Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Voiko Masturboiminen pilata elämän?

mäkikaista

Eilen tuli ohjelma masturboinnista jota suunnilleen jokainen tekee ainakin niin väitetään. Ohjelmassa oli kaksi miestä,jonka elämän oli masturboiminen pilannut. Heillä oli ollut kokoajan mielessä vain runkkaaminen aina,kun he jotenkin kiihottuivat ei kun masturboimaan. Siitä tuli vähän niin kuin elämäntapa he joutuivat kääntymään lääkärin apuun. Omasta mielestäni nämä varoitukset kannattaa ottaa tosissaan. Onhan se hyvä tapa tutustua itseensä muutaman kerran mutta siihen ei saa jäädä koukkuun. Olin itsekin vuoden koukussa siihen ja yritin lopettaa,mutta aina sitä vain piti jatkaa. Nyt olen saanut lopetettua kunhan muistaa,että on sitä muitakin mielihyvää tuottavia asioita.

18

4894

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PERFECTOh

      Oonko ainoa jätkä joka ei tunne itseään ¨runkkausaddiktiksi¨?? Runkkaan n.1-3 kertaa viikos. Mul ei oo ainaskaa vielä mitään sellast fiilist, että tästä ¨sairaudesta¨ pitäisi päästä eroon. Vaikka oonki tehny jo sitä jo n.3 vuotta. En ole riippuvainen, osaan hillitä itseäni.

    • kukaan näe!

      varsinkin siihen saakka se on nautinnollista ennen kui naapurit näkevät! varo sinäkin sitä, ne ei varmaan unohda koskaan sitä näkyä minkä näkivät "verhojen läpi". meikäläinen asuu sellasessa paikassa et niitten on helppo kytätä mua. ja kaiken kuulen vaik ikkunat olis kiinni. tiijän paljon mitä ne on musta puhuneet:(

    • S8er boy-91

      "Yleisesti itsetyydytyksen katsotaan olevan mitä normaalein ja turvallisin seksuaalisen toiminnan muoto. Sitä esiintyy aina varhaislapsuudesta vanhuuteen saakka, niin ihmisillä kuin kaikilla muillakin nisäkkäillä. Pienet lapset saattavat masturboida, vaikka he eivät tietoisesti tiedä mistä on kysymys. YLEENSÄ se on sattumalta opittua. EI OLE MITÄÄN TODISTEITA ITSETYYDYTYKSEN MINKÄÄLAISESTA HAITALLISUUDESTA MUILLE KUIN PEYRONIEN SAIRAUDESTA KÄRSIVILLE. Kielteinen vaikutus itsetyydytykseen liittyen on orgasmin yhteydessä koettu väsymyksen tunne, joka johtuu endorfiinien vaikutuksesta ja parasympaattisen hermoston aktivoitumisesta. "

      Suoraan Wikipediasta lainatu, minä en ole keksinyt nätiä ja oikeudet kuuluvat Wikipedialle.

      Se dokumentti oli hyvä, mutta ihmisen psykologiasta tietämättömänä yhden dokin perusteella ei kannata lähteä valistamaan muita.

      "Onhan se hyvä tapa tutustua itseensä muutaman kerran"

      Että kerran saa runkata ja se on sit siinä? JOs ollaan puutteessa, ni saako edes silloin runkata?
      Parempi on itse tyydyttää halunsa kuin raiskata tai pakottaa jonkun toisen purkamaan halunsa.
      Kaikenlisäksi terve ihminen osaa hallita masturbointia ja jos siitä häiriö kehittyy niin pohjalla on yleensä jotain muutakin.

      Mielenterveyden häiriöt voivat tulla yks kaks, mutta ei sillä tavalla että jos tunti sitten poikaystävä/tyttöystävä jätti niin masennus tupsahtaa. JOkin voi laukaista psykoosin, mutta pohjalta löytyy muutakin mikä aiheuttaa sen.

      Monet vainoharhaiset ihmiset jotka pelkäävät tai olettavat ympäristönsä saaman tietonsa perusteella että "mielisairaudet" ovat itsestään selviä. Jollakin voi olla masennusta ja joitain muuta rinnalla, masennus voi myös olla jonkun toisen sairauden osa. Skitsofrenia tai esim. ADHD ei tule todellakaan silmänräpäyksessä. Se saattaa tulla kenelle tahansa, eikä siihen välttämättä vaadita kuin esim. auto-onnettomuuden tuoma luja isku päähän. Esim. raiskatuilla tytöillä voi myöhemmin ilmetä, moniakin vuosia tapahtuneesta skitsofreniaa tai masennusta joka saattaa hyvinkin tulla raiskauksen jälkeen.

      Niin kuin monet muutkin vakavat sairaudet, ei skitsofreniaa tunnetta edelleenkään tarpeeksi hyvin, vaikka se on ollut nimettynä sata vuotta.
      Monet nuoret, tai miksei aikuiset saattavat huutaa toisilleen "skitso, homo, runkku, huora, lutka jne.." vaikka eivät tajua sanan todellista merkitystä tai vain ovat ottaneet tavaksi haukkua ihmisiä sillä tavalla. Yleensä näiden ihmisten lähipiirissä ei esiinny skitsofreniaa tai homoseksuaalisuutta tai ketään prostituoitua joilla olisi tarpeeksi läheinen vaikutus itse haukkujaan. Ihmisen haukkuminen kaikissa muodoissa on väärin, vaikka ihminen henkisesti sairas olisikin. Eivät he halua kuulla, edes leikilläkään "vitun masentunu /skitso" Monet nuoret luulevat rasisminkin olevan joskus vaan leikkiä että kyllä sen kohteena ollut tajuaa, läppäähän se vaan. Nämä ihmiset eivät yleensä ole joutuneet rasismin kohteeksi ja siksi heidän on helppo "heittää läppää" mutta eivät tajua läppänsä todellista merkitystä.. Kiusaaja/läpän heittäjä ei tiedä mitä tuntemuksia se saattaa herättää kohteessa. On niitäkin tapauksia missä läpän kohde on tappanut itsensä ns. vitsailun jälkeen. Poikien keskuudessa tätä läpän heittoakin näkyy melkein enemmän. Muutenkin mielenterveydenhäiriöt tuntuvat olevan jotenkin "epämaskuliinisia".

      Toki täytyy ottaa varoitukset vakavasti, mutta kyse on kuitenkin melko terveellisestä tavasta, porkkana on terveellistä ja siihenkin voi kehittyä addiktio tai perinteinen nuorten lause tupakoinnin puolesta "porkkanaankin voi tukehtua".

      Missään nimessä ei kenenkään terveen nuoren kannata masturbointia lopettaa, ellei se aiheuta esim. vaikeuksia koulussa tai myöhästymisiä töistä tai vastaavaa. Masturboida voi vaikka kuinka monta kertaa, kunhan siitä ei ole haittaa muille tai itselleen. Joillakin on tarvetta enemmän, varsinkin useat nuoret pojat ajattelevat seksiä melkein koko ajan ja on todellakin terveellistä purkaa halut pois. Eli kenenkään ei tule nyt sillä mielellä ruveta lopettamaan jos siitä ei haittaa ole. Jos siitä haitta kehittyy niin varmasti on muitakin ongelmia kuten itseluottamuksen puute tai muuta. Silloin on hyvä että ongelmat tulevat joillain tavoilla esille ja ne saadan hoidettua.

      Runkkaaminen voi helpottaa monellakin tavalla eikä sitä siksi kannata lopettaa kokonaan. JOs sitä ei ole aloittanut, niin kannattaa miettiä haluaako aloittaa ollenkaan. Sitten kun seksi tulee vastaan niin on hyvä tietää mikä tuntuu hyvälle ja mikä ei. Näin voi ohjata kumppania paremmin eikä pohjalle synny vaikeuksia joista voi tulla vakavia ongelmia varsinkin jos eletään parisuhteessa. Saastaista itsetyydyttäminen ei ole, ja voi edistää mielialaa paremmaksi.

      On myöskin hyvin noloa mennä vanhemmalle sanomaan "mua panettaa koko ajan, mitä mä teen?" voi olla että sitä ei edes oteta vakavasti, mutta tästä voi ilmetä se että nuori on ilmaissut näin henkilökohtaisen asian ja voidaan päätellä jonkin olevan vialla.

      Ottakaa kuitenkin mahdolliset haitat vakavasti, kaikissa on haittoja, liikunassakin voi raajat murtua mutta ei liian vakavasti koska se aiheuttaa paljon pahempia ongelmia jos ei sitä porkkanaakaan uskalla enää syödä. Vainoharhaisuudestakin kehittyy sairaus jos se pääsee yli. Kannattaa kuitenkin ihan jokaisen miettiä omalla kohdallaan mikä on se hyvä rytmi ja onko runkkaaminen kehittymässä haitalliseksi. JOs on kehittymässä pahaksi, niin yrittäkää ensin itse hallita itseänne ja ottakaa aikuiseen esim. loogisesti terveydenhoitajaan yhteyttä.

    • hoitsupoitsu-bi

      joo tulihan sitä "jenkkihömppää" tuutin täydeltä. siinä 2 kundia (hetero? ja gay) selittivät, mten runkkaavat jopa 12-15 kertaa vuorokaudessa. eihän siinä muuta voi periaatteessa tehdäkään nukkumisen lisäksi kuin käyttää kättään koko valveillaoloajan. no oli miten oli, yksikän todellinen apukeino- ei lääkeet eikä rohtovalmisteet, ei terapia, lääkäri,"poppamies" eikä pastori saaneet kumpaakaan auettua oikeasti. rahaa paloi kovasti noihin ns apukeinoihin tuhottomasti. ainoa keino oli, että niiden piti itsensä tajuta että elämässä on muutakin tekemistä kuin runkkaaminen. vain sen tajuamalla ja etsimällä muita vaihtoehtoja voi auttaa itse itseään. loppujen lopuksi kumpikin myönsi suoraan että ovat jonkun verran vähentäneet masturbointiaan mutta eivät ole pystyneet/halunneet luopua siitä kuitenkaan kokonaan.
      jokainen ns "normaaliälyinen" olisi osannut jo kotona vähentää heti runkkaamistaan silloin kun se alkaa rajoittamaan muuta elämää ja kun alkaa tulla erilaisia ongelmia (esim terskaan tulehdus ihovaurion vuoksi).

      • mäkikaista

        OLit todella perehtynyt asiaan opettjani biologiassa sanoi juuri noin,että parisuhteessa tietää mikä tuntuu hyvältä kun masturboi. Mutta monille myös itselleni se tuntuu vastenmieliseltä kun saa ogasmin runkkaamisesta. Siksi halusin lopettaa koko touhun ja saan siitä hyvää energiaa kun en ole ruvennut runkkaamaan itse sanon,että kannattaa kokeilla ja tutustua,mutta se tuo vaan syyllisyydentuntoa jos jatkaa runkkaamista vaikka ei haluaisi. Miettikääpä asiaa,


      • hässijä
        mäkikaista kirjoitti:

        OLit todella perehtynyt asiaan opettjani biologiassa sanoi juuri noin,että parisuhteessa tietää mikä tuntuu hyvältä kun masturboi. Mutta monille myös itselleni se tuntuu vastenmieliseltä kun saa ogasmin runkkaamisesta. Siksi halusin lopettaa koko touhun ja saan siitä hyvää energiaa kun en ole ruvennut runkkaamaan itse sanon,että kannattaa kokeilla ja tutustua,mutta se tuo vaan syyllisyydentuntoa jos jatkaa runkkaamista vaikka ei haluaisi. Miettikääpä asiaa,

        Mulkun lutkutus ja säännöllinen ejakulointi
        estävät tehokkaasti eturauhassyöpää!


      • s8er boy-91
        mäkikaista kirjoitti:

        OLit todella perehtynyt asiaan opettjani biologiassa sanoi juuri noin,että parisuhteessa tietää mikä tuntuu hyvältä kun masturboi. Mutta monille myös itselleni se tuntuu vastenmieliseltä kun saa ogasmin runkkaamisesta. Siksi halusin lopettaa koko touhun ja saan siitä hyvää energiaa kun en ole ruvennut runkkaamaan itse sanon,että kannattaa kokeilla ja tutustua,mutta se tuo vaan syyllisyydentuntoa jos jatkaa runkkaamista vaikka ei haluaisi. Miettikääpä asiaa,

        Syyllisyys häviää muutaman runkun myötä, parempi runkussa ku naisen päälle ruveta itkemään ku laukeaa, nimittäin siinä käy silä tavalla jos ei ole sujut itsensä kanssa. Entä jos silloin kun hankit lasta ja tulee syyllinen olo?


      • vinguttaja
        hässijä kirjoitti:

        Mulkun lutkutus ja säännöllinen ejakulointi
        estävät tehokkaasti eturauhassyöpää!

        Aiheuttaa sitä,jos istuu kylmällä jäällä tai jossain kylmässä noi eturauhas-syövät on aika yleisiä nuorilla. Koulussa kaikki niin vastustaa runkkaamista,mutta ei kun keskustelupalstalla kaikki myöntää..


      • Anonyymi
        vinguttaja kirjoitti:

        Aiheuttaa sitä,jos istuu kylmällä jäällä tai jossain kylmässä noi eturauhas-syövät on aika yleisiä nuorilla. Koulussa kaikki niin vastustaa runkkaamista,mutta ei kun keskustelupalstalla kaikki myöntää..

        varmaan Jumala tahtoo että avioitumiskyvytön sitten joko kärsii Hänen siintä runkkuusta säätämän rankaistuksen tai sitten ihminen voi valita olla kärsimättä sillä ehdolla että sairastuu kuitenkin runkkamattomuuden aiheuttamaan eturauhassyöpään. noilla porkkanoilla ja kepeillä han kai ajaa ihmistä avioitumaan koska aviossa laukeeminen ei morkkiuta ja on Jumaalan mielen mukainen orgasmi.
        Näin ,naimattomana, keneenkään koskaan kajoamattomana vanhapoikana tahtoisi oikeastaan karsia käteenvedot jo minimiin ksoka on tullut 40 vuodessa sleväksi että aina tulee masennus ja viha vieraisille kun on vapautettu mieli vähäksi aikaa ajattelemasta seksuaalisia puutostiloja ja täyttymättömä tarpeita, laukeemalla vaikka mukinkorvaan tai maitopurkin kylkeen koverrettuun rosoiseen reikään


    • iso kaistapää

      Esitä lapsellesi kysymyksiä

      * Kuulehan, tiedätkö sinä mitä on runkkaus?
      * Mitä teet jos sinua kehotetaan runkkaamaan?
      * Onko kavereitasi kehotettu runkkaamaan tai ovatko he jo runkkuja?
      * Tiedätkö, mitä runkkaus aiheuttaa juuri sinunkaltaisillesi nuorille?
      * Mitä teet, jos kaikki kaverisi jo runkkaavat ja pyytävät sinuakin mukaan?
      * Mitä teet, jos sinut huijataan runkkaamaan?

      Jos lapsi on jo runkkaaja

      * Älä missään nimessä käske lastasi ulos, koska siellä hän vain kerää lisää runkkaushimoa.
      * Näytä lapsellesi peiliä taikka hänen kulunutta munaansa. Lisäksi palkitse häntä aina, kun hän on yhden päivän ilman runkkausta.
      * Lapsesi runkkaa takuuvarmasti kavereidensa luona. Pidä siis huoli, että olet lapsesi mukana, kun hän kyläilee.
      * Älä vain anna hänelle liikaa viikkorahaa jotta hän ei osta matkatietokonetta, katso pornoa ja runkkaa vessaan mennessään ja siellä ollessaan.

      • vinguttaja

        Tarkoitin sitä,että tulee syyllisyys että itse runkkaa. Naisen kanssa sehän on hyvä asia mutta en menis sanomaan itstyydytyksestä-


    • en yhtään tiiä

      Mikä on masturbointi?

      • Minäpä tiiän

        Masturbointi-itsetyydytys-runkkaus


    • rgaserac5yety

      Itsehän veteleen käteen n. 1-2 kertaa päivässä. Muutaman viikon runkkaamattomuus on melko vaikeaa (ainakin aloittaa ja muutama eka päivä), mutta yleensä lisää tarmoa tehdä erilaisia asioita ja itsetunto nousee. Muutamalla runkkaamattomuuskerralla liikuin runsaasti enemmän ja juttelin tytöille aktiivisesti. Uskalsin tehdä myös muita sosiaalisia asioita mitä en ennen kehdannut. Kokeilkaa.

    • N22

      Itse pystyn välillä olemaan jopa viikkoja runkkaamatta, mutta sitten tulee taas näitä kausia kun joka pvä runkkaan 1-3h... Kun aloitan runkkaamaan, en osaa enää lopettaa. Saan usein jopa kymmeniä orgasmeja.

      Ongelma on siinä, että tämä "harrastukseni" haittaa muuta elämää. Usein runkkaan keskellä päivää ja työnteko häiriintyy, en saa töitä tehtyä enkä hoidettua arkiaskareita. Sosiaaliset suhteetkaan ei oikein kiinnosta. Joskus myös runkkaan ja katson pornoa esim. humalassa keskellä yötä, ja olen huomaamattani todella äänekäs. Ex-kämppis valitti tästä joskus. Nyt asun yksin (mikä on lisännyt runkkaamistani) ja pelkään saavani vielä varoituksia tai jopa häädön tämän takia...
      Olen myös esiintynyt alasti webkameralle ja pelkään löytäväni tämän pätkän jostain pornosivustolta. Sitten menen etsimään sitä ja vahingossa päädyn taas katsomaan pornoa ja runkkaamaan tunniksi..

      Miten saisin sooloseksistäni ns. normaalia, ei muuta elämää häiritsevää ja sopivissa rajoissa pysyvää? Miten kehittää itsehillintää (ei kesken työnteon rupea katsomaan pornoa) ja miten osata lopettaa muutaman orgasmin jälkeen, eikä jatkaa tuntitolkulla?

      • 6r7i876

        Keksi jotain parempaa tekemistä, joka korvaa runkkaamisen.


    • nuusgamuiggunen

      jos runkkaat kiki tippuu pois :c
      T: tietäjä

    • Anonyymi

      Joskus kuvittelee että kun kahden viikon tauon jälkeen krunkkaa kunnolla, vaikka kolmesti parissa tunnissa, niin seksuaalisuus lakkaisi taas pariski viikoksi kiusaamasta. mutta se toisinaan voikin herättää eloon runkkausken tarpeen niin että vaikka runkkailut morkkistuttavat niin silti ois tarve runkata lisää seukki Pv:nä. Oikestaan sen tarpeen voi sammuttaa vain vihalla joka kyllä seuraakin aina sitä morkkisjaksoa

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2268
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1964
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      83
      1743
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1608
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1532
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1413
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1372
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      37
      1347
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1331
    Aihe