uusi oppi

kääntykää

Ruusu-Ristin tarkoitus, Raimo Hätönen. (Ruusu-Risti lukeutuu teosofiseen liikkeeseen ja sen on perustanut Pekka Ervast vuonna 1920 Helsingissä.)

Teosofia tarkoittaa jumalviisautta. Elämän perimmäisistä kysymyksistä on ollut ja yhä vieläkin on mitä erilaisimpia käsityksiä ja uskomuksia, jotka eivät ole yhtä luonnon tosiasioiden kanssa. Edellämainittujen suuren totuuden tietäjien, mestarien muodostaman Valkoisen Veljeskunnan valtuuttamana lähettiläänä Helena Petrovna Blavatsky (1831-1891) sai tehtäväkseen julistaa maailmalle tätä tietäjien ikuista jumalaista elämän viisautta, joka nykyään tunnetaan teosofian nimellä. Tässä teosofisessa sysäyksessä tahdottiin saattaa yleiseen tietoisuuteen mm. seuraavat luonnon tosiasiat:

Oikea käsitys Jumalasta. Jumala ei ole persoonallinen olento pilven päällä, vaan elämän ja olemassaolon ikuisena perustana on aina ollut ja tulee aina olemaan henkinen todellisuus, elämän tajuntapuoli - kaikkiallinen kosminen, häviämätön perusvoima ja -energia, joka on olemukseltaan hyvyyttä, kauneutta, pyhyyttä, kosmista tietoisuutta, kaiken voittavaa rakkautta, kaikenyhteyttä, sekä kuolemattomuutta ja ikuista elämää. Tämä kaikkialla oleva jumaluus yhdistää koko universumin yhdeksi suureksi kokonaisuudeksi, ykseydeksi. Näin ollen me kaikki ihmisetkin olemme veljiä keskenämme riippumatta mistään ulkonaisista seikoista.

Ihminen on olemukseltaan aivan muuta ja paljon enemmän kuin vain fyysinen keho. Hän on sielullinen eli persoonallinen olento, jonka sieluun kuuluvat hänen ajatus- ja tunneolemuksensa, ja joka usein on jatkuvasti muuttuva, rauhaton ja usein itsekäs omaansa etsivä. Mutta todelliselta kuolemattomalta ydinolemukseltaan ja mahdollisuuksiltaan ihminen on kuitenkin henkinen, jumalainen olento, jumalan poika mikrokosmos, pienoismaailma, johon on kätkettynä kaikki makrokosmoksen, maailmankaikkeuden salaisuudet ja voimat. Ihminen on kuin sipuli, jossa on monia kerroksia. Ja päästäksemme ytimeen meidän on saatava kuoret pois edestä. Ihminen on olemassa sitä varten, että hän tulisi tietoiseksi tästä jumalaisesta olemuksestaan ja pyrkisi saavuttamaan tietoisen yhteyden tähän suureen kaiken yhdistävään jumalaiseen ikuiseen elämään ja toteuttaisi sitä täällä fyysisessä maailmassa. Ihmisellä on täten olemassaolossaan pitkä kehitysprosessi jumalihmisen täydellisyyden saavuttamiseksi.

Ihminen on jälleensyntyvä olento, joka minuutena yhä uudelleen syntyy maan päälle kehittyäkseen tätä suurta päämäärää kohti. Elämä on siis koulu, jota on käytävä ja tie, jota on kuljettava.

Luonnossa vallitsee syyn ja seurauksen eli karman laki, jonka alainen ihminen on. Ihminen on itse vastuussa ajatuksistaan, sanoistaan ja teoistaan, joiden seuraukset jokainen itse saa kohdata ja kantaa tulevissa maanpäällisissä elämissään ja monesti jo samassa elämässään. Karman lain eräänä tehtävänä on ohjata ihmistä elämäntiellä eteenpäin usein myös kärsimyksen ja vaikeuksien kautta, jotka nyt seurauksina edellisissä elämissä luoduista syistä ihmistä kohtaavat. Mitä ihminen kylvää, sitä hän myös karman oikeudenmukaisen lain mukaan joutuu niittämään.

Totuudenmukainen käsitys kuolemanjälkeisistä tiloista, joihin jokainen ihminen joutuu maanpäällisten elämien välillä, ja jotka suuresti ovat riippuvaisia ihmisen omasta sisäisestä kehityksestä. Ikuista helvettiä tai kadotusta ei ole olemassa. Kuolemanjälkeinen elämä useimpien ihmisten kohdalla jakautuu pääasiassa kahteen vaiheeseen; ensiksi kiirastuleen eli elämään tuonela- eli astraalimaailmassa, jossa ihminen luonnon pakosta joutuu läpikäymään oman alemman persoonallisen sielunelämänsä puhdistumisprosessin sekä toiseksi taivasosuuteen ns. taivasmaailmassa, joka on korkeampaa persoonallista sielunelämää - ei siis ikuista henkistä elämää minuuden maailmassa eli mentaalimaailmassa. Tämä vaihe on ihmiselle lepoa, onnea, työskentelyä rakkaimpien harrastusten parissa sekä uuden ylevämmän maanpäällisen elämän ihannoimista.

Tieto siitä, että on olemassa Valkoinen Veljeskunta, hengessä kehittyneiden täydellisyyden saavuttaneiden jumalihmisten, mestareiden muodostama pyhäinyhteys, jonka jäsenistä osa elää näkyvässä ja osa näkymättömässä maailmassa ja jotka kaikki tekevät uhrautuvaa työtä ennen muuta ihmiskunnan henkisen kehityksen eteenpäin viemiseksi.

Ihmisen ei tule uskoa sokeasti mihinkään, eikä jäädä uskovaisen asteelle, vaan hänen on mahdollista kehittyä tietäjäksi, jolle mikään luonnossa ei ole salattua.

Tämän Helena Petrovna Blavatskyn aloittaman teosofisen työn pohjalta ja sen jatkoksi Pekka Ervast siis perusti Ruusu-Risti järjestön. Blavatsky korosti, että kaikissa maailman suurissa uskonnoissa on kysymys pääpiirteissään samoista ikuisista totuuksista, kunhan vain perehdytään ja tutustutaan kunkin uskonnon perustajan alkuperäisiin omiin opetuksiin. Tämä on välttämätöntä, koska kaikki maailman suuret uskonnot ovat aikojen kuluessa ja tietämättömien ihmisten käsissä rappeutuneet ja paljon muuttuneet alkuperäisistä opetuksistaan, tarkoitusperistään ja viisaudestaan. Kaikissa uskonnoissa on tapahduttava reformaatio ja on palattava alkuperäiseen sanomaan. Kristikunnassakin tämä on välttämätöntä.

Ruusu-Ristiä perustettaessa sen perustaja-johtajan Pekka Ervastin eräänä keskeisenä päämääränä oli panna alulle Pohjolassa, Suomessa, uuden uskonpuhdistuksen työ todellisen alkuperäisen kristinuskon ja Jeesus Kristuksen omien opetusten ja elämänymmärryksen kirkastamiseksi. Pekka Ervast oli itsekin syvällisesti kokenut ja tajunnut Kristus-elämän ja kristinuskon mysteeriot.

Ruusu-Ristissä on ymmärretty Jeesus Kristus pätevimmäksi ja viisaimmaksi oppaaksi ja opettajaksi, ihmiseksi, joka on saavuttanut suurimman täydellisyyden yhtymällä täysin kosmiseen todellisuuteen, Kristus-tajuntaan, Jumalaan. Hän oli ensimmäinen, joka saattoi sanoa, että isä ja minä olemme yhtä. Hän aloitti siten uuden aikakauden ihmiskunnan henkisessä kehityksessä, ns. uudenliiton, mikä merkitsee nyt helpompaa tietä elämän ikuisen todellisuuden, Jumalan tuntemiseen. Jeesus Nasaretilaisen elämänohjeet on selvimmin tuotu julki Vuorisaarnassa, sen viidessä käskyssä ja muissa opetuksissa, jotka tähtäävät siihen, että ihminen etsisi Jumalaa ylinnä kaikkea, jotta hän pystyisi rakastamaan sillä rakkaudella, jolla Jeesus Kristuskin rakasti. Tämä ihmisen kuolematon ydinolemus Kristus meissä tai Jumala meissä, on ihmisen ainut todellinen vapahtaja Jeesuksesta ja Buddhasta alkaen. Muuta lopullista turvaa ja pelastusta ei ihmisellä ole, kuin että hän pääsee tietoiseen yhteyteen Jumalan kanssa eli löytää totuuden, Kristuksen itsestään. Tämä on ollut kautta maailman kaikentodellisen henkisen pyrkimyksen ydin kaikissa uskonnoissa niiden alkuperäisenä ideana jatähän ovat aina kaikki todelliset henkiset opettajat viitanneet opetusohjeinaan ja neuvoinaan.

Nimi Ruusu-Risti viittaa rosenkreutzilaisiin traditioihin eli okkultismin länsimaiseen suuntaukseen, joka liittyy Jeesus Kristuksen ja jokaisessa ihmisessä olevan kosmis-mystisen Kristuksen eli Jumalan Pojan, siis ihmisen tosi Itsen ja ydinolemuksen mysteerioiden tutkimiseen. Tärkeänä mottona on vanha kreikkalainen viisaus: "Ihminen, tunne itsesi", koska itsetuntemiseen perustuu Jumalan tunteminen ja kaikki todellinen elämän viisaus.

Ihmisen ei siis tarvitse elää epätoivoisena ja tietämättömänä tässä sekasortoisessa ja ristiriitoja täynnä olevassa maailmassa, vaan hän voi tulla totuudenetsijäksi ja astua valon lähteelle vievälle tielle, kaiken takana ja kaikkialla aina läsnä olevan ikuisen kosmisen elämän, Jumalan, totuuden tuntemiseen. Tämä on välttämätön edellytys kuoleman voittamiseksi ja ikuisenelämän ja onnen saavuttamiseksi. Kaiken kaikkiaan kysymys on siitä, että ihminen kulkien esimerkiksi Jeesus Kristuksen viitoittamaa Vuorisaarnan eettistä tietä tekisi tilaa todelliselle elävälle rakkaudelle itsessään ja kykenisi siten omalta osaltaan tulemaan tietämättömän ja vaikeuksia täynnä olevan ihmiskunnan auttajaksi ja palvelijaksi.

Tulevaisuuden kulttuuri tulee olemaan laadultaan yhä enemmän henkistä, sisäistä. Tämä on seurausta siitä, että yhä useampi ihminen pääsee omassa olemuksessaan osalliseksi Suuren Jumalaisen elämän inspiraatiosta. Sama kaikkiallinen elämänhenki, Jumala, Kosminen Kristus on ollut ja tulee aina olemaan se tyhjentymätön Elämänlähde, josta ovat ammentaneet elämänvettä ihmiskunnan suurimmat nerot luodessaan jotain kuolematonta, taiteilijat, säveltäjät, runoilijat, kirjailijat, tiedemiehet, keksijät ja ennen kaikkea totuuden etsijät ja henkisen tienkulkijat sekä ihmiskunnan suurimmat hyväntekijät; profeetat, apostolit, tietäjät. Tätä elämänvettä maistamaan ja kosmista tajuntaa, Jumalaa kokemaan on kutsuttu jokainen ihminen. Ruusu-Risti on omalta osaltaan valmistamassa tätä uutta aikaa ihmiskunnalle.

5

775

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tekstissäsi ei suoraan lue että tuo on New Age-oppia, mutta kutsun sitä sillä nimellä, ja hahaopiksi, koska olen sitä vastaan. Pistit tuon käännytysviestin palstalle "Vanhoillislestadiolaisuus", eli periaatteessa väärään osoitteeseen, mutta oikeaan siksi koska haluat tyrkyttää tuota oppia niillekin, jotka eivät sitä etsi, jos oikein käsitin. Jos tämä ei pidä paikkaansa, niin toivon jotakin selitystä. Jos se ei ollut käännytystä, niin mikä tuon viestin tarkoitus oikein oli?

      Tuo tekstisi on taitavasti kirjoitettu ja yrittää mielistellä kristinuskoa. Pidän sitä kuitenkin Raamatun vastaisena jo sen perusteella, että Jumala ei löydy meidän itsemme sisältä. Me emme luoneet itseämme, vaan olento, joka on kaiken yläpuolella. Maailmankaikkeus ei olisi suunnitelmallinen jos tuo olento ei olisi persoonallinen, eikä hän anna itseään löydettäväksi väärästä suunnasta. Me olemme vain luojamme kuvia. New Age-oppi on tietääkseni "Lusiferin" (saatanan) tai hänen alaisten henkiolentojen (demonien) keksimä ja opettama ja siksi erittäin taitava.

      "Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät tunnustekoja ja ihmeitä, eksyttääkseen, jos mahdollista, valitut." (Mark. 13:22)

      "Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja" (1Tim. 4:1)

      Jos olisi totta, mitä viestissäsi sanotaan, niin meillä jotka todellisen Jeesuksen Nasaretilaisen kautta olemme tulleet itsemme ulkopuolella olleen maailmankaikkeuden Luojan luo, ei olisi mitään pelättävää teidän taholtanne, mutta samoin kuin Lusifer, josta tuli saatana, on ollut alusta asti valehtelija, samoin tekin tulette todistamaan itsenne valehtelijoiksi, kun vihaatte niitä kristittyjä, jotka eivät käänny oppiinne, ja yritätte tappaa heidät. Jos näin ei kävisi, en joutuisi vastuuseen näistä sanoista, kun taas näin käy, ovat nämä sanani ja samanlaiset sanat monen muun sanomina, mikäli ne muistetaan, todistamassa teitä vastaan.

      • ...

        SEN minkä "ajattelet, sen myös teet" siinä meille miettimistä aika pitkäksi toviksi.
        Asettukaa lapsen asemaan uskonne kanssa.
        Se on kova pyyntö aikuiselle ihmiselle, mutta se on ainoa mahdollisuus löytää totuus tästä elämästä.


    • Zool

      Hyvin sanottu ja tiedetty:).
      :Totisesti;Se tie mikä vie Paratiisiin on kapea,se mikä viettelee pois on leveä ja helppo.
      -Sisäinen Viisaus on asetettuna meihin,Ikiaikainen Ykseys Kaikkeuden kanssa.
      Z.

    • kiivailija.

      Loot ja nuo kolme miestä edustivat uutta viiniä. He edustivat reformaatiota, mutta Sodoma ja sen kansa edustivat vanhaa viiniä, vanhaa oppia.
      Lootin vaimo katsoi taaksepäin kaikkeen siihen mitä hänellä oli ollut: ystäviä ja omaisuutta menneessä elämässä. Edessä näkyi vain erämää ja nuo "hullut" profeetat jota oli seurattava. Jumalan ääni kutsui pois Sodomasta, mutta vanhasta oli vaikea luopua. Lootin vaimon synti oli, että hän jäi kiinni entiseen elämään. Hän jäi ajatuksiltaan ja sydämeltään kiinni vanhaan uskontoonsa. Jumalan totuus ei hänelle kelvannut, siksi Jumala salli hänen kuolla. Samoin kävi juutalaisille 2000 vuotta sitten. Kiinni jääminen ihmiskäskyihin, vanhaan liittoon, toi ennustetun tuhon Jerusalemille ja sen asukkaille. Samoin kävi Babylonialaisille, Egypitiläisillä, Assyyrialaisille, Roomalaisille.

      Jokaisen joka kuulee Jumalan käskyn läheteä ulos Babylonista, tulisi seurata omantuntonsa ääntä. Muistakaa Lootin vaimoa!

      • joka

        pystyy kuuntelemaan sisintään, hän alkaa myös ymmärtää totuutta.
        Se monen kohdalla vaatii ainakin kuukauden tutkiskelua ihan omassa rauhassa, mutta se onnistuu myöskin ihan normaalin elämän puitteissa ottaen tietenkin huomioon läheiset ja aikaa muutamia vuosia, mutta se kannattaa, koska siitä avautuu ihan toiset näkymät itsensä tuntemisen suhteen ja se antaa valtavasti voimaa elämiseen täällä maassa,kun tietää tämän kaiken tarkoituksen ja siitä avautuvan koko elämän tarkoituksen. SE tieto on uskomaton ja sitä kannattaa todellakin etsiä.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      136
      3822
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      116
      1490
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1350
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1309
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1194
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1101
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1078
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1061
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1046
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      56
      997
    Aihe