Floridaan marraskuussa

Jee, jee jenkki

Floridaan ollaan siis menossa ja aikaa on ruhtinaallisesti, mutta silti alustavasti suunnitellaan jo matkan kohteita. Eli ongelma on se, että miten tuosta Floridasta saisi eniten irti 3viikon reissulla ilman, että majoituspaikkaa tarvii vaihtaa 4 kertaa useammin? Alustavasti on ajateltu majoittua Ft. Lauderdalessa, Key Westissä, Naplesissa ja tietty Orlandossa (puolet lomasta) eli 4 eri pääkohdetta.

Lennot on Miamiin (tai siis sellaiset hankitaan) ja mietin vaan, että pitäisikö reissu aloittaa Orlandosta ja tulla sieltä sitten länsirannikkoa Naplesin ja Key Westin kautta takas Miamin liepeille, vai olla eka Miamin liepeillä ja sieltä reissata sitten Key Westin kautta länsirannikkoa pitkin ylös Orlandoon? Jos menee eka Orlandoon saisi sen huvipuisto- yms. härdellin eka pois alta ja sitten voisi nauttia luonnosta ja muusta loppuloman. Tällöin viimeinen etappi olisi se Ft. Lauderdale eli paluulennolle ei olisi pitkä matka. Toisaalta tämä edellyttää heti Miamiin saavuttua pitkää ajomatkaa Orlandoon. Toisaalta jo Orlandon jättää viimeiseksi on sieltä sitten pitkä ajomatka paluulentoa varten Miamiin...kumpi paha pienempi? Muita vinkkejä, tattis.

7

1693

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pavlaa

      Elikkäs itse olin Floridassa parisen viikkoa joulukuussa. Itse teimme niin, että lensimme Miamiin, olimme siellä pari päivää ja sitten ajoimme Orlandoon. Orlandossa olimme jokusen päivän ja saimme huvipuistohuvit ja shoppailun käytyä. Orlandossa ei kannata viipyä hirveän pitkään, sen verran paikallinen kaupunki se on, ja Disney Worldi-jutuista meinaa tulla hulluksi. Orlandossa kannattaa viipyä siis 5 päivää: 1 päivä toipumista ajelusta (ympäri Floridaa ajelu on huom TODELLA rankkaa!), 1 päivä shoppailua (Orlandossa myydään hyvin halvalla merkkivaatteita, esim. Levi's paita maksoi vaivaiset 10$ ja ihan aito oli!), 3 päivää Disney Worldissä ja sitten me ajettiin takaisin Miamiin. Oltiin Miamissa vielä 4 yötä ja shoppailtiin. Key Westin jätimme väliin, sillä sinne ajaminen Miamista olisi ollut todella rankkaa. Tuon matkan aikana oppi, että on tosi rankkaa ajella ympäri Amerikkaa. No tulipa käytyä, ensi kerralla on sitten helpompaa, kun tietää mitä odottaa. HUOM! Loppuun vielä, ettei kannata ottaa välilaskua ainakaan Pariisin, meidän matkalaukkumme oltiin hukattu mennen tullen, joten en suosittele!

      • ketj. aloittaja

        Miamissa mekin ollaan se 1. yö, jonka jälkeen sitten pohjoiseen tai etelään, auki vielä. Ajelemisesta sen verran, että Kalifornian reissulla me ajeltiin PALJON eikä se stressannu kumpaakaan osapuolta eikä edes kunnon karttoja ollut käytössä. Me ajeltiin jopa pahimmassa Losin iltapäiväruuhkassa jne. Ainoa asia mikä siitä jäi hampaankoloon oli se, että ensi kerralla varustaudutaan asiallisella kartalla, ettei tarvii aina eksyä...muutoin ei tuo ajelu ainakaan länsirannikolta jättänyt mitään hampaan koloon.


      • september

        Jai vahan ihmetyttamaan, miten se ajaminen oli niin alyttoman rankkaa? Itse olen kokenut ajamisen USA:ssa Eurooppaa paljon helpommaksi.

        Kylla niita Leviksen paitoja saa halvalla muualtakin. Outlet mallit on joka paikassa hyvia niin Levisten kuin muidenkin merkkivaatteiden ostoon. Tavallisten kauppojen alet ovat hyvia paikkoja tehda loytyja. (Levis kun ei ole USA:ssa mitenkaan erityisen kallis merkki, farkuissakin siita halvemmasta paasta.)


      • Kokkari
        september kirjoitti:

        Jai vahan ihmetyttamaan, miten se ajaminen oli niin alyttoman rankkaa? Itse olen kokenut ajamisen USA:ssa Eurooppaa paljon helpommaksi.

        Kylla niita Leviksen paitoja saa halvalla muualtakin. Outlet mallit on joka paikassa hyvia niin Levisten kuin muidenkin merkkivaatteiden ostoon. Tavallisten kauppojen alet ovat hyvia paikkoja tehda loytyja. (Levis kun ei ole USA:ssa mitenkaan erityisen kallis merkki, farkuissakin siita halvemmasta paasta.)

        ollaan myös lomailtu Floridassa useampana vuonna ja itse tekisin juuri kuten aikaisemmassa viestissä neuvottiin eli loman alkuun hihhulointi (Orlando yms) ja loppuun rauhallisempaa menoa Key Westineen.

        Näin ainakin minä saisin loma-ajasta eniten irti. Voihan niitä menoja suunnitella myös paikan päällä, eivät ne etäisyydet Floridassa nyt niin kamalan pitkiä ole. Amerikassa autolla mennään joka tapauksessa kaikkialle, koska kävelyteitä ei välttämättä ole ja ihan joka paikkaan on pitkä matka;)

        Hauskaa lomaa!!


    • Pavlaa

      Meidän reissusta hankalan teki varmaan se, että kun oltiin paikan päällä Orlandossa, jouduttiin etsimään vielä tunti hotellia, sillä matkatoimistosta oltiin annettu täysin väärä osoite. Asia selvisi, kun soitettiin hotelliin, ja sieltä annettiin ihan oikea osoite.

      • ketj. aloittaja

        Ite jouduttiin ettii San Diegossa meitin motellia, kun ei edes kunnon karttaa ollut ja ihan turisti-infonkin kautta jouduttiin sen takia pyörähtää...ja lisäksi vielä niiden ihastus yksisuuntaisiin katuihin, hoh hoijaa. No perille päästiin lopulta, eikä se tietty mitään hauskaa se etsiminen ollut, mutta mielummin ajelin siellä kuin Kuala Lumpurissa tms. (ei kyl' kokemusta em.).


    • Floridan matkaaja

      Hei!
      Palasimme juuri Floridasta lähes kolmen viikon matkalta. Lensimme myös Miamiin syystä että lennot sinne on melkoisesti halvempia kuin muualle. Vietimme ensimmäisen yön Miamissa jotta saamme vähän levättyä lennon jäljiltä. Sitten ajoimme Alligator Alleytä yli Naplesiin ja siitä ylös Clearwater Beachille. Siellä vietimme muutaman yön ja sitten viikon Orlandossa. Ainakin kun matkustimme kesäkuussa oli minusta hyvä että vähän tottui siihen kuumuuteen ja kosteuteen ennen huvipuistoja, mutta marraskuussa ei olekaan niin kuuma. Me vietimme kuusi päivää Disney-puistoissa, tosin kaksi niistä vesipuistoissa, mutta se oli varmaan maksimimäärä mitä jaksaa. Puistot on niin valtavia että alkuun koittaa ahnehtia ja nähdä "kaikki" eikä siihen pystyy. Kannattaa suunnitella mitä haluaa ja mennä sen mukaan mitä jaksaa. Lisäpäivät ei maksa juuri mitään, siksi jos on siellä pitkän aikaa kannattaa varmaan jakaa useammalle päivälle ja käydä lyhyempiä pyräyksiä. Siihen jonottamiseen kyllästyy, mutta on ne vaan jotain aivan uskomatonta, todella hienoja ja viimeiseen asti hiottua kaikki yksityiskohdat.

      Siitä kävimme Jacksonvillessa ja sitten ajoimme takaisin alas ja vietimme viimeiset päivät Fort Lauderdalessa. Fort Lauderdale oli hieno paikka! Rauhallisempi lasten kanssa kuin Miami.Halusimme myös olla lähettyvillä ennen lentoa.

      Aika sujuvasti nuo ajomatkat siellä menee, mutta kannattaa ottaa autoon navigointilaite, se on aivan ehdoton! En tiedä miten olisi ikinä karttojen avulla selvitty ja sinne saattoi laittaa ravintolan, ruokakaupan tai bensa-aseman ja löytää näin lähimmän.

      Key West on tietenkin sellainen paikka että sinne pitää erikseen mennä ja palata samaa reittiä takaisin ja siihen kuluu aikaa mutta maisemat ovat kuulemma upeat. Sinne haluan seuraavalla kerralla, nyt ei vaan aika riittänyt.

      Meillä oli viisi yöpaikkaa ja perillä olimme 2 viikkoa ja 4 päivää, oli se toistaalta aika paljon. Alkuun viitsi purkaa tavaroita matkalaukusta, mutta ei enää viimeisen viikon aikana. Toisaalta taas halusimme ajella ja nähdä paikkoja. Isoilla teillä ei ole kyllä mitään katsottavaa, kaikki on tasaista, mutta matka sujuu joutuisaan. Välistä poikkesimme lähemmäs rantaa pienemmille teille, mutta aikaa siellä menee hirveesti enemmän.

      Hauskaa matkaa teille, Florida on kyllä upea paikka!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe