Hiusten lähtö?

Tuleeko minusta kalju?

Kysyn onnettomana muiden kokemuksia hiusten lähdöstä. Olen 48-vuotias ja tuntuu, että joka päivä hiuksia vaan putoilee eikä uusia kasva tilalle. Päänahka tuntuu harvojen hiusten alla ihan kaljulta. Olen totaalisen masentunut ja onneton ja hiusten lähtö piinaa koko ajan ajatuksia. Se on ensimmäisenä mielessä aamulla ja viimeisenä illalla. En voi oikein keskittyä mihinkään. Onko tähän mitään apua saatavissa? Syön kyllä apteekista ostettuja Priorin-kapseleita, mutta en osaa sanoa onko niistä apua.

8

5943

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Karoliina

      Siis, kyllä ne tuntuu lähtevän tässä iässä, kun alkaa olla vaihdevuosioireita. Mulla on ollut oikein paljon tukkaa ja pitkä ponihäntä ja nyt tuntuu, ettei siitä ole jäljellä kuin ohut hiirenhäntä.
      Mutta ei kai hiustenlähtöäkään kaikilla tähän ikään liity, koska useilla saman ikäisillä ja vanhemmillakin on vielä paaaaljon paksummat hiukset päässä, kuin mulla. Mutta kyllä monilla näkee että päänahka paistaa ja just sen ikäsillä, että on kai hormonaalista hiustenlähtöä. Toki noita naisten hiuksia tulee vahdattuakin eri lailla, kun oma hiuskato, niin harmittaa ja masentaakin.
      Kyllähän siitä on joskus ollut jossain juttuakin, että on ns. hormonaalista hiustenlähtöä olemassa, mutta vähemmän siitä varsinaisesti vaihdevuosioireena puhutaan. Tai sitten en ole sattunut vaan löytämään niitä juttuja.
      Aika useat naiset kyllä tälläkin palstalla kertoo hiustensa harvenevan. Mulla ei ainakaan ole kuin puolet siitä hiusmäärästä jäljellä, mitä oli esim viis vuotta sitten : ( ja kyllä se niin peevelisti masentaa. Tuossa päälaella on ihan nahka paikoin näkyvissä ja ohimoilla on enää ihan semmosta harvaa untuvatukkaa.
      Tällainen vanheneminen on pirua, jos vielä hiuksensakin pitää antaa pois!!
      Mä olen syönyt niitä Viviscaltablettejakin mutta ne on niin hiton kalliita. Nyt ostin luontaiskaupasta semmosia tabletteja kuin Bioteekin Hius-vitaden ja ne maksoi alle 20€, jotta ei niin hintavia kuin Viviscalit.
      Koitetaan jaksaa! Hyvää kevättä sulle!

      • saa tukan

        lähtemään. Voi, oliiviöljy, kala ja vihannekset ja marjat pöytään, niin pysyy tukka päässä.

        Kaikenlainen keinorasva, lisäaineinen mössö ruuaksi tekee tukan elottomaksi ja harvaksi sekä saa koko hormonitoiminnan sekaisin.

        Liika värjäys, pesu ja loputon tököttien laitto hiuksiin turmelee loput, mitä väärän ravinnon tuhoilta on jäljellä.

        Miksi muuten vaalea- tai ruskeatukkaiset keski-ikäisinä poikkeuksetta värjäävät tukkansa noita-akan mustaksi, mikä useimmille ei sovi lainkaan ja ei näytä hyvältä kalpeata ja rypistymään alkanutta ihoa vasten.


      • nuorekas keski-ikäinen
        saa tukan kirjoitti:

        lähtemään. Voi, oliiviöljy, kala ja vihannekset ja marjat pöytään, niin pysyy tukka päässä.

        Kaikenlainen keinorasva, lisäaineinen mössö ruuaksi tekee tukan elottomaksi ja harvaksi sekä saa koko hormonitoiminnan sekaisin.

        Liika värjäys, pesu ja loputon tököttien laitto hiuksiin turmelee loput, mitä väärän ravinnon tuhoilta on jäljellä.

        Miksi muuten vaalea- tai ruskeatukkaiset keski-ikäisinä poikkeuksetta värjäävät tukkansa noita-akan mustaksi, mikä useimmille ei sovi lainkaan ja ei näytä hyvältä kalpeata ja rypistymään alkanutta ihoa vasten.

        Kysyit miksi kaikki keski-ikäiset värjäävät hiuksensa tummiksi/mustiksi. Vastaanpa sinulle: olin 45-vuotiaaksi asti tummanvaalea vaaleilla raidoilla, kunnes eräs kampaaja hoksasi, että sinulle sopisi paremmin tummat ja niistä tuli suklaanruskeat kullanvärisillä raidoilla. Upeaa! Nyt kun nyt on viisi vuotta värjätty tummalla, lopputulos on aina melkein musta, vaikka en haluaisi. Pyydän kaakaonväristä, mutta aina se on musta, kun lähden kampaajalta. Mikä neuvoksi?


    • kans

      hiukset ohentuneet tosi paljon. Olen 51-vuotias ja hiusten harvenemista on ollut jo pari vuotta.
      Varsinkin ohimoilta hiukset ovat harventuneet huomattavasti.

      Syön Omega-kolmosia säännöllisesti.
      Tuntuu, että niistä on apuakin.Priorin-kuuria olen myös kokeillut. En huomannut mitään "isompaa" apua niistä. Ovat aika kalliitakin.

    • ehkä tässäkin

      Laita huuhteluveteen sitruunasta( sitruuna tuoremehusta ) muutama tippa.

      Ja hiukset elävät kausiluontoisesti. Yhtäkkiä hiuksia lähtee, koska on niiden aika lähteä. Katsos vaan niin uusia pätkinä on kuitenkin tulossa. Vv aikana vaan nainen tarkkaillee paljon itseään.

    • pompottaa

      Pyydä terveyskeskuksetä lähete ihotautilääkärille. Jos hiustenlähtö on voimakasta ja näkyvää kaljuuntumista on, niin lääkräri voi kirjoittaa todistuksen jolla saat peruukin ilman että joudut itse maksamaan.

    • Vaihdevuosikas

      Olen 47v ja vielä n. 5-10 vuotta sitten minulla oli pitkähköt (puoleen selkään saakka ulottuvat) hiukset ja normaalin tuuheat, ei mitkään paksut muttei ihan ohuetkaan. En ole koskaan värjännyt hiuksiani, joten värjäyksestä tai esim. ruokavalion muutoksista tai vitamiininpuutteesta ei voi olla kysymys.

      Hiustenlähtö alkoi vähitellen ja tuntuu, että hiukset eivät edes kasva tai sitten kuluvat niin nopeasti, ne ulottuvat juuri ja juuri olkapäilleni ja näyttävät todella surkeilta.

      Minä olen ratkaissut asian niin, että teetätin omien hiusteni sävyisen luonnonhiuslisäkkeen, jonka "upotan" omien hiusteni sekaan. Se antaa muutamia senttiä pituutta ja ennen kaikkea tuuheutta ja peittää "läiskät".

      Kiusallinen ja todella "epänaisellinen" vaivahan se on etenkin kun hiukset kuitenkin ovat naisen kruunu ja monet miehet arvostelevat siellä sun täällä, että on se kumma juttu minkä vuoksi keski-ikäiset naiset luopuvat pitkistä hiuksistaan ja siirtyvät permanentattuihin "kananpyrstöihin". Kyllä hiukset harvenevat naisillakin kuten miehilläkin, mutta ei siis kaikilla - eiväthän kaikki miehetkään kaljuunnu. Se on yksilöllistä. Hiuslisäkkett, jopa keinokuituiset ovat niin luonnollisen näköisiä tänä päivänä, että kyllä niistä saa ihan apua tuohon ongelmaan. Kyllä minullakin oli itkunpaikka kun hiukset alkoivat irtoilla ja kampaan jäi yhä enemmän hiuksia ja kuitenkin haluan pitää hiukset edes puolipitkinä ja luonnollisen tuuheina (ei siis mitään massiivista lisäkettä). Näin minä olen asian ratkaissut.

    • mackingbird

      Kun hiuspohja on pahasti rasittunut, niin lääkkeiden vaikutus on rajallinen.
      Hunaja tai hunajapohjainen voide virkistää hiuspohjaa. Parhaiten hunaja imeytyy lämpimässä kuten saunassa. Sopiva aika on noin 10-15 minuuttia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      67
      1666
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1379
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1222
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1194
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1086
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      68
      842
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      825
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      186
      732
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      92
      717
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe