20-v hääpäivänä matkoille

Jallu

20-vuotis hääpäivämme lähestyy pikku hiljaa ja vaimo on vähän vihjaillut siihen malliin, että tekisimme jonkin pidemmän ulkomaanmatkan. Tähän saakka emme ole käyneet Keski-Eurooppaa kauempana.

Kuulisin mielelläni ehdotuksia, matka on tammikuussa eli silloin sopisi pakkasten vastapainoksi oikein mojovat helteet. Mitä lämpimämpi, sen parempi.

Tässä reunaehtoja:
- voi olla seikkailumatka, mutta en mene kulttuureihin joista en pidä, eli ei muslimimaihin eikä muihinkaan rikollisten pesiin, kuten useat Aasian, Afrikan ja Etelä-Amerikan valtiot. Samasta syystä en mene myöskään Itä-Euroopan maihin.
- jenkkilän viisumivaatimukset kuulostavat turhan monimutkaisilta, vai miten on?
- mielellään kuitenkin kauas, eli ehkä Australia, Uusi Seelanti, Kanada (liian kylmä)
- budjetti ei ole rajaton, mutta kyseessä lienee elämämme ainut pidempi matka eli rahaa yritetään kerätä tarvittava summa
- himalaja kiinnostaisi, mutta siellähän on yhtä kylmä kuin täällä, entäpä Andit? Olisi hauska käydä kerran oikein korkealla, eli jotakin 6000 metrissä.

6

494

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joo

      ettei teitä huvita etelä-amerikan valtioihin, mutta miten olisi Mexico, joka kuuluukin Pohois-Amerikkaan. Itse vietin siellä yhden kesän ja takaisin aion mennä. Siispä suosittelen tätä maata teillekin. Eksoottista, hyvää ruokaa, musiikkia ja ystävällisiä ihmisiä, eikä kovin kallistakaan. Rikollista siellä kyllä on, mutta se on sen arvoista=)

    • rita

      Koska korkealle kiinnostaa mennä ja lämpimään, suosittelen matkaa, missä vaelletaan Kilimazarolle, helposti pääsee 4700 m:iin ja jos on kuntoa voi edelleen jatkaa 5700 m:iin. Tämän vaelluksen jälkeen on hyvä mennä vielä lepäilemään muutamaksi päiväksi Zanzibarin paratiisisaarelle. Olen ollut tällaisella matkalla; oli tosi upea ja mieliinpainuva.

    • ozz

      Andeilla on kyllä kylmä tammikuussakin. Itse lähtisin tuollaiselle reissulle Australiaan. Siellä on kyllä tammikuussa ihan hiivatin kuuma eli jopa yli 40 astetta. Paikka toimii europpalaisittain mutta om samalla eksoottinen.

      tärkeintä on tehdä tarpeeksi tiukka suunnitelma esim. että jos lentää Sydneyin niin toinen paikka voisi olla vaikka Cold coast eli valliriutat, muuten aika, siis mikään aika ei riitä. Kun kyselee muiltakin lentoyhtiöiltä kuin finskilta saattaa saada edulliset paketit, joihin kuuluu sisämaan lennot, esim. Cathy Pasificiltä tai tai siltä indonesian firmalta, joka on ihan hyvä.

      • ozz

        on se indonesialainen lentofirma, lähtee muistaakseni ainakin Frankusta.


    • Paikkakuntalainen

      Suosittelisin tätä Austraaliaa. Olen itsekin viihtynyt täällä jo peräti 25 vuotta. Lämmitä on tammikuussa melkein yli sietokyvyn, mutta onhan ilmastointi keksitty. Pohjois-valtioissa on sade-aika juuri silloin, (marras-joulu-tammi-helmi-maaliskuu) mutta Brisbanen alapuolella on paljon kauniita pikkukaupunkeja meren rannalla. Ruoka on halvempaa kuin Suomessa samoin samoin bensa, jos haluatte vuokrata auton. Olisi nim. kätevämpää liikuminen. Matkat on pitkät paikkojen välillä. Erilaista nähtävää riittää varmaan jokaisen makuun.

      • Jallu

        Kiitos kaikille vastanneille.

        Australia-vaihtoehto alkaa kiinnostaa enemmän ja enemmän. Tulikohan muuten luvattua liikaa, kun sanoin että "mitä lämpimämpi sen parempi". Suomen lämpötiloihin tottunut ei osaa kuvitella, että sää voisi olla liian hyvä (=liian lämmintä).

        Niin, enkä ole vielä miettinyt kuinka paljon vapaata pystyn saamaan. Viikko on aivan liian lyhyt aika, sen tajuan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4185
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1640
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1436
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1412
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1160
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe