Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Avotakka Lämmittäväksi vai Nibe?

Lisälämpöö

Talossa seinäänmuurattu avotakka josta pesästä suora hormi katolle. Voiko Takkasydämen kylkiin liittää ns. lämpötiiliä eli vuolukivivuorausta joka varastoisi sitä lämpöä kun se takkasydän lämmittää vain kun siellä on tulet eikä viitsisi läpi yön tulia polttaa? Entä onko kokemusta Niben Contura- pientakkojen lämmönvarastoinnista?

14

4196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • takoista

      Nibe Contura painaa 290kg joten ei se juurikaan sen kauempaa varaa kuin takkasydänkään. Ehkä muutaman tunnin kuitenkin.
      Muuten tuo takka on hienon näköinen, lasi-ikkunat sivuillakin.
      Ja epäilisin takkasydämen ympärille laitettujen kivien hyötyä.
      Ja kun varaamattomalla tulisijalla kämppää lämmittää niin ei se asunto ihan heti jäähdy ellei ole aivan hatara.

    • Marisse

      Meillä on tuommoinen contura takka. Se ei ole varaava, mutta lämmittää ihan mukavasti. Palotarkastajat eivät vaan kovin aina kovin hyvällä katso niitä kevythormeja. Kannattaa tarkastaa asia ennen rakentamista. Meillä takan myyjä sanoi, ettei ongelmaa, mutta tuli siitä kuitenkin pientä sähellystä. Tuossa joku tällä palstalla Unelmauunit yrityksestä varoitti. Meidän takka on sieltä ja vähän samanlaisia kokemuksia, vaikka ei ihan noin pahoja.

    • Moneessa mukana

      Kyllä Nibelläkin vaihtoehtoja löytyy, eli ensinnä kannattaa selvittää mahtuuko tuo takkasydän vanhaan pesään, eli leveyttä runsas 600 mm ja korkeutta n 560 mm. Liitosputken juuri tiivistetään hormiin ja jos tilaa jää niin irtotiiliä vai lisää taakse. Tuollaisen juuri asensin paikoilleen ja kyllä runko lämpiää ja lämmintä virtaa huoneeseen. Takkasydämessä on todella pitkä paloaika.
      Sitten noihin Nibe kevyttakkoihin kyllä myös vaihtoehtoja löytyy. Pitää vain olla ammattitaitoinen myyjä, eli joka tietää miten asennus tulee suorittaa ja miten sovittaa. Tehoa ja paloaikaa niissä kyllä löytyy ja varaavuus on tietysti painon suhteessa. Toiset kertovat puiden palaneen vielä aamullakin kun iltamyöhään oli lisännyt. Oma kokemukseni ja tietoni löytyy tuosta alla olevasta yrityksestä, kysele sieltä. En oikein ymmärrä mitä ongelmia tuollaisen takan asentamiseen voi sisältyä.

      http://www.indot.fi

    • meillä on

      Meillä myös mietittiin tuota takkasydäntä, avotakkamme oli kuitenkin lämmityksen kannalta huonossa paikassa joten päädyimme ottamaan Contura 660:n ja kevythormin olohuoneeseen. Kaikki meni ihan hyvin, nuohoojalta ensin kyseltiin miten kannattaa toimia ja hän ainakin suositteli ko. takkaa. Takka laitettiin tammikuussa ja olemme olleet todella tyytyväisiä, tehoja riittää ja yllättävää kyllä lämpö pysyy meidän 110 m2 huushollissa pitkään. Kait se on sitten se kiertoilma joka jyllää. Aluksi oli vähän totuttelua miten takan logiikka toimii mutta täytyy vaan kehua kuinka noin pienestä "pöntöstä" lähtee lämpöä. Muutenkin tykkäämme koska se on pieni ja tyylikäs, olohuoneeseen ei paljo isompaa olis mahtunutkaan, eikä lattiaa tarninnut vahvistaa. Myyjä antoi meille hormille VTT:n hyväksymisestä todistuksen ja meni tarkastuksessa läpi ilman mitään mutinoita. Onkohan se paikkakuntakohtaista miten noita hyväksytään vai eikö myyjällä ollut ammattitaitoa tai tietoa.

      Suosittelen, mutta varmaan kannattaa kysellä eri jälleenmyyjilta ja valita niistä pätevin.

    • NoContura

      Meillä on Contura ja se savuttaa aivan hirveästi. Vaikka miten huolellisesti noudattaa mukana tulleita ohjeita, koko talo on pian täynnä savua.

      • onkos

        siinä CE-hyväksyntä?


      • NoContura2

        Meilläkin Contura savuttaa. Taitaa olla tyyppiominaisuus CE-hyväksynnästä huolimatta.


    • arvoa.nostava

      Älä osta mitään Niben peltipurkkikamiinaa. Samalla rahalla saat oikean takan, mikä nostaa asuntosi myyntiarvoa.

    • Ahjo1

      Avotakkaa ei saa varaavaksi muuten kuin tekemällä uuden hinnat alkaen 2350 €
      Eikä savuta

    • Anonyymi

      Varokaa Unelmauunit yritystä. Myyvät mitä sattuu. Tilaavat tuotteet pihalle tielle ja lähettävät laskun, vaikka toimituksesta ei ole sovittu.

    • Anonyymi

      meillä kävi sama juttu Unelmauunin kanssa. Kaikki varoitukset on syytä ottaa todesta. Kalliis paikka ei osaamista. Hinnat katsotaan googlesta. En suosittele. ;(

    • Anonyymi

      Muistakaa ostaa takka, joka täyttää Ecodesign -standardin, joka tulee voimaan 1.1.2022.

      • Anonyymi

        Unelmauunit myy peruskaminoita Ecostandesign hinnoilla. Kävin liikkeessä. Siellä nuori tyttö googletti, millä hinnoilla kilpailijat myyvät, sitten siirsi ecodesign hinnan kaminaan, joka ei ollut ecodesign. Törky kallis mesta. Kiertäkää kaukaa.


    • Anonyymi

      Unelmauunit oli jättämässä tilatut tuotteet pihalle tien varten, josta meidän olisi pitänyt ne kantaa talolle. Helppo homma, kun takkasydän painaa 80kg ja tilaus oli avaimet käteen. Tilaus ei tullut milloin oli sovittu. Mitään väliaikatietoja ei tullut. Asiakaspalvelua ei ole. Tulee tunne rahat pois tyyppisestä toiminnasta. En voi suositella kenellekään kyseistä yritystä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe