Mitä on kokin työ?

Olen nelivitonen nainen

ja katselen uudelleenkoulutuksen mahdollisuuksia. Ala pitäisi olla sellainen että siinä riittää töitä tulevaisuudessakin. Tässä iässä olen jo saanut kokea ikärasismiakin. Kertokaa, alan ihmiset, minkälaista on kokin työ? Onko sukupuolisyrjintää tai ikärasismia? Onko työ kovin kiireistä? Palkkaus, onko eroa miehen ja naisen työllä tai palkalla? Rehellisiä plussia ja miinuksia?

32

23706

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olet

      jo tuon ikäinen, niin ÄLÄ MISSÄÄN VAIHEESSA ryhdy kokiksi... sillä olet ta:n mielestä jo vanha ,raihnainen, ja kärttyisä työtä vieroksuva sairasteleva paska!!!! jos et usko kysele alan ammattilaisilta. Palkka on tosi surkea , työmäärä käsittämätön, kiire ,stressi, ta:n v...ilu ainoita kiitoksia. t: alalla 25vuotta ollut

      • olisi syytä

        harkita alanvaihtoa "alalla 25 vuotta ollut". Sen verran katkera ja v-tunut vaikutat olevan.


      • tämä on
        olisi syytä kirjoitti:

        harkita alanvaihtoa "alalla 25 vuotta ollut". Sen verran katkera ja v-tunut vaikutat olevan.

        ihan arkipäivää ravintloissa, ehkä hiukan yli väritettynä, yritin sanoa että ala on nuorien ja nättien duuni. ei asiosta jotain tietävien ja omista oikeuksistaan puolensa pitävien


      • 69homo

        haista paska


    • kokkikokkaaja

      No töitä ainaskin kokeilla piisaa täällä pk seudulla, muusta suomesta en niinkään tiedä.
      Kokin työhön useasti kuuluu myös kuormien purkamista, kaappien ja kylmiöiden siivousta, ehkä tilausten tekemistä, siis vähän paikasta riippuen. Itse olen kokki ja haluan ainoastaan tehdä töitä ma-pe klo 7-14.30, joten työskentelen henkilöstöravintolassa. Seitsämältä kun alkaa huhkimaan ehtii tehdä kolme- neljä sapuskaa ja jälkiruoan, ehkä ehtii leivät leipoo ja sit odottaakiin loppusiivoukset: uunien ja kippien pesut. Raskastahan tämä välillä on, varsinkin kun mättää perunamuusia pakkeihin, eli vähän riuska pitää olla. Sitten tälläisessä työssä pitää osata heittää läppää ja kieroutunut huumorintaju on plussaa. Sukupuolisyrjintää en ole ikinä kokenut missään paikoissa ja nuorekas mieleni ei aiheuta ikärasismia, olen melkein saman ikäinen kanssasi. Jos pidät rauhallisemmasta temmosta, suosittelen työpaikaksi päiväkotia, yksi ruoka ja monet erityisruuat, keittiöapulainen hoitelee salaattipuolen ym. Palkka nyt ei päätä huimaa, mutta kyllä se hyvä lisä on, kun puoliso on töissä niin pärjää. Aikoinani ollessani ruokaravintoloissa töissä, vuorotyö oli ehdottamasti miinus sekä v-mäiset asiakkaat.

      • ..........

        Millaisessa paikassa olet? Siis paljonko on syöjiä päivässä ja onko kokkeja useampia?


    • pasaati1

      Varmaan saat sen saman rahan minkä näistä hommista ja vielä enemmänkin,helpommalla,mielenkiintoisemmalla ja hermoja säästävämmälläkin duunilla.

      En voi kyllä suositella.

      Varsinaisia hyviä puolia ei sen,että saa syödä niin paljon kuin haluaa löydä.

      Palkkaus on kehno eli n 9,5-12,5€/h noin keskimäärin.

      Ja tuo 12,5 alkaa olla jo erittäin maksimi,ainakin henkilöstökuppiloissa.

      • tässä iässä

        ja ilman akateemista koulutuspohjaa, ei tule mistään. En kuitenkaan ihan hirveeseen hermoprässiin, esim. hoitoalalle viisi kouluttautua. Enkä tunne tarpeeksi kiinnostusakaan hoitoalaa kohtaan. Tyn pitää olla sellaista että siinä viihtyy, muutenkin kuin rahan vuoksi.


      • köökkerska
        tässä iässä kirjoitti:

        ja ilman akateemista koulutuspohjaa, ei tule mistään. En kuitenkaan ihan hirveeseen hermoprässiin, esim. hoitoalalle viisi kouluttautua. Enkä tunne tarpeeksi kiinnostusakaan hoitoalaa kohtaan. Tyn pitää olla sellaista että siinä viihtyy, muutenkin kuin rahan vuoksi.

        Hei ! Ihan realistisia vastauksia olet saanut suuntaan ja toiseen...rav.ala on suht. raskasta työtä, niin fyysisesti kuin henkisestikin, jos ei saa pestiä henkilöstöravintola- puolelle, niin oletko valmistautunut tekemään sekalaisia vuoroja ja kuusi- seitsemän päiväisiäkin viikkoja ? Vapaat on sitten viikolla miten sattuu. Palkka ei todella ole hurjan suuri, lisät kyllä nostaavat jonkun verran.Useinhan homma menee näin: Jos on ollut alalla ja varsinkin ravintolapuolella kauan,niin monikin haluaa vaihtaa päivätöihin kun ikää tulee. pointti siinä, että ei jaksa painaa enää samallalailla kuin parikymppisiltä odotetaan..ja nuoriahan tuo ala nykyisin suosii, monen raflan konseptissakin jo lukee, että on "nuorekas" ilmapiiri ja työntekijät valitaan sieltä nuorimmasta päästä. Itsellä kokemusta ns. ikärasisimista, eräs itse kolmekymppinen mestari totesi samanikäisen naispuolisen vuoromestarin olevan "liian vanha!!!" Pitäisi olla kaksikymppinen ja samanverran työkokemusta... :)Mutta catering-puolella ei ole ihan sama meininki, tosin sekin on muuttunut rankemmaksi kuin on joskus ollut, väkeä pidetään aivan minimimäärä ja ekstroja käytetään paljon...Mutta jos ala kiinnostaa, niin mikäs siinä...


      • -Kokki 12 vuotta

        liikkuu tes:n minimistä kokeneiden tekijöiden 15€:n tuntipalkkaan. Tekemällä sunnuntaita tai hieman lisätunteja pääsee nopeasti 2500 tienesteihin. Henkilöstö/lounasravintoloissa ei tosin lisiä paljoa näy, eikä myöskään palkat pyöri samoissa luvuissa kuin carte-ravintoloissa.


      • .........
        tässä iässä kirjoitti:

        ja ilman akateemista koulutuspohjaa, ei tule mistään. En kuitenkaan ihan hirveeseen hermoprässiin, esim. hoitoalalle viisi kouluttautua. Enkä tunne tarpeeksi kiinnostusakaan hoitoalaa kohtaan. Tyn pitää olla sellaista että siinä viihtyy, muutenkin kuin rahan vuoksi.

        Esim. päiväkoti, siis päiväkodin keittiö,on mukava paikka työskennellä. Päivätyö eikä samanlaista kiirettä kuin ravintolassa. Koulut saattaa olla myös ok tässä mielessä, ainakin oman vähäisen kokemuksen mukaan.


    • ravintolassa..

      kokeile ihmeessä. mutta harkitse kuitenkin haluatko suurkeittiötä/cateringiä/ravitolaan töihin. näistä se rankin on ehdottomasti ravintola. jatkuvasti viikonloppisin töissä. työpäivät venyy lähes joka päivä, työvuorot muutttuu kans joka päivä.vapaa päivät keskellä viikkoa ja usein on vaan ns ykkösen vapaat.. olet töissä kun muut pitävät hauskaa.
      ja ennen kaikkea, ruoan valmistus asiakkaille on vaan osa siitä työstä, siivoaminen, tilaukset, kuormien purku, esivalmistelut yms... mutta jos on semmonen olo että haluat kokea sen tunteen että jotain saat aikaseksi ja tykkäät kiireestä ja olet paineen sieto kykyinen niin hei, ei muuta ku alaa vaihtamaan.
      sukupuoli syrjintää en ole ikinä kokenu eikä ikärasismia, olen tosin nuori. mutta meillä jopa ollut harjoittelijoita jorka ovat mua miltei 35-40v vanhempia (lähestyvät siis sitä eläkeikää...)ja he ovat olleet todella lostavia ja hyvällä asteella töissä. joten se varmaan aika ravintola kohtaista!
      huumorilla pärjää parhaiten, ja vittuilua pitää jaksaa kunneella..!

      tsemppiä!

    • hommaa

      Riippuen täysin kapakan tasosta mitä haluat tehdä. "Paremmat" mestat ei edes harkitse alle 30 vuotiaitten palkkaamista ellei satu olemaan jonkunsortin legenda piireissä. Työ painottuu pääasiassa pääkaupunkiseudulle näinä päivinä. Viikkotunnit Carte paikoissa saattaa liikkua sesongin mukaan 20-90 h viikko. Palkkaus on huonoimpien mahdollisten joukossa eikä olosuhteissakaan ole koskaan ollut kehumista. Kuumaa ja kylmää riittää vuoronperään, pätkätyöt, varsinkin ns. "split-shift" on epäkäytännöllinen. Kokolailla elämäntyyli josta pitää osata sairaalla tavalla nauttia pärjätäkseen. Itse en ole koskaan tehnyt töitä Suomessa yli 40 vuotiaan mestarin alaisuudessa, he vain häviävät jonnekkin kun ikää tulee. Mutta plussia: Jokainen kollega on ollut persoona, joko hyvällä tai huonolla tavalla, jokainen päivä on erilainen ja oppiminen on jatkuvaa päivästä toiseen. Mutta loppuun voisin sanoa ettei perheellisen kannata heittäytyä siihen myllyyn mitä se on.

    • kokki

      jotain muuta,jos et halua tappaa itseäsi työnteolla!

    • ex-suurtalouskokki

      Niin 3 vuotta istuin ammattikoulussa ja sain loppujenlopuksi suurtalouskokin paperit.. Tästä se lähtee.. Niin kortistoon sitä sitten valmistuttiin, täällä pirkanmaalla ei ole toivoa saada kunnon työtä, extrojen/sijaisten hommia. 2 vuotta sitä paskaa ja nyt riitti! Haluat sellaisen ammatin jossa ei työt lopu.. No tuo niin arvostettu hoiva-ala/terveydenhuolto.. seillä sitä piisaa.. Itse olen työssä vanhainkodissa ja vaikka palkka on nyt mikä on, en ikinä enää mene keittiöön raataan itseäni rikki! On se keittiöpuuha niin paskaa touhua! Vastauksia kysymyksiisi: Kokin työ ei ole sieltä helpoimmasta päästä, työ on HELVETIN kiireistä ja kauhea paine päällä. Siinäkin pitää olla kova pää jos siinä paineessa meinaa työtä tehdä.. Fyysinen kunto pitää olla rautaa. Ei se nyt niin kivaa touhua ole, itse hukkasin siihenkin 3 turhaa opiskeluvuotta..

    • ....

      Kouluttaudu vain, kyllä kannattaa, hyviä ammattilaisia tarvitaan aina. Olen ollut tekemisissä
      sekä ravintolassa että päiväkodissa kokkien kanssa ja täytyy sanoa että eroa on. Ravintola alalla vaaditaan välillä lähes mahdottomia kokilta, varsinkin pienissä paikoissa. Päiväkoti taas on
      todella päivähoitoa myös henkilökunnalle, ainakin keittiössä, ollessani ravintolassa töissä en voinut edes kuvitella että niin helppoja työpaikkoja on olemassakaan. Se kyllä täytyy sanoa että myös palkalla on eroa kuin yöllä ja päivällä....

    • yrittää

      jos riittää motivaatiota ja muut edellykset o.k.esim.terveys,stressin sietokykyä,pitkäjänteisyyttä.kokiksi oppiminen kyllä kestää useamman vuoden,mut onhan sulla työvuosia vielä vaikka kuinka paljon edessä.itse vanhana mestarina(58v.)olen huomannut että parhaimpia keittiöapulaisia on yli 40v. eronneet,hieman alkoholisoituneet naiset.eivät työtä pelkää.joten tervetuloa alalle.

    • PipariPipsa

      Toista kymmentä vuotta alalla olleena voin sanoa, että pidän työstäni.
      Tykkään paineesta ja kiireestä- pitää mielen virkeänä. Myös se, ettei yksikään päivä ole samanlainen on mun mielestä upeaa.. Ihmisten kanssa tekemisissä oleminen on hienoa. Ja työkaverit on mahtavia.
      Muista Rouva45, että Carte-paikat ei oo ainoita, joissa kokeille on töitä. On myös lounaspaikkoja ym. "rauhallisempia" mestoja.. Toki työ on raskasta niissäkin. Jalat, selkä ja hartiat lujilla..
      Toivottavasti hakeudut alalle, josta PIDÄT. : )

    • Stogen

      Kuule, mä olen 49-vuotias kokki ja IT-insinööri. Mä voin kertoa, että mä olen toiminut extra-kokkina nyt noin 7 vuotta sen vuoksi, että mua ottaa päähän 8-16 tietokoneohjelmointi työnä. Kokin työ on raskasta, ja ikäsi ei ole mikään ongelma, jos sulla ei ole pahoja allergioita eikä tuki- ja liikuntaelin sairauksia. Teepä näin, että mene ensin ihan vaan extrana ilmaiseksi vaikkapa tiskiapulaiseksi, paikat ottavat sut varmasti. Jos olet helsinkiläinen, tai muutoin pääkaupunkiseudulta, ota yhteys Helpaan (Helsingin Palvelualojen Oppilaisto / Dan Koskinen). Häneltä saat matskua siitä, miten voit opiskella työn ohessa (voit siis esim. tehdä oppisopimuksen jonkin paikan kanssa).

      Aivan ehdotonta on se, että MENET CATERING ALAN PERUSTUTKINTOON, SUURTALOUSKOKKI. Ravintolaan voit aina mennä suurtalouskokkina, mutta mitä meikäläinen on työn ohessa aina opiskellut, niin siis suurtalouspuolelle, niin siellä tapaa ravintolakokkeja (tossa 30 vuotiaita), jotka haluavat myös suurtalouskeittäjän taidot, ihan työajan vuoksi.

      Sitten sanotaan, että ravintolaan ei pääse 40-vuotta vanhemmat. Mä olen 9 vuotta 40-vuotiasta vanhempi, ja ainakin mulle tulee vielä nykyisinkin työtarjousksia, tosin extrana. Tiedä häntä, palkkaisko joku vakkariksi. Suurtalouspuolelta voin kertoa sen, että melkein vaikeampi löytää vakkaria extrapaikkaa, kuin löytää vakkariduuni, eli työtä kyllä saat, kunhan valmistut. Mä sanoisin, että noin puolen vuoden opiskelujen jälkeen voit alkaa extrata, joten pääset hyvin jyvälle, mitä työ on.

      Eli pikku hiljaa kunnioitetusta ja tavoitellusta IT-insinöörin työstä, johon olen totaalisen kyllästynyt, aion vaihtaa pysyvästi kokiksi. Mulla on yksi henkilökohtainen asia vain hoidettavana, enkä sitä tässä nyt tilitä, niin sen kun saan tässä pois päiväjärjestyksestä, niin teen jotain repäisevää :) Tee sinäkin, et ainakaan häviä, jos pidät ruuan laitosta. Erityisesti vanhusten huollossa tulee löytymään hyvälle kokille töitä (sairaalat, palvelutalot jne.).

      • jep..

        IT-insinöörinä varmasti tienaisit huomattavasti enemmän joten hieman hämmästyttää että joku haluaa vaihtaa niin paljon huonompipalkkaiselle alalle.
        Mutta ei sillä että siinä mitään vikaa olisi, itseä niin vaan kyrsii tän alan palkka.


    • todellakin

      Se on verta, hikeä ja kyyneleitä kliseemäisesti sanottuna! Mutta mä vaan rakastan sitä, onnistunut a la carte ilta on mun huumetta, fiilis on ihan hillitön. Ja kyllä, oon joskus itkenyt duunin vessassa kun paine on aika kova. En kyllä tiedä muista mestoista kuin a la carte -rafloista. Kovaa duunii se on, mutta ei mua koskaan ole naisena syrjitty Suomessa kuin ulkomaillakaan. Sitä saa arvostusta tekemällä hommansa hyvin. Koulutuksella, taidoilla ja huumorintajulla pääsee pitkälle ja ainakaan stadissa ei tarvi hommii tehä alle 12€/h.

      • Oikeesti siis

        Olisin kans kiinnostunut kokin alasta, olen tosin vasta 14 vuotias mutta olen ihan pienestä asti kokiksi halunnut, rakastan ruuan laittoo jo haluan oppia aina uutta eri kulttuurin ruuista. Kaikki ihmettelevät taitojani tämän ikäiseksi olen ihan taitava. En ole ikinä mitään muuta alaa harkinnut, eli siis pitääkö paperit olla kovin hyvät että keittiö linjalle opiskelemaan pääsee? Mikä tulisi keskiarvo olla? Entä onko joku opiskellut PERHOSSA? Haluaisin kuulla kokemuksia tästä paikasta! Onko kovat vaatimukset tähän kouluun? Ja siis, onko kokin ammatissa minkälaisia plussia kun tässä on nytten aika hyvin miinuksia lueteltu. Mutta haluaisin kuulla ihan rehellisesti, että minkälaista tää ammatti on. Ja minulta sitä intohimoa tähän ammattiin löytyy! Siitä ei puute ole! Olisin kiitollinen jos joku ASIANTUNTEVA vaikka itte kokki tms. niin ottaisi SÄHKÖPOSTITSE yhteyttä!! Kiitos. SäPo: [email protected]


      • Mesuna
        Oikeesti siis kirjoitti:

        Olisin kans kiinnostunut kokin alasta, olen tosin vasta 14 vuotias mutta olen ihan pienestä asti kokiksi halunnut, rakastan ruuan laittoo jo haluan oppia aina uutta eri kulttuurin ruuista. Kaikki ihmettelevät taitojani tämän ikäiseksi olen ihan taitava. En ole ikinä mitään muuta alaa harkinnut, eli siis pitääkö paperit olla kovin hyvät että keittiö linjalle opiskelemaan pääsee? Mikä tulisi keskiarvo olla? Entä onko joku opiskellut PERHOSSA? Haluaisin kuulla kokemuksia tästä paikasta! Onko kovat vaatimukset tähän kouluun? Ja siis, onko kokin ammatissa minkälaisia plussia kun tässä on nytten aika hyvin miinuksia lueteltu. Mutta haluaisin kuulla ihan rehellisesti, että minkälaista tää ammatti on. Ja minulta sitä intohimoa tähän ammattiin löytyy! Siitä ei puute ole! Olisin kiitollinen jos joku ASIANTUNTEVA vaikka itte kokki tms. niin ottaisi SÄHKÖPOSTITSE yhteyttä!! Kiitos. SäPo: [email protected]

        Mene nyt jo duuniin vaikka tiskailemaan ja opettelemaan jos joku sinut ottaa, vaikka ilmaiseksi. Sillä ne taidot kehittyvät ja kouluun kun haet, jos kokemuksien perusteella sitten haeut niin pyytelet suosituksia... On pienet piirit opettajien ja mesujen välillä niin varmasti juttua kiertää. Jos vain osoitat selkärankaa niin varmaan pääset kouluun vaikka ei oliskaan numerot sieltä priimusten joukosta. Mutta älä missään nimessä uhraa koulua sen perusteella, että haluat olla kokki. Koulu on kuitenkin tärkeä ja aina voi opiskella lisää.


      • Edellinen
        Mesuna kirjoitti:

        Mene nyt jo duuniin vaikka tiskailemaan ja opettelemaan jos joku sinut ottaa, vaikka ilmaiseksi. Sillä ne taidot kehittyvät ja kouluun kun haet, jos kokemuksien perusteella sitten haeut niin pyytelet suosituksia... On pienet piirit opettajien ja mesujen välillä niin varmasti juttua kiertää. Jos vain osoitat selkärankaa niin varmaan pääset kouluun vaikka ei oliskaan numerot sieltä priimusten joukosta. Mutta älä missään nimessä uhraa koulua sen perusteella, että haluat olla kokki. Koulu on kuitenkin tärkeä ja aina voi opiskella lisää.

        Olen TET harjoitteluun menossa Amikalle jos sieltä saisin hiukan kokemusta. Mutta eikö Perhoon valita pääsykokeisiin numeroiden perusteella?


      • ........
        Mesuna kirjoitti:

        Mene nyt jo duuniin vaikka tiskailemaan ja opettelemaan jos joku sinut ottaa, vaikka ilmaiseksi. Sillä ne taidot kehittyvät ja kouluun kun haet, jos kokemuksien perusteella sitten haeut niin pyytelet suosituksia... On pienet piirit opettajien ja mesujen välillä niin varmasti juttua kiertää. Jos vain osoitat selkärankaa niin varmaan pääset kouluun vaikka ei oliskaan numerot sieltä priimusten joukosta. Mutta älä missään nimessä uhraa koulua sen perusteella, että haluat olla kokki. Koulu on kuitenkin tärkeä ja aina voi opiskella lisää.

        Eikö tiskaajatkin tarvi nykyään hygienipassin? Ainakin niissä paikoissa joissa itse olen ollut niin tarvii.


    • lrkgheorg

      kauhee kiire on suurimman osan ajasta, joissain paikoissa tarvitsee tehdä ylitöitä järkyttävän paljon, omasta mielestä aika rankka ammatti. työvuorot ja vapaat tulee miten sattuu viikolle ja viikonlopulle. Voisin melkein väittää että tällä alalla ei tule pärjäämään jossei ole erityisesi kiinnostunut. Eli jos vaan päättää jokupäivä että ryhdynpä tästä kokiks niin voi kyllä tulla aikamoisia yllätyksiä eteen.

    • sammy :D

      itse olen 13v olen kans erittäin kiinnostunut kokin duunista aina katon kaikki master chef ja top chef ohjelmat ja usein tulee äidin kanssa riitoja kun haluaisin niin kovaa tehdä itse ruuan itse haluaisin ERITTÄIN kovaa oppia lisää ruokia eri maista ja kulttuurista ja olemaan huippu kokki......kysymykseni on että millaista on se duuni silloin noin lukion/amiksen jälkeen kun on käynyt nämä kokki koulut mitä kaikkia niitä nyt onkaan niin millaista se on ensimmäisten 5 vuoden sisällä? millaista palkkaa kuinka nopeaa pääsee paremmalle paikalla/palkankorotukset jne...ja millaisia ''kokki leirejä'' nyt on lähinnä pohjammaalla kun siellä asun ja noin kuinka kauan yleisesti pitäisi olla kokin duunissa että pääsee parempaan ravintolaan tai vaikka ulkomaille :D ainut huono puoli on nytten meidän koulussa on juuri minun luokallan on yksi niin V******** tyyppi että koko luokka vihaa häntä paitsi yks toinen erittäin vittumainen tyyppi... ja hän yleisesti häiritsee juuri eniten kotitaloudentunnilla meitä.... :( ja kukaan ei uskalla panna''hanttiin''mikä on ärsyttävää kun täytyy kestää häntä... mutta hyvä puoli on se että hän ei ottanut valinnais aineeksi kotitaloitta :DDD mut ja vielä yksi kysymys mitkä aineet pitää olla erittäin hyviä? ku aikoo mennä lukioon tai amikseen kokin osastolle mikä nyt onkaan virallinen nimi jos niitä on useampia niin haluaisin ihan kaikkiin vastauksen.

      • Kotikokkiko

        Kuten varmaan tiedät, oikea kokin työ eroaa valtavasti tosi-tv ohjelmista. Jos menet kesätöihin yritä päästä jonkin oikean ravintolan keittiöön niin näet mitä se todellisuudessa on, työ on aika(hyvin) raskasta ja tulee monelle yllätyksenä.

        Ammattitaitoisista kokeista on pulaa, alalle on helppo kouluttautua ja palkka on sen mukainen jos työskentelet henkilöstöravintoloissa/ketjupaikoissa jne.

        Aineista sen verran että englanninkielen taidosta ja matematiikasta on paljon hyötyä. Lyhyt vastaus mutta tekstiäsi on erittäin vittumaista lukea, toivottavasti oli jotain apua.


      • kokki opiskelia

        catering ala on rankka fyysesesti sulla tarvitsee olla todella hyvä kunto keittiö on työ ympäristönä kuuma paikka joudut nostamaan yli 10 kiloa painavia vuokia sekä nostamaan niitä tonne 180 cm eli ei kannata olla mikään pätkä itse olen kettiö töissä on se hyvä puoli että näkee oman kehityksensä ja käden jälkensä keittiö työskentely on välillä aika kiireistä eli kieli vyön alla tekemistä. kokin ammatiin lukeutuu paljon työ vaihe puhtaana pitoa työ ajat ovat suht pitkät eikä ole mitään vaki taukoja vaan pidät jos ehdit perjaate eikä ole mitään työ aikoja päivä loppuu siloin kun keittiö on puhdas/kunnossa. sinulla kanataa olla hyvät numerot matikasta (paljon laskuja) ohjeiden muuntelua asiakas koon perusteella nykyiseen koulutus ohjelman nimi on hotelli ja ravintola alan perustutkinto 120 opinto viikkoa eli kolme vuotta tohon 120 ov sisältyy tarjoilian ammattiin perehdytys sekä kokin työhön toisena opiskeluvuotena sinun pitää valita joko tarjoilian tutkinto tai kokin mene kesä töihin keitiöön niin näät kuinka rankkaa se on
        hygienia passi pitää suoritaa että saa kokin tutkinon


    • Anonyymi

      Tää on jo vanha ketju mutta kommentoin silti. Suomessa on pitkään ulvottu siitä ettei nuoria halukkaita kokkeja löydy ja että he välttävät alaa.En lähde kommentoimaan, onko se nyky keittiömaailman hierarkiaa, tapoja toimia ym. katsoessa hyvä vai huono juttu. Yksi seikka on myös se että keittiöön, kuten muuallekin halutaan töihin 20vuotias 30vuoden työkokemuksen omaava reipas ja aurinkoinen työntekijä. Jo harjotteluissa huomaa sen että kaikki niksit, vaadittava nopeus ja kokeneen keittiömestarin ote pitää olla hallussa JO vaikka yhtään varsinaista ammattikeittiöpäivää ei olisi takana. Jos näin ei ole ja kysyt vaikka neuvoa, huutohaukutaan sut keittiöstä ulos. Jos tosta päättää vielä jatkaa niin onneksi olkoon. Taitoa ammattikeittiössä ei tule saamaan koska tolla alalla se tekemällä oppii sääntö ei päde. Tulet oppimaan heti ensin vihaamaan muita ihmisiä, sitten työtäsi ja sitten itseäsi. Tosta saat palkaksi lomattoman ammatin paskalla palkalla, alaan jo tympääntyneet työkaverit jotka purkaa vähiten kokemusta omaavaan uuteen työntekijään huutamalla ja mopottamalla kaiken oman paskan olonsa. EHKÄ ton takia tolle alalle ei ole kova hinku hakea töihin. Kannattaa hakea mielummin vaikka siivoojaksi kun keittiöön.

    • Anonyymi

      Mitä kokin pitää tehdä?

    • Anonyymi

      Jos olett jo kokenut ikärasisimia? unohda koko juttu. Hankkiudu joku muu homma ja kouutus. Apu joukkoja tarvitaan Helsingin kaupunki Kotihoito.Palvelutalot. Varman joka kaupunki kunta sama asia. Ilmanen lyhyt työvoima koulutus pääset työhön jossa ei ikä rasismia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2810
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2030
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      42
      1543
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      989
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe