voiko traktori kortin saada14w:nä

voiko??

Voiko trakori kortin saada jo 14 vuotiaana kun on maatila ja velipoika ei kerkiä itse tehdä kaikkia töitä kun on koulu kesken ja muutenkin kun ei ole muita kortillisia traktori kuskeja talossa kun veli kun isä ukko kuoli pari vuotta sitten..niin onko mahdollista saada traktori kortti 14 vuotiaana?

14

8623

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 16v

      Uskoisin,että ilman mitään erityisehtoja joudut vielä odottelemaan sen 2-vuotta.Varmennuksen asiaan saat soittamalla nimismiehenkansliaan

    • on joskus myönnettykin...

      se on mahdollista poikkeus luvalla, mutta mutkainen prosessi. Vaatii ainakin isän kuolintodistuksen ja osoitusta olevan sen toimeentulon kannalta välttämätön eli mustaa valkoisella enemmälti. Hakemus vaan menemään, mutta todennäköisesti kyllä hylätään.

    • vanhaan hyvään

      aikaan kortin voi saada jo 15v. hyvillä perusteilla, kuten kysyjän tapauksessa. Se tosin oli annettu rajoitettuna asuinläänin alueelle, josta seurasi, ettei lääninrajan tuntumassa asunut tuttavani voinut laillisesti ajaa lähimpään kauppaan naapurikylässä, parinsadan km:n matka toiseen suuntaan olisi ollut täysin laillinen. Maastoliikennelaki vuodelta -96 kieltää alle 15v kuljettamastä moottoriajoneuvoa yhtään missään. Mielestäni huono laki. Nykykäytännön saa parhaiten selville kysymällä viranomaisilta, täällä ei asiantuntemus riitä.

    • joku vaan

      T-kortin voi suorittaa jo 15-vuotiaana jasehän oikeuttaa ajamaan maatalouskäytössä olevaa traktoria.

    • joku

      Kyllä voi saada traktorikortin jo 14-v jos on hyvät perustelut epäilisin kyllä. Mutta yleensä sen saa vasta 15-v. Minäki ajattelin tetitä täs lähi aikana sen traktorikortin. Mää oon huomenna sitte 15 ja mun traktorikortin saaminen menee varmaan huhti- toukokuulle.

    • case-mies

      Sitä vain että minkä merkkiset traktorit teillä on ja onko etukuormaajaa. Meillä on case ih jx1100u johna on triman 3.0 etukuormaaja, toinen traktori on case ih 885xl, international 276 ja harmaa ferkku. sulta kysyn joka kysyt saako traktorikortin 14-v

    • 702

      Saattaa olla,että voisit onnistuakkin jos perusteet ovat hyvät,mutta kyllä se hankalaa tulee olemaan.Traktorikortinhan voit suorittaa yhtäaikaa mopokortin kanssa.Googleen hakusana liikenneturva saat lisää infoa.

      • katsastusinsinööri

        Mitään ajokorttia ei voi saada edes poikkeusluvalla alle 15 vuotiaana. Syy on se, että rikosoikeudellinen vastuu alkaa 15 vuodesta. Rattijuopumuksesta tai muustakaan rikoksesta ei voida rangaista 14 vuotiasta, joten ilman vastuuta ei voi olla ajokorttiakaan.


      • jos haluaa
        katsastusinsinööri kirjoitti:

        Mitään ajokorttia ei voi saada edes poikkeusluvalla alle 15 vuotiaana. Syy on se, että rikosoikeudellinen vastuu alkaa 15 vuodesta. Rattijuopumuksesta tai muustakaan rikoksesta ei voida rangaista 14 vuotiasta, joten ilman vastuuta ei voi olla ajokorttiakaan.

        kortin 15V. vai onko traktorikortin ikäraja 16v.?


      • Anonyymi
        jos haluaa kirjoitti:

        kortin 15V. vai onko traktorikortin ikäraja 16v.?

        15V


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        15V

        Hyvin vanha ketju, joten aloittajalle ei ole enää apua. Ajokortti tarvitaan jos traktorilla ajetaan yleisellä tiellä. Pelloilla ja tilan sisäisillä väylillä joilla ei ole yleistä liikennettä, ei tarvita ajokorttia. Itsekin olen ajanut traktoria ainakin aloittajan ikäisenä ja vähän nuorempanakin kun mm. ajettiin pellolta heinää latoon. Aikuiset saivat tehdä raskaampia toitä kun pojankloppi hoiti kuljetukset.


    • Anonyymi

      Onko edelleen niin, ettei traktoriin saa korttia aiemmin kuin 15 vuotiaana? Harjoittelulupaako ei saa aiemminko, kö, kä häh?

      • Anonyymi

        Traficom sivuilta:

        Minkä ajokortin voi saada poikkeusluvalla?
        12.10.2020
        Mitkä ajokortit voi saada ennen vaadittua ikää poikkeusluvalla? Jos on painava syy, voiko esimerkiksi traktorikortin (T-luokka) saada ennen kuin täyttää 15 vuotta?

        Ainoastaan henkilöautokorttiin (B-luokka) on mahdollista saada ikäpoikkeuslupa 17-vuotiaana. Traktorikorttiin tämä ei ole mahdollista.


    • Anonyymi
      UUSI

      nigga

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2505
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2193
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1867
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1631
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1596
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1585
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1538
    8. 73
      1446
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      100
      1355
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe