Eragon ja Fantasia Kirjat

NannaJoo

VAROITUS SPOILEREIDEN VARALTA!!!!!

Musta Eragon oli niin huippu kirja kuvaa voi olla! Luin sen just loppuun ja yritån parhaillaan saada seuraavaa osaa haltuuni.

Mitä mieltä te ootte siitä? Olen lukenut mm. Marianne Curleyn kirjoja, hyviä! En pidä Harry Potterista, (en aiunakaan jaksa lukea) niin mitä hyvää fantasia kirjaa itse suosittelisitte, ja mistä itse pidätte?

Omat suosikkini ovat fantasia kirjat, Merja Jalon Nummelan Ponitalli kirjat( olen lukenut kaikki paitsi uusimman. Pidän myös Thomas Brezinan Seitsemän tassua ja Penny kirjoista.

Ja, mikä on paras kirja minkä olette ikinä lukenut?

12

967

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NannaJoo

      Ja olisi kiva jos kirja olisi pitkä ja jos siinä olisi mona osaa, Eli suositelmia vaan tulemaan....

      • fantti

        jos tahdot kirjavinkkejä, lue narnia ja t.s.h ja jos kirjan ei ole pakko olla fantasiaa, dan brownilta on myös upeita teoksia (ja kannattaa lukea harry pottereita)


    • -eräs-

      En ole itse lukenut Eragonia mutta suosituksia on tullut. Varmaan hyvä kirja, pitänee lainata kirjastosta.

      Itse pidän kyllä Harry Pottereista mutta myös muusta fantasiasta. Esim. K.A.Applegaten kirjat on hyviä, kuten sarjat Everworld ja remnants. Redwallin taruun voipi kyllästyä nopeasti (vaikka itse tykkäänkin) mutta olen ihastunut Robin Jarvisin Deptfordin hiireten seikkailuihin. Kolmi osainen sarja on kaunista luottevaa joskin loppu voisi olla onnellisempi. Mutta kliseistä "loppu hyvin, kaikki hyvin" tunnelmaa ette ainakaan saa. Pidän toki monista monista muista joita en viitsi ruveta luettelemaan.

      Merja Jalon kirjoja on joskus tullut luettua ja ihan lukemisen arvoisiahan ne ovat.

      Paras kirja jonka olen lukenut saattaa olla jokin Pottereista mutta olen lyhyen elämäni aikana lukenut sen verran monta opusta etten osaa sanoa mikä olisi ylivertaisesti paras.

    • fantti

      luin tossa hiljattain eragonin 1 ja 2 osan ja tykkäsin ihan ältsin paljon! kirja tempaa heti mukaansa ja juoni on jännittävä vaikkei ehkä mikään suunnattoman nerokas.kumminkin jotain mitä kukaan ei (mun tetääkseni)ole ennen käyttänyt eli ihan tuoretta.jos pysyy alusta loppuun tarkkana,voi kuitenkin löytää teokseen vaikuttaneita kirjoja se ei kuitenkaan haitaa.varoitus aiheuttaa vakavaa riippuvuutta!itse syön epätoivoisena kynsiäni odottaen 3 osaa. onko tietoa koska se ilmestyisi?

    • Zebra92

      Mä oon lukenut Eragonin kaks kertaa ja jatko osankin kerran... SUOSITTELEN Oon myös lukenut meidän pikkukunnan kirjaston lähes kaikki Fanbtasia kirjat... Nyt oon alkanut lukjee kauhuu..

    • rokkari69

      Itsekkin olen lukenut Eragonin ja Esikoisen, molemmmat kaksi kertaa. Elokuvaa en oo viel nähnyt, ja sekös harmittaa. Mä suosittelen kirjaa nimeltä Althalus, matka maailman ääriin. Kirjailija on David Eddings.
      Paras kirja minkä ikinä olen lukenut on tottakai Taru sormusten herrasta.

    • MiU

      Curleyn kaikki kirjat ovat parasta mitä olen koskaan lukenut! heti sen jälkeen tulevat Perillinen- trilogian ensimäiset osat.

      jos pidät fantasiasta, kannattaa lukea Lene Kaaberbolin Näkijän kirja- sarjaa (ainakin Näkijän tytär ja Näkijän amuletti on suomennettu) . On hyvä!

      Suosittelen myös erittäin lämpimästi Garth Nixin Abhorsen- trilogiaa (kirjat: Sabriel, Lirael ja Abhorsen) On myös uskomattoman upeita lukea.

      Näiden lisäksi olen lukenut kirjat Haluatko velhoksi, Syvintä velhoutta ja Korkeinta velhoutta . Mielenkiintoisia ja vähän toisenlaisen näkökulman antavia fantasiakirjoja. Diane Duane muistaakseni kirjoittajana.

      Fantasia vain on parasta!

      • -

        Suomalaisen Ilkka Auerin kirjoittama Lumen ja Jäänmaa kannattaa myös lukea


    • nen-nu

      Margit Sandemon Jääkansan tarina-sarjaa aloin itse lukemaan juuri. Pidän kovasti vaikkakin vasta puolitoista kirjaa sitä lukenut. Mutta lupaava on.

    • Aloitin jusuri lukemaan toista kirjaa, sen ja ensimmäisen osan olen aikasemmin lukenut mut pitää kerrata et pysyy kärryillä kun lukee kolmannen osan.
      Taru sormusten herrasta on tietenkin ehdoton ykkönen kirjoista jotka olen lukenut. Harry Potterit tulee perässä, kannattaa vaan yrittää lukee, niihin jää huomattavan helposti koukkuun.
      Suosittelen myös tuota Althalus, matka maailman ääriin - kirjaa. Siitä on ainakin viisi vuotta kun sen luin, mutta se jäi hyvin mieleen ja on ehdottomasti lukemisen arvoinen. Samoin kannattaa tutustua kirjaan nimeltä Uinuvien kirjojen kaupunki, jonka on kirjoittanut Walter Moers. Voisinpa melkein sanoa, että heti TSH:sta jälkeen parhain kirja.

    • Wangel

      No tässä tuli hetki sitten luettua Timo Partelan Sammon vartijat -sarjan ykkös- ja kakkososat (Tuliterä ja Tiera). Ne olivat oikein viihdyttäviä, vaikka välillä tekstissä huomaa, että se on tarkoitettu itseäni nuoremmille, n. 15-vuotiaille tai sitä nuoremmille, mutta toisaalta tekstistä löytää aivan loistavia sutkautuksia ja henkilöhahmot ovat ihastuttavia.
      Seuraavaksi pitäisi tarttua Näkijän taru-sarjaan (olikohan se nyt tuon niminen?) kun äiti joskus luki sen ja sanoi sen olevan hyvä... Myös tuo Johanna Sinisalon Ennen päivänvaloa ei voi (vai mikä nyt olikaan) pitäisi napata mukaan ja voi, että kun on niin paljon luettavaa, että ei meinaa ehtiä muuta tekemäänkään. xD

      Ja Harry Potterit kannattaa tosiaan lukea, mutta jos et ehdottomasti tykkää niin sille ei sitten voi mitään.

      • cathaswings

        Yhdyn edelliseen: Ennen päivänlaskua ei voi on todella hyvä.

        Sen lisäksi suosittelisin Tuulia Ahon fantasiasarjaa (osat Kuikansulka, Pääsky ja yötuuli sekä Lumen tytär). Hyllystä löytyy myös Noidan tytär (tekijää en muista), josta tykkäsin teinivuosina tosi paljon.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      110
      1961
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1417
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1265
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1177
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      65
      1168
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      82
      1002
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1000
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      986
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      778
    Aihe