Auttakaa bonsaipuun hankinnassa!

Kitako

Hei!

Tarvitsen apuanne rakkat viherpeukalot! Minuun iski vimma kasvattaa ikioma bonsaipuu. :) Tiedän että niitä saa valmiina ostettua, muttakun on niin perskaleet kalliita ja haluisin joatin iiiihan omaa.

Jos hommaan jostakin Lomoviikunan oksan, miten saan sen juurtumaan parhaiten? Vesilasissa vai suoraan multaan pystyyn? Luin muutamia sivuja läpi ja sain tietää että Limoviikuna sopisi hyvin aloittelijoille, on sitkeä, kestää rajua leikkausta ja muotoilua?

Jos joku teistä viisaammista voisi auttaa tulevaa viherpaukaloa. (:

4

766

Vastaukset

  • Hauskaa että olet innostunut bonsaista! Minä yritin pari vuotta sitten samaa useita kertoja mutta onnistuin aina tappamaan omani, taidon puutteesta tai väärällä kohtelulla tai yli-innokkaalla hoidolla, miten milloinkin. Tsemppiä siis, homma osaa olla hankalaa ja kärsivällisyyttä vaativaa - puuhan siis alkaa näyttää "oikealta bonsailta" vasta useiden vuosien kuluttua - mutta on ehdottomasti vaivan arvoista. Hyvä tapa hankkia infoa on myös marssia kirjastoon, aiheesta on lukuisia kirjoja. Ehkä minäkin taas yritän uudestaan, iän tuoman kärsivällisyyden avulla...:)
    Käsittääkseni limoviikuna on tosiaan sieltä helpommasta päästä, menestyyhän se tavallisenakin huonekasvina, mutta eikös helpointa olisi ostaa pieni taimi kukkakaupasta? Pääsisit heti muotoilemaan ja taivuttelemaan, eikä tarvitsis odotella juurtumista. Eikä pieni limoviikuna kovin paljoa maksa.

  • Mistä olet repäissyt tuon että bonsait maksavat paljon??itse osti 7€ ja 11€ maksavat hienot bonsait BAUHAUKSESTA!!! Ei ole kalliita!!! Sinne siis!!!

    • että sellainen "oikea aito" bonsai on todella kallis. Suomessa yleensä myytävät lajikkeet ovat suuren massatuotannon seurauksia mitä myydään hintaan ale 5€ ja siitä 20 € asti. Todellinen vuosissa ja vuosikymmenissä iältään mitattava bonsai maksaa todella paljon siinä ei enää mikään 1000 € edes riitä vaan hinta voi olla monikymmenkertainen.


  • Olen Hyvinkäältä ja olen jokin vuosi hankkinut bonsoipuun ja kissat söi sen. Mistä saisin uuden jota voisin hoitaa ja saisin mielen rauhan kyseiseen kasviin ?T: Arska Hyvinkäältä

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Takaisin ylös