maanpeitekasvia puun alle?

miten tehdään

Miten saada jokin maanpeitekasvi kasvamaan puiden alla? Kyseessä paikallaan kasvaneet puut yli 10v, joiden alla nyt kasvaa heikkoa nurmikkkoa / heinää / epämääräistä rikkakasvia. Miten täällä saa maanpeitekasvin kasvamaan? Eli millaiset esivalmistelut tehdään ja miten istutetaan? Miten maanpeitekasvin ja nurmikon raja säilyy? Jos kyseessä hyvin leviävä maanpeitekasvi, niin valtaako se alaa nurmikolta ajan myötä vai leviääkö nurmikko maanpeitekasvin puolelle?

3

638

  Vastaukset

  • ensin poistetaan nurmikko puun alta. puun alle istutetaan haluttu maanpeittokasvi ja siitä se sitten lähtee leviämään. puusta tietysti riippuu kovasti, että mikä kasvi menestyy... onko tuuhea puu- alapuolelle ei paista aurinko jne. jos et halua että maanpeittokasvi leviää nurmikolle niin täytyy laittaa jokin este nurmikon reunaan.
   minulla maanpeitekasvit ovat tarkoituksella saaneet levitä nurmikolle, mutta leikkaan nurmikon normaalisti ( ja maanpeittokasvit siinä mukana)puiden ja pensaiden alla ne sitten saavat kasvaa vapaasti. toki nurmikko ei silloin ole pelkkää nurmea, mutta kauniin vihreä kuitenkin.
   voit kaivaa maan sisään esteen, esim nurmikon rajaus muovia tai tehdä vaikka kivistä "muurin" joka erottaa kasvit toisistaan.

   • Kiitti tästä, mutta olisko sinulla antaa suoranaista vinkkiä mitä laittaisi kuusien alle eteläpihalle?
    Entäs sitten pohjois-itäpuolelle kookkaiden haapojen alle, jossa on nyt aina ihan kuivettunut maa. Kasvaisiko tässä joku maanpeittokasvi joka vielä kestäisi lasten juoksemisen ja telmimisen puuhun kiipeillessä? Itse kyllä pidän että piha olisi sekoitus "luomua ja hoidettua", eli vapaasti saisi maanpeitekasvi levitä sinne mihin olisi levitäkseen.


  SEISKA.FI

  • Jari-Matti Latvalan läheisiltä tylyä tekstiä Maisa Torpasta uutuuskirjassa - syytöksiä manipuloinnista: "Jari-Matti syyti Maisaan rahaa hirveitä määriä"
  • "Tällainen pieni söpöliini" - Jasmin Hamid synnytti vauvan ja otti ihanan perhepotretin - katso!
  • Temptation Island Suomi uudistui rajulla tavalla - yllätyssääntö ravistelee varattujen tunteita: "Jännittävää!"

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Opettaja koulutus uusittava välittömästi. Ei vastaa tätä päivää.

   Kun näiden kiusaamisten ja tunnilla häiriköinti tapausten määrä näyttää vain lisääntyvän ja pahentuvan on opettajakoulutusta pakko muuttaa. Kolme asi
   Maailman menoa
   534
   3952
  2. Maisahan sen aloitti - pettämisen

   Tässä se nähtiin. Maisa petti Jaria JO viikko kihlajaisten jälkeen. Ai ai mikä tytsy. https://www.is.fi/ralli/art-2000006654320.html Ota ja lue totuus
   150
   2874
  3. Linnan juhlat on peruttu!

   Ne järjestetään toisella tavalla: https://yle.fi/uutiset/3-11568594
   Maailman menoa
   356
   1655