vanha Partioon??

atal

Lapsena en päässyt partioon, mutta nyt kiinnostaisi?!!!!!!!
Miten Yli 40v voisi tulla mukaan??
Tietääkö joku kertoa??

Onko olemassa partio-toimintaa aikuisille?
Pääseekö vanha oppimaan solmuja??

7

1668

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jemm

      Totta kai mukaan pääsee vanhempanakin! Vaikka partio pääasiallisesti on nuorisojärjestö, mukana on kyllä aikuisiakin, eikä meillä ikärajaa tunneta. Useimmat lippukunnat ottavat kiljuen vastaan kaiken tarjotun avun, ja ihan oikeista aikuisista saattaa olla suorastaan pulaa. Sinun kannattaisi ehkä aloittaa jonkinlaisesta Partio tutuksi -kurssista, joka on suunnattu juuri aikuisena partioon tulevalle, ja esim. laumanjohtajakursseja on erikseen aikuisillekin. Useimpien kuntien ja kaupunkien kotisivuilla on jonkinlainen listaus nuorisojärjestöistä, tai jos sieltä et löydä kotipaikkakuntasi lippukuntien yhteystietoja, sivulta http://www.partio.fi/?Deptid=449 voisi löytyä apu. Mainitulla sivulla on siis partiopiirien yhteystiedot, ja kun tiedät, minkä piirin alueella asut, piirin kotisivuilta löytyy todennäköisesti alueen kaikki lippukunnat. Ota ihmeessä lippukunnanjohtajaan yhteyttä ja kysele lisää!

      • nenialoitrap

        Kun kerran olet Espoolainen ota yhteyttä Espoon partiotukeen (www.ept.fi) Siellä osataan kertoa lähialueesi Partiolippukunnat ja niiden yhteystiedot sekä jäsentilanne.


    • Heips

      Ensin sun tarttee löytää lippukunta joka tarvii ja haluu aikuisen joukkoonsa ainakin pääkäupunkiseudun partiolaisissa varmaan osataan auttaa ja aikuisillekin järjestetään sellaisia Tervetuloa partioon kursseja tosin niissäkin keskitytään enempi partion pitoon lapsille..Rohkeesti vaan mukaan solmuja voi oppia "vanhanakin" (edelleen osaan vain pari solmua vaikka partiotaustaa löytyy 25 v...)

    • cipaa

      Kuten jo sanottu, varmaankin kaikki lippukunnat ottavat aikuiset jäsenet riemuiten vastaan.

      Sudenpentujohtajista on varmaankin joka lippukunnassa pulaa. Ihan omaan partiopiiriin kannattaa ottaa yhteyttä tai mahdollisesti jopa suoraan lippukuntaan. Partiolaiset on mukavaa sakkia, joten joukkoon vaan :)

    • Tanza

      Ehdottamasti mukaan. Partio on maailman paras harrastus. Otat selville oman lippukuntasi ja otat yhteyttä sen johtajaan.

    • PARTIOSTA PAITSI

      Sama ongelma,aikoinaan oli monestakin syystä mahdotonta harrastaa partiota ja se on vaivannut enemmän ja vähemmän koko iän.Olen nyt yli 40-vuotias ja partio kiinnostaa.Näin vanhan ja kokematoman ei varmaan todellisuudessa ole helppoa noin vaan mennä mukaan vaikka sitä kovin vakuutetaankin.Olenkin miettinyt että olisiko mahdollista että löytyisi vanhempaa kokenutta partiojohtajaa joka suostuisi opettamaan partiotaitoja ja vastaanottamaan erilaisia suorituksia yksityisesti jossain mahdollisimman partiomaisessa ympäristössä.En ole myöskään koskaan lakannut kadehtimasta nuoruudenystävättäreni partiopukua ja partiomarsseja joita kävin katsomassa.Tällaisen alkukurssin jälkeen voisi ajatella olevansa "valmiimpi" ja varmempi menemään mukaaan oikean lippukunnan toimintaan.Niin-vanhemmat partiojohtajat-ilmoittakaa itsestänne.

      • poiskotti

        Tuollainen alkukurssi on - usko tai älä - olemassa. Se on nimeltään tervetuloa partioon -kurssi ja sitä järjestävät piirit varsinkin silloin, jos sitä on kyselty. Sen jälkeen suositeltava on partiojohtajan peruskurssi, jossa pureudutaan toimintaan jo perusajatuksia myöten. Jos terkkukurssia ei löydy, ajaa saman asian toimiminen lippukunnassa ja rohkea kysyminen kauemmin toimineilta johtajilta.

        Noiden partiotaitojen kanssa en olisi huolissani. Partiossa kun kaikkein tärkeintä ei ole oppia tiettyä taitoarsenaalia, vaan tukea nuorten kasvamista. Ja aikuisen johtajan tehtävä on olla nimenomaan mahdollistaja tällaiselle kasvulle, ei välttämättä taitokouluttaja, vaikka heitäkin tietty tarvitaan. Partiotaidoiksi mielletyt taidot eivät ole mitään maailman monimutkaisimpia asioita - oppivathan niitä ala-asteikäiset lapset yläasteikäisten kouluttamina yhden-kahden viikkotunnin tuloksena. Tarvittavat taidot oppii matkan varrella, ja uskon, että rehellisellä opettelulla muiden mukana saa paljon enemmän respektiä kuin sillä, että asettaa itselleen vaatimustason sille, että voi mennä mukaan toimintaan. Tekemällä oppiminen on kuitenkin yksi toiminnan perusajatus. Ikä taas tuo mukanaan paljon tietoja, taitoja ja kokemusta, joita ei nuoremmilla ole, ja ne näkisin enemmän vahvuutenasi ja lippukunnan näkökulmasta rikkautena.

        Tärkeintä tai oikeastaan välttämätöntä on, että sinulla on innostusta, koska sillä paikkaa hirveän paljon muuta, mutta sitä ilman hommassa ei ole mieltä.

        Partiopuvun voi hankkia kun on toiminnassa mukana, ja marssimaan pääsee, jos toimii sellaisen piirin alueella, jossa paraateja järjestetään, tai lähtee aika ajoin järjestettävään valtakummaliseen tapahtumaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      134
      5385
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3337
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1840
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      12
      1443
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1317
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      20
      1288
    Aihe