Mennäkö bussilla?

Ominpäin

Mites on, kun olen menossa n. 3 viikoksi Floridaan ja aloitan Miamista retkeni. sitten tarkoitus kierrellä esim. Fort Lauderdalea, Orlandoa ym. Autoa en ajatellut vuokrata...mutta olen antanut kertoa itselleni, että Floridan bussiliikenne suhteellisen kattavaa. Onko mahdollista saada jostain esim. jonkinlaisia bussipasseja tms. useamman päivän/ viikkojen ajalle?
Bussilla matkustaessa näkee paljon enemmän maisemiakin.
Kauanko muuten kestää bussilla väli Miami- Orlando?
Jos joku ystävällinen kävijä/ tietäjä voisi valaista asiaa. Kiitti etukäteen.

8

854

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ajelee

      sielläkin päin. Minä ainakin matkustin maan halki kahteen kertaan niillä greyhoundin busseilla. Turvallista matkantekoa ja ystävällisiä kuskeja. Mitä aiemmin lipun hankkii, sitä halvempaa on. En osaa sanoa aikatauluista mitään, mutta tossa yksi vinkki vinkkien joukossa. Kyllä ne varmasti ajavat Floridan sisälläkin.

      • Ominpäin

        myös tuosta Greyhound linjasta ja kävin sen sivustollakin, josta saisi varata lippujakin etukäteen. Kannattaisikohan varailla jo kotomaas vai?


    • pääsee?

      Eipä tulisi mieleenkään lähteä Flordaan etten vuokraisi autoa!

    • minä vaan

      Melko vaikean meinaat lomastasi tehdä, jos bussien varaan aiot jäädä. Tai ainakin paikat missä pääset käymään ovat hyvin rajoitetut. Itse olen käynyt kahdesti floridassa ja ilman autoa en matkaan lähtisi. Välimatkat ovat pitkiä ja taksit kalliita (koska taksia joudut melko paljon käyttämään jos bussilla meinaat mennä) Auto on kuitenkin todella halpa vuokrata(edellyttäen että olet 25 vuotias ja sinulla on luottokortti) ja ajaminen on helppoa. En tiedä paljonko bussilippu maksaa, mutta itse vuokrasin auton noin 35-40 eurolla/pv. Ja viertailun vuoksi voin sanoa, että ensimmäisenä iltana menimme lentokentältä hotellille taksilla (bussilla tuskin olisimme edespäässeet) koska lentomatka oli pitkä ja oli takana niin paljon valvomista, ettemme arvanneet lähteä autonrattiin. Hinta lentokentältä hotellille oli 45 dollaria ja matka noin 20 km. Eli yksi taksimatka maksoi jo paljon enemmän kun yhdenpäivän autonvuokra. Ja huomioon kannattaa myös ottaa, että jalan et pääse käytännössä mihinkään. Florida on tehty autoja varten. Ja älä pelkää vaikka olisit arka kuski, itselläni pulssi nousee jo Tampereen keskustassa ajettaessa, Helsinkiin minua ei autolla saisi millään, mutta niin vain huristelin Miamissa ja muuallakin ilman ongelmia =),ainoa mikä vaati totuttelua oli automaattivaihteet. Ja ajattele, tankki bensaa on vain noin 20 dollaria (pikkuautoon), eli lähes ilmaista.

      Bussilla pääse kyllä esim. Orlandossa lähes kaikilta hotelleilta huvipuistoihin ja takaisin ja Internationaldriveä ajaa bussit kokoajan ylös ja alas,ja varisnaisia bussivuoroja taisi ajaa linja nimeltä lynx, webbisivuvut ovat nimellä www.golynx.com, joten siltä saa jotain tietoa. En tosin tiedä miten kattavat nuo linjat ovat.
      Ja ilman autoa jää Floridasta niin paljon näkemättä, etten riskeeraisi, kun sinneasti nyt kuitenkin lähtee. Ja nuo maisemat..... Kun kulkee valtareittejä pitkin, kuten valtatie 95, turnbikea tai valtatie 4 ei juuri maisemista voi puhua. Tiet kulkevat peltojen ja rämeikköjen läpi, joihin itse ainakin kyllästyin ensimmäisen 5 mailin jälkeen. Maisemaa muokkaavat vain satunnaiset laiduntavat lehmät. Tosin kuin jos ajelee vaikka A1A :tä Miamista pohjoiseen, niin maisemat ovat ihan eri luokkaa. Tie kulkee asutusalueiden läpi ihan meren rannassa.

      Bussiliikenne on jenkeissä käsittääkseni melko kattava pitkillä matkoilla ja itä-länsi suunnassa, mutta muuten siellä on tarkoitettu kuljettavaksi autolla. Ja tietysti jos lähdet matkalle sillä periaatteella, että menet vain sinne minne bussilla pääsee, mutta kuten jo totesinkin, niin paljon jää näkemättä ja rahaa luultavasti palaa enemmän kuin vuokra-autoon.

      Toivottavasti tästä oli edes hiukan apua. Ja hyvää matkaa. Jos pidättäydyt vain busseissa tule ihmeessä kertomaan miten meni =).

      • on oma auto

        noilla Greyhoundin busseilla yleensa matkustaa vain ns. laitapuolen kulkijoita. Varuillaan saa olla. Ne terminaalitkin ovat aina kaupungin pahimmassa paikassa. Mina en niihin menisi vaikka maksettaisiin!


      • Ominpäin

        Otin sittenkin sisäiset Deltan lennot Fort Lauderdale- Orlando sekä Orlando- Miami. Josko ois mukavampaa tehdä matkat. Miamista Lauderdaleen toki menen julkisella.
        En autoa vuokranne, koska nuo lennot saa jo muutaman päivän vuokrahinnalla.


    • seuraavissa linkeissä
    • bussi kannattaa

      jos et halua kierrellä missään, tykkäät istua pitkiä matkoja tylsistyen ja sinusta on kivaa menettää järkesi. Kyllä auto on pakollinen jos haluaa nähdäkin jotain. On nyt kk floridassa takana ja yhden kerran miamissa käyty juna-metro-bussi yhdistelmällä. En suosittele kellekkään. Liikennettä on mielettömästi, mutta auto on silti ainoa järkevä vaihtoehto. Automaatilla on järjettömän helppo ajaa, tosin vaikka bensa on halpaa, niin täällä sitä menee paljon, autot on lähinnä bensarosvoja. Mutta silti. Julkisilla kulkiessa menee loma istumiseen, yksi bussi/juna ei vie perille ja maisemia näkee enemmän autolla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe