Maidon keräily

Milkman wannabe

Ajatuksenani on hakeutua kurssille hankkimaan E-kortti. Olen tällä hetkellä kuljetushommissa kevytkuorma-autolla, mutta työ on osa-aikainen.
Isommalla autolla olen ajanut viimeksi autokoulussa yli 15-vuotta sitten, eli kokemusta "oikealla" kuorma-autolla ajamisesta ei ole. Ratin takana olen aina viihtynyt ja maantietä on tullut katsottua niin työn vuoksi kuin huvikseenkin arviolta yhteensä miljoona kilometriä.
No nyt sitten siihen asiaan.. maidonkeräily(kin) on ala, jossa tuntuisi olevan kuskipulaa. Kertoisitteko te, joilla on oikeaa tietoa maidon keräilystä, kannattaako niihin hommiin hakeutua suoraan kurssilta? Eli vaatiiko ko. homma kokeneen kuskin vai pärjääkö vähemmälläkin ison ajokin ajokokemuksella?
Uskoisin olevani luonteeltani sopiva alalle, sillä olen hyvin järjestelmällinen, tarkka ja huolellinen. Yö- ja sunnuntaitöitä teen myös mielelläni.
Kiitoksia jo etukäteen asiallisista vastauksista;)

9

4213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juippi vaan

      Niin. Itse olen kohta 19-vuotta täyttävä rekkakuskinalku. Pääsin maidonkuljetushommiin heti kun oli c-kortti taskussa.(isäni firmaan) Itse en ole keräilyä vielä kokeillut mutta nyt olisi tarkoitus sitten sitäkin alkaa tekemään. Sellaisen vinkin annan että jos vaan on "peukalo paikallaan" eikä keskellä kämmentä niin uskoisin että homma sujuu myös aloittamalla siitä. Firmaan tuli ennen minua töihin 20 vuotias mies joka aloitti hommat ainoastaan armeijan kuljetuspuolen pohjalta, ja kyllä häneltä on minun nähdäkseni homma "luonannut"!Että ei muutakun yrittämään vaan ja onnea yritykseen! = )

    • kokemusta on

      Tiedätkö miksi siellä on kuskipula? Tietenkin siksi että ala on pilattu kilpailulla 2000 luvulla.Ja kuljetuksen suunnittelijat ei ole tehtäviensä tasalla. Tulosta tehdään liikennöitsijöiden kustannuksella,tietenkin heidän oma syy miksi lähtee kilpaan hinnasta ja suostuu ajamaan YLIKUORMILLA.Ajetaan keli kun keli kieli vyön alla kellon kanssa kilpaa.Ihmetellä sopii miksi LP ei järjestä vaakoja meijereiden läheisyyteen,muita autoja vaakataan vaan ei maitoautoja.On aivan sääntö ei poikkeus että maitoautoissa on YLIKUORMAA.

      Jos kuitenkin alalle aiot,liity akt liittoon. ajos et saa tes mukaista palkkaa laita liitto asialle.

      • Milkman wannabe

        Kyllä tässä ihan vakavissaan alalle ollaan suuntaamassa, mutta sen verran arvostan työtäni, että tes-palkka on saatava. Enempää en pyydä, vähempään en suostu. Kyllä minä aina hommani hoidan niin, ettei tartte toisten niitä perästä korjailla, mutta jos siitä ei muka kärsi tessin mukaan maksaa, niin sitten se on muiden ajettava sen talon ajot..


      • HOSK 116
        Milkman wannabe kirjoitti:

        Kyllä tässä ihan vakavissaan alalle ollaan suuntaamassa, mutta sen verran arvostan työtäni, että tes-palkka on saatava. Enempää en pyydä, vähempään en suostu. Kyllä minä aina hommani hoidan niin, ettei tartte toisten niitä perästä korjailla, mutta jos siitä ei muka kärsi tessin mukaan maksaa, niin sitten se on muiden ajettava sen talon ajot..

        Joensuun seudun yrittäjät miun mielestä maksaa kaikki tessin palakkaa. Ja hommahan on mitä mukavinta, mie ainaki oon viihtyny. Välillä se "roskapostin" jako tympii ja liukastakin joskus on, mutta ne liukkaat kelit ei oo monena päivänä vuodessa. Paitsi tänä "talavena". Mutta missähän hommassa ei ois jotain huonoja puolia? Ja ihan onnistuu alotta kuskin hommat maidon keräilystä, ei tää niin ihmeellistä oo. Ihmiset ne maitooki ajelee....


    • ajamista,

      vedät letkua tilatankkiin,hoidat rahtia tilalle,
      muuten tulee paljon.Otat näytteet.Välilastaat
      siirtokärryyn .Jaat "postin"(tyhjänpäiväsiä
      mainoksia).Taiteilet liukkailla tilateillä.
      Isännät ei hiekota.Uus Valtra on" pillurallia"
      varten!.Olet asiakaspalvelija.Huonoa päivää
      sulla ei saa olla.Miellytä sataa eri isäntää.
      Ja auton pesua joka päivä.,liikkuu sorateillä.
      Autot kyllä uusia.Vanhalla ei pärjää.
      Ykstotista hommaa.

    • 3.polvi

      kyl se maijon ajo on hienoa hommaa ku asenne on kohallaan.ite oon ajannu isälle 8 vuotta ja ollu penskasta asti isän mukana töissä. Ei ole ollu vapaa ajan ongelmia ku 18 täytin.Muutaman ajan päästä pitis päästää isäntä eläkkeelle.Heikko hermoiset älköön alkako tähän hommaan.monet kyllästyy aika äkkiä ja toisista vain ei yksinkertaisesti ole.Tarkkus ja huolellisuus on tärkeitä asioita,se näkyy varmasti jos "vehkeet" ei ole puhtaat.Jos kiinnostusta on niin varmasti töitä riittää!

      • onon..

        Jos haluat alkaa yhteen kuljetusalan vaativimmista töistä...


      • maituri
        onon.. kirjoitti:

        Jos haluat alkaa yhteen kuljetusalan vaativimmista töistä...

        Miten pelaa palkan maksu maidonkeräilyssä? Ainakin meillä päin ajovuoro lähes vuorokausi.Muistetaanko noudattaa tessiä?


    • rekkatyttö

      Ajattelin vastata, ku on kokemusta maidonajosta. Isälläni on yritys, jonka tehtävänä on juuri maidonkeräily ja siirtokuljetukset. Ja en yhtään ihmettele, etteikö sinusta olisi tähän hommaan, sillä itse olen tyttö/nainen ja pituutta on vain vähä yli 160cm. Ja autona on R-sarjan scania, että jos tytöltä homma käy, käy myös mieheltä, nimimerkistä päättelin niin:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe