Borneo KK + KL, ensi viikolla

orangutan fan

Ensi kertaa Malesiaan lähdössä ensi viikolla ja viime hetken vinkit hakusessa.
Onko Kota Kinabalu/Sabah turvallinen, eli uskaltaa retkeillä ominpäin pitkin maakuntaa taksilla jne.? Kuulin vaan jotain kidnappausjuttuja viime syksyltä, ja ne hiukan jäi mietityttään...

Mikä on paras tapa liikkua KL lentokentältä Bintangin tienoolle hotelliin (3 henkeä), pitikö taksin saannissa käyttää jotain erikoiskikkoja? Paljonko taksi maksaa?

Onko tornien näköalatasanteen systeemi niin että pitää mennä noin kasilta aamulla jonottaan lippuja tunti-pari ja sitten pääsee hissillä ylös, vai vasta joskus myöhemmin päivällä?

5

1280

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lfklkhdfalöhk

      Seitsemältä taisi alkaa lipunjako mutta tuskin saat lippua jollet mene sinne jo aamuyöstä. Parempi vaihtoehto on KL Tower joka on itseasiassa korkeammalla kuin Twin Towers.

      Taksi maksaa kentältä noin 100 MYR ja kannattaa ostaa taxicounterilta voucher niin ei tarvii tapella villien taksien kanssa. Kerrot vaan hotellin nimen niin tytteli kirjoittaa lipun.

    • Moon reissailut parin viimevuoden aikana yhteensä kahden kuukauden ajan Malesiassa, sekä niemimaalla että Sabahissa ja mulle on kehkeytyny suunnile seuraavanlainen kuva maasta:

      Ihmiset on etnisistä lähtökohdistaan riippumatta yleensä ahkeria, tunnollisia ja omillaantoimeentulevia. Haluuvat tehdä työnsä hyvin ja pitävät kiinni sopimuksistaan. Ankara kilpailu pitää hinnat hyvin kurissa. Vilpitön kunnioitus heitäkohtaan siittä. Avuliaisuus ja vieraanvaraisuus lämmittää totella.

      Noista kidnappauksista en oo mitenkään perillä mutta uskosin, ehkä juur siksi, että Malesia on varmasti turvallisimpia maita sillä suunnala.

      Borneosta oon kirjotellu tohon tammikuussa käytyyn Borneo-keskusteluun kaikenmoista, mutta sen lienet jo lukenukki, joten ei siittä sen enempiä. Tota innostusta ajella taksilla ympäri maakuntaa vähin ihmettelen, koska matkat on ylheensä pitempiä, kuin mitä kartasta näyttäis ja paikallisilta matkanjärjestäjiltä saisit paljon ammattitaitosemman opastuksen, mutta onnistunee se laillansa sekin.

      Jos laskeudutte Sepangissa sinne pääterminaaliin, nii homma spelaa juuri niinkuin lfklkhdfalöhk asiasta kertoili (KLIA Express maksaa kolmelta jo saman kuin taksi). Lipunmyyjä oli jossain lähempänä ulko-ovee, joten taitaa siinä muutaman kyditsijän joutua torjuun.
      Toi lippukäytäntö toimii muuten monissa muissakin paikoissa. Lentoasemilla, isoimmpien nähtävyyksien läheisyydessä ja monissa hotelleissa. Jos muualta ottaa taksin, niin hinnasta on hyvä sopii etukätheen. Ihan vaan selevyyden vuoksi. Tai sit pyytää paneen mittari päälle. Sevaan taitaa enimmäkseen olla rikki.
      Toisaalta jos laskeudutte LCCTerminaaliin (AirAsia isännöi siellä), niin tilanne on vähin toinen. Terminaali sijaitsee näköyhteyden päässä, mutta toisella puolen kenttää. Sieltä musta vois harkita lentoyhtiön bussia. Siihen myövät lippuja koneessa ja oli ihan hullun halpa. Sen reitistä taitaa löytyä jotain tietoo AirAsian sivuilta.
      Se Bintangin tienoo on lopultakin aika pienellä alueella, mutta liikenneruuhkat on ihan järjettömät. Viime joulukuussa taisimme ajaa sen Bukit Bintangin puolenkilsan pätkän puolenkymmentä kertaa ja aina se otti aikaa saman tunnin. Toisaalta kauheenpitkiä matkoja ei viitsi varsinkaan matkalaukkuja raahailla kun on vähin kuumaki. Sen monorailin pysäkit vois selvitellä ihtelleen, jos aikoo jossain kierrellä.

      Tuolla TwinTowerissa en oo känny, mutta kyllä net paikkakuntalaiset meinas että sinne arkiaamuina pääsis hyvällä tuurilla ihan kohtuullisella jonotuksella. Mutta juur vaan aamulla. Muuten oon lfklkhdfalöhk:n kans sammaa mieltä että näköalojen suhteen se teletorni on parempi. Siellähän pääsee ihan tappiinsaakka. Petronasilla vaan sille välitasanteelle.

      Moon ihan varma et teillä on hieno reissu, niiet hyvvää matkaa:
      toivoo Pera

    • Et se KLCC:n puisto siellä TwinTowerilla on iltavalaistuksessa ihan näkemisen arvonen paikka.

      Terkut: Pera

    • toweri

      Sain liput Twin Toweriin joltain vahtimestarilta joka ilmeisesti hamstraa niitä joka aamu ja myy sitten päivällä.
      Aamulla liput saa ilmaseksi mutta tää kaveri pyysi 5rigettee. Voittaa jonottamisen.
      Näyttäkää turisteilta niin ehkä joku tulee tarjoomaan lippuja.

      Jukrat, tonne Borneoon voisitte ottaa mutkin mukaat.

      T:Kade

    • Äskettäin käynyt

      Petronas torneihin meno on ilmaista eikä lippuja tarvitse aamusta asti jonottaa. Kun liput on käynyt vaikka päivällä hakemassa, välillä voi poiketa muualla ja tulla takaisin siihen mennessä, kun oma vuoro on päästä hissillä näköalatasanteelle. Tosin sinne ei ilmeisesti enää iltapäivä viiden jälkeen pääse, joten aamupäivällä lippujen hakeminen on ainakin varmempaa. Menara tornista näkee kauemmaksi, liput maksavat, mutta aikatauluja ei ole, joten siellä voi nähtävyyksiä katsella pitkään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8346
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1664
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe