metsästäjätutkinto

noviisi32v

Onko tälle vuodelle tutkinnon suorittaneita?
maalaisjäjellä vai pänttäämällä läpi??
itsellä parin viikon päästä tutkinto!
pahoja kysymyksiä?
kiitos!

22

8892

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • edessä

      Vinkkejä otetaan vastaan.

      • mettästtääjä

        ekalla kerralla en ite päässy läpi... en ollu lukenu tarpeeks... elikkä vaikeimmat kysymykset ovat lakikysymyksiä jne... ne kuva tehtävät on tosi helppoja.. mutta itellä vaikein kysymys oli mikä haulikoko on peuralle sopiva!...
        Mutta kannattaa lukee tosi paljon...


    • tarvitaan!

      ...sekä maalaisjärkeä että pänttäämistä!
      Lunttaaminen oli jo kouluaikoina kiellettyä
      ja "raukkamaistakin"!
      Oikea metsästäjä haluaa tietää pelisäännöt ja myös noudatttaa niitä.
      Eränkäynti on mahtavan hieno harrastus joka kannattaa osata ja sen ohjeet/säännöt osata!
      Siis lukemaan vaan ja ymmärtämään!

    • Baikalin testaaja

      Riistanhoitoyhdistykset järjestävät lyhyitä metsästäjätutkintoon valmentavia kursseja, joihin kannattaa se muutama tunti käyttää jos on mahdollista. Varsinkin jos on vähän laiskempi lukemaan tai ei omaa analyyttisen lukemisen taitoja ja opiskelukokemusta, jonka perustella osaisi isommastakin kirjallisesta materiaalista löytää sen oleellisen mihin pitää keskittyä, on kurssista varmasti apua. Kurssilla ei toki saa mitään "varmoja tärppejä", mutta vaikka olisi aivan perehtymätönkin metsästysasioihin ennestään, niin pääsee jyvälle siitä mitkä ovat niitä tärkeitä asioita ja siten myös niitä mistä eniten tulee kysymyksiä.

      • 13-16

        Eli työssä käyvä ei pääse. Etenkin kun 4 päivänä pitäisi mennä.


    • juhoux

      Moi!
      itte suoritin tuon metsästystutkinnon 4 vuotta sitten ja mulla oli semmosia kysymyksiä, että millä haulikoolla mitäkin metsästetään, sitten millon koiraa saa pitää vapaana koulutus tarkoituksessa, sitten jtn ihan ihme, että mistä pitää saaha lupa että voi tutkia ja leikellä minkkiä ja tuommosia. Kuvat on helppoja, ihan jtn että on kuvassa lapasorsa ja sitten vaihtoehot on justiin joku heinäsorsa, lapasorsa ja telkkä. Et
      tule menemään sitä läpi lukematta. Itse luin kirjat kerran ja oli kurssilla joka oikeestaan oli tärkeintä. Laki kohat ne on jossa se tökkää jos on tökätäkseen! Onnea tutkintoon :)

    • §§§

      Itse suoritin tutkinnon marraskuussa ja läpi meni heti ekalla kerralla. Väittäisin että kun lukee kysymykset huolella ja käyttää maalaisjärkeä osaa vastata noin 40 kysymykseen.

      • juhoux

        joo vaan eiks kysymyksiä oo 60 ja montako saa tänäpäivänä mennä väärin oisko 8 niin eipä pääsis läpi :/


    • Nimetön

      kannattaa lukea, ja opetella kuvat! itsellä oli 10 virhettä eli hylsy, ja uusiksi! noin puolet oli tosi helppoja, muutamia semmosia mitä ei lukematta voi tietää! itsellä tuli harmittavia virheitä! helppo jälkikäteen sanoa!

    • miten kävi?

      Jokos pääset laillisesti metälle? eli suoritit tutkinnon hyväksytysti?

      • Nimetön

        kävin tutkinnossa ja läpi meni että läsähti!
        oli yllättävän paha tentti, en käynyt kurssia, mutta luin kirjat kertaalleen ja opettelin kuvat!(saa nähä miten ne tunnistaa livenä!)tutkinnossa oli 21 tyyppiä ja läpi pääsi vain 7!
        ei muutako torrakon hankintaan ja syksyllä luontoon! ;)
        t.noviisi32v


    • JpKr

      laki asiat on vaikeimmat eli niihin kannattaa lukea.. muuten siellä on semmoisia kysymyksiä et maalais järellä voi päätellä.. esim. miten minkin voi tappaa jos se on loukusssa. a) hukuttamalla puroon b)tukehduttamalla mopon pakokaasulla c) ampumalla... ja tuolla voi harjoitella.. http://www.riista.fi/metstutkinto/

      • xD kerronvastaukset

        Mo! Käväsin tutkinnossa ja hylätty tuli.
        Kysymyksiä: Ainakin oli supikoira, naurulokki tai selkälokki en oo ihan varma. Sitte rakennuksen lähellä 150m jne.. Veneestä ampuminen. Koppelo oli myös kuvissa! Saako metästää kokovaippasella luodilla hirvee/karhuu en oo varma. Mut opetelkaa hyvin luotiasiat!!! Onnea vaa itellä kohta uusinta!!


    • -Hemppa-
      • Saivartelija2

        Kysymys 6:
        Hyväksytyn ampumakokeen suoritettuasi, voit metsästää
        sorsaa
        hyljettä
        karhua

        Miksi tässä kysymyksessä on vain yksi vaihtoehto jonka valita?
        Lisäksi jos omistat metsästyskortin ja ampumakoe on suoritettu et voi metsästää mitään, jos ei ole metsästysoikeutta jollekin maa- tai vesialueelle.


      • pumpumx
        Saivartelija2 kirjoitti:

        Kysymys 6:
        Hyväksytyn ampumakokeen suoritettuasi, voit metsästää
        sorsaa
        hyljettä
        karhua

        Miksi tässä kysymyksessä on vain yksi vaihtoehto jonka valita?
        Lisäksi jos omistat metsästyskortin ja ampumakoe on suoritettu et voi metsästää mitään, jos ei ole metsästysoikeutta jollekin maa- tai vesialueelle.

        Ampumakoetta ei tarvitse sorsalle tai hylkeelle...


    • eikössss

      metsästysseurassa saa metästää seuran alueilla riippuen rajoituksista....(?)

    • 13 vee poika

      Hei,

      Et pääse koetta läpi, jos et lue! Siellä on muutama kysymys jonka pääsee tyhmäkin mutta noin 15 kysymystä on vaikeita. Yksi kymysys taisi olla jotenkin tälläinen : Mitkä puulajit ovat tärkeitä pyylle? (tai jotain tonne päin)
      Kysymyksiä on siis 60, joista 8 saa mennä väärin. Kaikki kysymykset on monivalintakysymyksiä. Eläimiä kysytään 10. Ja muistakaa, että kun kortti käessä kävelette ulos ovesta ette unohda tietoja heti!

    • onz

      Tänään kävin kokeessa ja heitän tähän oman lukurumban ja muuta infoo ku ihmisten "kokemuksia" aina kysellään jotta voi peilailla omaa lukutarvetta. Eli:

      Pohjatietoni ennen lukemisen aloittamista oli aika lähelle nollaa. Yleissivistystasolla meni elukat (tasolla, peura, telkkä, närhi), mutta varsinaisesta metsästyksestä enkä varsinkaan lainsäädännöstä tiennyt oikeastaan mitään (ehkä juuri tunnistin haulikon ja kiväärin :D).

      Lukuaikaan ja panostukseenhan vaikuttaa tietysti se, millaiset pohjatiedot on ja toisaalta se onko ns. "lukumies". Itse kuulun jälkimmäisiin. En käynyt kurssia ja luin kokeeseen nyt viikonloppuna eli kolmena päivänä, joista kahtena päivänä aika täyspäiväisesti. Yhteensä lukemiseen meni about 14h. Suurin osa ajasta meni eläinten tunnistusten harjoitteluun ja lakiosuuteen. Varsinaisen metsästäjän oppaan muihin osiin en kauheasti panostanu. Selailin läpi ja luin sieltä täältä tarkemmin (kuten aseet koska niissä oli niin huonot tiedot entuudestaan).

      Monilla varmaan menisi vähemmän aikaa, mutta toisaalta niinkuin sanoin niiin riippuu hyvin paljon siitä, mistä ponnistaa ja onko nopea oppimaan. Ja itse en osaa jättää mitään epävarmaks joten tuli kertailtua turhankin paljon joitan pikkujuttuja (niitä ei loppujen lopuksi kokeessa oli edest tarvinnut).

      Tosiaan tänään olin tutkinnossa ja mukavasti kahdella virheellä meni läpi. Tunnistuskuvat oli todella helppoja, ainoa vaikea olisi ollut rusakko mutta kun sen luonnollisesti opettelee erottamaan metsäjäniksestä niin ei siinäkään mitään. Toinen pientä epävarmuutta aiheuttanut oli riekko, kun ei ollut se "peruskuva" kyseessä mikä on kirjassa.

      Näinpä. Jospa tästä olisi apua jollekin.

      • onz

        lisäyksenä: se, mihin olisi ainakin kyseistä koetta ajatellen olisi ollut viisasta panostaa, oli koiraosuudet. Niistä tuli muutama kysymys, koulutusajoista jne. suht pikkutarkkaakin tietoa. Toisaalta vaihtoehtoja poissulkemalla ei kaikkea tarvitse luonnollisesti tietää.

        ja toinen huomionarvoinen juttu on että kokeessa ehkä joka viides kysymys oli sellainen johon olisi osannut vastata vaikkei edes tietäisi metsästyksestä mitään, vaihtoehdot olivat sen verran ilmeisiä. mutta yllättävän paljon oli haastaviakin kysymyksiä joihin ainakaan minulla ei olisi ollut mitään jakoa ilman lukemista.

        eli omat painotukset (mitä monet muutkin ovat näillä foorumeilla painottaneet):
        -elukoiden tunnistus
        -lakikirja
        -aseosuus, lähinnä se millä aseella ja patruunoilla saa mitäkin ampua
        -ja tärppinä koiraosuus


    • Syttömies

      Onhan Se niin että kannattaa lukea kaikki mitä voi opiskella ja pysyä ajan virrassa mukana ettei tuu yllätyksiä. Mutta itse en lukenut pätkääkään. En käynyt kurssilla mutta olin kuljeskellut metsissä ja ottanut vastaan tiedon mitä asian osaavat oli kertonut. Virheitä kaksi ja toinen niistäkin huolimattomuutta. Tarkasti pitää lukea kysymykset. Varsinkin lapset tyssää liian kiinteisiin kysymysten lukuun. Ja sitä kautta väärin vastaamiseen

    • käykurssi

      Kurssin kävin ja sen jälkeen opettelin eläimet oppaasta. Muuten en lukenut. Kahella virheellä läpi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5679
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      486
      3615
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      162
      3422
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      171
      2657
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2449
    6. 273
      2072
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1527
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      107
      1452
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1399
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1180
    Aihe