20-v hääpäivänä matkoille

Jallu

20-vuotis hääpäivämme lähestyy pikku hiljaa ja vaimo on vähän vihjaillut siihen malliin, että tekisimme jonkin pidemmän ulkomaanmatkan. Tähän saakka emme ole käyneet Keski-Eurooppaa kauempana.

Kuulisin mielelläni ehdotuksia, matka on tammikuussa eli silloin sopisi pakkasten vastapainoksi oikein mojovat helteet. Mitä lämpimämpi, sen parempi.

Tässä reunaehtoja:
- voi olla seikkailumatka, mutta en mene kulttuureihin joista en pidä, eli ei muslimimaihin eikä muihinkaan rikollisten pesiin, kuten useat Aasian, Afrikan ja Etelä-Amerikan valtiot. Samasta syystä en mene myöskään Itä-Euroopan maihin.
- jenkkilän viisumivaatimukset kuulostavat turhan monimutkaisilta, vai miten on?
- mielellään kuitenkin kauas, eli ehkä Australia, Uusi Seelanti, Kanada (liian kylmä)
- budjetti ei ole rajaton, mutta kyseessä lienee elämämme ainut pidempi matka eli rahaa yritetään kerätä tarvittava summa
- himalaja kiinnostaisi, mutta siellähän on yhtä kylmä kuin täällä, entäpä Andit? Olisi hauska käydä kerran oikein korkealla, eli jotakin 6000 metrissä.

6

488

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joo

      ettei teitä huvita etelä-amerikan valtioihin, mutta miten olisi Mexico, joka kuuluukin Pohois-Amerikkaan. Itse vietin siellä yhden kesän ja takaisin aion mennä. Siispä suosittelen tätä maata teillekin. Eksoottista, hyvää ruokaa, musiikkia ja ystävällisiä ihmisiä, eikä kovin kallistakaan. Rikollista siellä kyllä on, mutta se on sen arvoista=)

    • rita

      Koska korkealle kiinnostaa mennä ja lämpimään, suosittelen matkaa, missä vaelletaan Kilimazarolle, helposti pääsee 4700 m:iin ja jos on kuntoa voi edelleen jatkaa 5700 m:iin. Tämän vaelluksen jälkeen on hyvä mennä vielä lepäilemään muutamaksi päiväksi Zanzibarin paratiisisaarelle. Olen ollut tällaisella matkalla; oli tosi upea ja mieliinpainuva.

    • ozz

      Andeilla on kyllä kylmä tammikuussakin. Itse lähtisin tuollaiselle reissulle Australiaan. Siellä on kyllä tammikuussa ihan hiivatin kuuma eli jopa yli 40 astetta. Paikka toimii europpalaisittain mutta om samalla eksoottinen.

      tärkeintä on tehdä tarpeeksi tiukka suunnitelma esim. että jos lentää Sydneyin niin toinen paikka voisi olla vaikka Cold coast eli valliriutat, muuten aika, siis mikään aika ei riitä. Kun kyselee muiltakin lentoyhtiöiltä kuin finskilta saattaa saada edulliset paketit, joihin kuuluu sisämaan lennot, esim. Cathy Pasificiltä tai tai siltä indonesian firmalta, joka on ihan hyvä.

      • ozz

        on se indonesialainen lentofirma, lähtee muistaakseni ainakin Frankusta.


    • Paikkakuntalainen

      Suosittelisin tätä Austraaliaa. Olen itsekin viihtynyt täällä jo peräti 25 vuotta. Lämmitä on tammikuussa melkein yli sietokyvyn, mutta onhan ilmastointi keksitty. Pohjois-valtioissa on sade-aika juuri silloin, (marras-joulu-tammi-helmi-maaliskuu) mutta Brisbanen alapuolella on paljon kauniita pikkukaupunkeja meren rannalla. Ruoka on halvempaa kuin Suomessa samoin samoin bensa, jos haluatte vuokrata auton. Olisi nim. kätevämpää liikuminen. Matkat on pitkät paikkojen välillä. Erilaista nähtävää riittää varmaan jokaisen makuun.

      • Jallu

        Kiitos kaikille vastanneille.

        Australia-vaihtoehto alkaa kiinnostaa enemmän ja enemmän. Tulikohan muuten luvattua liikaa, kun sanoin että "mitä lämpimämpi sen parempi". Suomen lämpötiloihin tottunut ei osaa kuvitella, että sää voisi olla liian hyvä (=liian lämmintä).

        Niin, enkä ole vielä miettinyt kuinka paljon vapaata pystyn saamaan. Viikko on aivan liian lyhyt aika, sen tajuan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1280
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      68
      831
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      770
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      698
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      681
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      658
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe