kertokaa salmonellasta!!

äkkiä!!

palasin intiasta perjantaina ja olen ripuloinut siitä asti erittäin rankasti eli käyn vessassa 3-6 kertaa tunnissa..pienikin juomamäärä tulee samantien ulos(ei siis okseta yhtään) kiinteää ruokaa en ole edes kokeillut pientä leipäpalaa luluunottamatta..puuroa pienen annoksen sain syötyä kunnes piti päästä taas vessaan.olen laihtunut tänä aikana 4kg ja olo on aika paha.huomenna olen menossa tartuntatautien erikoislääkärille jos olen vielä hengissä..ensiapuun menoa olen miettinyt mutta täällä sinne ei välttämättä oteta jos ei ole pää kainalossa(kerran menin kuumeessa ja en päässyt lääkäriin) perjantai iltana oli myös kuumetta ja kova horkka joka kesti noin 6 tuntia ja sen jälkeen ei ole ollut mitään muuta kuin ripulia ja kramppimaisia vatsakipuja.

onko teillä jollain ollut salmonellaa tai muuta turistiripulia johon noi mun oireet viittais?? kertokaa please!! huolestuttaa jo kun ei tiedä mikä vaivaa!!

14

25460

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • poiyu

      Joo selvä salmonella. kun itellä oli salmonella oli samat oireet

      • ...

        eli soitin ensiapuun just ja eivät ota mua sinne kun en ole kuulemma kiireellinen tapaus...tauti kestänyt liian kauan ja ei ole korkeaa kuumetta.antoivat kyllä huomiselle aamulle ajan lääkäriin josta pääsen labraan kokeisiin.


    • kokemusta

      Kambylobakteerissa samantyyppisiä oireita:
      kuume, vilunväristykset ja vatsankoristukset...

    • APUA SAIN

      Sain aikoinani Marokon matkalta salmonellan ja mikään ei auttanut. Luontaistuotekaupasta sain sitten käärmeenmyrkkytippoja. Heti rupesi tulemaan miinusnäytteitä. Muutkin tuttavani ovat tipat hyväksi todenneet. Niin, että käväiseppä luontaistuotekaupassa, lääkärit sanoivat, että siihen ei ole lääkettä.

    • Kuismanen

      Miksi sä salmonellaan olit menossa? Pääsitkö perille?

      • Palmasissa kerran

        Hirvee härdelli valmis !

        -ensin viet ulostenäytteen labraan ja jos se on tosiaan salmonellaa, niin kaikki sun kans tekemisissä olleet ihmiset joutuu tekeen saman homman. Lääkettä ei ole, mutta nesteestä pitää huolehtia, ettet kuivu, eli juo paljon nestettä.
        Huolehdi hygieniasta, pese käsiä ja myös wc tiloja joita muutkin perheenjäsenet käyttää


    • tuliaisina salmonella

      Minulla oireeton, siis ei ripulia,eikä oksennusta. pakkaamattomien elintarvikkeiden kanssa työskentelevänä vein näytteen. Antibioottikuuri ja pitkään poissa varsinaisesta tehtävästä. Puhtaita näytteitä piti olla muistaakseni kolme ja niiden välillä viikon verran aikaa. Sinulla voi olla kyllä joku ruokamyrkytys,joka vaatii myöskin hoitoa. Yersinia on hoitamattomana myös vaarallinen.

    • pööö

      taitaa olla noron oireita,ei aina okseta edes norokaan,kuumetta pitää ja ripuloittaa,vatsa kramppaa..

    • ama70

      tunisian matkalta sain salmonellan. ei minkään näköisiä oireita.testissä kävin varmuuden vuoksi kun elintarvikkeiden kanssa työskentelevien pitää ottaa kokeet. mitään hoitoa ei tarvinnut,meni itsestään ohi. antibiootti kuurin olisin saanut,mutta olin raskaana joten lääkekuuri ei ollut mahdollinen. eli salmonella voi mennä ohi ilman lääkitystäkin,mutta sun oireet sen verran pahat että parempi lähtä lääkäriin heti!

    • annabelle

      kiiruusti soitto sairaalaan ja tiputukseen..kuivumiseen voi kuolla!

    • tai muuta

      Mä sain intiassa viimeisinä reissupäivinä kampylobakteerin, onneksi oireet puskivat vasta kotona. taisin saada kolmea eri antibioottia kun ei kaikki tehoa tollaseen trooppiseen versionn pöpöstä.. Ei ollut kovin mukavaa.

      Samalla reissulla sain kylläkin myös lavantaudin joten taisin olla altis sairastumiselle.. olet varmasti jo saanut asian mukaisen hoidon,mutta siis kyseessä voi olla jotain vakavampaakin, eihän sitä aina tiedä,kannataa otattaa kokeet. Mua oli intiassa lekurit passittamas kotiin kun pyysin otattaan kunnon kokeet ja kappas vaan, lavantautihan se siellä oli.kyllä sen itse tiesi että kaikki ei oo ihan kondiksessa.Kuume nousi vähän joka päivä,vatsa oudosti sekaisin ja vipana yönä ennen hoitoa aloin nähdä hallusinaatioita..

    • indiaanijussi

      jep,mäsöin hotelliruokaaja sain kunnon myrkyn mahaan ,samat oireet oli,ja parani sairaalassa.kantsis ottaa vissiin omat eväät ens reissuun,markkarat ja hapanleivät ja jne,pysyis kunnossa ja oma vessapapru,niin ei mee rikki ku paljon pyhkii.ja oma tyynyliinan ainakin otan kun täitä pelkään kovasti ja miksei lakanakin olis hyvästä.ja desinfiointiaineet tietysti.

    • tautinen

      kokemus saata salmonella,varo.

    • salmonellankantaja

      Joo salmonellahan tuo. Itellä just todettiin. Olin viikon vesiripulilla. Mulle kans sanottiin terveysasemalla, kun valitin, että jalat ei taho kantaa, päätä särkee, veri/vesiripulia, lämpöä, lihaskramppeja, että soita seuraavan päivän aamuna, jos ois lääkäri vapaana. Mulla pää ei enää toiminut, sain kerrottua oireistani siskolleni, joka käski mennä heti lääkäriin. Kuuden tunnin päästä pääsin päivystykseen tiputukseen. Litra keittistä suoneen. Lihaskrampit lähtivät, näkö ja järki alkoi taas toimimaan. Päänsärky jäi, mutta helpottui huomattavasti. Eli kannattaa hakeutua ajoissa tiputukseen ennen shokkia ja kuolemaa!!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5248
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3407
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1542
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      186
      1410
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      968
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    Aihe