasi käsitykseen pohjautuvia lääkärin määräämiä lääkkeitä, niitä on apteekin hyllyissä runsaasti. Toista potilasta hoidetaan niin, että hierotaan mm. sappitiehyt avoimeksi, viritetään ruokavaliota ja annetaan ruokaa sulattavia aineita korvaushoitona. Katsotaan kumpi potilas paranee ja kumpi ei. Itselläni on vuosikymmenien hyvät kokemukset siitä mitä muille neuvon, ne käsitykset toimivat käytännössä, silloin teoria on oikea. Siksi niitä levitän.
Suolahappo muuten muodostuu sekin maksassa. Raaka-aineena maksa käyttää siihen käytöstä poistettavaa verta, joka pannaan kierrätykseen. Luonto on hyvin taloudellinen. Kierrätyksestä johtuu anemian ja suolahapon puutteen välinen yhteys; jos verta on vähän, ei ole mistä maksa valmistaa suolahappoa. Sappitiehyeen kautta happo yhdessä pepsiinin kanssa pääsee mahaan tai sitten ei. Hoitavan henkilökunnan täytyisi pitää huoli siitä, että oma happo pääsee esteettä mahaan. Sappitiehyt puuroutuu tukkoon jos suolahapon muodostus on tarpeeseen nähden liian pientä. Eräs maksan tärkeistä tehtävistä kun on palauttaa verestä siivilöimänsä puutteellisesti sulanut aines takaisin ruoansulatukseen. Hyvä prosessisuunnittelija matkisi tässä luojaansa, jos pääsisi suunnittelemaan ihmistä. Tämä sulamattomien palautus uudelleensulatukseen on eräs syy sappitiehyeen puuroutumiseen. Kannattaa käytännössä todentaa nämä parantaja Blomkvistin kymmeniä vuosia sitten selvittämä asia. Hänkin oli tietoinen, että hänen käsityksensä poikkeaa vallitsevasta käsityksestä, mitä tulee pepsiinin ja suolahapon muodostukseen. Siksi hän testasi ja tutki oman käsityksensä luotettavuutta pitkään ennen kuin totesi sen pitävän paikkansa paremmin kuin yleinen oppikirjan käsitys. Kannattaa testata!- kiinnostuin
certo kirjoitti:
En tiedä, milloin pepsiini on alkanut muodostua maksan yhteydessä. Siitä on aikaa varmaan kymmeniä tuhansia vuosia. Kysymys on kyllä hieman akateeminen nykyisiä vatsavaivoja ajatellen.
Kirjoittamasi oppikirjan käsitys pepsiinin ja suolahapon muodostuksesta on periaatteessa kymmeniä vuosia vanha. Minusta tuo käsitys on hieno, mutta olen pahoillani, että minun täytyy olla eri mieltä kanssasi sen luotettavuudesta. Asian todellinen laita olisi selvitettävissä hyvin yksinkertaisilla kokeilla. Toiselle potilaalle syötetään normaaleita edellä kuvaamaasi käsitykseen pohjautuvia lääkärin määräämiä lääkkeitä, niitä on apteekin hyllyissä runsaasti. Toista potilasta hoidetaan niin, että hierotaan mm. sappitiehyt avoimeksi, viritetään ruokavaliota ja annetaan ruokaa sulattavia aineita korvaushoitona. Katsotaan kumpi potilas paranee ja kumpi ei. Itselläni on vuosikymmenien hyvät kokemukset siitä mitä muille neuvon, ne käsitykset toimivat käytännössä, silloin teoria on oikea. Siksi niitä levitän.
Suolahappo muuten muodostuu sekin maksassa. Raaka-aineena maksa käyttää siihen käytöstä poistettavaa verta, joka pannaan kierrätykseen. Luonto on hyvin taloudellinen. Kierrätyksestä johtuu anemian ja suolahapon puutteen välinen yhteys; jos verta on vähän, ei ole mistä maksa valmistaa suolahappoa. Sappitiehyeen kautta happo yhdessä pepsiinin kanssa pääsee mahaan tai sitten ei. Hoitavan henkilökunnan täytyisi pitää huoli siitä, että oma happo pääsee esteettä mahaan. Sappitiehyt puuroutuu tukkoon jos suolahapon muodostus on tarpeeseen nähden liian pientä. Eräs maksan tärkeistä tehtävistä kun on palauttaa verestä siivilöimänsä puutteellisesti sulanut aines takaisin ruoansulatukseen. Hyvä prosessisuunnittelija matkisi tässä luojaansa, jos pääsisi suunnittelemaan ihmistä. Tämä sulamattomien palautus uudelleensulatukseen on eräs syy sappitiehyeen puuroutumiseen. Kannattaa käytännössä todentaa nämä parantaja Blomkvistin kymmeniä vuosia sitten selvittämä asia. Hänkin oli tietoinen, että hänen käsityksensä poikkeaa vallitsevasta käsityksestä, mitä tulee pepsiinin ja suolahapon muodostukseen. Siksi hän testasi ja tutki oman käsityksensä luotettavuutta pitkään ennen kuin totesi sen pitävän paikkansa paremmin kuin yleinen oppikirjan käsitys. Kannattaa testata!esittämästäsi teoriasta. Minulla on ollut närästystä lapsesta saakka ja vasta nyt aikuisena huomasin, että viljatuotteet ovat ne jotka ärsyttävät vatsanlimakalvoa, aiheuttaen närästystä ja sitä kautta ruokatorventulehduksia. Sappikivet on leikattu, samoin sappirakko poistettu. Minulla sappitiehyet supistelevat voimakkaasti varsinkin laihduttaessani. Viimeksi kuona-aineet ja kolesterolimössöt työntyivät kivinä sappitiehyistä ulos. Myös maksa-arvot kohosivat jonkin verran.
Lääkkeet auttavat tasan tarkkaan niin kauan kun kuuri kestää ja oireet palaavat sen jälkeen takaisin. Mutta nyt vihdoin ja viimein uskon, että viljat eivät minulle sovi missään muodossa, samoin hiilihydraattipitoiset teollisuusmössöt. Olen yksinkertaisesti lapsesta saakka rääkännyt vatsani huonoon kuntoon.
Nyt tilanne on siinä pisteessä, että ihan oikeasti paranemisprosessi alkaa jo toimia. Hetkessä vatsaa ei kuntoon saa, vaan paraneminen tapahtuu hitaasti. Uskoisin, että paluuta ei ole tuohon lapsena opittuun hiilihydraattipitoiseen syömiseen. Pois vaan viinerit, munkit, pullat, leivät, puurot yms. pois ja uusi elämä on alkanut.
Mitkä ruuat parhaiten sulattavat sappitiehyeet avoimeksi? - mikä seuraus?
certo kirjoitti:
En tiedä, milloin pepsiini on alkanut muodostua maksan yhteydessä. Siitä on aikaa varmaan kymmeniä tuhansia vuosia. Kysymys on kyllä hieman akateeminen nykyisiä vatsavaivoja ajatellen.
Kirjoittamasi oppikirjan käsitys pepsiinin ja suolahapon muodostuksesta on periaatteessa kymmeniä vuosia vanha. Minusta tuo käsitys on hieno, mutta olen pahoillani, että minun täytyy olla eri mieltä kanssasi sen luotettavuudesta. Asian todellinen laita olisi selvitettävissä hyvin yksinkertaisilla kokeilla. Toiselle potilaalle syötetään normaaleita edellä kuvaamaasi käsitykseen pohjautuvia lääkärin määräämiä lääkkeitä, niitä on apteekin hyllyissä runsaasti. Toista potilasta hoidetaan niin, että hierotaan mm. sappitiehyt avoimeksi, viritetään ruokavaliota ja annetaan ruokaa sulattavia aineita korvaushoitona. Katsotaan kumpi potilas paranee ja kumpi ei. Itselläni on vuosikymmenien hyvät kokemukset siitä mitä muille neuvon, ne käsitykset toimivat käytännössä, silloin teoria on oikea. Siksi niitä levitän.
Suolahappo muuten muodostuu sekin maksassa. Raaka-aineena maksa käyttää siihen käytöstä poistettavaa verta, joka pannaan kierrätykseen. Luonto on hyvin taloudellinen. Kierrätyksestä johtuu anemian ja suolahapon puutteen välinen yhteys; jos verta on vähän, ei ole mistä maksa valmistaa suolahappoa. Sappitiehyeen kautta happo yhdessä pepsiinin kanssa pääsee mahaan tai sitten ei. Hoitavan henkilökunnan täytyisi pitää huoli siitä, että oma happo pääsee esteettä mahaan. Sappitiehyt puuroutuu tukkoon jos suolahapon muodostus on tarpeeseen nähden liian pientä. Eräs maksan tärkeistä tehtävistä kun on palauttaa verestä siivilöimänsä puutteellisesti sulanut aines takaisin ruoansulatukseen. Hyvä prosessisuunnittelija matkisi tässä luojaansa, jos pääsisi suunnittelemaan ihmistä. Tämä sulamattomien palautus uudelleensulatukseen on eräs syy sappitiehyeen puuroutumiseen. Kannattaa käytännössä todentaa nämä parantaja Blomkvistin kymmeniä vuosia sitten selvittämä asia. Hänkin oli tietoinen, että hänen käsityksensä poikkeaa vallitsevasta käsityksestä, mitä tulee pepsiinin ja suolahapon muodostukseen. Siksi hän testasi ja tutki oman käsityksensä luotettavuutta pitkään ennen kuin totesi sen pitävän paikkansa paremmin kuin yleinen oppikirjan käsitys. Kannattaa testata!En ole happolääkkeiden kannalla kuin ainoastaan satunnaisissa tapauksissa. Itse käytin vähän aikaa nexiumia eikä siitä ollut apua, mieluummin tilanne tuli pahemmaksi. Pyrin välttämään lääkkeitä. Niitä syödään ihan liikaa, ja ne sotkevat aineenvaihduntaa. Toisilla lääkkeillä joudutaan sitten korjaamaan toisten aihauttamia haittavaikutuksia. Voi onnetonta vanhuksia, joiden lääkityksiä ei oikein kukaan valvo! Heillä maksa ei pysty käsittelemään lääkkeitä siinä missä nuoremmilla. He ovat hyvin usein ylilääkittyjä.
Siinä olet oikeassa, että maksa voi olla monilla huonossa kunnossa. Maksalla on hyvin monia tehtäviä, mm. rasvojen emulgointi ja myrkkyjen haitattomaksi tekeminen. Myrkyt tulevat helpommin eritettävään muotoon esim. munuaisten kautta. Sapen kautta poistuu monia myrkkyjä suoleen. kiinnostuin kirjoitti:
esittämästäsi teoriasta. Minulla on ollut närästystä lapsesta saakka ja vasta nyt aikuisena huomasin, että viljatuotteet ovat ne jotka ärsyttävät vatsanlimakalvoa, aiheuttaen närästystä ja sitä kautta ruokatorventulehduksia. Sappikivet on leikattu, samoin sappirakko poistettu. Minulla sappitiehyet supistelevat voimakkaasti varsinkin laihduttaessani. Viimeksi kuona-aineet ja kolesterolimössöt työntyivät kivinä sappitiehyistä ulos. Myös maksa-arvot kohosivat jonkin verran.
Lääkkeet auttavat tasan tarkkaan niin kauan kun kuuri kestää ja oireet palaavat sen jälkeen takaisin. Mutta nyt vihdoin ja viimein uskon, että viljat eivät minulle sovi missään muodossa, samoin hiilihydraattipitoiset teollisuusmössöt. Olen yksinkertaisesti lapsesta saakka rääkännyt vatsani huonoon kuntoon.
Nyt tilanne on siinä pisteessä, että ihan oikeasti paranemisprosessi alkaa jo toimia. Hetkessä vatsaa ei kuntoon saa, vaan paraneminen tapahtuu hitaasti. Uskoisin, että paluuta ei ole tuohon lapsena opittuun hiilihydraattipitoiseen syömiseen. Pois vaan viinerit, munkit, pullat, leivät, puurot yms. pois ja uusi elämä on alkanut.
Mitkä ruuat parhaiten sulattavat sappitiehyeet avoimeksi?Maha ja suoli ärtyvät, jos ruoka siellä sulamisen sijasta käy (hiilihydraatit), mätänee (valkuaisaine) tai härskiintyy (rasvat ). Silloin yleensä närästää, röyhtäyttää, on ilmavaivoja, ummetusta tai ripulia. Silloin bakteereillakin on tilaisuus kotiutua. Syntyneistä kaasuista pahin on valkuaisaineen sulamattomuudesta syntyvä mädän kananmunan hajuinen rikkivety. Se on niin paha kaasu, että eivät betoniset viemäriputkatkaan sitä pitkään syöpymättä kestä. Siis ruokaa sulattamaan tarpeen mukaan pepsiinillä (valkuaisaine), suolahapolla ( rasvat ja rikki) ja/tai betaiinihydrokloridilla ( hiilihydraatit, kalkki ja kahvi). Jo ärtynyttä vatsaa voi rauhoittaa juomalla aamulla tyhjään vatsaan lasillisen haaleaa vettä, jossa on 0,5 – 1 teelusikallista karkeaa merisuolaa. Noin 20-30 minuuttiin ei nautita mitään muuta. Voi aloittaa koko lusikallisella ja pienentää sitten puolilusikalliseen. Näin pari viikkoa tai vähemmän.
Närästys ilman kosteita röyhtäisyjä johtuu siitä, ettei ruumiilla ole riittävästi sulattavaa ainetta sulattaakseen paljoa hiilihydraatteja (sokerit, tärkkelys, peruna, viljat..) , kalkkia (pitoisia esim. kaura, vehnä, tattari, maissi) ja kahvia. Sulattava aine on tässä tapauksessa betaiinihydrokloridi. Sillä tuontyyppinen närästys lähtee pois kuin rusakko makuulta. Tästä olen kirjoitellut aikaisemmin, joten en tässä toista. Sen voi tähän lisätä, että viljoista ohra on sellainen, että se ei rasita mitenkään, sillä on vain hyviä vaikutuksia.
Koska olet potenut sappikiviäkin, se todennäköisesti viittaa jatkuneeseen suolahapon puutteeseen. Kun rikki ja rasvat eivät sula, siinä on useimmiten alku kivimuodostukseen. Sitä voi edellinen puute pahentaa. Viittaan tässäkin aiempiin kirjoituksiin. Korostaisin sitä, että sinulla on turpoavan sappesi takia riski saada flimmereitä. Riskiä pienentääksesi nauti 2 keskikokoista raakaa punasipulia viikossa, suosi graavisiikaa ja banaania ja taputtele oikeaa kylkeäsi kainalon ja kylkiluitten alareunan puolivälissä.
Sappitie pitäisi hieroa auki. Jos et tunne sen hieronnan osaajia, kokeile reipasta liikuntaa, edellä mainittuja sulattavia aineita ja ruokasi tasapainottamista sulatuskykysi mukaiseksi. Silloin ajan myötä sappitien toiminta normalisoituu.Juo riittävästi. Juureksia, ohraa, lehtivihanneksia ja hieman lihaa ja kalaa voit varmaan syödä ihan turvallisesti, käytä luomua jos saat.mikä seuraus? kirjoitti:
En ole happolääkkeiden kannalla kuin ainoastaan satunnaisissa tapauksissa. Itse käytin vähän aikaa nexiumia eikä siitä ollut apua, mieluummin tilanne tuli pahemmaksi. Pyrin välttämään lääkkeitä. Niitä syödään ihan liikaa, ja ne sotkevat aineenvaihduntaa. Toisilla lääkkeillä joudutaan sitten korjaamaan toisten aihauttamia haittavaikutuksia. Voi onnetonta vanhuksia, joiden lääkityksiä ei oikein kukaan valvo! Heillä maksa ei pysty käsittelemään lääkkeitä siinä missä nuoremmilla. He ovat hyvin usein ylilääkittyjä.
Siinä olet oikeassa, että maksa voi olla monilla huonossa kunnossa. Maksalla on hyvin monia tehtäviä, mm. rasvojen emulgointi ja myrkkyjen haitattomaksi tekeminen. Myrkyt tulevat helpommin eritettävään muotoon esim. munuaisten kautta. Sapen kautta poistuu monia myrkkyjä suoleen.Olen aivan samaa mieltä kemiallisista lääkkeistä, ne eivät kuulu ihmisruumiiseen, vaan pyörivät siellä kuin hiekka kellon rattaissa. Itse en ole 70-luvun jälkeen käyttänyt kuin ehkä tusinan verran aspiriinia tai vastaavaa ja hammaslääkärin mieliksi pari antibioottikuuria. Jouduin seuraamaan erään vanhuksen viime taivalta. Hän oli sairaalassa. Vatsa ei enää oikein toiminut ja hengitys alkoi käydä vaikeaksi kun sulamattomuudet kertyivät keuhkoihin. Kysyin, eikö hänelle voisi antaa jotain ruokaa sulattavaa. Se ei käynyt, sillä sairaalassa he hoitavat vain tauteja. Vanhusta lääkittiin, mm. tulehduslääkkeillä, että keuhkojen tila saataisiin paremmaksi. Juuri kun tulehdus- ym. arvot saatiin hoidettua kohdalleen, potilas kuoli, oikeastaan tikahtui kuoliaaksi huonon hengityksen vuoksi. Tällaista tämä aika on. Kyseessä oli tässä vanhus, joka oli jo nauttinut elämästään kylläiseksi asti, mutta sama saattaa käydä nuoremmallekin. Olisi hyvin toivottavaa, että ymmärrettäisiin juuri huonon ruoansulatuksen olevan syynä useimpiin sairauksiin. Silloin pitäisi hoitaa ruoansulatusta, eikä taistella huonon ruoansulatuksen seurauksia vastaan kalliisti, mutta perin huonolla teholla.
Kun puhuit ruumiin myrkyistä, täytynee kertoa Blomkvistin mielenkiintoinen näkökulma umpisuoleen. Hän näki sen toiminnan eräänlaisena myrkkykondensaattorina – ei hän kyllä tätä termiä käyttänyt – joka kerää elimistöstä haitallisia aineita, etteivät ne ylittäisi ruumiin poistokykyä. Sieltä sitten vähitellen myrkyt vapautuvat kun ruumiin kapasiteetti sen sallii. Tarvittaessa Blomkvist hieroi umpisuolen tyhjäksi ja tuhosi vapautuneet myrkyt. Potilas saattoi jatkaa taas puhtaalta pöydältä. Häneltä olisi paljon opittavaa. Yhtä johdonmukaista toimintaa kuin hänellä elävän ihmisruumiin kanssa olen nähnyt vain dieselmoottorin korjaajalla.- paljon neuvoista!
certo kirjoitti:
Maha ja suoli ärtyvät, jos ruoka siellä sulamisen sijasta käy (hiilihydraatit), mätänee (valkuaisaine) tai härskiintyy (rasvat ). Silloin yleensä närästää, röyhtäyttää, on ilmavaivoja, ummetusta tai ripulia. Silloin bakteereillakin on tilaisuus kotiutua. Syntyneistä kaasuista pahin on valkuaisaineen sulamattomuudesta syntyvä mädän kananmunan hajuinen rikkivety. Se on niin paha kaasu, että eivät betoniset viemäriputkatkaan sitä pitkään syöpymättä kestä. Siis ruokaa sulattamaan tarpeen mukaan pepsiinillä (valkuaisaine), suolahapolla ( rasvat ja rikki) ja/tai betaiinihydrokloridilla ( hiilihydraatit, kalkki ja kahvi). Jo ärtynyttä vatsaa voi rauhoittaa juomalla aamulla tyhjään vatsaan lasillisen haaleaa vettä, jossa on 0,5 – 1 teelusikallista karkeaa merisuolaa. Noin 20-30 minuuttiin ei nautita mitään muuta. Voi aloittaa koko lusikallisella ja pienentää sitten puolilusikalliseen. Näin pari viikkoa tai vähemmän.
Närästys ilman kosteita röyhtäisyjä johtuu siitä, ettei ruumiilla ole riittävästi sulattavaa ainetta sulattaakseen paljoa hiilihydraatteja (sokerit, tärkkelys, peruna, viljat..) , kalkkia (pitoisia esim. kaura, vehnä, tattari, maissi) ja kahvia. Sulattava aine on tässä tapauksessa betaiinihydrokloridi. Sillä tuontyyppinen närästys lähtee pois kuin rusakko makuulta. Tästä olen kirjoitellut aikaisemmin, joten en tässä toista. Sen voi tähän lisätä, että viljoista ohra on sellainen, että se ei rasita mitenkään, sillä on vain hyviä vaikutuksia.
Koska olet potenut sappikiviäkin, se todennäköisesti viittaa jatkuneeseen suolahapon puutteeseen. Kun rikki ja rasvat eivät sula, siinä on useimmiten alku kivimuodostukseen. Sitä voi edellinen puute pahentaa. Viittaan tässäkin aiempiin kirjoituksiin. Korostaisin sitä, että sinulla on turpoavan sappesi takia riski saada flimmereitä. Riskiä pienentääksesi nauti 2 keskikokoista raakaa punasipulia viikossa, suosi graavisiikaa ja banaania ja taputtele oikeaa kylkeäsi kainalon ja kylkiluitten alareunan puolivälissä.
Sappitie pitäisi hieroa auki. Jos et tunne sen hieronnan osaajia, kokeile reipasta liikuntaa, edellä mainittuja sulattavia aineita ja ruokasi tasapainottamista sulatuskykysi mukaiseksi. Silloin ajan myötä sappitien toiminta normalisoituu.Juo riittävästi. Juureksia, ohraa, lehtivihanneksia ja hieman lihaa ja kalaa voit varmaan syödä ihan turvallisesti, käytä luomua jos saat.Suola varmaan auttaa sitten ruuansulatuksessa? Vaikuttaako suola eritavalla ruuansulatuksessa noin nautittuna erikseen, kuin suola ruoka yhdistettynä?
Mitä olet mieltä mansikoista ja vaapukoista? Nimittäin, ne helpottavat nopeasti, jos minulla on pahaa oloa. Banaani närästää tosi paljon, en voi syödä sitä, mutta tuo punasipuli kuulostaa hyvältä, voiko sen nauttia esim salaatin kanssa, vai ihan erikseen?
Mites maitotuotteet esim. piimä?
Ohraleipä ainakin aiheuttaa minulle, mielettömiä polttoja ja närästystä.
Lääkitys ei varmaan auta pitempiaikaisesti siksikään, koska lääkityksen aikana tulee syötyä mitä vaan, minulla ainakin kävi aiemmin näin. Lääkitys estää närästyksen 100% niin kauan kun sitä vaan on..
Tässä lista niistä ruoka-aineista jotka minua närästävät:
-viljat ja niistä valmistetut ruuat
-banaani
-makeutusainepitoiset jugurtit
-rasvainen, mausteinen ruoka
-suklaa
-tuorekurkku
-paprika paljon neuvoista! kirjoitti:
Suola varmaan auttaa sitten ruuansulatuksessa? Vaikuttaako suola eritavalla ruuansulatuksessa noin nautittuna erikseen, kuin suola ruoka yhdistettynä?
Mitä olet mieltä mansikoista ja vaapukoista? Nimittäin, ne helpottavat nopeasti, jos minulla on pahaa oloa. Banaani närästää tosi paljon, en voi syödä sitä, mutta tuo punasipuli kuulostaa hyvältä, voiko sen nauttia esim salaatin kanssa, vai ihan erikseen?
Mites maitotuotteet esim. piimä?
Ohraleipä ainakin aiheuttaa minulle, mielettömiä polttoja ja närästystä.
Lääkitys ei varmaan auta pitempiaikaisesti siksikään, koska lääkityksen aikana tulee syötyä mitä vaan, minulla ainakin kävi aiemmin näin. Lääkitys estää närästyksen 100% niin kauan kun sitä vaan on..
Tässä lista niistä ruoka-aineista jotka minua närästävät:
-viljat ja niistä valmistetut ruuat
-banaani
-makeutusainepitoiset jugurtit
-rasvainen, mausteinen ruoka
-suklaa
-tuorekurkku
-paprikaItse asiassa aamuinen suolavesi ei suoranaisesti vaikuta ruoansulatukseen, se vain putsaa ja desinfioi huonon sulatuksen jälkiä vatsassa. Voi aiheuttaa jopa vaarattoman kertaluontoisen ripulin. Parhaiten se vaikuttaa kuvatulla tavalla. Silloin se jopa helpottaa munuaisten toimintaa, niille jää vähemmän siivilöitävää verestä. Mahdolliset katarrimaisen tilan haavaumat mahassa paranevat hitaasti ilman suolaa. Toiminta on siis erilainen kuin suolalla ruoan yhteydessä.
Hapokkaat mansikat ja vadelmat, jotka helpottavat oloasi sisältävät betaiinihydrokloridia tai raaka-ainetta sen valmistamiseksi omasta takaa. Muita lähteitä on: karpalot, puolukat, punaiset viinimarjat, karviaismarjat, pihlajanmarjat, katajanmarjat, hapokkaat omenat, grape, kirnupiimä. Itse olen pari kertaa saanut tavallisista torimansikoista sitkeän yskän, joten enää käytän niitä vain luomuna, joista ko yskää ei tule. Kaakao, avomaan kurkku, tyrni, mustat viinimarjat… ovat sellaisia, jotka joillain ihmisillä lamaavat oman betaiinihydrokloridin tuotantoa, etenkin tuo kaakao kaikissa muodoissaan. Sen voivat tehdä myös eräät elintarvikkeiden sallitut lisäaineet.
Jos lehmät on ”jalostettu” lypsämään 30 litraa tai enemmän päivittäin, maidon laatu on niin huonoa, ettei se enää tue terveyttä, ei etenkään kevytmaito. Itse käytän kuitenkin päivittäin puuron kanssa hieman luomujugurttia.
Jos ohraleipä närästää, syynä voi olla siihen leivonnan takia tarpeellinen valkoinen vehnäjauho. Kokeilepa ohrajauhoista tehtyä puuroa tai niistä ilman hiivaa leivottuja ohuita ohrakakkaroita, paistettuna paistinpannulla. Viljan pitäisi olla sulatuksen kannalta hienoksi jauhettua. Jos ei sekään auta, niin parin kuukauden tauko niiden kanssa.
Koska sinulla närästää noinkin moni ruoka-aine, jopa ohraleipä ja banaani, parasta kokeilla korvaushoitoa betaiinihydrokloridilla ja myös muilla mainituilla. Makeutusaineista kannattaa pysytellä erossa.- että jaksat auttaa
certo kirjoitti:
Itse asiassa aamuinen suolavesi ei suoranaisesti vaikuta ruoansulatukseen, se vain putsaa ja desinfioi huonon sulatuksen jälkiä vatsassa. Voi aiheuttaa jopa vaarattoman kertaluontoisen ripulin. Parhaiten se vaikuttaa kuvatulla tavalla. Silloin se jopa helpottaa munuaisten toimintaa, niille jää vähemmän siivilöitävää verestä. Mahdolliset katarrimaisen tilan haavaumat mahassa paranevat hitaasti ilman suolaa. Toiminta on siis erilainen kuin suolalla ruoan yhteydessä.
Hapokkaat mansikat ja vadelmat, jotka helpottavat oloasi sisältävät betaiinihydrokloridia tai raaka-ainetta sen valmistamiseksi omasta takaa. Muita lähteitä on: karpalot, puolukat, punaiset viinimarjat, karviaismarjat, pihlajanmarjat, katajanmarjat, hapokkaat omenat, grape, kirnupiimä. Itse olen pari kertaa saanut tavallisista torimansikoista sitkeän yskän, joten enää käytän niitä vain luomuna, joista ko yskää ei tule. Kaakao, avomaan kurkku, tyrni, mustat viinimarjat… ovat sellaisia, jotka joillain ihmisillä lamaavat oman betaiinihydrokloridin tuotantoa, etenkin tuo kaakao kaikissa muodoissaan. Sen voivat tehdä myös eräät elintarvikkeiden sallitut lisäaineet.
Jos lehmät on ”jalostettu” lypsämään 30 litraa tai enemmän päivittäin, maidon laatu on niin huonoa, ettei se enää tue terveyttä, ei etenkään kevytmaito. Itse käytän kuitenkin päivittäin puuron kanssa hieman luomujugurttia.
Jos ohraleipä närästää, syynä voi olla siihen leivonnan takia tarpeellinen valkoinen vehnäjauho. Kokeilepa ohrajauhoista tehtyä puuroa tai niistä ilman hiivaa leivottuja ohuita ohrakakkaroita, paistettuna paistinpannulla. Viljan pitäisi olla sulatuksen kannalta hienoksi jauhettua. Jos ei sekään auta, niin parin kuukauden tauko niiden kanssa.
Koska sinulla närästää noinkin moni ruoka-aine, jopa ohraleipä ja banaani, parasta kokeilla korvaushoitoa betaiinihydrokloridilla ja myös muilla mainituilla. Makeutusaineista kannattaa pysytellä erossa.meitä vatsavaivaisia täällä. :) Kerroin menetelmistäsi tänään äidilleni ja hän kertoi saman kuin sinä tuosta suolaveden tehtävästä. Hän kertoi niin ikään, että isoisäni oli kertonut suolaveden olleen "todellisessa" käytössä (lääkintämies)sodan aikana rintamalla, jolla desifioitiin sotilaiden suolistoja. Enpä tiennyt tätä(kään), vaikka täällä netissä koluan ylen aikaa.
Kysyn nyt vielä, mitä mieltä olet ruokasoodasta? Nimittäin se toimii myös hyvin närästysvaivaan.
Kerroit tuossa korvaavasta hoidosta betaiinihydrokloridilla, etsin nyt kaikki kirjoituksesi ja kokeilen tuota menetelmää, jos vaan saan käsiini tarvittavat aineet.
Kaunis kiitos vielä kerran! - ei passaa
ottaa betaiinihydrokloridia. Sen vaikutuksia ei ole tarpeeksi tutkittu, esim. raskaana olevilla.
Vatsavaivoista on aika vaikea itse päätellä, onko happoa liikaa vai liian vähän. Stressit, kahvit, mausteet ym. pois! että jaksat auttaa kirjoitti:
meitä vatsavaivaisia täällä. :) Kerroin menetelmistäsi tänään äidilleni ja hän kertoi saman kuin sinä tuosta suolaveden tehtävästä. Hän kertoi niin ikään, että isoisäni oli kertonut suolaveden olleen "todellisessa" käytössä (lääkintämies)sodan aikana rintamalla, jolla desifioitiin sotilaiden suolistoja. Enpä tiennyt tätä(kään), vaikka täällä netissä koluan ylen aikaa.
Kysyn nyt vielä, mitä mieltä olet ruokasoodasta? Nimittäin se toimii myös hyvin närästysvaivaan.
Kerroit tuossa korvaavasta hoidosta betaiinihydrokloridilla, etsin nyt kaikki kirjoituksesi ja kokeilen tuota menetelmää, jos vaan saan käsiini tarvittavat aineet.
Kaunis kiitos vielä kerran!Parantaja Blomkvist, jonka tietoja jakelen, toimi sodassa lääkintämiehenä kuten isoisäsi ja oppi karulla tavalla monta asiaa ihmisestä.
Yleissääntö on, että vatsavaivat aiheutuvat aina jonkin sulattavan aineen puutteesta. Silloin ei ole hyvä keino torjua närästystä ruokasoodalla, joka neutraloi sulattavia happoja. On se tosin huokeata verrattuna nykyisiin neutraloiviin, salpaaviin jne. lääkkeisiin, jotka toimivat lopulta samalla periaatteella. Joskus, melko harvoin minullakin alkaa närästys, jonka on laukaissut pullakahvi (sokeria, kalkkia ja kahvia) tms. Niin kummalta kuin ehkä kuulostaakin, närästys häipyy aina, kun otan siihen betaiinihydrokloridia, joka normaalisti, jos sen tarvetta ei ole, maistuu happamalta. Hiilihappoiset juomat, vaikka olisivat sokerittomatkin, eivät ole hyväksi nekään.- Jagerol
ei passaa kirjoitti:
ottaa betaiinihydrokloridia. Sen vaikutuksia ei ole tarpeeksi tutkittu, esim. raskaana olevilla.
Vatsavaivoista on aika vaikea itse päätellä, onko happoa liikaa vai liian vähän. Stressit, kahvit, mausteet ym. pois!Nuo certon jutut on teorioiltaan aika epätarkkoja. No, hyvä jos joku paranee hieronnoilla ym. hoidoilla, mutta olkaa varovaisia suolahappojen ym. kanssa.
ei passaa kirjoitti:
ottaa betaiinihydrokloridia. Sen vaikutuksia ei ole tarpeeksi tutkittu, esim. raskaana olevilla.
Vatsavaivoista on aika vaikea itse päätellä, onko happoa liikaa vai liian vähän. Stressit, kahvit, mausteet ym. pois!Tähän ounasteluusi on helppo vastata. Annan Blomkvistin itsensä kertoa kokemuksistaan: ”Voin kertoa, että esimerkiksi mahahaava on voitu lyhyessä ajassa lääkitä normalisoimalla ruumiin ruuansulatushapot, sekä suolavedellä (½ - 1 tasateelusikallinen) tyhjään vatsaan aamuisin 3 - 4 viikon ajan. Yritys lääkitä haavaa, kun ruumiissa on suolanpuute, on perin vaikea ja pitkä tapahtuma. Samoin myös verenvuodot voivat olla vaikeita pysäyttää, jos on suolanpuute.”
Edellisessä tuo termi ”normalisoida” tuskin koskaan tarkoittaa, että sulattavia aineita olisi liikaa, vaan jotain tai kaikkia niitä on liian vähän. Silloin ruoka ei sula vaan aiheuttaa mahaan niin suuren sekaannuksen ja ärtymyksen, että muodostuu jo haavaumia. Ensimmäiseksi on syytä epäillä valkuaisaineen sulamattomuutta. On kuitenkin rohkeata sulkea jo ennakkoon yksi sulattavista aineista havainnoinnin ulkopuolelle.
Oikein hyvä, että otit tämän raskausasian esiin, sitä eivät muut ole vielä tehneetkään. Annan Blomkvisti itsensä taas vastata suomennoksen puitteissa:
”Usein kysytään: Voiko se vahingoittaa lasta jos odottava tai imettävä äiti ottaa lisähappoja? − Vastaus on: ei. Vahingollista lapselle on sitä vastoin, jos äiti ei sulata ruokaansa kunnolla, niin että hänen verensä paksuuntuu ja tulee epäpuhtaaksi ja kierto hitaaksi. Pitää kiinnittää huomiota täyspainoiseen ravintoon, joka ei ylikuormita ruuansulatuskykyä, pidättyväisyyteen valkuaisen kanssa (joka tulee usein ongelmaksi raskauden loppupuolella) tai käyttää sille sulatusaineita, myös maitoa säästeliäästi. Imetettäessä voi äidin ruuansulatusvaikeudet johtaa äidinmaidon ravinnepuutokseen, jolloin lapsen elimellinen kasvu ja sielullinen kehitys laantuu. Kun lapsi kitisee ja itkee, se on sen tapa puhua, että ehkä vatsaa nipistelee tai se kärsii ravinnon puutteesta. Puutteellinen kalkin sulatus (betainihapon puute), myös siirryttäessä lehmän maitoon, tai tukos maksassa aiheuttamassa niin suolahapon kuin pepsiinin puutteen, voi olla syynä. Lasta pitää siksi niin pitkään kuin mahdollista säästää eläinvalkuaiselta. Nykyään on oltava kohtuullisia myös maidon käytössä. Tarvittaessa voi, ilman vaaraa, jonkin aikaa kokeilla antaa lapselle puoli annosta tarpeeseen sopivaa sulatusainetta ja katsoa jos lapsi sillä rauhoittuu, voi antaa myös kevyen maksahieronnan. Löydettyjen kokemusten pohjalta koostetaan oikea ravinto.”
On aivan mahdollista oireistaan ja suunsa maistamisen avulla päätellä, mistä sulatusaineen puutoksesta kulloinkin on kyse. Sellaista kulttuuria ei ole vain vielä syntynyt, koska tähän asti on yksioikoisesti epäilty, että suolahappoa on aina liian paljon, jos on ”happovaivoja”, ja ne pitää neutraloida, salvata tai jotain vastaavaa. Kuitenkin on kyse aina sulattavien aineiden tasapainottomuudesta, peräti harvoin – tuskin koskaan sanoo Blomkvist - liiallisesta suolahaposta. Blomkvist ehti hoitaa tuhansia potilaita ja sen kokemuksen perusteella kirjoitti mitä kirjoitti.Jagerol kirjoitti:
Nuo certon jutut on teorioiltaan aika epätarkkoja. No, hyvä jos joku paranee hieronnoilla ym. hoidoilla, mutta olkaa varovaisia suolahappojen ym. kanssa.
Kävin kerran vuosia sitten tutustumassa Meilahden sairaalan kirjastoon. Hämmästelin sitä kirjojen määrää. Useimmat niistä näyttivät olevan ihan korkkaamattomia, jos niitä oli luettu, niin tosi siististi oli luettu. Kirjat olivat täynnä tarkkoja teorioita. Kun katsoo lääkekulujen kehitystä nykyään – luokkaa 10 % vuosittain - panee epäilemään, että kirkkaat teoriat eivät oikein toimi harmaassa arjessa.
Hiljattain televisiossa joku asiantuntija epäili, että Suomessa on 100 000 ihmiselle syötetty turhia kolesterolilääkkeitä. Miljoonan euron vuosikustannus ei läheskään riitä sellaiseen. Mielessäni vain kyselin – tietysti vastausta saamatta – kuinkahan monelta näistä oli ensin salvattu tai neutraloitu suolahapon tuotanto, suolahapon tehtäviä kun on sulattaa meille rasvat. Ei salpauskaan halpaa hupia ole. Jos happoja ei olisi salvattu vaan tasapainotettu sulattavien aineiden määrä tarpeen mukaiseksi, pelkästään tässäkin yksittäisessä tautinimikkeessä olisi säästynyt miljoonia euroja alasajossa olevan hyvinvointiyhteiskunnan parempiin tarpeisiin.- kirjoittaa ihan
certo kirjoitti:
Tähän ounasteluusi on helppo vastata. Annan Blomkvistin itsensä kertoa kokemuksistaan: ”Voin kertoa, että esimerkiksi mahahaava on voitu lyhyessä ajassa lääkitä normalisoimalla ruumiin ruuansulatushapot, sekä suolavedellä (½ - 1 tasateelusikallinen) tyhjään vatsaan aamuisin 3 - 4 viikon ajan. Yritys lääkitä haavaa, kun ruumiissa on suolanpuute, on perin vaikea ja pitkä tapahtuma. Samoin myös verenvuodot voivat olla vaikeita pysäyttää, jos on suolanpuute.”
Edellisessä tuo termi ”normalisoida” tuskin koskaan tarkoittaa, että sulattavia aineita olisi liikaa, vaan jotain tai kaikkia niitä on liian vähän. Silloin ruoka ei sula vaan aiheuttaa mahaan niin suuren sekaannuksen ja ärtymyksen, että muodostuu jo haavaumia. Ensimmäiseksi on syytä epäillä valkuaisaineen sulamattomuutta. On kuitenkin rohkeata sulkea jo ennakkoon yksi sulattavista aineista havainnoinnin ulkopuolelle.
Oikein hyvä, että otit tämän raskausasian esiin, sitä eivät muut ole vielä tehneetkään. Annan Blomkvisti itsensä taas vastata suomennoksen puitteissa:
”Usein kysytään: Voiko se vahingoittaa lasta jos odottava tai imettävä äiti ottaa lisähappoja? − Vastaus on: ei. Vahingollista lapselle on sitä vastoin, jos äiti ei sulata ruokaansa kunnolla, niin että hänen verensä paksuuntuu ja tulee epäpuhtaaksi ja kierto hitaaksi. Pitää kiinnittää huomiota täyspainoiseen ravintoon, joka ei ylikuormita ruuansulatuskykyä, pidättyväisyyteen valkuaisen kanssa (joka tulee usein ongelmaksi raskauden loppupuolella) tai käyttää sille sulatusaineita, myös maitoa säästeliäästi. Imetettäessä voi äidin ruuansulatusvaikeudet johtaa äidinmaidon ravinnepuutokseen, jolloin lapsen elimellinen kasvu ja sielullinen kehitys laantuu. Kun lapsi kitisee ja itkee, se on sen tapa puhua, että ehkä vatsaa nipistelee tai se kärsii ravinnon puutteesta. Puutteellinen kalkin sulatus (betainihapon puute), myös siirryttäessä lehmän maitoon, tai tukos maksassa aiheuttamassa niin suolahapon kuin pepsiinin puutteen, voi olla syynä. Lasta pitää siksi niin pitkään kuin mahdollista säästää eläinvalkuaiselta. Nykyään on oltava kohtuullisia myös maidon käytössä. Tarvittaessa voi, ilman vaaraa, jonkin aikaa kokeilla antaa lapselle puoli annosta tarpeeseen sopivaa sulatusainetta ja katsoa jos lapsi sillä rauhoittuu, voi antaa myös kevyen maksahieronnan. Löydettyjen kokemusten pohjalta koostetaan oikea ravinto.”
On aivan mahdollista oireistaan ja suunsa maistamisen avulla päätellä, mistä sulatusaineen puutoksesta kulloinkin on kyse. Sellaista kulttuuria ei ole vain vielä syntynyt, koska tähän asti on yksioikoisesti epäilty, että suolahappoa on aina liian paljon, jos on ”happovaivoja”, ja ne pitää neutraloida, salvata tai jotain vastaavaa. Kuitenkin on kyse aina sulattavien aineiden tasapainottomuudesta, peräti harvoin – tuskin koskaan sanoo Blomkvist - liiallisesta suolahaposta. Blomkvist ehti hoitaa tuhansia potilaita ja sen kokemuksen perusteella kirjoitti mitä kirjoitti.järkeenkäypää tekstiä. Tällä hetkellä lehdet kirjoittavat, että ihmiset juo liian vähän maitoa ja siksi suomalaiset lihoavat. Ihmisiä yllytetään nyt juomaan maitoa, jotta laihtuisivat.
Nykyisin on niin paljon närästys-, vatsa-,ruuansulatus- ym. ongelmaa, vaikka markkinoilla on tarjolla jos jonkin muista lääkettä.
Minä ainakin olen ollut tuossa lääkekierteessä. Näin se menee, syön kaikkea teollisuusmössöä jauhoista valmitettua ja muutenkin epäterveellisesti. Sitten tulee närästystä, hapot nousevat kurkkuun saakka ja siitä seuraa ruokatorventulehdus, joka pitää lääkitä. Lääke tehoaa ja närästys loppuu. Olen ollut hölmö ja jatkanut kuurin aikana "herkkujen" popsimista, joten kun lääke loppuu oireet palaavat. Kehä on valmis.
Nyt tilanne on siinä pisteessä, että täytyy ajatella järjellä, eikä suulla.
Hienoa Certo, että olet kriittinen ja uskallat sanoa mielipiteesi. Tutkittua tietoa on kirjoissa ja kansissa pilvin pimein, ei nekään aina näytä paikkaansa pitävän. Ihmiset luottavat ihan liikaa noihin lukemattomiin kirjoihin, joita kerroit olevan..
Käytäntö on kuitenkin sitten se paras tapa todeta, mikä on paras ratkaisu kenellekin.
Certo, Saako tuota suolahappoa miten helposti ostettua? Onko sitä jossain ravinnossa? - maidonjuontiin
kirjoittaa ihan kirjoitti:
järkeenkäypää tekstiä. Tällä hetkellä lehdet kirjoittavat, että ihmiset juo liian vähän maitoa ja siksi suomalaiset lihoavat. Ihmisiä yllytetään nyt juomaan maitoa, jotta laihtuisivat.
Nykyisin on niin paljon närästys-, vatsa-,ruuansulatus- ym. ongelmaa, vaikka markkinoilla on tarjolla jos jonkin muista lääkettä.
Minä ainakin olen ollut tuossa lääkekierteessä. Näin se menee, syön kaikkea teollisuusmössöä jauhoista valmitettua ja muutenkin epäterveellisesti. Sitten tulee närästystä, hapot nousevat kurkkuun saakka ja siitä seuraa ruokatorventulehdus, joka pitää lääkitä. Lääke tehoaa ja närästys loppuu. Olen ollut hölmö ja jatkanut kuurin aikana "herkkujen" popsimista, joten kun lääke loppuu oireet palaavat. Kehä on valmis.
Nyt tilanne on siinä pisteessä, että täytyy ajatella järjellä, eikä suulla.
Hienoa Certo, että olet kriittinen ja uskallat sanoa mielipiteesi. Tutkittua tietoa on kirjoissa ja kansissa pilvin pimein, ei nekään aina näytä paikkaansa pitävän. Ihmiset luottavat ihan liikaa noihin lukemattomiin kirjoihin, joita kerroit olevan..
Käytäntö on kuitenkin sitten se paras tapa todeta, mikä on paras ratkaisu kenellekin.
Certo, Saako tuota suolahappoa miten helposti ostettua? Onko sitä jossain ravinnossa?kappale jäi kesken, kun kiireessä kirjoittelen..
Siis mitähän tuosta nyt sitten seuraa jatkossa, jos ihmiset aloittavat lisäämään maidonjuotiaan?! maidonjuontiin kirjoitti:
kappale jäi kesken, kun kiireessä kirjoittelen..
Siis mitähän tuosta nyt sitten seuraa jatkossa, jos ihmiset aloittavat lisäämään maidonjuotiaan?!Tähän hätään en nyt ehdi muuta kirjoittaa kuin kansankiihotuksen siitä, että katsokaa tänään televisiosta Tv1 klo 16:15. Arto Nybergin ohjelmassa, joka tulee uusintana, on vieraana Miinä Äkkijyrkkä kertomassa lehmistä ja maidosta. Kannattaa katsoa. Jotain tarttis tehrä Miinan tueksi!
- mikä seuraus?
kirjoittaa ihan kirjoitti:
järkeenkäypää tekstiä. Tällä hetkellä lehdet kirjoittavat, että ihmiset juo liian vähän maitoa ja siksi suomalaiset lihoavat. Ihmisiä yllytetään nyt juomaan maitoa, jotta laihtuisivat.
Nykyisin on niin paljon närästys-, vatsa-,ruuansulatus- ym. ongelmaa, vaikka markkinoilla on tarjolla jos jonkin muista lääkettä.
Minä ainakin olen ollut tuossa lääkekierteessä. Näin se menee, syön kaikkea teollisuusmössöä jauhoista valmitettua ja muutenkin epäterveellisesti. Sitten tulee närästystä, hapot nousevat kurkkuun saakka ja siitä seuraa ruokatorventulehdus, joka pitää lääkitä. Lääke tehoaa ja närästys loppuu. Olen ollut hölmö ja jatkanut kuurin aikana "herkkujen" popsimista, joten kun lääke loppuu oireet palaavat. Kehä on valmis.
Nyt tilanne on siinä pisteessä, että täytyy ajatella järjellä, eikä suulla.
Hienoa Certo, että olet kriittinen ja uskallat sanoa mielipiteesi. Tutkittua tietoa on kirjoissa ja kansissa pilvin pimein, ei nekään aina näytä paikkaansa pitävän. Ihmiset luottavat ihan liikaa noihin lukemattomiin kirjoihin, joita kerroit olevan..
Käytäntö on kuitenkin sitten se paras tapa todeta, mikä on paras ratkaisu kenellekin.
Certo, Saako tuota suolahappoa miten helposti ostettua? Onko sitä jossain ravinnossa?Mistä suolahapon puute oikein johtuu? Eikö ihmisen ole hyvä syödä sopivassa suhteessa erilaisia ruoka-aineita monipuoleisesti. Minä ainakin yritän. Ja yritän elää mahdollisimman luonnollisesti.
Aiotko sinä "kirjoittaa ihan" ruveta suolahappoa käyttämään? - mikä seuraus?
ei passaa kirjoitti:
ottaa betaiinihydrokloridia. Sen vaikutuksia ei ole tarpeeksi tutkittu, esim. raskaana olevilla.
Vatsavaivoista on aika vaikea itse päätellä, onko happoa liikaa vai liian vähän. Stressit, kahvit, mausteet ym. pois!betaiinista ja betaiinihydrokloridista löytyy netistä, että ei raskaana oleville eikä imettäville suositella; ei myöskään gastriittia, mahahaavaa ja refluksitautia sairastaville suositella.
Miksi pitäisi käyttää sekä suolahappoa että betaiinihydrokloridia, kun molemmat lisäävät suolahappoa? Luin jostakin nettijutusta, että betaiinihydrokloridista betaiinia muodostuu (siis myös suolahappoa) ohutsuolen emäksisessä osassa. Emästähän tulee suoleen haimanesteen mukana yhteistä sappi- ja haimatiehyttä pitkin. Sen emäksen tarkoitus on neutraloida mahasta tuleva hapan ruokasula. Jos betaiinilla on edullinen vaikutus maksaan, niin miksei sitten käytetä pelkkää betaiinia? kirjoittaa ihan kirjoitti:
järkeenkäypää tekstiä. Tällä hetkellä lehdet kirjoittavat, että ihmiset juo liian vähän maitoa ja siksi suomalaiset lihoavat. Ihmisiä yllytetään nyt juomaan maitoa, jotta laihtuisivat.
Nykyisin on niin paljon närästys-, vatsa-,ruuansulatus- ym. ongelmaa, vaikka markkinoilla on tarjolla jos jonkin muista lääkettä.
Minä ainakin olen ollut tuossa lääkekierteessä. Näin se menee, syön kaikkea teollisuusmössöä jauhoista valmitettua ja muutenkin epäterveellisesti. Sitten tulee närästystä, hapot nousevat kurkkuun saakka ja siitä seuraa ruokatorventulehdus, joka pitää lääkitä. Lääke tehoaa ja närästys loppuu. Olen ollut hölmö ja jatkanut kuurin aikana "herkkujen" popsimista, joten kun lääke loppuu oireet palaavat. Kehä on valmis.
Nyt tilanne on siinä pisteessä, että täytyy ajatella järjellä, eikä suulla.
Hienoa Certo, että olet kriittinen ja uskallat sanoa mielipiteesi. Tutkittua tietoa on kirjoissa ja kansissa pilvin pimein, ei nekään aina näytä paikkaansa pitävän. Ihmiset luottavat ihan liikaa noihin lukemattomiin kirjoihin, joita kerroit olevan..
Käytäntö on kuitenkin sitten se paras tapa todeta, mikä on paras ratkaisu kenellekin.
Certo, Saako tuota suolahappoa miten helposti ostettua? Onko sitä jossain ravinnossa?Suolahappoa saa vuosi vuodelta ostettua yhä huonommin. Kysyntä lienee niin pientä. Hakemalla sitä kyllä löytää. Ravinnossa sitä ei ole, mutta eräät ruoka-aineet auttavat ruumista muodostamaan sitä. Sellaisia ovat: paras on puolukka mutta välillisesti (mm. rauta) myös nokkonen ja yleensä kasvin vihreät osat, persilja, salaatti, mausteyrtit, veriappelsiini, karhunvatukka, karpalo, viinimarjat ja tumman-punaiset karviaismarjat, mansikat, kirsikka, vehnänleseet. Päihteiden ja lääkkeiden käyttö pienentää maksan toimintakykyä.
Keskeisestä elimestä, sydämestä, pitäisi kyllä aina lähteä liikkeelle, sillä se antaa muille elimille voimaa tehtdä tehtävänsä. Tehotuotettu ravinto ei anna sydämelle riittävästi voimaa, joten täytyy omaksua omituinen tapa; tuoreen kirpeitä maustepippureita noin 15 päivässä. Tosin nekin ovat jo alkaneet näyttää kovin suurilta, kuin tehokasvatetuilta…
Happojen annostelusta kaiva esiin aiempia kirjoituksiani ja suojele hampaat imupillillä ja huuhtelulla.mikä seuraus? kirjoitti:
Mistä suolahapon puute oikein johtuu? Eikö ihmisen ole hyvä syödä sopivassa suhteessa erilaisia ruoka-aineita monipuoleisesti. Minä ainakin yritän. Ja yritän elää mahdollisimman luonnollisesti.
Aiotko sinä "kirjoittaa ihan" ruveta suolahappoa käyttämään?Ensimmäinen syy on se, että nykyisen maatalouden tuottama ruoka sulaa huonommin kuin ruoka kymmeniä vuosia sitten. Happoa tarvitaan sulatukseen nyt enemmän. Toinen puutteen syy on, että nykyihmiset tuottavat suolahappoa vähemmän. Siitä pikku kompilointi Blomkvistilta:
Niin kauan kuin lähdetään siitä, että suolahappo syntyy mahalaukussa, ei löydetä suurempaa syytä epäillä sen puutetta, mutta se syntyy maksassa.
Mikään elin ei meidän aikanamme ole niin rasitettu kuin maksa, joka monien tärkeiden toimintojensa ohessa palvelee myrkynpoistoelimenä. Kun tätä ajattelee, käy hyvin ymmärrettäväksi, että suolahapon tuotanto on monilla ihmisillä alentunut. (Ylituotantoa esiintyy tuskin koskaan). Ja puute on aina seurauksena, jos veren rauta on liian alhainen (koska käytetyt verisolut luovutetaan suolahapon muodostuksen aineksiksi). Tullaan pahaan noidankehään; puutetta mahahapoista - tukosaineiden kertymää - asettuminen verisuoniin (niin selvästi nähtävissä suonikohjuissa), munuaisiin, muihin rauhasiin jne. - korkea verenpaine johtuen lisääntyneestä paineesta pienentyneiden verisuonten läpi - liian alhainen veren rauta, joka aiheutuu syövyttävästä, ruumiiseen takaisintyöntyvästä virtsanesteestä ammoniakkeineen (tukkeutuneet munuaiset), aiheuttaen vielä alhaisemman tuotannon suolahapolle ja muille sulatusaineille jne.
Sydämen voimakas supistus-paine on myös suorassa suhteessa munuaisten kykyyn laajeta ja viedä ulos hylätyt aineet. Niin myös sydämen voimanpuute tulee olennaisesti myötävaikuttavaksi tekijäksi tässä pitkässä syyketjussa.mikä seuraus? kirjoitti:
betaiinista ja betaiinihydrokloridista löytyy netistä, että ei raskaana oleville eikä imettäville suositella; ei myöskään gastriittia, mahahaavaa ja refluksitautia sairastaville suositella.
Miksi pitäisi käyttää sekä suolahappoa että betaiinihydrokloridia, kun molemmat lisäävät suolahappoa? Luin jostakin nettijutusta, että betaiinihydrokloridista betaiinia muodostuu (siis myös suolahappoa) ohutsuolen emäksisessä osassa. Emästähän tulee suoleen haimanesteen mukana yhteistä sappi- ja haimatiehyttä pitkin. Sen emäksen tarkoitus on neutraloida mahasta tuleva hapan ruokasula. Jos betaiinilla on edullinen vaikutus maksaan, niin miksei sitten käytetä pelkkää betaiinia?Minäkin olen uteliaisuuttani joskus kurkannut netistä, mitä siellä sanotaan betainihydrokloridista. Taisin löytää nuo samat kohdat mihin viittasit. Parhaan tiedon betaiinikloridista saa kuitenkin Blomkvistilta. Hänhän selvitti ruumiista paikankin, jossa ruumiimme valmistaa tarvitsemansa betaiinikloridin. Kyseisestä paikasta patologi ei löydä mitään rauhasta. Ei ihme, että lääketiede on ymmällään aineen suhteen. Jo paikan löytäminen vaati tavallisen ihmisen kyvyistä poikkeavat kyvyt. Itse hän joutui selvittämään myös annostuksen ja käyttöalueen. Betainihapon valmistuspaikka sijaitsee pallean yläosan yhteydessä likipitäen keskellä sydämen alapuolella.
Se, että betaiinihydrokloridin katsotaan muodostavan vain suolahappoa, johtunee sen kemiallisesta kaavasta. Ihmisruumis on kuitenkin suuren viisauden tuote. Se tarkoittaa sitä, että voimme kysyä itseämme viisaammalta, omalta ruumiiltamme. Kun maistaa erikseen betaiinikloridia ja suolahappoa, suun maku kertoo, tarvitsemmeko jompaa kumpaa, kumpaakin vai emme kumpaakaan. Tuo maku on luotettavin käytön ohjaaja. Aineen käytössä minulla on meneillään neljäs vuosikymmen ja voin kertoa itseäni viisaamman ruumiini vastauksen kysymykseesi: Selvästi eri aineita ovat suolahappo ja betaiinihydrokloridi. Betaiinikloridin kanssa on kyllä niin, että ei ole pahaksi, vaikka sitä joskus tulisi liikaakin. Se ei kerry ruumiiseen vaan poistuu rakon kautta. Jos sitä riittää sinne asti, se pitää rakon puhtaana sokeri- ja kalkkikertymistä, mitkä pienentävät rakon kimmoisuutta ja lisäävät rakon tyhjennystarvetta. Suolahappo vastaavasti pitää suolen puhtaana.
Kannattaa uhrata ajatus sille, että on löytynyt aine, joka sulattaa sokeria, kalkkia ja kahvia. Kaikki syötyhän pitää sulattaa, niin nämäkin. Jos aikoo parantaa sokeritaudin, eikä vain hoitaa sitä, niin yksi edellytyksistä on, että ruumiilla on riittävästi betaiinikloridia käytettävissään. Kalkkeutuneen ihmisen hoidossa betaiinikloridi on välttämätön. Niin, Blomkvist saattoi todeta potilailleen, nuorillekin, että heissä on kalkkia kerääntyneenä asiattomiin paikkoihin, verisuoniin, niskaan… mutta kuitenkin he kärsivät kalkin puutteesta. Kalkki ei ole heillä sulanut ruumiin käyttämään muotoon. Osteoporoosi ei vielä Blomkvistin aikana ollut yhtä yleistä kuin nykyään. Itse olen ajatellut, että eräs syy osteoporoosiin on juuri tuo betaiinikloridin puutteesta johtuva sulatetun kalkin puute. Sellaiselle ihmiselle ei pitäisi mielestäni tyrkyttää kalkkia, sillä siitä saattaa olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Kalkki pitää saada sulamaan, ja sitä saa normaalista ravinnosta riittävästi, joskus liikaakin. Kermakahvista ei moni luovu, en minäkään. Täytyy vain tarvittaessa muistaa sen sulatus betaiinihydrokloridilla.
Nuoruuden suklaalla mössöttely on ilmeisesti pysyvästi alentanut omaa sulatusaineen tuotantoani. Ilman betaiinihydrokloridia ilmeisesti piikittäisin itseäni insuliinilla, norkoilisin dialyysiin ja lihottaisin ihorasvan valmistajan tasetta ja ehkä syöttäisin opaskoiraa ja itse söisin verenpaineläkkeitä. Tämä on tietysti spekulointia, koska oikeassa elämässä voi valita vain yhden vaihtoehdon ja minun valintani oli Blomkvistin menetelmät.- elimistöni
certo kirjoitti:
Suolahappoa saa vuosi vuodelta ostettua yhä huonommin. Kysyntä lienee niin pientä. Hakemalla sitä kyllä löytää. Ravinnossa sitä ei ole, mutta eräät ruoka-aineet auttavat ruumista muodostamaan sitä. Sellaisia ovat: paras on puolukka mutta välillisesti (mm. rauta) myös nokkonen ja yleensä kasvin vihreät osat, persilja, salaatti, mausteyrtit, veriappelsiini, karhunvatukka, karpalo, viinimarjat ja tumman-punaiset karviaismarjat, mansikat, kirsikka, vehnänleseet. Päihteiden ja lääkkeiden käyttö pienentää maksan toimintakykyä.
Keskeisestä elimestä, sydämestä, pitäisi kyllä aina lähteä liikkeelle, sillä se antaa muille elimille voimaa tehtdä tehtävänsä. Tehotuotettu ravinto ei anna sydämelle riittävästi voimaa, joten täytyy omaksua omituinen tapa; tuoreen kirpeitä maustepippureita noin 15 päivässä. Tosin nekin ovat jo alkaneet näyttää kovin suurilta, kuin tehokasvatetuilta…
Happojen annostelusta kaiva esiin aiempia kirjoituksiani ja suojele hampaat imupillillä ja huuhtelulla.suorastaan "huutaa" mansikoita ym. marjoja. Olen ottanut tuota suolavettä aamuisin, närästys loppui siihen. Samoin vähensin piimän juontia. Minulla on yksinkertaisesti elimistö nyt siinä kunnossa, että aikaisempi syömistyyli ei sovi enää.
Oletko Certo tutustunut valmarin-tuotteeseen? - Jagerol
certo kirjoitti:
Ensimmäinen syy on se, että nykyisen maatalouden tuottama ruoka sulaa huonommin kuin ruoka kymmeniä vuosia sitten. Happoa tarvitaan sulatukseen nyt enemmän. Toinen puutteen syy on, että nykyihmiset tuottavat suolahappoa vähemmän. Siitä pikku kompilointi Blomkvistilta:
Niin kauan kuin lähdetään siitä, että suolahappo syntyy mahalaukussa, ei löydetä suurempaa syytä epäillä sen puutetta, mutta se syntyy maksassa.
Mikään elin ei meidän aikanamme ole niin rasitettu kuin maksa, joka monien tärkeiden toimintojensa ohessa palvelee myrkynpoistoelimenä. Kun tätä ajattelee, käy hyvin ymmärrettäväksi, että suolahapon tuotanto on monilla ihmisillä alentunut. (Ylituotantoa esiintyy tuskin koskaan). Ja puute on aina seurauksena, jos veren rauta on liian alhainen (koska käytetyt verisolut luovutetaan suolahapon muodostuksen aineksiksi). Tullaan pahaan noidankehään; puutetta mahahapoista - tukosaineiden kertymää - asettuminen verisuoniin (niin selvästi nähtävissä suonikohjuissa), munuaisiin, muihin rauhasiin jne. - korkea verenpaine johtuen lisääntyneestä paineesta pienentyneiden verisuonten läpi - liian alhainen veren rauta, joka aiheutuu syövyttävästä, ruumiiseen takaisintyöntyvästä virtsanesteestä ammoniakkeineen (tukkeutuneet munuaiset), aiheuttaen vielä alhaisemman tuotannon suolahapolle ja muille sulatusaineille jne.
Sydämen voimakas supistus-paine on myös suorassa suhteessa munuaisten kykyyn laajeta ja viedä ulos hylätyt aineet. Niin myös sydämen voimanpuute tulee olennaisesti myötävaikuttavaksi tekijäksi tässä pitkässä syyketjussa.???!!!
- tiksuli
Jagerol kirjoitti:
Nuo certon jutut on teorioiltaan aika epätarkkoja. No, hyvä jos joku paranee hieronnoilla ym. hoidoilla, mutta olkaa varovaisia suolahappojen ym. kanssa.
Kärsin vaikeasta ja kivuliaasta ummetuksesta. kovat tuskat, ravasin apteekissa, käytin jatkuvasti uloslääkkeitä oli pakko.
Mutta suureksi onnekseni certo neuvot auttoivat.
Suolahappo laimenettuna ohjeen mukaan todella hyvin alas, pelkäsin suotta.
Ennen ei sulanut enää mikään ei pun. liha (huonoa ) ei kana ei edes lohi ja eikä mikään muukaan.
Olen tyytyväinen ja tämä suolahappo ja pepsiini ovat parantaneet elämänlaatua paljon!
Voin paljon paremmin...ja voi sanoa kokeilin todella kaiken join paljon vettä , runsaasti kuituja...ei apua
Älä tuomitse toisen neuvoja liian pian.
Kokeile ja aloita varovasti ja keho ( suu kyllä neuvoo )
Huom ! kyllä nykyyän jo jotkut ravitsemustieteilijät tuovat suolahapon tärkeyden esille kirjoissaan yms. . että ei tämä ole mitään hömmppää.
- tiedonhalu
Mistä tämän parantaja Blomqvistin kirjoituksia löytyisi ?
- NestorB
Nestor Blomqvistin kirjasia voi löytää antikvariaateista tai kaukolainata kirjastoista.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
R.I.P Marko lämsä
Luin just netistä suru uutisen että tangokuningas Marko Lämsä On menehtynyt viikonloppuna Tampereella. Niin nuorikin vi624282Vappu terveiset kaivatullesi
otetaan vappu terveisiä vastaan tähän ketjuun kaivatullesi !!! 🍾🥂🎉🌻🔥🧡🧡1541812Tangokuningas Marko Lämsä, 47, on kuollut
Taas yksi melko nuori artisti lopetti lauleskelut lopullisesti. https://www.is.fi/viihde/art-2000011200979.html141513Puskaradio huutaa
Nuori tyttö oli laittanut päivityksen että pitämällä joku itsensäpaljastaja. Kuka tämä on? Varoittakaa lapsia !351278Miksi aina vain seksiä?
Kertokaas nyt mulle, että onko tämä joku normojen ihan oma juttu, että seksiä pitää pohtia joka välissä, siitä pitää jau1681063- 56914
- 78904
Martinalta vakava ulostulo
Seiska: Martinalta vakava ulostulo. Olipa raflaava otsikko mustalla pohjalla.167829Hei rakas A,
olinko silloin julma sinua kohtaan? Jos, niin anna anteeksi, yritin vain toimia oikein. Olen pahoillani, edelleenkin, en54811- 39781