Persoonallisuustestit ja scientologia

crdi

Suomessakin U-Test Services Oy tarjoaa U-man persoonallisuustestiä jonka luulen jotenkin liittyvän scientologiaan ? Onko kokemuksia ?

11

1540

Vastaukset

 • Scientologiahan sieltä taustalta löytyy vaikuttajana.

  Olen tosin itse käynyt jokusen ei-scientologisen rekrytointifirman testit läpi ja niissä hyväksi havaittu, mutta kuten muuan psykologian proffa totesikin: persoonallisuustesteillä ei juurikaan ole sen suurempaa merkitystä kuin horoskoopeilla. Kaikki on viime kädessä kiinni testaavan osapuolen ammattitaidosta ja ihmistuntemuksesta.

  Persoonallisuustesteistä voi yleisesti todeta, että ne eivät vastaa tieteellisyyden kriteerejä. Sen takia niitä ei pitäisikään käyttää pääasiallisena kriteerinä viranhaussa. Ihmisillä on kuitenkin lähes sokea luottamus siihen, että milloin skeidot ja milloin psykot tuntevat heidät paremmin kuin he itse! Idioottimaista.

  Hain duunia, johon kaupalliselta pohjalta toimiva yksityinen rekryfirma teki kalliit psykologiset tutkimukset. Testit kestivät koko päivän ja ne työllistivät suoraan esimerkiksi minun tapauksessani kolme kalliisti palkattua psykologia. Koska lain mukaan työnhakijalla on oikeus saada ko. firman tekemä raportti luettavakseen, sain siis minäkin omani.

  Raportissa ei ilmennyt mitään uutta tai ihmeellistä, mitä en olisi jo aiemmin työhaastattelussa kertonut. Ei ne testitulokset väärässäkään olleet, kunhan vahvistivat aiemmin sanomani.

  Mielestäni tuollaiset testit ovat ylipäätään turhia ja mahdollistavat huijarimarkkinat, joissa työnhakijan oikeusturva on usein vaakalaudalla. Ikävä kyllä koko ala perustuu ihmisten hyväuskoisuuteen, tietämättömyyteen ja sokeaan uskoon.

  • Nyt esittämäsi kommentit kertovat kyllä sinusta ja asenteestasi Operating Thetan osaavalle rekrytoijalle hyvinkin paljon,


 • 1987, laajeni kait seuraavana vuonna Suomeen. Perustui ainakin silloin vain ja ainoastaan scientologien persoonallisuustestin myymiseen.

 • Testasimme v96 sihteerimme tuolloin kyseisellä menetekmällä.
  Ei siinä ollut mitään ihmeellistä. Karjalainen

 • Olemme testanneet monta henkilöä yrityksessämme, ja tehneet muutaman rekrytoinninkin tämän avulla.

  Kun yleensä on kiire rekrytoinnissa, eikä ole aikaa perehtyä yhteen ihmiseen yhden haastattelun tiimoilla, niin tälläinen testi kertoo paljon jo ihmisen taustoista, mitä ei tule ilmi haastattelussa. Niin kuin täällä todettiin testin tulos on yleensä varsin luotettava, eikä siinä ole mitään magiaa tai pahaa sinänsä.

 • Eiköhän siellä lestadiolaisuus vaikuta ainakin Suomessa taustalla.

  • Scientologiaa ovat kaikki tervetulleita opiskelemaan. Ihmisten ei tarvitse muuttaa omaa uskontoaan ja vakaumustaan, jos haluaa tutustua scientologiaan. Suomessa scientologian (eikä muuallakaan maailmassa) taustalla ei ole lestadiolaisuutta tai lestadiolaisia. Scientologialla ei ole poliittisia eikä uskonnollisia agendoja eikä päämääriä. Ihmiskunnan auttaminen on se mikä on päämäärä ja mitä scientologiassa tehdään.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Scientologiaa ovat kaikki tervetulleita opiskelemaan. Ihmisten ei tarvitse muuttaa omaa uskontoaan ja vakaumustaan, jos haluaa tutustua scientologiaan. Suomessa scientologian (eikä muuallakaan maailmassa) taustalla ei ole lestadiolaisuutta tai lestadiolaisia. Scientologialla ei ole poliittisia eikä uskonnollisia agendoja eikä päämääriä. Ihmiskunnan auttaminen on se mikä on päämäärä ja mitä scientologiassa tehdään.

   Täältä löytyy oikeaa ja vääristelemätöntä tietoa scientologiasta: https://www.scientology.tv


  • Anonyymi kirjoitti:

   Täältä löytyy oikeaa ja vääristelemätöntä tietoa scientologiasta: https://www.scientology.tv

   Kiitos linkistä, kannattaa käydä vilkaisemassa tuota scientologian omaa media kanavaa. Asiallista ja mielenkiintoista tietoa scientologiasta, L. Ron Hubbardista sekä muistakin aiheeseen liittyvistä asioista. Freewinds laivasta kertova video pätkä myös mielenkiintoinen, onhan laiva rakennettu aikoinaan Turun telakalla.


 • Suosittelen Myers-Briggsiä

  • Myers -Briggs on vasta toiseksi paras.


SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.