Kuinka nopeasti rintasyöpä alkaa?

Kolmekasi

Hei,

Mulla oli n. vuosi sitten sellainen kova nystyrä vasemman rinnan alla rintakehässä, lääkäri lähetti mammografiaan ja ultraan. Tulos: Kaikki kunnossa.

Nyt mulla on ollut vasemman kylkikaaren alla jo monta kuukautta ison muhkuran tunne, huomaa venytellessä jne. Kävin nyt ylävatsan ultraäänessä, mielestäni lääkäri oli vähän yliolkainen tutkiessaan mutta sanoi kuitenkin ettei mitään poikkeavaa näy. Mainitsin kylkivaivasta ja sen kohdan katsoi myös mutta ei mitään. Tosin en ole vielä sitä lopullista lausuntoa tutkimuksesta omalta lääkäriltä kysynyt.

Mutta. Vasemmassa rinnassa on vaivaa, ollut jo viikkokausia. Painon tunne rinnassa, tuntuu oikeastaan koko ajan. Muhkurakin ehkä. Lisäksi pieni kirkaanpunainen luomi on ilmestynyt rintaan.

Mulla on vain harmikseni sellainen omalääkäri joka suorastaan syyttää mua luulosairaaksi, eli asenne on ikävä. En varmastikaan pääse uudestaan rintojen tutkimiseen, ikääkin vasta 38v.

Mulla on sairaalassa ultra gynekologisella osastolla, kun on jo kauan ollut pissa- ja muita alavatsavaivoja. Aion pyytää siellä ainakin rintojen tutkimisen, toivon että suostuvat sen tekemään.

Miten noista mun käymistä tutkimuksista näkyy mahdollinen rintasyöpä vai näkyykö ollenkaan?

En oikein tiedä miten toimia.

15

12698

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kolmekasi

      Niin tarkoitan sitä että jos nyt jotain olisi niin olisko se näkynyt jo vuosi sitten vai kauanko kasvain kehittyy?

      Vasen rinta on paljon painavamman tuntuinen ja "vaivaa" koko ajan, kipuja ei rinnassa ole, mutta kyljessä välillä vihlontaa etenkin jos sitä painelee.

      • mammografiassa

        puoli vuotta sitten, ei kasvainta. Nyt sitten oli.


      • viime loka/marraskuussa
        mammografiassa kirjoitti:

        puoli vuotta sitten, ei kasvainta. Nyt sitten oli.

        ei löytynyt silloin mitään mutta n. 3 viikkoa sitten löytyi useampi kasvaimen alku tosin mammon lisäksi otettiin ultraääni joka löydökset paljasti. nyt tutinnan alla mitä se on. eli n. 4kk edellisestä mammosta aikaa


    • mammografiaan

      ja rintojen ultraääneen,pitäisi onnistua,

    • Emmaliina*

      Vuotta aiemmin olin mammografiassa, ei mitään. Vuoden kuluttua patti löytyi jo käsin tunnustelemalla, gynekolokini löysi rutiini tarkastuksessa.
      Kyllä ne siellä sairaalassa tutkii kun sanot. Minun syövän löysi yksityinen lääkäri joka laittoi heti lähetteen mammoon, ultraan ja ohutneulanäytteeseen samalla. Se olikin tehokasta kun samalla riisumisella kaikki tutkimukset puolessa tunnissa.
      Kotona voit tarkistaa peilin edessä, nosta kädet ylös, jos rinta kuroutuu kuopalle jostain kohdasta on se aika selvä merkki. Minulla oli näin.

    • oddalmond

      tulos oli onneksi tiivistynyttä kudosta ainoastaan (Olin silloin muuten 38v)ja patteja olikin 2 vasemmassa rinnassa.
      Toinen nännin takana, joka paljastui vasta röntgenissä. Toinen tuntui ja näkyi rinnan sivulla, jonka perusteella pääsin mammografiaan.
      Vieläkin vasenta rintaa vihloo välillä, kun sen läpi pistettiin koepala neula ja rintasyöpä käy joka vihlaisulla mielessä.
      Nyt minullekkin on tullut vasempaan kylkeen tennispallon puolikkaan kokoinen kova patti ja kävin sitä lääkärille näyttämässä, niin sanoi sitä tunnusteltuaan, että se on vain rasva patti.
      Ehkä niin on, mutta epävarmuus jäi ja se on kamala tunne!
      Sinun kannattaa sanoa lääkärillesi, että haluat päästä mammografiaan, jotta saat rauhan mieleesi, kyllä hänen on lähete kirjoitettava, kun sitä pyydät. Tai sitten on mentävä yksityiselle, he ainakin ottavat asiasi tosissaan, mutta kallistahan se sitten on.
      Onnea sinulle jokatapauksessa!
      Ilmoittelethan, miten kävi?

    • mene yksityiselle

      Itse koin myös että työpaikkalääkäri ja terveyskeskus suhtautui asiaani yliolkaisesti.
      Sen jälkeen olenkin sitten käynyt parin vuoden välein yksityisellä rintatutkimusasemalla.
      Löydökseni ovat onneksi olleet ihan hyvänlaatuisia sidekudoskasvaimia eli fibroadenomia. Mutta näistäkin voi tulla ajan kanssa jotain pahempaa, sitä ei kukaan voi tietää. Eli nekin olisi hyvä ottaa pois.
      Paikallispuudutuksessa otettu kaikki kolme pattia pois. Ensimmäisen löytyessä olin muuten 28-vuotias ja omaan kaikki riskitekijät, joten arvata saattaa että olin todella peloissani tuloksia odotellessa.

      Eli varaa aika yksityiselle, saat kuitenkin kelalta osan kuluista takaisin. Pyydä mammokrafia ja ultraääni ja jos jotain löytyy, pyydä sen poistamista, älä turhaan tuhlaa rahaa neulanäytteisiin (neulahan osuu vaan pieneen paikkaan). Näin saat mielenrauhan, se on kuitenkin pieni summa pitkällä aikavälillä.

      • Emmaliina*

        Lääkäri ja tutkimukset voi käydä yksityiselläkin, mutta leikkaukseen jos tarvitsee niin he lähettää sairaalaan. Yksityisen leikkaukset aika hintaviakin.
        Minulle sanoi yksityislääkäri jotta kaikki osaaminen on keskittynyt hyksiin Hesassa ja lähetti sinne.


      • H7r3

        EI IKINÄ kannata luottaa terveyskeskuksen lääkäreihin , jos epäilee, että rinnassa on jotain outoa. TERVEYSKESKUS ON ARVAUSKESKESKUS ! Se ON sattuvasti sanottu. Tietenkin siellä on torakoita lääkäreitä,jotka lähettävät potilaan jatkotutkimuksiin, mutta EI aina. Pätevä yksityislääkäri on paras. Hänellä on kokemusta jo pitkältä ajalta. Kyllä rahaa pitää löytyä. Terveys on kallein omaisuus.


    • kevätmielinen

      Etteivät passita automaattisesti mammografiaan ja mahdollisiin muihin tutkimuksiin, kun rintasyöpä on niin yleinen sairaus jo nuorillakin naisilla!

      Itselläni kasvoi syksyllä muutamassa kuukaudessa patti oikeaan rintaan. Elokuussa sitä ei vielä ollut tunnettavissa, olen ihan varma, koska asuin poikani kanssa järvessä kaikki hellepäivät ja rasvasin rintani aurinkoöljyllä huolellisesti päivittäin.

      Marraskuun lopussa yhtäkkiä huomasin patin, ja hakeuduin lääkäriin. Ensin hoidettiin tiehyttukoksena, koska patti oli aristava (taisi siitä räpläyksestäni ottaa itseensä..) mutta sitten jo pian työterveyslääkäri passitti mammografiaan, kun ei antibiootit purreet.

      Joulukuun puolenvälin jälkeen varmistui diagnoosi - rintasyöpä. Kyllä meni joulumielet kertaheitolla, onneksi anoppi laittoi joulun viime vuonna. Mammografian aikoihin patti oli vajaa 2,5 cm, leikattaessa tammikuun puolellavälin jo 2,8 cm. Eli kyllä syöpä voi olla nopeastikin ilmestyvä. Uskoisin, että itselläni tuo patti kasvoi puolen vuoden aikana.

      No nyt se on pois, eikä onneksi ollut ehtinyt kainaloon asti. Ärhäkkää oli, kuten voi päätellä kasvunopeudesta, mutta onneksi sentään hormooniherkkä ja ennenkaikkea paikallinen. Ensi viikolla alkaa sytostaatit, olisi alkanut jo aiemminkin, mutta rintaani tuli leikkausinfektio, joka on viivästyttänyt parilla viikolla liitännäishoitojen alkua. Lisäksi saan 30 kertaa sädehoitoa, sekä hormonaalisen hoidon viideksi vuodeksi.

      Lääkärit onneksi ovat antaneet toivoa ja positiivisen ennusteen, jonka mukaan hoitojen jälkeen syövän uusiutumisen riski (samaan rintaan paikallisena, eri rintaan uutena syöpänä tai levinneenä) on vain 10-15% luokkaa tulevan kymmenen vuoden aikana. Eli sen ihan saman, jonka mukaan n. 90% rintasyöpäpotilaista on elossa viiden vuoden tarkkailuvälillä... Hoito suhteutetaan syövän tyyppiin ja levinneisyyteen, eli käytännössä kai melkein kaikkien ennuste on hoitojen jälkeen suunnilleen sama, jollei syöpä ole jo diagnoosin aikaan ehtinyt levitä etäpesäkkeinä kainalonkin ulkopuolelle. Joten näillä mennään, ja katsotaan tilanne uudestaan jos se muuttuu. Suomessa hoito on maailman parasta, joten eipä auta kuin jättää itsensä osaaviin käsiin!

      • Kolmekasi

        Tulevalla viikolla asia etenee, pyydän tunnustelemaan rinnat gynekäynnillä.

        Onhan tämä outoa kun vasen rinta tuntuu niin painavalta... koko ajan tuntuu. Saa nyt nähdä mikä siinä on.

        Työpaikkalääkäri on tosiaan aikamoisen veemäinen äijä. Mutta apua haen jostain, se on varma!


    • Kolmekasi

      Onpas tämä nopeasti pudonnut kakkossivulle, näinköhän tätä enää kukaan huomaa.

      Noh, gynekologi tunnusteli rintani, sanoi että ei tunnu mitään poikkeavaa, ei kyhmyjä!

      Silti sama selkeä painon tunne jatkuu vasemmassa rinnassa ja jomotus säteilee samaan kohtaan yläselässä. Suositteli ettei mammoa sädevaaran takia koska se otettu reilu vuosi sitten, mutta ultraääni sopii.

      Pyydän sitä lääkäriltä joka mulla on ensi viikolla. Aina he eivät vain meinaa tutkimuksiin lähettää.

      • Nimetön

        toiseen kohtaan tästä asiasta, mutta laitanpa tähänkin jos joku ei huomaa kun on kahdella sivulla.Siis kävin elokuussa gynegologilla, hän tunnusteli rinnat, ei mitään poikkeavaa. Lokakuussa seulonta mammografiassa, löytyi rintasyöpä. Vaikea selittää, miksi näin. ?


      • Anonyymi

        Jos ei ole kuvissa mitään nii perkele rauhotu ms. Se voi olla lihas jumissa tai jtn tavallista aina ei oo syöpä juntti


    • Anonyymi

      Luulotautiset ovat varmoja siitä, että rintalihas erityisesti kylkiluun päällä on syöpä.
      Näin tuppaa käymään ainakin niille, jotka ovat laihduttaneet tai alkaneet huolehtia terveydestään esimierkiksi kuntosalilla käymällä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      583
      3868
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2749
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1749
    Aihe