Beagle sohvakoiraksi?

Nettopaino

Beaglenpennun haluaisin, mutta en metsästä. Kannattaako Beagle ottaa ihan kotikoiraksi ja seuraksi vain? Tokihan tuossa viereisessä metsässä saisi juosta ja kanille haukkua, mutta minulla ei ole asetta tai mielenkiintoa metsästykseen.

55

15727

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onga

      Kyllä se beaglekin käy. Osta sellainen, jolla ei ole riistaviettiä.

      • Nettopaino

        ...pennusta onko sitä vai ei? Riittääkö se ajavalle koiralle jos sen antaa silloin tällöin ajaa jänistä?


    • jdhfoöas

      Kyllä se beagle siinä sohvannurkassa viihtyy, kunhan sitä vain lenkittää tarpeeksi. Mutta jos lähellä on vähänkin vilkkaampi tie, niin ei sitä vapaaksi kannata laskea. Haittoina mainittakoon sen, että takaisin tulemisen harjoitteluun kannattaa varata koko koiran elinikä aikaa. Se jos pääsee jäljille, niin takaisin ei saata tulla kuin jäniksen (suven, ketun ynnä muiden suhteellisten pienten ölliäisten) kanssa.

      • meidän

        koira karkasi kerran eräälle harjulle ja juoksi siellä ympäriinsä 2 tuntia. Lopulta saatiin kiinni. Siitä lähtien emme ole sitä vapaana pitäneet.


    • tietäjä...

      Minulla sekarotuinen jonka isä beagle,ja vaikka äiti ei ole. Niin silti koirallani(näöltään beaglemäinen) on voimakas vietti. En suosittele sohvakoiraksi,sillä beagle on oikeasti metsäkoira ja niin kaikkien hajujen perään,ja ei monesti edes lotkauta korvaansa omistajalle,siis itsenäinen viihtyy omissa oloissa ei mikään seurakoira. Onhan beaglet söpöjä ja silleen mutta pitää miettiä pitemmän päälle haluatko todella koiran jolla voimakas ajovietti ja karkailee helposti. Esim,hihnasta,valjaista.

      Beaglea voi kyllä kouluttaa helposti erillaisia temppuja ruuan avulla. Mutta kyllä se loppupeleissä on niin että jos pitää valita ruuan ja jäniksen välillä niin jänis se kyllä on. Eli se luoksetulo ei tule onnistumaan. Ja jos koira pääsee karkuun voi viipyä vuorokaudenkin omilla teillään..kaksikaan ei ole mikään ihme.
      Joten en suosittele vapaana pitoa,sillä koira katoaa omille teilleen. Beagle rakastaa kaikista eniten metsässä lenkitystä,hajujälkiä. Se on onneton jos joutuu kykkiä sohvalla,pihassa. Sen suurin rakkaus on hajujäljet,ajaminen..Vaikka monet ovat kyllä aika surkeita ajajia..=)jänis saattaa mennä nenän edestä,mutta koira kulkee vain nenä maassa..,

      Suosittelen sinulla mieluiten rotua joka sopii seurakoiraksi ja sillä ei ole ajoviettiä. Eikö ole ihanaa jos voi kulkea metsässä pitäen koiraa vapaana eikä se lähde minnekään ja muutenkin koira huomioisi sinut,tottelisi käskyjä. Minulla myös toinen koira joka seurakoira,joten tiedän mistä puhun,se saa olla vapaana metsässä,kun sekarotuinen hihnassa. Olen lukuisat kerrat joutunut juosta tämän osittain ajokoiran perässä,ja huolehtia missä se on. Ja onko jäänyt auton alle,lisäksi kun menee ulvomaan vielä vieraitten ihmisten pihaan..

      Niin ja kaikki eivät ole niin ystävällisiä,pidä ajokoirista..

      Tuosta kun tuolla ehdotettiin ota beagle jolla ei ajoviettiä..no huoh,itse ei ole elämän aikana tullut semmoista vastaan kun 1 semmonen,ja sekin oli minusta vain omistajan puhetta..sanoi että tykkäsi muka enemmän ruuasta..ja sen oli kyllä näkönenkin..

      ainiin ja beagleillä taipumusta lihavuuteen,syövät vaikka vehnäjauhoja niin ahneita ovat..=)roskiksiin sai hankkia haat,eikä mitään ruokaa saa jättää sillä muuten se on mennyttä..

    • couch potato

      ei kai mitään koiraa nyt puhtaasti sohvakoiraksi ole luotu, eikä beaglea varsinkaan. beagle tarvitsee runsaasti liikuntaa ja muutakin toimintaa. kun liikunnan tarpeesta ja aivopuuhasta on huolehdittu, niin hyvinhän se beagle sitten sohvalla viihtyy. jossei aio beaglella metsästää, niin sitten kannattaa hankkia näyttelylinjainen beagle tai metsällä pelaamattomaksi todettu aikuinen.

      kandee ehkä käydä täällä tutustumassa rotuun: www.beagleharrastajat.net

    • muori

      kunhan saa tarpeeksi liikuntaa. Mulla oli Beagle seurakoirana ja oli todella älykäs ja seurallinen. Mutta beagle on myös ahmatti ja syöppö, herkkä lihomaan, joten se liikunta on tärkeä! Niihin silmiin ei pidä upota, osaa ottaa todella säälittävän ja "nälkäisen" ilmeen.

      • sth76

        Me otettiin Beagle viime syksynä. Täyttä piakkoin puolivuotta. Metsästystä emme harrasta. Olen nyt käynyt sen kanssa viimeaikoina melkein päivittäin metsässä vähintään tunnin lenkin ja siitä se kyllä tykkää. Voi olla, että ihan noin pennulle saataa olla vähän turhankin raskas lenkki umpihangessa, kun on sitten loppupäivän sohvalla retkottaen. Eilen tehtiin 1,5 tunnin lenkki metsässä ja tänäaamuna ei sitten tullutkaan herättämään normaaliin kuuden aikaan aamulla, vaan venytteli sohvalla vielä 9 aikaan, eikä ollut silloinkaan vielä kiire ulos. Me ollaan kyllä oltu tosi tyytyväisiä valintaan, vaikka ei metsästetäkkään. Pentuna saa varautua siihen, että voi saada välillä melkoisia hepuleita...


    • sohva beagle

      Meidän herra täyttää pian kuusi vuotta ja on käynyt yhden ainoan kerran metsällä elämänsä aikana. Itse emme metsästä, mutta sukulaisten kanssa kävi (sai jopa yhden jänön). Nykyään on meillä "kotikoirana" ja aivan mainio seurakoira onkin, tosin lenkkien pitää olla pitkiä ja mieluiten erilaisia jotta saa haistella uusia hajuja.

      Beaglet todellakin lihoavat aivan liian helposti, koska ovat aina sen näköisiä että eivät ole koskaan saanut ruokaa. Joten kannattaa varautua siihen että beaglen ollessa yksin niin roskikset on pengottu, jos se haistaa jossain jotain syötäväksi kelpaavaa niin se ei anna minkään estää sitä (huonekalut saa kyytiä).

      Vapaana pito on vähän niin ja näin, toisia voi pitää aivan hyvin ja tulevat luokse mutta toiset lähtevät omille teilleen saman tien. Se pitää kuiteskin muistaa että vaikka beagle olisi kuinka hyvin koulutettu niin hajut (varsinkin jäniksen) voittaa aina. Omaa koiraamme voimme pitää vapaana, tuntemattomassa metsässä, se saattaa kadota hetkeksi näköpiiristä mutta tulee kyllä aina takaisin. Välillä siihen on kyllä menny hetki aikaa, koska on päässyt jäljille.

      Jos haluat beaglen sinun pitää varautua siihen että beaglet ovat äärettömän itsepäisiä, ne eivät kuiteskaan koskaan ole vihaisia eivätkä hyökkääväisiä. Beagle tottelee vain ja ainoastaan silloin kun on aivan pakko tai jos se hyötyy siitä itse. Kun pidät vapaana et voi koskaan luottaa 100% että koirasi tulee heti luoksesi kun kutsut sitä, koska se on saattanut haistaa jotain paljon mielenkiintoisempaa kuin mitä sinä olet. Beagle ei ole mikään helpppo "seurakoira", se tarvitsee paljon aktiviteettäjä, koska turhautunut beagle alkaa keksiä itse tekemistä itselleen(tuhoaa kotona).

      Beaglestä saa myös aivan ihanan koiran, voin sanoa omasta kokemuksesta. Me kuiteskin teemme koiramme kanssa paljon yhdessä. Pitkät lenkit metsässä ja uusien paikkojen tutkiminen, piilosta kotona, siis kaikkea sellaista missä koiramme pystyy hyödyntämään vaistojaan. Jos ottaa beaglen pelkästään seurakoiraksi niin sen kanssa täytyy tehdä paljon enemmän kuin esim. chihun kanssa.

    • Naapuri__

      Tuttavapiirissä on kaksikin beaglea. Toinen on metsästävässä perheessä, tosin isäntä ei ole muutamaan vuoteen pystynyt käymään metsällä. Molemmat ovat ajoittain meillä hoidossa kun isäntäväki on reissussa. Meillä ei metsästetä. Näin vähän ulkopuolisena sanon että beagle on aivan ihanan sympaattinen pieni koira ja sen kanssa pärjää aivan mainiosti, eikä se ikinä kieltäydy kävelyreissusta :) Olen kyllä huomannut että se on ihan eri koira sisällä jaloissa kuorsatessaan ja ulkona nuuhkiessa. Koira selvästi hengittää haistelemalla eikä edes toiset koirat kiinnosta jos se nuuhkii maasta jotain. Se haistaa syvästäkin lumesta jäniksen papanan ja sitten syö sen. On ihan päivänselvää että se on metsästyskoira, enkä laskisi sitä irti ulkona. Nuorempi (4v) noista hoitobeagleista osaa juosta pyörän vierellä ja olemmekin joskus ajelleet pitkät lenkin. Siinä saa olla varovainen kun koira pysähtyy kuin seinään mielenkiintoisen hajun kohdalla. Muuten se on väsymätön vierelläjuoksija.

      Sisällä seurakoirana beagle on erittäin kiltti ja rauhallinen. Leikkii mielellään ja sitä saisi rapsuttaa 24/7. Tulee yöllä sängyn viereen nukkumaan ja kuorsaa ja piereskelee niin kuin aikuinen mies ainakin. Uskoo pienestä katseestakin ja on jokaisen vieraan paras kaveri. Ruoka-aikana istuu jalan juuressa kuin naulattuna eikä liiku käskemällä. Oikeastaan olen yllättynyt että nuo molemmat, eri ikäiset, hoitobeaglet ovat kovin samanlaisia tavoiltaan ja tempuiltaan.

      Jos ja kun tässä vähän saan kerättyä enemmän vapaa-aikaa niin saattaapa beagle tulla meillekin.

    • 12345

      Voit ottaa vaikka et metsästä. Muista liikunta ja se että se on ajavana koirana vahvasti kiinni hajujen maailmassa. Kannattaa asennoitua jo etukäteen siihen että hajut ja nuuhkiminen on koiran tärkeimmät asiat. Kakkosena tulee ruoka ja sitten jossain niiden jälkeen ehkä sinä ja komentelusi. Mielenkiintoinen haju sulkee beaglen korvat ja se keskittyy vain nuuhkimiseen. Älä siis suutu koiralle jos se pysähtyy keskelle agilityrataa haistelemaan eikä kuule enää sinua tai että se lähtee kuono maassa hajua seuraamaan. Se on sen oikea tehtävä ja kutsumus :)

      • ex-agi

        Hyvä vastaus! Realistinen. Koirilla on taipumuksensa.


    • kahen pikkakoiran onnelline...

      Meillä on biigeli sphvakoirana ihan vain. Riittävällä liikkunalla siitä saa oivan ja hyvin hyvin hyvin älykkään koiran. Se kuitenkin tarvitsee mielestäni myös seuraa ja rakkautta. Oma koiramme on minun vaavi ja toinen mokoma (kääpiöpinseri tyttö) on yhtä vaavi=)
      Kilttejä molemmat, biigeli vaan on kovin itepäinen ja välillä istutaan lattialla 15 minuuttiakin koira ulvoen ja minä sormea pitäen pystyssä, muistuttaakseni kuka on herra talossa.
      Voi olla hyvinkin tempperamenttinen luonne, osaa olla ärhäkkäkin, mutta oikeilla otteilla pysyy ruodussa=)
      Ulkona vetää aivan halvatusti ja vedonesto panta voi olla hyvä ratkaisu.

      Olet tekemässä ihanaa valintaa, onneksi olkoon. Muista kuitenkin rajata beegelin tila poissaollessassi ja jättää tarpeeksi aktiviteettejä ettei sohvat ja sängyt ole matalana kotiin tullessasi.

      Myös vessapaperirullat ja lehdet kannattaa laittaa koiran ulottumattomiin, voi olla miljooooooonina kappailena pitkin lattioita:D

    • Koira fani!

      Ehdottomasti matsästys ja ajavaksi jäniskoiraksi!
      Beaglet on metsästyskoiria, miksi kaikista maailman koirista haluat seurakoiraksi Beaglen..?
      Mieti jotain toista seurakoiraksi tarkoitettuea koirarotua.
      Ja toiseksi et voisi pitää koiraa vapaana edes omalla pihalla, voimakkaan metsästysvietin takia.
      Olisiko se mukavaa, ja sinä tavallaan "kiduttaisit" koiraa kun se ei pääse metsälle, toteuttamaan sitä mihin se on jalostettu. Sen olisi väärin sinua ja koiraasi kohtaan. Etkä metsässä voisi pitää sitä irti!
      Lisäksi koira voi tehdä kotona tuhojaan, kun sillä on metsästysvietti!
      Mieti siis jotain toisa rotua, ei ole järkeä ottaa metsästyskoiraa vaikka kun "se on niin söpö". Eikä sitä käytettäysi metsällä!

      • Lalle

        No joo, pistänpä minäkin lusikkani tähän soppaan :) Meillä on tällä hetkellä 2 beagle-tyttöä. Vanhempi 3,5v ei välitä jäniksistä pätkääkään, vaan keskittyy mieluummin myyrien jahtaamiseen pelloilta. Nuorempaa taas 1,5v ei ole käytetty vielä metsällä, kun ei hauku ajaessaan; on joskus pellolta ottanut ajon ( tosin vaan pyrähdyksen) mutta kun ei ääntä tule, niin ei tule, eikä nuo jänikset näytä niin hirveästi kiinnostavankaan. Mieluummiin ryöstelee myyriä tuolta vanhemmalta neitiltä :)Ja hyvin tyytyväisiltä molemmat vaikuttavat.


      • -Nakke-
        Lalle kirjoitti:

        No joo, pistänpä minäkin lusikkani tähän soppaan :) Meillä on tällä hetkellä 2 beagle-tyttöä. Vanhempi 3,5v ei välitä jäniksistä pätkääkään, vaan keskittyy mieluummin myyrien jahtaamiseen pelloilta. Nuorempaa taas 1,5v ei ole käytetty vielä metsällä, kun ei hauku ajaessaan; on joskus pellolta ottanut ajon ( tosin vaan pyrähdyksen) mutta kun ei ääntä tule, niin ei tule, eikä nuo jänikset näytä niin hirveästi kiinnostavankaan. Mieluummiin ryöstelee myyriä tuolta vanhemmalta neitiltä :)Ja hyvin tyytyväisiltä molemmat vaikuttavat.

        Uskon, että ne voivat olla tyytyväisiä. Millaisesta suvusta ne ovat? Käyvätkö vanhemmat metsällä?


      • Tuli selväksi

        Kyllä kyllä, beaglellä on metsästysvietti, sen tietää varmasti kaikki. Se, pysyykö beagle vapaana pihalla vai ei, on täysin yksilö kysymys. Oma beagleni ei pysy, mutta taas ystäväni beagle pysyy. Oma beagleni tulee kyllä metsässä heti takaisin kun huudan, me ei metsästetä. Tosin joskus jos saa vainun lähtee kauemmas mutta aina tulee 2min päästä takaisin. Beagle sopii erittäin hyvin seurakoiraksi, kunhan saa vain tarpeeksi virikkeitä ja lenkkeilyä metsässä. Näytät olevan ehdottomasti vastaan beagleä seurakoirana kun puhut kidutuksesta. Älä huoli, se ei ole mitään kiduttamista.


    • Nakertaa

      Miten ois, että jättäisit ottamatta beaglen ja etsisit jonkun muun rodun, joka sopii metsästämättömällekin ihmiselle. Suomessa on sentään 400 koirarotua, josta saa vapaasti valita.

      Miksi haluaisit ottaa juuri beaglen? Kuten jo aikaisemmin on näköjään mainittu, beagleillä on taipumus lähtä omille teilleen. Onhan se siihen jalostettu..

      Joku mainitsi myös vinkkinä, että ota näyttelylinjainen, mutta itse en tekisi näin. Beagle on jalostettu nimenomaan metsästyskäyttöön, eikä jakaminen näyttö- ja käyttökoiriin ole erityisen järkevää eikä palvele jalostusta.

      Mulle sun ei tarvi päätöksiäsi todistella, jos et halua, mutta ois erittäin mukava kuulla Todellisia syitä, miksi halutaan metsästyskoira seurakoiraksi.

      • beaglen takia

        halutaan ottaa beagle vaikka ei metsästetäkään!
        Et ole tainnut tutustua beagleen muuten kuin
        metsästysmielessä? Ja teillähän on koirat aina pihahäkeissä eikä kotona. Ainoa puuha, jota teette koirien kanssa on metsästys. Sitä paitsi
        jänismetsästys on vain ihmisten huvia. Siitä ei ole luonnolle mitään hyötyä. Metsäjänisressukan keski-ikä muutenkin on vain 1 vuosi sen takia, kun se on monen petoeläimen pääriistaa. Jättäkää jänikset metsään elämään!


      • Nettopaino

        Toki vastaan ja kerron syyn. Yksinkertaisesti pidän ko rotuisista koirista. Juurikin tuollainen pieni ystävällinen ja omapäinen aktiivinen pikkukoira on minun mieleeni. Vauhdikas ja terve luppakorvarotu.

        En ota metsästykseen kantaa noin yleensä, mutta en oikeasti usko että koiralle se jäniksen perässä juokseminen olisi välttämätöntä.


      • -Nakertaja-
        beaglen takia kirjoitti:

        halutaan ottaa beagle vaikka ei metsästetäkään!
        Et ole tainnut tutustua beagleen muuten kuin
        metsästysmielessä? Ja teillähän on koirat aina pihahäkeissä eikä kotona. Ainoa puuha, jota teette koirien kanssa on metsästys. Sitä paitsi
        jänismetsästys on vain ihmisten huvia. Siitä ei ole luonnolle mitään hyötyä. Metsäjänisressukan keski-ikä muutenkin on vain 1 vuosi sen takia, kun se on monen petoeläimen pääriistaa. Jättäkää jänikset metsään elämään!

        "Ihan vain beaglen takia". Kiitos tarkoista perusteluista.

        En loukkaannu, mutta tuo sun turha olettaminen on sieltä. Itseasiassa mulla ei ole beaglea vaan dreeveri. Se ei asu pihan perällä. Itseasiassa harrastan sen kanssa ihan samalla tavalla, kuin harrastaisin minkä tahansa muun rotuisen koiran kanssa tokoa, jälkeä, hakuja, mutta ottaen huomioon koiran tason. Mutta en halua puhua nyt itsestäni vaan beaglesta.

        Tottakai koiran kanssa olis kannattavaa harrastaa muutakin kuin metsästystä. Toki beagle käy moneen harrastukseen ja jotkut kisaavat tokossakin niiden kanssa. Mutta miksei sitten ottaa jotakin muuta rotua oleva koira, joka olisi varmasti yhtä mukava kuin beaglekin ja sen lisäksi kouluttaminen on vaivattomampaa. Ehkäpä sheltti, lancashire heeler tai schipperke?

        Huomaatteko seikan, että ottaessanne beaglen, ette välttämättä löydä sen aitoja ominaisuuksia? Koira jää kaiken lisäksi jalostuksen ulkopuolelle (JOS halutaan jalostaa beaglea käyttökoirana). Turhaa on jalostaa metsästyskoiraa ulkonäön mukaan. Se ei palvele millään tavalla koiran jalostusta, jos siihen ei liitä mukaan käyttöominaisuuksia.

        Olen samaa mieltä, että koira ei välttämättä ärsi siitä, että se ei pääse metsästämään. Silti sille täytyy tarjotatodella paljon aktiviteettia. Toki monet ovat siihen valmiitakin.


      • suomen beaglessa
        -Nakertaja- kirjoitti:

        "Ihan vain beaglen takia". Kiitos tarkoista perusteluista.

        En loukkaannu, mutta tuo sun turha olettaminen on sieltä. Itseasiassa mulla ei ole beaglea vaan dreeveri. Se ei asu pihan perällä. Itseasiassa harrastan sen kanssa ihan samalla tavalla, kuin harrastaisin minkä tahansa muun rotuisen koiran kanssa tokoa, jälkeä, hakuja, mutta ottaen huomioon koiran tason. Mutta en halua puhua nyt itsestäni vaan beaglesta.

        Tottakai koiran kanssa olis kannattavaa harrastaa muutakin kuin metsästystä. Toki beagle käy moneen harrastukseen ja jotkut kisaavat tokossakin niiden kanssa. Mutta miksei sitten ottaa jotakin muuta rotua oleva koira, joka olisi varmasti yhtä mukava kuin beaglekin ja sen lisäksi kouluttaminen on vaivattomampaa. Ehkäpä sheltti, lancashire heeler tai schipperke?

        Huomaatteko seikan, että ottaessanne beaglen, ette välttämättä löydä sen aitoja ominaisuuksia? Koira jää kaiken lisäksi jalostuksen ulkopuolelle (JOS halutaan jalostaa beaglea käyttökoirana). Turhaa on jalostaa metsästyskoiraa ulkonäön mukaan. Se ei palvele millään tavalla koiran jalostusta, jos siihen ei liitä mukaan käyttöominaisuuksia.

        Olen samaa mieltä, että koira ei välttämättä ärsi siitä, että se ei pääse metsästämään. Silti sille täytyy tarjotatodella paljon aktiviteettia. Toki monet ovat siihen valmiitakin.

        kyllä näkyy Suomessa se, ettei ulkonäköä oteta huomioon jalostuksessa. Ainoastaa metsästystavat. Suomen beaglet ovatkin todella rumia kun vertaa mitä maailmalla on. Eikös ole koirankasvatuksen perusajatus ottaa huomioon ehdottomasti myöskin
        koiran ulkonäkö? Se edesauttaa myöskin rodun
        pitämistä terveenä.
        Beagle on mitä mainioin seurakoira ja harrastuskoira. Ainoa huono puoli on se, ettei sitä välttämättä voi pitää vapaana ulkona. Tässäkin on yksilövaihteluita suuresti.
        Itselläni on ollut beagleja yli 20 vuotta eikä niiden kanssa ole metsästetty vaikka moni olis
        mettälle ne vienyt. Koirat ovat erittäin tyytyväisiä elämäänsä!


      • -Nakertaja-
        suomen beaglessa kirjoitti:

        kyllä näkyy Suomessa se, ettei ulkonäköä oteta huomioon jalostuksessa. Ainoastaa metsästystavat. Suomen beaglet ovatkin todella rumia kun vertaa mitä maailmalla on. Eikös ole koirankasvatuksen perusajatus ottaa huomioon ehdottomasti myöskin
        koiran ulkonäkö? Se edesauttaa myöskin rodun
        pitämistä terveenä.
        Beagle on mitä mainioin seurakoira ja harrastuskoira. Ainoa huono puoli on se, ettei sitä välttämättä voi pitää vapaana ulkona. Tässäkin on yksilövaihteluita suuresti.
        Itselläni on ollut beagleja yli 20 vuotta eikä niiden kanssa ole metsästetty vaikka moni olis
        mettälle ne vienyt. Koirat ovat erittäin tyytyväisiä elämäänsä!

        Tarkoitukseni oli sanoa, että pelkän ulkonäön jalostaminen ei ole järkevää. Arvostan kyllä suuresti, jos beagle on toimiva metsällä sekä näyttää hyvältä, mutta painoarvo on silti enemmän metsästysominaisuuksissa. Kummin se on sinulla? Ei mitenkään naljailumielessä..

        Voisin nostaa esille, että aina ei koiran ulkonäön huomioon ottaminen (ts. näyttelyt) ole edesauttaneet koiran terveyttä, jos ei nyt beaglea katso.

        Haluan edelleen kysyä, miksei kelpaa mikään muu rotu, jolla harrastaminenkin olisi helpompaa?


      • -Nakertaja-
        Nettopaino kirjoitti:

        Toki vastaan ja kerron syyn. Yksinkertaisesti pidän ko rotuisista koirista. Juurikin tuollainen pieni ystävällinen ja omapäinen aktiivinen pikkukoira on minun mieleeni. Vauhdikas ja terve luppakorvarotu.

        En ota metsästykseen kantaa noin yleensä, mutta en oikeasti usko että koiralle se jäniksen perässä juokseminen olisi välttämätöntä.

        Oletko jo päättänyt ottavasi beaglen? Muistithan harkita tarkkaan myös muita rotuja..? Jos haluat, laita ehtoja, jotka koiran pitäisi täyttää. Koitan etsiä sinulle vastaavan rodun.. vai?

        Totta on, että se ei _sinänsä_ niin paljon haittaa, että beagle otetaan vain sohvakoiraksi (en nyt tarkoita että mielipiteeni olisi muuttunut!). Silti kun on niin monia, jotka haluavat sitten viedä ne näyttelyyn ja kappas, serti tuli, teetetäänpä pennut.. Ja edelleen se ei palvele rotua. Helpointa olisi ottaa joku paimenkoira-seurakoiratyylinen rotu.


      • Nettopaino
        -Nakertaja- kirjoitti:

        Oletko jo päättänyt ottavasi beaglen? Muistithan harkita tarkkaan myös muita rotuja..? Jos haluat, laita ehtoja, jotka koiran pitäisi täyttää. Koitan etsiä sinulle vastaavan rodun.. vai?

        Totta on, että se ei _sinänsä_ niin paljon haittaa, että beagle otetaan vain sohvakoiraksi (en nyt tarkoita että mielipiteeni olisi muuttunut!). Silti kun on niin monia, jotka haluavat sitten viedä ne näyttelyyn ja kappas, serti tuli, teetetäänpä pennut.. Ja edelleen se ei palvele rotua. Helpointa olisi ottaa joku paimenkoira-seurakoiratyylinen rotu.

        ... Vielä ottaa yhtään mitään. Tässä vain puntaroin. Beagle kiinnostaa siksi että kaikki tapaamani beaglet ovat olleet kovin mukavia ja hyväntapaisia. Beagle on lisäksi kovin terve rotu ja aika lailla vapaa jalostuksen tuomista ongelmista.

        Ongelmana tässä oli minulla alunperin epätietoisuus siitä, onko koiralle jotain haittaa siitä että vaikka se pupun perässä joskus haluaisi vähän juosta minulla ei ole välineitä/lupia sitä pupua ampua. Tietysti liikunnan tarpeen hoidan tavalliseen tapaan, mutta tajuaako koira joka ei koskaan ole jänistä ajanut että on nyt jäänyt jostain paitsi?


      • -Nakertaja-
        Nettopaino kirjoitti:

        ... Vielä ottaa yhtään mitään. Tässä vain puntaroin. Beagle kiinnostaa siksi että kaikki tapaamani beaglet ovat olleet kovin mukavia ja hyväntapaisia. Beagle on lisäksi kovin terve rotu ja aika lailla vapaa jalostuksen tuomista ongelmista.

        Ongelmana tässä oli minulla alunperin epätietoisuus siitä, onko koiralle jotain haittaa siitä että vaikka se pupun perässä joskus haluaisi vähän juosta minulla ei ole välineitä/lupia sitä pupua ampua. Tietysti liikunnan tarpeen hoidan tavalliseen tapaan, mutta tajuaako koira joka ei koskaan ole jänistä ajanut että on nyt jäänyt jostain paitsi?

        Sitähän ei tiedä, että mitä sen koiran ajatuksissa liikkuu. Mielestäni koira ei siitä kärsi, että se ei saa ajaa (kunhan on sitä aktiviteettia, josta olen jo sepostanut..). Voi kuitenkin olla niin, että koira kyllä sen "piilevän kykynsä" saattaisi hoksata vanhempana, jos pääsisi metsälle.

        Ei sillä _periaatteessa_ ole merkitystä, jos sitä koiraa ei ota metsästyskäyttöön. Se jää vain sitten kokonaan ulos jalostuksesta. Silti kun siitäkään ei tiedä, että olisiko siinä voinut olla hyvä koira käytettävänä jalostukseen.. Edelleen muistutan muista roduista.. :)

        Ei sinulla ole tuttuja, jotka metsästävät? Nehän voisivat olla innostuneita metsästämään beaglen kanssa..


      • Nettopaino
        -Nakertaja- kirjoitti:

        Sitähän ei tiedä, että mitä sen koiran ajatuksissa liikkuu. Mielestäni koira ei siitä kärsi, että se ei saa ajaa (kunhan on sitä aktiviteettia, josta olen jo sepostanut..). Voi kuitenkin olla niin, että koira kyllä sen "piilevän kykynsä" saattaisi hoksata vanhempana, jos pääsisi metsälle.

        Ei sillä _periaatteessa_ ole merkitystä, jos sitä koiraa ei ota metsästyskäyttöön. Se jää vain sitten kokonaan ulos jalostuksesta. Silti kun siitäkään ei tiedä, että olisiko siinä voinut olla hyvä koira käytettävänä jalostukseen.. Edelleen muistutan muista roduista.. :)

        Ei sinulla ole tuttuja, jotka metsästävät? Nehän voisivat olla innostuneita metsästämään beaglen kanssa..

        Eipä ole metsästäviä tuttuja vissiin ainoatakaan. Ei ainakaan semmoisia joille uskaltaisin koiraa lainata.

        Täytyy nyt mietiskellä mitä tekee. Jos koira jää jalostuksesta pois niin sittenhän sitä voisi olla kuulolla jos joku sekarotuinen vahinkopentue sattuisi kohdalle :)


      • Jula9
        Nettopaino kirjoitti:

        ... Vielä ottaa yhtään mitään. Tässä vain puntaroin. Beagle kiinnostaa siksi että kaikki tapaamani beaglet ovat olleet kovin mukavia ja hyväntapaisia. Beagle on lisäksi kovin terve rotu ja aika lailla vapaa jalostuksen tuomista ongelmista.

        Ongelmana tässä oli minulla alunperin epätietoisuus siitä, onko koiralle jotain haittaa siitä että vaikka se pupun perässä joskus haluaisi vähän juosta minulla ei ole välineitä/lupia sitä pupua ampua. Tietysti liikunnan tarpeen hoidan tavalliseen tapaan, mutta tajuaako koira joka ei koskaan ole jänistä ajanut että on nyt jäänyt jostain paitsi?

        Minulla on ollut kaksi beaglea ja kumpikin ajaa/ajoi todella hyvin, mutta jäniksen ammuttuani ne eivät olleet kiinnostuneet kuolleesta jäniksestä, vaan tuntuivat olevan enemmänkin harmissaan miksi reikoit "lelun".


    • 2xbeagle

      Mulla on 2 beaglea ihan vaan seurakoirina, hyvin sopivat siihenkin tarkoitukseen.
      Parilla tutullanikin on beaglet seurakoirina.
      Uroksellani on kyllä kova ajovietti, mutta eipä tuo kovin paljon ole jäniksiä takaa ajnut, kania saavat pällistellä minkä kerkiivät =).
      Kani vapaana; eivät tee sille mitään, korkeintaan takapuolta haistavat.
      Beagle on välillä turhankin tuttavallinen, ainakin mun koiruudet haluaisivat moikata kaikkia ihmisiä ulkona.

    • meilläkin on...

      Meillä on beagle kotona sohvakoirana. Ikää sillä on kohta 9kk. Se on villi tapaus. Kun se meille tuli viime kesän lopulla niin oli aivan ihana, fiksu, seurallinen jne jne. Ihanaa on ollut katsoa sen kasvamista. Meille syntyi sitten vauva kaksi kuukautta sitten... Koira on siitä mustasukkainen kun ei enää saakaan kaikkea huomiota talossa. Koira pomottaa eikä usko mitään. Se on repinyt kaiuttimen kulman, tyynyjä monta, peittoja, lakanoita, pyyhkeitä, sohvan, leluja, oman sänkynsä... Osittain sen takia ettei olekaan enää huomion keskipisteenä ja hakee huomiota (hyvällä tai pahalla, ei väliä) tolla toiminnallansa, ja osittain sen takia ettei se saa tarpeeksi liikuntaa ja aktiviteettia. Beagle on sen sorttinen tapaus että sen pitäisi olla koko ajan tekemässä jotain jos se ei nuku tai muuten kämppä saa kyytiä. Lenkkeilemme sen kanssa vaihtelevasti 3-5 kertaa päivässä ihan hyviä lenkkejä ja sillä on luita ja leluja ja järjestämme sille aivojumppaa. Ei riitä! Kämppä saa kyytiä silti. Joku sanoi että se voi olla kolmen vanhaksi asti tollanen tuholainen ja rauhottua vasta sitten. Hohhoijaa. Jännitän niitä aikoja kun muksu alkaa liikkumaan... Sitten saa muksukin kyytiä. Toi koira nimittäin hakee huomiota myös pomppimalla ja se PUREE! Saas nähdä joudummeko siitä luopumaan jos se jatkaa puremista eikä rauhotu. Sen ei nimittäin tartte käydä vauvan päälle kun kerran ja sit se lähtee, kertakin on liikaa.

      Älkää hyvät ihmiset ottako beaglea ellette ole sitoutuneita siihen 100% ja toimi sen kanssa riittävästi. Se on pieni ja söötti ja fiksu ja kaikkee joo! Mutta se tarttee niin paljon toimintaa että kellä tahansa ei oo sitä mahdollista antaa ja siinä menee vähänniinku hyvä koira pilalle jos ei se saa toteuttaa itseänsä riittävästi.

      • Jens-Martin

        Ottakaa yhteys ammatti-ihmiseen. Siis oikeaa osaavaan koirapsykiatriin tai muuhun vastaavaan kouluttajaan. Ei ole halpa, mutta on ainoa kunnollinen vaihtoehto. Jo pelkästään vauvan takia kannattaa laittaa koira-asia ojennukseen kiireesti. Ei siitä luopua kannata, mutta noin nuorena käytöshäiriöt on mahdollista vielä oikoa kohtuu vaivalla.

        Meillä 12v beagle ja on konttaavan pojan paras kaveri. Toivotan voimia ja onnea molempien kasvatukseen :)


      • beagle-koti
        Jens-Martin kirjoitti:

        Ottakaa yhteys ammatti-ihmiseen. Siis oikeaa osaavaan koirapsykiatriin tai muuhun vastaavaan kouluttajaan. Ei ole halpa, mutta on ainoa kunnollinen vaihtoehto. Jo pelkästään vauvan takia kannattaa laittaa koira-asia ojennukseen kiireesti. Ei siitä luopua kannata, mutta noin nuorena käytöshäiriöt on mahdollista vielä oikoa kohtuu vaivalla.

        Meillä 12v beagle ja on konttaavan pojan paras kaveri. Toivotan voimia ja onnea molempien kasvatukseen :)

        kävimme koirapsykologin luona ja sillä olikin ihan hyviä vinkkejä. Ei vaan auttanu meidän tapauksessa. Nyt meneillään jääkausi... Katsotaan.... Todellakin koira on vasta pentu, siksi haluankin yrittää kaikkeni ennen luopumista. Pennun villeyttä tietenkin osa käyttäytymisestä. Kiitos tuesta ja kannustamisesta!


      • BeaglePoika
        beagle-koti kirjoitti:

        kävimme koirapsykologin luona ja sillä olikin ihan hyviä vinkkejä. Ei vaan auttanu meidän tapauksessa. Nyt meneillään jääkausi... Katsotaan.... Todellakin koira on vasta pentu, siksi haluankin yrittää kaikkeni ennen luopumista. Pennun villeyttä tietenkin osa käyttäytymisestä. Kiitos tuesta ja kannustamisesta!

        Meillä on ensi kuussa vuoden täyttävä Beagle poika seurakoirana. Meillä oli kans alussa aivan uskomattomia ongelmia. Välillä tuntui, ettei jaksa enää, kun koira ei uskonut mitään ja yritti pomottaa koko ajan. Se puri ja haukku, ei uskonut käskyjä, teki kepposia, yritti tuhota kaikenlaista, siis oli aivan kamala pikkuriiviö. Ne on pentuina uskomattoman kovapäisiä...Mä olin jo aivan varma, ettei me saada siitä ikinä asiallista koiraa. Tää menee kuitenkin ohi, kunhan ei luovuta ja pysyy tiukkana. Nyt meillä ei enää ole noita ongelmia. Vapaaksi sitä ei voi vieläkään tosin päästää, kun on niin kova metsästysvietti, mutta muuten se on reipas ja tottelevainen. Nyt siitä on tullut aivan ihana koiruus, oma pikku sankari. Täytyy vain jaksaa komentaa ja kieltää ja tottakai kehua hyvinä hetkinä. Tärkeintä on kai se, että koira lopulta tajuais, ettei se ole pomo, vaan sinä.
        Ei muuta kuin voimia ja malttia, kyllä te saatte sen kuriin ajan kanssa.


    • ja ihanaa on ollut

      koira olisi joutunut 1vanhana piikille, mutta minä lupauduin ottaan koiran kokeiluun ja hyvin ollaan pärjätty.Minun ajokoirani nukkuu minun vieressäni ja muutenkin rakastaa läheisyyttä ja rapsutusta.Eikä tajua mitään pupujen päälle, ennemmin haluaisi ruvata leikkimään.
      Itelläni on ollut kyllä todella positiivinen kuva ajokoirista.Todella leikkisä tapaus vaikka tänä vuonna tulee jo 8vuotta mittariin.

    • mettä_mies

      ei kannata voin sannoo.Itellä o beagle ja mettästän on se sen verran ahane ajjaan että en suosittele koska ei se oo seurakoira.Ite en ees piä hyvänä et hino koira pilataan koti koirana.sille sitä paitti pitäs ampua jäniksia.Jos päästäsit sen irti vaan ni se jäis pariksi päiväksi sinne.

      • minä vaan

        nosto


      • ressu01
        minä vaan kirjoitti:

        nosto

        noita ns. näyttely-beagleja (joilla ei metsästysviettiä niin paljoa) Suomessa vai onko ne enemmänki englantilaisten juttu?
        Itseäkin kiinnostaisi beagle ihan seurakoiraksi.
        Onko eroa esim. mäyräkoiraan kuinka paljon biigeli tarvitsee ulkoilua?


    • Valle

      älä helevetissä ota beaglea jos et metsästä.
      beagle on toimelias ja muuta eikä kelpaa sohvakoiraksi

      • -------

        Tää on iänikuinen väittelykysymys, voiko beaglea ottaa seurakoiraksi. Siitä ei tule koskaan kaikki olemaan samaa mieltä. Päätä siis aloittaja itse, sopiiko beagle sinulle. Itse olen sitä mieltä, että se sopii kotikoiraksi, JOS se saa vain tarpeeksi liikuntaa ja aktiviteetteja. Ja se liikunta EI voi olla pelkkää hihnakävelyä. Koiran pitäisi päästä juoksemaan irti. Vaikkapa koirapuistossa. Ei sen ole pakko niitä jäneksiä jahdata, kunhan vain muuten saa kunnollista liikuntaa.
        Tuosta jalostuskysymyksestä, ei läheskään kaikkia hyviä ajavia beaglejakaan käytetä jalostukseen! Mitä siis haittaa, jos ottaa beaglen vain seuraksi? Ei kaikkia koiria ole pakko käyttää jalostukseen.


      • Piiiip
        ------- kirjoitti:

        Tää on iänikuinen väittelykysymys, voiko beaglea ottaa seurakoiraksi. Siitä ei tule koskaan kaikki olemaan samaa mieltä. Päätä siis aloittaja itse, sopiiko beagle sinulle. Itse olen sitä mieltä, että se sopii kotikoiraksi, JOS se saa vain tarpeeksi liikuntaa ja aktiviteetteja. Ja se liikunta EI voi olla pelkkää hihnakävelyä. Koiran pitäisi päästä juoksemaan irti. Vaikkapa koirapuistossa. Ei sen ole pakko niitä jäneksiä jahdata, kunhan vain muuten saa kunnollista liikuntaa.
        Tuosta jalostuskysymyksestä, ei läheskään kaikkia hyviä ajavia beaglejakaan käytetä jalostukseen! Mitä siis haittaa, jos ottaa beaglen vain seuraksi? Ei kaikkia koiria ole pakko käyttää jalostukseen.

        Yksi jenkkilän suosituimmista koirista on beagle, eikä siellä jenkkilässä pahemin
        metsästetä... Beagle on itsepäinen rotu, joka kaipaa suht paljon liikuntaa ja paljon haistelua lenkillä. Mun beaglet tykkää kovasti kaikesta tekemisestä mm
        toko, agility, jäljestäminen, hakeminen. Kotona ovat kuitenkin todella rauhallisia
        "sohvaperunoita". Ihana luonne!


      • beagleee
        Piiiip kirjoitti:

        Yksi jenkkilän suosituimmista koirista on beagle, eikä siellä jenkkilässä pahemin
        metsästetä... Beagle on itsepäinen rotu, joka kaipaa suht paljon liikuntaa ja paljon haistelua lenkillä. Mun beaglet tykkää kovasti kaikesta tekemisestä mm
        toko, agility, jäljestäminen, hakeminen. Kotona ovat kuitenkin todella rauhallisia
        "sohvaperunoita". Ihana luonne!

        Olen hankkimassa beaglen, todellakin vain sohvakoiraksi. Kyllä beaglen kotikoiraksi voi ottaa, kunhan se on pennusta asti kotikoira. Eli jos kerran päästää metsästämään, se on menoa... Ottakaa kantaa päätökseeni!


      • leijona1987
        beagleee kirjoitti:

        Olen hankkimassa beaglen, todellakin vain sohvakoiraksi. Kyllä beaglen kotikoiraksi voi ottaa, kunhan se on pennusta asti kotikoira. Eli jos kerran päästää metsästämään, se on menoa... Ottakaa kantaa päätökseeni!

        Meillä on nyt puolen vuoden ikäinen beagle, joka on ihan koti koiraksi ja kaveriksi otettu sen mahtavan luonteensa vuoksi ja helppo hoitoisuuden. Helpolla tätä yksilöä ei saa kouluttettu tai saa jos sitä kiinnostaa meijän neiti ei helpola susotu tekemään mitään jos ei itse tahdo. Paljon liikuntaa ja tekemistä kaipaa ja jos ei sitä ole tarpeeksi annettu niin keksii kyllä itse kaikenlaista tekemistä itselleen :) meillä ei olla metsällä käyty ainakaan vielä mutta kahteen kertaan on päässyt karkuun ja jäniksen perään se heti lähti :) vaikka et metsästäisikään niin kannattaa käyttää metsällä sitä juoksemassa. Koira nauttii siitä täysin rinnoin.. ja mikä sen ihanempaa katsottavaa kun toinen nauttii siitä että saa olla vapaa ja juosta nenä maassa ja häntä pystyssä :) Beagle on loistava koira, en vaihtaisi rotua mistään hinnasta. tämä rotu on vienyt sydämeni. Paljon vaan tekemistä koiralle niin ei sen aika tule pitkäks. Me käydään paljon toisten koirien kanssa leikkimässä myös. Onnea sinulle valinnassasi... Minusta Beagle sopii vallan mainiosti kaveriksi sinne sohvalle... eikä se pitkästy...


      • nompa-relli
        leijona1987 kirjoitti:

        Meillä on nyt puolen vuoden ikäinen beagle, joka on ihan koti koiraksi ja kaveriksi otettu sen mahtavan luonteensa vuoksi ja helppo hoitoisuuden. Helpolla tätä yksilöä ei saa kouluttettu tai saa jos sitä kiinnostaa meijän neiti ei helpola susotu tekemään mitään jos ei itse tahdo. Paljon liikuntaa ja tekemistä kaipaa ja jos ei sitä ole tarpeeksi annettu niin keksii kyllä itse kaikenlaista tekemistä itselleen :) meillä ei olla metsällä käyty ainakaan vielä mutta kahteen kertaan on päässyt karkuun ja jäniksen perään se heti lähti :) vaikka et metsästäisikään niin kannattaa käyttää metsällä sitä juoksemassa. Koira nauttii siitä täysin rinnoin.. ja mikä sen ihanempaa katsottavaa kun toinen nauttii siitä että saa olla vapaa ja juosta nenä maassa ja häntä pystyssä :) Beagle on loistava koira, en vaihtaisi rotua mistään hinnasta. tämä rotu on vienyt sydämeni. Paljon vaan tekemistä koiralle niin ei sen aika tule pitkäks. Me käydään paljon toisten koirien kanssa leikkimässä myös. Onnea sinulle valinnassasi... Minusta Beagle sopii vallan mainiosti kaveriksi sinne sohvalle... eikä se pitkästy...

        Meillä 3 vuoden ikäinen beagle. Tykkää ajaa kaikkea riistaa, aikas maalla kun asutaan. Nyt kuitenkin on pakko muutta kaupunkiin kerrostaloon.
        Me vanhemmat ajattelimme myydä koiran, ja ottaa uuden, jonkun pienemmän rodun, joka on hyvä kerrostalooon. Lapset on tietty tosi huolissaan, eikä mekään koirasta haluta luopua. Onko mahdollista totuttaa tms. koiraa kaupunkiin? Vähentää metsästystä, ja totuttaa koiraa kaupunki elämään. Olkaa kilttejä, auttakaa minua ja perhettäni!


      • 2xbeagle
        nompa-relli kirjoitti:

        Meillä 3 vuoden ikäinen beagle. Tykkää ajaa kaikkea riistaa, aikas maalla kun asutaan. Nyt kuitenkin on pakko muutta kaupunkiin kerrostaloon.
        Me vanhemmat ajattelimme myydä koiran, ja ottaa uuden, jonkun pienemmän rodun, joka on hyvä kerrostalooon. Lapset on tietty tosi huolissaan, eikä mekään koirasta haluta luopua. Onko mahdollista totuttaa tms. koiraa kaupunkiin? Vähentää metsästystä, ja totuttaa koiraa kaupunki elämään. Olkaa kilttejä, auttakaa minua ja perhettäni!

        Mulla on 2 beaglea, uros tullut maalta taajamaan, hyvin se on tottunut olemaan kerrostalossa,
        4 vuotta kohta ollut. Koskaan en ole metsästystä harrastanut enkä harrasta.


      • nompa-relli
        2xbeagle kirjoitti:

        Mulla on 2 beaglea, uros tullut maalta taajamaan, hyvin se on tottunut olemaan kerrostalossa,
        4 vuotta kohta ollut. Koskaan en ole metsästystä harrastanut enkä harrasta.

        Elikannattaa vaan muutta koiran kanssa ja seurata mitä tapahtuu?


      • Minnatäti
        nompa-relli kirjoitti:

        Elikannattaa vaan muutta koiran kanssa ja seurata mitä tapahtuu?

        Tottakai kannattaa kokeilla! Olisihan se sääli jos sopeutuisi, mutta olisittekin jo antaneet koiran pois. Eihän sitä koskaan voi etukäteen sanoa.
        Itse asuimme ennen omakotitalossa, mutta muutimme keskustaan kerrostaloon. 7 vuotias beagle sopeutunut todella hyvin. Koskaan ei ole haukkunut edes rappukäytävän ääniä. (Uudessa kodissa asuttu siis n. puoli vuotta)
        Ja koiraahan voi aina kouluttaa ja totuttaa.. Onneksi beaglet ovat sopeutuvaisia.
        Muistakaa silti miettiä, että onko teillä varmasti uudessakin kodissa tarpeeksi aikaa lenkkeillä ja käydä välillä myös siellä metsällä. Beagle kun tykkää metsässä haistella kaikkea :)


    • Minä vain

      Itselläni on 6v beagle, jonka kanssa ex-mies kävi metsällä. Nyt ei ole päässyt pariin vuoteen jänistä jahtaamaan.
      Lenkillä en pidä koskaan vapaana. Remmissä jää rusakoita tuijottamaan, muttei yritä lähteä perään. En sitten tiedä mitä kävisi jos vaapana olisi..
      Kyllä tuo ihan onnelliselta vaikuttaa vakkei ole enää metsälle päässytkään.
      On myös sopeutunut mahtavasti kerrostaloelämään! Ei ole yhtään haukkunut sisällä, eikä kiinnosta vaikka rapussa joku liikkuisi.
      Mutta liikunta tosiaan ON tärkeää rodulle. Itse lenkkeilen vähintää pari tuntia päivässä, suurimman osan metsässä, jossa kyllä haistelee kaiken mahdollisen läpi ;) plus satunnaiset koirapuistokäynnit siihen päälle.
      Koirani rakastaa myös agilitya.
      Tämä yksilö ei myöskään varastele ruokaa niinkuin beagleillä on tapana. Hyvin voin jättää pyödille ruokaa ja tälläkin hetkellä on roskapussi eteisen lattialla..
      Kerjäämisen taidon rotu kyllä osaa! Siinä tarvitsee vain itse olla tarkkana ettei anna periksi. Nopea lihomaan.
      Herkkujen piilottaminen on todella hyvä leikki! Siinä koira joutuu käyttämään aivojaan ja hajuaistia. Tekemistä riittää ja herkut kyllä tulee syötyä niin sitten ikkunalaudoilta, kuin mattojenkin alta :)
      Mielestäni beagle on mahtava seurakoira! Suosittelen!

      • nompa-relli

        Olemme siis muuttaneet siihen kerrostaloon, ja koira on tottunut mitä mainioimmin! Kun käymme mökillä, haluisi mieluusti ajaa riistaa mutta kun emme päästä niin ei se kaupungillakaan sinne metsille haikaile. Kiitos kun sanoitte että kannattaa kokeilla, koska muuten lasten sydämet oisi särkyneet, ja minullekin olisi tosi suru tullut.
        Tietysti muistamme lenkittää koiraamme ja tarjota kaikki mahdolliset aktiviteetit.
        Mökillä käymme aika usein, kesäisin vietämme siellä pidempiäkin aikoja ja beaglemme saa uida, haistella metsän hajuja, grillata kanssamme, viettää paljon leppoisaa aikaa juoksunarussa joka todella pitkä, ja siis lenkkeillä sydämensä kyllyydestä metsäpolkuja!
        Koirasta on tullut minulle entistä rakkaampi yhteisillä mökkireissuilla.


    • puffaifi

      Mielestäni näyttelyissäkävijät ja metsästäjät ovat usein todella huonoja koiranomistajia. Molemmat luopuvat koiristaan: esim. näyttelyissä ramppaava jos koira menestyy huonosti, tai jos pentuja teetelty ja rahat kääritty talteen. Mutta metsästäjät myös kierrättävät koiriaan syinä useinkin "ei osannut metsästää, ei ollut tarpeeksi kovaa riistaverta". Hulluutta!

      En yleistä, mutta tässäkin keskustelussa taidettiin ottaa vain yksi puoli esiin. Asuin Helsingissä, näin vain fifejä kaikkialla. Asun täällä missä asun, enkä näe kuin villakoiria ja muita seurakoiria. Maalta olen kotoisin, eikä meistä kumpikaan ikinä metsästäisi. Pohdin sopivaa rotua itselleni ja miehelleni.

      Ajokoirien luonne on ihana, mutta sellainen ei sopisi meidän 70 neliön asuntoon sisätiloihin päiviksi. Dreeveri, no metsästäjähörhöt saisivat siitäkin järjettömät maailmanparannukset aikaiseksi.. Mäyräkoira on kyllä myös tuttu, todella läheinen. Hieman kuin beagle. Silti olen pohtinut muitakin, mutta tuntuu ettei ole oikein rotuja "näin ympäri Suomea" joita oikeasti voisi saada täältä syrjemmästäkin osaa suomea.

      Miksi monilla metsästäjillä ja kasvattajahörhöillä on vaatimuksena aina riista tai näyttelyissä hyppiminen. En minä halua tappaa kauneimpia luonnonvaraisia eläimiä, leikkiä aseiden kanssa ja mutustaa pullaa sen jälkeen, enkä korottaa omaa egoa ja enkä ole mikään rumilus, että minun tarvitsisi kuljettaa "parasta ystävääni" kauneuskisoissa. Ehei. Tahdon terveen koiran, ja hyvän seuralaisen. Tahdon lenkkikaverin, joka oikeasti jaksaa myös juosta/kävellä vierelläni joka ikinen päivä.

      Saa minulle ehdottaa rotuja. Isot koirat eivät tule kuuloonkaan meidän asuntoomme, vaikka koreita ovatkin. Eli pienirotuisia, ei mitään pitkäkarvaisia koiria tahtoisin minulle ehdotettavan. Niin ja helposti saatavilla olevan. (Emme usko että rahalla saa rakkautta sen enempää.)

    • beagll

      Itse ehdoittaisin Beagleä sinulle. Näyttelylinjaisella ei ole niin kovaa riistaviettiä joten se ei välttämättä olisi niin jääräpäinen ja hyperaktiivinen ku käyttöpuolen biigeli. Itselläni on 9kk Beagle uros, käyttöpuolen mutta hyvin on pärjännyt vaikka emme metsästä. Mielestäni jos koiralle antaa tarpeeksi liikuntaa, aktiiviteettejä, leikkejä ja kursseja tulee koirasta hyvä "lenkkikaveri" vain.

      Tietenkin käytänhän minun koiraani sen 4-5 kertaa lenkillä ja jos minuuteissa lasketaan niin koirani on keskimäärin 3 tuntia lenkillä, plus agility kurssit ja koirapuistot joten sanoisin että Beagle ei todellakaan sovi laiskalle, eikä ihmiselle jolla ei ole aikaa käyttää aktiiviteeteissä koiraansa. Mutta olen ollut erittäin tyytyväinen minun Beagleeni. Hän on erittäin totteleivainen (kunhan heti koulutuksen alussa pentuna ottaa johtajan roolin), beaglet ovat jääräpäisiä mutta ne saa kouluttamalla myöntymään ihmisen käskyihin. Suosittelen arkitottelevaisuus kurssia heti alussa beaglelle, meillä sen jälkeen koira ottaa erinomaisesti kontaktia.

      Ja mitä olen kuullut beaglestä että niitä ei voi pittää vapaana metsässä tai ulkona yleensäkkään. niin kyllä meidän beagleä. Olisimme alunpitäen halunneet metsästys koiran beaglestämme mutta ajan myötä sitä ei jänön jälet pahemmin kiinnosta, joten koiraamme voi pitää vapaalla metsässä ja tulee kyllä aina takaisin. Joten tässä näkee Beagleä ei voi yleistää, on aina yksilöitä! Mutta onnea jos valitset Beaglen, maailman parhaan koiran!

    • sr

      Tuskin kukaan myy metsästyslinjasta beaglea seurakoiraksi, mutta taitaahan niitä olla myös näyttelylinjaisia joten mieluummin sitten semmoinen. Mutta muista että nekin tarvitsee todella paljon liikuntaa ja muuta aktivointia!

    • Anonyymi

      Meillä Beagle seurakoirana ja on kyllä aivan ihana. Ei ole söpömpää tai lutusempaa koiraa kuin Beagle.
      Kaikista ihanista ja ainutlaatuisista Beaglen piirteistähuolimatta pitää ottaa huomioon se, että se on tosi tosi itsepäinen ja uhmaava, mutta ei ikinä mitenkään agressiivinen. Riistaviettiä koirallamme on ja paljon. Kesällä oli karkuteillä 11h vaikka oli vasta vähän yli vuoden. Koira on nyt kohta 2vuotta vanha. Vapaana ei pysty pitämään muutakuin mökillä saaressa. Itse olen 12.v ja hinguin koiraa todella paljon. Olin mukana rodun päättämisessä, koiraksi tuli beagle:seurallisuutensa, ulkonäkönsä, ihanan luoneen ja sopeutuvaiseksi koiraroduksi kehuttu beagle. Olemme olleet todella tyytyväisiä rotuun, vaikka ei helpoimmasta päästä sen kouluttaminen olekkaan.

      PS:suosittelen Beaglea vahvasti🐕

    • Anonyymi

      Se on metsästyskoira ja haukkuu sisällä saatanan kovasti. Ainakaan kerros ja rivitaloon et sitä ota.

    • Anonyymi

      Ei ihan pelkäksi seuraksi kannata ottaa. Beaglen menohalut on kovat, ja kuulostaa idylliseltä päästää se vain pupujahtiin, mutta se huoli hukkumisesta, autonallejäämisestä, loukkaantumisesta voi olla omistajalla kova, kun koira lähtee. Jokainen päivä on stressattava, tai edes muutama kerta viikossa, että onko koira saanut kunnolla juosta. Koira voi metsässä opettamattomana lähteä myös jahtaamaan peuroja tai muuta riistaa, toisia koiria, kissoja ym. Sitä on tosi hankala päästää yksin rymyämään vaan on oltava hyvät tiedot mitä metsässä tapahtuu, onko metsästysaika, luvat kunnossa. Koira voi ihan hyvin tuhota tekemisen puutteessa asuntoa ja opetella haukkumaan yksinjäädessä,. kun turhautuu. Tämä voi toki tapahtua myös muille koiraroduille, jotka tarvitsevat paljon liikuntaa. Yliaktivoimisenkin vaara on olemassa. Jos harkitset beaglea sohvakoiraksi, se on jo liian laiskaa. Mutta jokin harrastus voisi olla hyvä, kuten agility. Metsäilyn lisäksi. Käänny kasvattajien puoleen, ja kysele. Mutta usko sitten kans, kun sanotaan että mitä beaglen omistaminen vaatii. Katso myös mistä linjoista valitset koiran, ja tutustu eri koiriin että minkälaisia beagleja on. Toiset ovat rauhallisempia kuin toiset. Ovatko pentueen sukulaiset tai vanhemmat pärjänneet sohvakoirana, mitä heidän kanssa on tehty. Katso rehellisesti elämäntyyliäsi, kirjoita vaikka kalenteriin ne päivät jolloin olet jaksanut olla 2-3, tai 6,7 ,8 tuntia ulkona metsässä odottamassa koiraa takaisin, lenkit säässä kuin säässä toki talvella toppapuku koiralle, ja pakkasraja lyhyen karvan takia. Jos pystyt siihen ilman koiraa, niin ehkä koirakin menisi vieressä. Koulutustaito on hyvä olla mestarillinen, koska jos beaglelle saat opetettua kaikki luoksetulot ym niin on jo ihme. Lisäksi esimerkiksi pöydältä varastelua ei välttämättä saa koskaan pois, vaikka olisi mikä koirakuiskaaja. Se vain ei onnistu kun ei onnistu, niin ei onnistu. Mutta kaikki beagletkaan eivät ole samasta muotista. Korostan lisäksi, että beaglen jolla ei ole mitään päämäärää elämässä, päästäminen luontoon kiusaamaan kaneja ja muita elukoita ilman valvontaa, on tosiaan että onko edes kovin ystävällinen teko.

    • Anonyymi

      Lähteekö Beaclesta aina karvaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2640
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      91
      1976
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1511
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      933
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    9. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe