Koneelta nettiin pyrkivät

palomuurihälytykset

Ajattelen tässä maalaisjärjellä.
Jos kahteensuuntaan blokkaavassa muurissa tulee hälytys ulospäinpyrkivästä ohjelmasta (haitta- tai virus), estät sen ulospääsyn, näin kait toimitaan normaalisti.

Eikö tuo ala ottamaan sieluun, että koneella muhii tälläinen?
Vai onko se yhtä tyhjän kanssa, pieni mitätön tiedosto esim, jos ei nettiin pääse.

Miksen ole nähnyt yhtään kysymystä täällä, tai missään, että todellinen haitta- tai virus olisi pyrkimässä ulospäin, estin sen, mitä teen nyt.

Vai onko niin, että tuo kuuluisa yhteensuuntaan blokkaava muuri estää nämä jo 99,99 prosenttisesti?

Kuitenkin sitä pidetään yleisesti aivan onnettomana, mistä tälläinen käsitys johtuu? Kenelle on yleensä tullut epäilyttäviä hälytyksiä ulospäin, mitä sitten teitte?

Niinpä, tuli tällänen asia mieleen, kun tämä palsta on noita softamuurien ongelmia täynnä, mutta yhtään tälläistä kysymystä en löytänyt.

5

458

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • virus- tai HJT-palstalle

      Jos käyttäjä tunnistaa asiattoman ulospyrkijän, hän varmaan laittaa virustorjuntansa ja muut arsenaalit liikekannalle. Löydöistä riippuen sitten apua haetaan joko ympäristöstä tai foorumeilta.

      Toinen vaihtoehto saattaa olla, että lupa muurin läpimenoon annetaan sen kummemmin harkitsematta ja apua haetaan, kun kone alkaa hidastelemaan tai käyttäytyy muuten oudosti.
      Olen joskus sattumalta blokannut kaverin koneelta juuri tuollaisen ulospyrkijän ja osoittautui muistaaksen joksikin troijalaiseksi. Käyttäjä ei siinä vaiheessa vielä ollut huomannut mitään outoa.

    • Pahanalku

      Mikkisoftin omat ohjelmat haluavat nettiin "välillä". Palomuurilla voi sen estää onneksi... Mutta windows on alustana niin susi, et kuka tahansa pystyy tekemään siihen omia vaklaamis ohjelma suoraan tai vaikka aktiiviXn avulla.

      Ulospäin lähtevät pulmat on holppo torjua vaihtamalla windows johonkin muuhun käyttikseen, kuten liinux tai mäkki. Mäkki on oikeen mainoa systeemi, kun viiruksiakin vain muutamia ja harvempi vaklaamisohjelma toimii muutenkaan mäkissä. Ainoo miinus on se, että ei pahemmin ole warettavia pelejä. Hyötypuolen ohjelmat on selkeesti parempia kuin windowssille käännetyt viritykset.

      Vespassa lienee uusimmat pulmat, kun niitä ei ole vielä löydetty, mutta vika on aina käyttäjässä ei haittaohjelmassa!

      • käytä maccia

        kun jokaisella melkein winukka ja ennen kaikkea monessa perheessä kone on juuri pelikoneena lapsilla juuri sen takia jotta pelivalikoima hyvä.Olen myös tuttujen koneita päivitellessä huomannut jotta virheitä tekee juuri nämä muka kaiken tietävät pikku nörtit jotka klikkaa kaikkea ja sallivat lisukkeet koneelle,kun kyseessä ilmainen mobiilikuva,peli,soittoääni ja pernokuva mainos.
        Itsellä työkoneena macci mutta mukuloilla oma winukka.


    • just me

      on useita syitä, että kone ilmoittaa ulospäin pyrkivää liikennettä. mm automaattiset päivitykset niin windowsiin kuin virus ja palomuuriohjelmiin. Pistä palomuurin asetuksiin lupa vain paikallinen suorittaminen ja muihin kohtiin Internet Luetetut sibut Palvelimet kysymysmerkki ja anna lupa alussa vain tietämillesi toiminnoille.

      • tule ilmoitusta,

        nehän on ollut sallittava jo heti palomuurin asennuksen jälkeen. Muuten sais olla klikkailemassa vastauksia jatkuvasti. Oudot, yllättäen ilmestyvät luvan kyselijät pitäis herättää käyttäjä ottamaan selvää, mitä ne oikein ovat. Tai pyytää joku paikalle. Viikko sitten näin tapahtui ja pahiksiahan sinne ole päässyt; troijalainen. Prosessit nurin ja siivous käyntiin. Manuaalisestikin löytyivät koneelta, päivämäärän perusteella. Ilman kaksisuuntaista palomuuria ja valpasta käyttäjää, hevostelisi siellä vieläkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      79
      3295
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1982
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1871
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1548
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1385
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1099
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1038
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      844
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      840
    Aihe