Mitenkäs muilla?

BED.

Kiinnostaisi tietää moniko saa tai on saanut hoitoa BEDhen? Jos olette saaneet hoitoa, niin missä ja onko auttanut? Kauanko hoito on kestänyt? Oletteko saaneet lääke terapiahoitoa.

Onko kukaan käynyt puhumassa ongelmasta terveyskeskuksessa ja miten siellä lääkäri on suhtautunut asiaan? Itse olen kerran ihan muun vaivan takia kertonut "omalääkärille" hoidosta, niin se sanoi mulle, että voisi sitä samalla laihtuakin. Yritin selittää sille, että ensimmäinen neuvo on, että laihduttaminen on lopetettava, mutta ei se ymmärtänyt.

Olen tuolla vähän alempana kertonut oman tarinani samalla nimimerkillä, joten en viitsi sitä toistaa. Sen verran vain, että käyn nyt kolmatta vuotta Kelan tukemassa terapiassa yksityisellä lääkäriasemalla ja ilman kuureja on reilun vuoden sisällä pudonnut painoa semmoiset 15kg.

Onhan tämä elämä semmoista vuoristorataa edelleenkin. Nytkin on menossa joku ihme vaihe, että voisin nukkua kaiket päivät ja yöt, mutta eiköhän se jossain vaiheessa helpota.

3

578

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BED.

      Sen verran korjaan, että nimimerkillä "BED on seuraus, ei syy", olen kirjoittanut oman tarinani aiemmin.

    • havthesame

      En oo saanut hoitoa tähän muuta kuin saman neuvon että kato mitä syöt!! Ei tavallisia lääkäreitä tm jaksa kiinnostaa kuulemma "itsehillintä" ongelmat!! Mutta ei se ihan niinkään ole!!
      Olis kiva kuulla miten menee?? ja mistä sulla/muilla saanut ns alkunsa/puhjennut ko. sairaus??
      saa meilata!!
      [email protected]

    • BED mummo

      Ei tosiaan ole tk lääkäreillä juurikaan mitää tietoa näistä ongelmista. Minä olen sitä mieltä myös, että BED on seuraus ei syy.

      Ahmiminen alkaa usein laihdutuskuurin jälkeen, kun olen vältellyt pitkään joitain tiettyjä "kiellettyjä" ruoka-aineita. Kun paino on pudonnut alkaa pakonomainen syöminen ja kiintiöt on saatava täyteen.

      Hoitona on laihduttamisen lopettaminen, säännölliset ruoka-ajat ja hyvän terveellisen ruuan nauttiminen. Verensokeria tulisi pyrkiä pitämään mahdollisimman tasaisena ja se ei onnistu lohturuuan avulla. Karkit, suklaat, keksit, jäätelöt jne. eivät ole hyväksi, mutta nekin pitää sallia ruokavalioon jos terveys niitä kestää ja mielihaluille pitää antaa vastetta. Omien ajatusten ja tunteiden tutkiskelu ja syömistilanteiden tarkkailu voi auttaa jotakin.
      Vaa alla hyppiminen ja jatkuva painon tarkkailu on vaarallista, ehkä on hyvä pitää vaikka kuukauden vaakalakko. Tai antaa itselleen luvan ahmia niin paljon kuin jaksaa, jonkun tietyn ajan kyllä se kiintiö täyttyy jokaisella. Ahmimisen pitää olla sallittua ja itseään pitää armahtaa.

      Olen saanut jotain terapian tapaista syömishäiriöön ja joskus jopa hypnoosihoitoa, mikään ei ole auttanut. Oma oivallus auttaa, ei keho loputtomiin kestä tätä rallia, minulla se on jatkunut kohta 40-vuotta.

      Ihan viime päivinä olen saanut oivalluksia useitakin ja lahduttamisen lopettaminen kaikki paastot sun muut lässytykset ovat lopullisesti loppu. Syön normaalia ruokaa RIITTÄVÄSTI säännöllisin väliajoin ja pyrin ottamaan vastoinkäymiset vastaan ilman ruokakaapin oven avaamista.

      Syömishäiriöt ovat pääosin tunne-elämän häiriöitä, kellä mitäkin.

      Toivottavasti mahdollisimman moni uskaltaisi hakea ja saisi myös apua, on kamalaa olla jatkuvassa ahdistuksessa ja itseinhon tilassa tiedän totisesti mitä se on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10762
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3053
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      207
      2871
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1719
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1666
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1607
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    10. 83
      1516
    Aihe