millasii

opettajii

teillä on ollut jotka olette käyneet esim.göteborgin suomalaista koulua,haluaisin vähän kysellä että mitä se on tänä päivänä sitten,kun olen kuullut että monikin joka on lapsensa kanssa muuttanut ja koulua käyneet niin parin-kolmen vuoden päästä on muutto takasin suomeen kun opetus on niin huonoa,että oppilaat ei opi mitään koska opettajat eivät osaa opettaa.

7

1501

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sama kirj.

      mitä olette siitä mieltä,että suomalaisessa koulussa opettajat ovat ruotsinkielisiä,jopa rehtorista lähtien?Minä en ainakaan ymmärrä semmosta valintaa.Tästä asiasta olisi paljon kerrottavaa,mutta annan olla tällä kertaa.

    • kyseiseen kouluun

      josta olet kiinnostunut ja tiedustele - kaikki koulut ovat kiinnostuneita uusista oppilaista, jos olet opiskelupaikkaa vailla, ja kertovat mielellään toiminnastaan.

      Yleisesti voi sanoa että suomalaisten suhtautuminen Ruotsin kouluhin, opetukseen sekä opettajiin on aika lailla samanlainen kuin se, minkä itse annat kirjoituksessasi ilmi - oli sitten kysymyksessä ruotsalainen tai suomenruotsalainen koulu. Kannattaisi karistaa ennakkoluulot ja etsiä posiitiviset puolet Ruotsin koulujärjestelmästä, ja senhän voi tehdä nimeenomaan ottamalla selvää asioista.

      Itselläni om neljä lasta, jotka kaikki käyvät/ ovat käyneet ruotsinsuomalaista koulua koko peruskouluajan. Kaikki ovat pärjänneet koulussa hyvin, oppineet mitä on kuulunut oppia, ja mahdolliset vaikeudet on voitettu puhumalla henkilökunnan kanssa. Opettajatkin ovat olleet yleisesti ottaen hyvin päteviä.

      Oppilaan kuuluu itsekin vaikuttaa koulumenestymiseensä, ja vanhempien tulee auttaa ja kannustaa koulutyössä, yhteistyössä opettajien kanssa. Vastuu ei ole pelkästään opettajalla, eikä opettajaa voi yksinään syyttää oppilaan huonosta menestymisestä, sijaitsi koulu sitten Ruotsissa tai Suomessa.

    • tulee,

      niin kouluissa tarvitaan sekä suomen- että ruotsinkielisiä opettajia. Ympäröivä yhteiskunta on kuitenkin ruotsinkielinen, ja on tärkeää että oppilaat oppivat molemmat kielet kunnolla.

    • ruotsitar

      Eli Ruotsissa lapset ehdottomasti Ruotsalaiseen kouluun. Olen asunut muutamassa eri maassa, ja kokemuksesta tiedän että "maassa maan tavalla" on kielen, koulunkäynnin, työelämän, sosiaalisten suhteiden ja yhteiskuntaan sopeutumisen kannalta paras tapa olla ja elää.
      Ja jos ei kelpaa, ei pidä muuttaa.

    • lisäää

      Olisiko teistä kenestäkään kivaa semmoinen, että jos nyt perhe olisi muuttanut vasta eri maahan, no otetaanpa nyt vaikka ruotsi esimerkkinä kun tästä puhumme.Kun esim.alkaa liikunta tunti ja lapsi ei osaakkaan ruotsia puhua vielä niin mitä siinä sitten osaa tehdä kun opettaja käskee,ja voi olla että liikunnassa menee huonosti ja ei sitä kielitaitoa hetkessä osata,jos ei varsinkaan kummatkaan vanhemmista puhu ruotsin kieltä.
      Ja olen monesti lukenut koulun informaatio lappuja joissa näkyy olevan kielioppivirheitä.
      Ja kyselyjä kun tulee, että kotoa pitäisi löytyä ideoita kuinka kehittää koulun toimintaa ja tuoda koulupäivään viihtyvyyttä.Eiköhän opettajilla itsellä pitäisi löytää keinot luoda viihtyvä oppimisympäristö, ja opetusmetodit pitäisi olla vaihtelevia.
      Kyllä minun mielestä opettajien täytyisi olla alkuperäisiä suomalaisia opettajina,vähintään suomenkielentaitoisia.
      Vaikka vertaankin Suomen koulun opetukseen,niin
      saisivat antaa lapsille enemmän läksyjä,puhumattakaan kokeista,niitä ei ole nimeksikään.Ja kun olisi edes puukäsityöluokka olemassa niin johan kädentaidotkin saisivat esille lapsilta.On niin paljon puutteita etten jaksa alkaa niitä luettelemaan.
      Sori mun virheistä tässä tekstissä.

      • ruotsitar

        Mutta miksi ihmeessä muuttaa minnekään jos Suomessa on hyvä olla?

        Ei toiseen maahan, edes Ruotsiin, voi muuttaa sellaisella asenteella että vaadin sitä ja tätä, enkä pidä siitä tai tuosta.

        Ruotsi on nykyään (Suomeen verrattuna) suhteellisen monikansallinen maa, jossa ulkomaalainenkin voi viihtyä ja menestyä. Se tosin edellyttää avoimen ja ennakkoluulottoman asenteen myöskin maahanmuuttajalta, ja halua sopeutua tapoihin ja oloihin.

        Mutta ennenkaikkea toiseen maahan muuttaminen vaatii rohkeutta, rohkeutta jättää kaiken tutun ja turvallisen taakseen ja avoimin mielin ottaa vastaan kaiken uuden ja tuntemattoman.

        Olisiko Ahvenanmaan risteily sittenkin parempi vaihtoehto?


      • ruotsinsuomalainen....
        ruotsitar kirjoitti:

        Mutta miksi ihmeessä muuttaa minnekään jos Suomessa on hyvä olla?

        Ei toiseen maahan, edes Ruotsiin, voi muuttaa sellaisella asenteella että vaadin sitä ja tätä, enkä pidä siitä tai tuosta.

        Ruotsi on nykyään (Suomeen verrattuna) suhteellisen monikansallinen maa, jossa ulkomaalainenkin voi viihtyä ja menestyä. Se tosin edellyttää avoimen ja ennakkoluulottoman asenteen myöskin maahanmuuttajalta, ja halua sopeutua tapoihin ja oloihin.

        Mutta ennenkaikkea toiseen maahan muuttaminen vaatii rohkeutta, rohkeutta jättää kaiken tutun ja turvallisen taakseen ja avoimin mielin ottaa vastaan kaiken uuden ja tuntemattoman.

        Olisiko Ahvenanmaan risteily sittenkin parempi vaihtoehto?

        Ruotsitar. Et varmasti ole asunut Ruotsissa kauaa... Paistaa kirjoituksestasi läpi. Men, men.

        Ruotsinsuomalaiset ovat Ruotsin kansallinen vähemmistö ja lukumääräisesti pohjoismaiden suurin vähemmistö. Suomella on siis paljon käyttöä ja tarvetta myös Ruotsissa. Lisäksi Ruotsi ja Suomi ovat taloudellisesti kietoutuneet varsin tiukasti yhteen.

        Lasten identiteetin ja mielenterveyden kannalta äidinkielen tukeminen on tärkeintä. Pelkästään jo siksi lapsi kannattaa laittaa suomenkieliseen kouluun Ruotsissa. Ruotsin oppii varmasti.

        Ruotsitar ei ilmeisesti pidä ruotsinkielisistä kouluista Suomessa? Suomenruotsalaiset hallitsevat silti myös suomen.

        Kaikkea ei pidä jättää, kaikkeen ei pidä sopeutua. On syytä olla ylpeä omasta taustasta ja kielestä ja kulttuurista, ja viedä sitä eteenpäin. Sellaista olisi elämä aidosti suvaitsevassa ja monikansallisessa maassa. Ruotsissa se on vaikeaa. Täällä monesti yritetään ruotsalaistaa kaikki, ja riistää ihmisiltä identiteetti ja historia. Valitettavasti.

        Ruotsissa on paljon hyvää, paljon huonoa. Niitä huonoja puolia voi korjata eikä kaikesta tarvitse pitää. Saa sitä valittaakin.

        Menestymisen ei pitäisi vaatia sulautumista vaan integreetiota. Suomenruotsalaiset ovat kelpo esimerkki myös ruotsinsuomalaisille siitä ettei kieltä tarvitse kokonaan vaihtaa ja hylätä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2713
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2300
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2060
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1797
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1711
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1686
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 92
      1612
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe