miten kertoa valehtelusta?

apua

olen umpikujassa. olen valehdellut lähimmäisilleni jo monta kuukautta, ja se tuntuu todella pahalta.
en kuitenkaan uskalla kertoa heille, koska häpeän itseäni ja tekoani niin paljon. olen tuottanut lähimmäisille pettymyksen, enkä tiedä kestänkö sitä syyttelyä, ja jopa vihaa, minkä saan osakseni kun he saavat tietää totuuden..
kyse on siis siitä, etten ole käynyt harrastukseni (urheilu) treeneissä moneen kuukauteen säännöllisesti, vain silloin tällöin. yleensä minua väsyttää niin paljon (henkisesti JA fyysisesti) etten vain jaksa, toisinaan minua ei kiinnosta ollenkaan treenata.
perheenjäseneni luulevat että olen treenannut koko ajan normaalisti ja tuntuu todella, todella pahalta valehdella heille, kun he kysyvät miten treenit menivät tänään tms. vielä pahemmaksi asian tekee se, että yksi perheenjäsenistäni on samalla valmentajani ja tekee minulle treeniohjelman. (asun siis eri paikkakunnalla kuin muut perheenjäseneni, olemme puhelimen ja netin välityksellä yhteydessä lähes päivittäin)
sitten sekin pahentaa asiaa vielä sata kertaa pahemmaksi, että koska olen suomen parhaimmistoa (tai olin ainakin...), ovat kotipaikkakuntani ihmiset (lehdissä silloin tällöin juttua minusta jne) ja kaikki tutut ja ystävät kiinnostuneita siitä miten minulla menee, ja kaikki odottavat minulta että pärjäisin taas ensi kilpailukaudella paremmin kuin edellisellä.. mitä kaikki hekin ajattelevat jos saavat tietää että haluaisinkin lopettaa urheilun??
minusta tuntuu etten ole mitään ilman urheilua, mutta en kuitenkaan jaksa enää.. painostusta tulee joka suunnalta.
olen siinä pisteessä, että minun on pakko kertoa jollekin. muuten he saavat tietää sen ennemmin tai myöhemmin, ja silloin se on yhä tuskallisempaa.
en kuitenkaan tiedä miten rohkeuteni riittää. olen tuottanut niin suuren pettymyksen perheenjäsenilleni valehtelullani etten kestä itseäni. itken vain koko ajan ja vihaan itseäni.
miten ihmeessä pystyn totuuden kertomaan?? miten selviän kaikesta siitä syyttelyiden ja kysymysten tulvasta, joka minua kohtaa kun kerron?? miten voin ikinä korvata valmentajalleni tuottamani pettymyksen (hän on kuitenkin tehnyt paljon treeniohjelmani ym eteen)??
auttakaa. tahdon jotain neuvoja. en jaksa enää yksin.

-tyttö 18-v

4

978

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Et sinä ole

      pelkkä urheilija. Etsi joku (koulusta? terveydenhoitaja? hyvä ystävä) jolle kertoa. Itse sitä liioittelee monesti kokemiaan pelkoja. Ei kukaan voi pelkästään suorittaa. Ja varsinkin kun ahdistaa, elämästä menee ilo. Jos pidät vapaata, yritäpä tehdä jotain itsellesi mielihyvää tuottavaa. Jos et tiedä mitä, kokeile. Tee lista ja siitä aloitat. Ihan totta..valheessa eläminen on rankempaa kuin itse valhe.

    • Muzette

      Sanot vaan, että lopetit urheilemisen vähän aikaa sitten. Pidät sitä vaan ihan luonnollisena mielenkiinnon lopahtamisena ja energian suuntaamisena uusiin asioihin.

      Sanot, että et voinut ensin kertoa totuutta harjoittelustasi, mutta se ei ole enää kiinnostanut vähään aikaan.

      Ei sinulla ole hädän päivää, kun luotat vaan itseesi. Uskon että selviät hyvin.

      Tsemppiä!

    • -aloittaja-

      Sain kerrottua perheelleni ja olo on parempi nyt. Paljon itkua se kyllä aiheutti ja perheeni oli aika yllättynyt ja melkein shokissa. He kuitenkin yrittävät sopeutua tilanteeseen ja kannustavat minua tekemään niinkuin parhaalta tuntuu.
      Juuri nyt tuntuu siltä, että jatkan urheilua, mutta sillä ehdolla, että pystyn taas nauttimaan siitä. Katsotaan päivä kerrallaan. Pikkuhiljaa tämä tästä taas etenee, vaikkei se helppoa olekaan.

      -tyttö 18-v

      • elämäntapa mutta liikunta k...

        huomattavsti positiivisemmalta.Harrastus se on sinullakin mutta sinulla ei ole oikeasti aikuisen ihmisenä mitään velvollisuutta pitää yllä jotain elämäntapaa josta et pidä.
        Sanoit että itkua tuli ja vatmaan on olo nyt kuin tyhjän päällä mutta et kertakaikkkiaan voi tietää omia vahvuuksiasi ja lahjakkuuksiasi, muita kuin tuo muiden päättämä urheiluharrastuksesi enne kuin elät, kokeilet ja löydät itsesi. Minua kammoksuttaa aina kun luen tai törmään kaltaisiisi tapauksiin, miua suoraan sanottuna vituttaa ihmiset jotka antavat muiden ihmiseten päättä ja elää omaa elämäänsä miellyttääkseen isin tai äipän vanhaa urheiluharrastusta. helvetin kontrollifriikit. Ettekö te tajua että ette voi elää uudelleen elämäänne ja nuoruuttanne lapsenne kautta.
        Antakaa lapsellenne mahdollisuus toteuttaa iseään vaikka hän haluaisi ruveta nuorisogootiksi.Mitä sitten. Kaikki lapset ovat rakkautenne arvoisia ja saavat oikeuden elää omaa elämäänsä. Hävetkää kontrollifriikit, ortorektiset vanhemmat.
        Sympatiat sinulle lapsi pieni.Ikävää että vanhempasi eivät tajua sinun olevan oma itsesi, eivät heidän istukkansa jatke.Ja isäsi silmäterä, haaveiden toteuttaja ja menestyksen tuoja.Jalostuksen tuote, Ohjelmoitu elinikäisen tuotekehityksen tulos. Ei erillinen, ajatteleva ja erillinen persoona joka voi joskus olla myös väsynyt,yhteistyökyvytön ja laiska kuten jkainen normaali lapsi ja nuori.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      204
      8284
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4678
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2250
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2148
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1955
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1835
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1746
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1746
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1653
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1458
    Aihe