Hesarin

mielipidekirjoitus

Tämän päivän Hesarissa oli partiolaisten äidin kirjoittama mielipidekirjoitus. Kirjoituksessa kauhisteltiin leiripaikan huonoa tasoa. Kirjoittajan mielestä oli kamalaa, ettei mökissä ollut sähköjä, juoksevaa vettä ja jääkaappia. Myös puulämmitys on hänen mielestään sopimaton partioleirillä.

Itse en ole partiolainen, mutta vastatkaa nyt joku tuolle ja kertokaa, ettei partioleirin ole tarkoituskaan olla mikään täydenpalvelun hotelliloma! Käsitykseni partiosta on se, että siellä lapsille opetetaan erätaitoja ja yövytään teltoissa tai muissa vaatimattomissa oloissa.

10

3033

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jnjn

      Provoja näköjään jo Hesarissakin. En usko että pitäisi vastata!?

      • Lapsiparkoja säälin

        Ikävä kyllä ilmeisesti kyseessä ei ollut "provo".

        Uusavuton äiti siellä kirjoitteli ihan vakavissaan. Tosin kirjoittaja tekstistään päätellen taitaa olla itse jonkun seurakunnan palveluksessa, ja näkökulma kaikessa koomisuudessaankin siksi jollakin tapaa ymmärrettävä.

        Kyseessä ei siis ollut aito äidin huoli lastensa hyvinvoinnista, vaan jotain omaan työympäristöön liittyvää hätää.


      • nukun mielelläni metsässä

        olen itse vartion johtaja (16-vuotias ja ollut partiossa jo lähes 10 vuotta) ja johdan 11 12 vuotiasta tyttöä jo kolmatta vuotta. hesarin mielipide kirjoitus oli mielestäni jo lähinnä loukkaava vj:tä kohtaan. usein törmää siihen ettei meitä näin nuoria oikein oteta vakavasti, mutta miksi me ei olla vanhempien luottamuksen arvoisia? kaikki johtajat ovat saaneet hommaansa koulutuksen ja nuorimmatkin johtajuísta ovat ollet lähes kaikki partiolaisia itsekkin jo ainakin 7 vuotta. luulisi siinä ajassa jo kokemusta karttuvan. ja mistäs sitä kokemusta muuten saisi kuin itsee tekemällä?
        hesarin kirjoituksen äidin kuvailema teksti kuulosti lähes täysin oman lippikuntamme leiriltä. lapset saattavat joskus kulkea märissä kengissä (luulisi jokaisen itse tajuavan milloin on aika vaihtaa kuivaa vaatetta päälle), nukkuvat lattialla (mitä sitten? ei se tietääkseni vielä ole ketään tappanut) ja haisevat savulta (onhan se mukavaa illan hämärtyessä paistaa makkaraa leirinuotion ääressä.
        partiossa oppii ja kokee monia sellaisia asioita, joita ei missään muualla kokisi. märistä sukista huolimatta.


    • otetaan

      nykyään kaikenlaisia kirjoituksia. Sen taso on laskenut alle maakuntalehtien. Ei kannata vastata, vastausta ei kuitenkaan julkaistaisi!

    • aikkuli

      luulen, että isot herrat/rouvat/neidit(tms) sp:ssä vastaa kuitenkin. ei takuulla jää tuo keskustelu tohon.

      vanhemmat on kovia arvostelee nuoria johtajia, mutta harvemmin tulevat ajatelleeks, mistä se johtuu. lapsia kyllä mielellään tungetaan partioon, mutta ite ei millään vaivauduta mukaan. kai niitä aikuisia laitettais retkille mukaan, jos niitä aikuisia ois. jos lpk:n vanhimmat, joita on 1-2kpl, on 20v ni mistä joka retkelle vetästään sellanen hillitön kasa aikuisia.

      ite luin sen kanssa. me ei kyllä edes anneta lasten soitta retkeltä kotiin. jos on äitii ikävä ni takuulla kerrotaan kaikkia kauhujuttuja, jotta päästään kotiin. ja joo, jos ei lapset voi olla mökissä ilman sähköö ja juoksevaa vetää ni...kyynel. mulla osa vaatteista ainakin on sellasessa ikikatkussa, ei se mua haittaa, en mä laita parhaita vaatteita mettään, päinvastoin, kaikki huonoimmat ja rikkinäisimmät;)

    • Lpkj

      Mäkin luin ton kirjoituksen ja kyllä se pisti hieman nauramaan. Ilmeisesti äiti ei ole ihan perillä siitä, mitä partiotoiminta on. Henkilökohtaisesti musta toi kuulosti ihan normaalilta retkeltä ja hyvin ois voinut tapahtua meidän lippukunnassa. Mitään outoa ei retkessä vaikuttanut olevan.

      Äiti väittää, että partio on ennen ollut osa seurakuntien toimintaa, mutta tuskin se niin on. Jotkut lippukunnat ehkä toimivat enemmän srk:n yhteydessä, mutta varsinaisesti partio ja seurakunta ovat ihan omia organisaatioitaan. Partiossa juuri nuorten johtaminen on se idea, mikä opettaa vastuuta muista. Jännää, että äiti ei ole etukäteen edes tätä selvittänyt, jos on niin huolissaan lastensa hyvinvoinnista.

      Kun ajattelee, niin monissa piirimme ja muiden lähimpien partio-organisaatioiden kämpillä ei ole sähköjä, eikä siis myöskään jääkaappia tms. Kyseinen retki olisi hyvin voinut olla niillä, mutta kirjoittajan asuinpaikan huomioiden niin ei varmasti ole.

      Odotan innolla SP:n tai jonkun muun reagointia tuohon. Jännää on myös huomata kuinka uusavuttomia vanhempia meiltä löytyy nyt ja alkavatko he soitella ja kysellä retkiolojamme.

    • elämäntapa_partiolainen

      Joo-o. Onhan se toki hirveää kun omat lapset ovat nuorien "lasten" vastuulla, kun ei näitä ole edes koulutettu sellaiseen vastuuseen...
      ...Mitänyt ovat todennäköisesti harrastaneet partiota jo _muutaman_ vuoden ajan...
      Pitänee meidänkin lpk:ssa vähän korottaa tasoa, jotta lapset eivät vahingossakaan joudu kävelemään yli 500 metriä sinne neljän tähden hotelliin, jossa normaalisti yövymme.

      Joskus ihmettelen miten vanhemmat laskevat lapsensa retkelle, jos eivät edes tiedä mistä partiossa on oikeasti kyse!

      • aikkuli

        pitää myös hommata lippukuntaan oma poliisi, palomies, ensihoitaja sekä näille sopivat kalusteet/varusteet, koska kyseisiä palvelujahan ei saa, jos on alaikänen! eli jos jotain sattuu niin nää lapset tarttevat kaiken avun vain ja ainostaan aikuiselta partiolaiselta/srk:n työntekijältä(jolle siis lpk maksaa ajokortin ja auton, jotta retkellä on turvallista)eikä paikalle voi soittaa ambulanssia tms.


    • ...

      tänään kävin oman piirin toimistolla kun palautin talvileirin kämpän avaimen (jossa muuten kauhistukseksi nukuttiin teltoissa ja kämpässä ei ollut vettä tai sähköjä!!!) niin he osasivat sieltä kertoa että sp todella on laittamassa vastineen ensi sunnuntain hesariin! sitä siis odotellessa...

    • Lpkj

      Hienoa huomata, että kirjoitus on herättänyt keskustelua ja että siitä on ilmeisesti vastine tulossa Hesariin. Hyvä, että partiolaiset puolustavat tomintaansa, sillä alkuperäinen kirjoitushan kuvasi juuri normaalia partiotoimintaa eikä mitään ongelmaa retkellä oikeasti ollut edes sattunut.

      Tuolta voi lukea enemmän partiolaisten ja muidenkin ajatuksia:

      http://www.hs.fi/keskustelu/thread.jspa?threadID=48772&tstart=0

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2484
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      288
      2145
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      89
      2067
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1781
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1691
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1649
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1554
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1377
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1341
    10. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      110
      1271
    Aihe