Homeenpoisto

VoW

Nyt on harrasteauton sisusta homeessa kun on ollut auto seisonnassa ja vuotanut jostain vettä sisälle. Lattiat on jäässä ja ovipahvit, penkit ja turvavyöt homeessa. Onko vinkkejä miten pääsisin homeesta eroon? Jos puhdistaisin sisutuksen ja pistäisin lämmittimen huutamaan?

9

21280

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aivan samoin

      Itselle kävi samoin... luin ohjeita homeenpoistoon, yksi neuvoista oli etikka.

      Pyyhin turvavyöt etikalla eikä ole ainakaan toistaiseksi (pari kuukautta) palannut tuo ongelma.

      • toimit

        Miten levitit etikkaa sisustukseen ja millä vahvuudella?? Lattiamatot taitaa olla eniten homeessa ja ovipahvit. Nahkasisustus ei niinkään.


      • Ei hienostelua
        toimit kirjoitti:

        Miten levitit etikkaa sisustukseen ja millä vahvuudella?? Lattiamatot taitaa olla eniten homeessa ja ovipahvit. Nahkasisustus ei niinkään.

        Ihan kippasin suuria määriä kankaiseen rättiin, siis ihan valuva rätti jolla pyyhin noita pintoja, eli osa varmasti imeytyi myös pintaan.

        Ja raakaa tavaraa pullosta vaan...


    • Coala

      Poraa lattiiaan, niihin kohtiin johon vesi kerääntyy, pieni reikä vedenpoistolle. Auton ikkunoita kannattaa jättää rakoselleen puoli senttiä. Niin pienestä raosta ei vesi tule sisään, mutta ilma pääsee kiertämään ja kosteus poistuu. Toinen on kosteudenpoisrorakeet. Näillä sain oman talven pihalla seisovan auton pysymään homesta poissa.

      Hometta on jo ihan pirun syvällä, jos sitä esim. penkeissä näkyy. Itse käytän ihan tarkoitukseen tehtyjä litkuja. Etikkakin toimii, mutta itse pidän enemmän homeenpoistoaineiden kloorin tuoksusta.

      Homeenpoistoaine 650ml 38-7599 9.90
      Homeenpoisto EcoPrima 1L 60-9092 4.95

      www.motonet.fi

      • Vulkan

        "Poraa lattiiaan, niihin kohtiin johon vesi kerääntyy, pieni reikä vedenpoistolle."

        Kun laittaa verhoilumaton alle muovista ruohomattoa väärinpäin, vesi pääsee valumaan rei'istä ulos ja ilma pääsee kiertämään. Hyvä konsti, jos vain saa ruohomaton laitettua niin että se ei näytä pahalta ulospäin.


      • Coala
        Vulkan kirjoitti:

        "Poraa lattiiaan, niihin kohtiin johon vesi kerääntyy, pieni reikä vedenpoistolle."

        Kun laittaa verhoilumaton alle muovista ruohomattoa väärinpäin, vesi pääsee valumaan rei'istä ulos ja ilma pääsee kiertämään. Hyvä konsti, jos vain saa ruohomaton laitettua niin että se ei näytä pahalta ulospäin.

        Hyvä idea. Täytyy pitää mielessä, onneksi talvi otaittumassa kesäksi, niin kokeilua voi lykätä..


    • homeelle

      kyytiä.Kokeiltu on :toimii!

    • Demoshane
    • Anonyymi

      Otin kaikki istuimet pois. Purin päälliset irti. Liotin miedossa etikkavedessä. Pesin vesipesuna pesuaineen kanssa. Toiseksi viimeiseen huuhteluveteen huuhteluainetta. Viimeiseen huuhteluveteen booraksia sekaan, on vahva homeenestomyrkky. Kuivaamisen jälkeen kasaan ja sinne sisälle vähän booraksia varmuuden vuoksi. Ei ole homehtunut uudestaan 20 vuoteen.
      Homehtuneet muoviosat yms pesin johonkin kasteulla rätillä - en muista mihin kastetulla. Lopuksi pyyhin booraksivedellä.
      Matot oli muistaakseni homeettomat vaikka vettä alla. Kuivasin kunnolla ja taas booraksia apuun.
      Iso oli työ mutta homma toimi.
      Auto oli Pösö 205 missä vesi pääsi takalasin tiivisteen vuodosta oven sisään ja sieltä tyhjennysreikien kautta ovitiivisteen sisäpuolelle eli tavaratilaan ja edelleen matkustamon mattojen alle. Siis suunnitteluvirhe. Katkaisin ovitiivisteen takaoven vuotoreikien kohdalta ja tein katkoksien kohdille U -muotoiset kumikiekurat aukon alareunaan niin, että vuotovesi valuu tiivisteen toiselle puolelle ja siitä ulos. U -kiekurat kiinni Sikaflexillä. On toiminut ainakin 20 vuotta.
      Toinen kyseisen auton suunnitteluvirhe on ilmanvaihto. Pahinta siinä on sisäilman poisto takapenkin matkustajien jalkatilasta oven rakoon ja siitä ulos. Eli ilma ei kierrä auton takaosassa. Hattuhyllyn takatiiviste pois, vaikka melu lisääntyykin. Takalasinpesijän säiliön kiinnitysruuvit pitemmät ja väliin korokepalat, että poistoilma pääsee sitäkin kautta takalokasuojan ja verhoilun väliin. Takajalkatilassa olevat vanhat ilmanpoistoaukot tukkoon. Nyt poistoilma kiertää reittiä takatila - hattuhyllyn takaosa - tavaratila - kummastakin reunasta takalokasuojan ja verhoilun väliin - muoviritiöiden kautta ovien rakoon mistä ulos. Toimii ja takamatkustajatkaan eivät palele niin paljoa kuin tehtaan jäljiltä.
      Yksi moka vielä: Lämmityslaitteen moottori lakkasi pyörimästä. Pyörimisnopeutta säätävä transistori on kiinnitetty jäähdytyslevyn painopiirilevyyn kahdella pikku niitillä. Niittien yhteys piirilevyyn katkeaa hapettumisen seurauksena. Tinasin liitoksen kuntoon.
      Se transistori ja levy löytyy kun purat kojelaudan alta sen radiolle tehdyn muovisuojuksen pois. Sitten selälleen kuskin jalkatilaan. Johtonippujen takaa näkyy kaksi kiiltävää peltiruuvia lämmityslaitteen alareunassa lähellä tuliseinää. Pitkällä ruuvimeiselillä ruuvit auki ja usa putoaa käteesi tai siis johtonipun päälle. Korjattuna takaisin. Mitä pidemmät kädet, sitä mahdottomampi työ, muuta onnistuu kyllä vaikka aikaa menee.
      Olisi kai niitä mokia muitakin, kuten joka ainoassa automerkissä ja mallissa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5065
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1305
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe