Kuopion siisteimmät alueet!

keskustan poika

Tänne voisi jokainen listata suosikkialueensa Kuopiossa. Ei mielellään mitään omakotitaloalueita, jotka ovat vain "nukkumalähiöitä", eikä niissä tapahdu mitään.

Tässä omani:

1) Vänäri

Ehdoton ykkönen! Alue käsittää Minna Canthin kadun eteläpuoleisen alueen Vänärin niemen suuntaan. Varsinkin kesäisin tämä alue on huippumesta! Uimarannan ja urheilumahdollisuuksien lisäksi puistoalueet ovat tosi siistejä ajanviettopaikkoja. Tulee paljon pyörittyä niissä kavereiden kanssa. Lisäksi alueella asuu paljon rentoa porukkaa joka tuo siistin tunnelman alueelle. Myös paljon siistejä rakennuksia. Muutenkin alue oikein huokuu "eurooppalaisuutta". Tyylikäs nuorison kaupunginosa, jossa voi levittää pöytäliinan puistoon ja avata viinipullon ilman paheksuvia katseita. Tuolla ei paljoa juntteja tapaa. Kulttuuri on täällä läsnä!

2) Vahtivuori

Tällä alueella on kai monia nimiä. Yksi on tuo Vahtivuori. Alue siis siitä Tuomiokirkolta kohti rantaa Kauppakadun molemmin puolin. Täällä tuli pentuna vietettyä paljon aikaa ja ainakin silloin alueella vaikutti monia "jengejä". Nimen omaan hyvässä mielessä. Tekemistä riitti ja hauskaa oli. Kyllähän alueella sijaitsee paljon mahtavia paikkoja. Nykyäänkin alue on tosi rennon ja siistin oloinen. Lähinnä varmaan siksi, että siellä sijaitsee monia hyviä baareja. Historia on täällä läsnä, entisine mestauslavoineen ja museoineen. En ole koskaan nähnyt Kuopiota kauniimpana kuin lämpiminä kesäiltoina Kauppakadun terasseilta. Valaistut Snellunpuisto ja Tuomiokirkko ovat jotain liian kaunista! Alueen elokuvateattereiden kulmat tunnettuja nuorten hengailualueita.

3) Niirala

On hyvä jos täällä asuu vanhemmat tai isovanhemmat. Tämä paikka on todellinen lataamo. Tänne mennään kun on kova krapula lataamaan akkua. Niiralassa rentoutuu ja tulee hyvälle mielelle. Luonto Niiralassa on kaunista ja Valkeisenlammen alue nykyään lumoava. Joka Niiralasta puisen omakotitalon omistaa on löytänyt paratiisin.

4)Mölymäki

Urheilijoiden ykköspaikka. Sijaitsee sopivasti keskustan ja Niiralan välissä. Alueella asuu "oikeita immeisiä" kunnon kuopiolaisia, joiden esi-isät ovat muuttaneet alueelle varmaan jo 1500-luvulla. Täällä se Aulis Rytkönenkin potki Kuopiota maailman kartalle. Olisinpa päässyt aistimaan vanhan Mölymäen tunnelmaa ja viettämään aikaa ”kulman kundien” kanssa. Ihmisrodun aatelia ovat nämä työläisperheiden pikkupojat joilla aina on jotain pientä kepposta mielessä. Mölymäki on heidän aluettaan.

Laitetaan vielä yksi miinus alue:

x) Neulamäki

Hyi vittu mikä alue! Lähinnä junttien ja juoppojen asuinalue. Muualta tulleita juntteja joiden vaimonhakkuu-iltamista saa lehdistä lukea. Nuorista tuolla asuu lähinnä pilluralli piipottajat ja AMK:n tietokonenörtit. Saattaa olla aikamoinen meno tuollakin. Saavat olla siellä kyllä ihan omissa oloissaan.

PS. Mikä on muuten nykyään Kuopion skeittaajien ykkösaluetta?

12

2618

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ehdottomasti

      aseman seutu. Siis miten voi olla mahdollista että muuten niin kivaan ja siistiin keskustaan on sullottu tämä pahanhajuinen ja tylynharmaa rautatieasema? Siellä notkuvista ihmisistä en tiedä sanoa mitään kun ei tule paljon liikuttua, lähinnä laukkaan ohi hengittämättä ja asemaan päin vilkaisematta. Hyi hitto!

    • kohteliaisuudestasi..

      Kiitti vain mukavasta yleistyksestä neulamäkeläisistä! En todellakaan kuulu mihinkään noista "ryhmistä", jotka listasit Neulamäen asukkaiksi. Juoppoja mahtuu joka kaupunginosaan ja kun lukee esimerkiksi paikallislehtiä, niin ei ole todellakaan Neulamäki ainoa paikka, jossa sattuu ja tapahtuu.

      Sitäpaitsi, luonnonläheiselle ihmiselle täällä on mahtavat mahdollisuudet ulkoilla luontopoluilla, joita riittää moneen lähtöön.

      Itse hieman syrjemmäsä asuvana neulamäkeläisenä voin sanoa, että me ainakin ollaan kovasti tykätty täällä asua, vaikka alkuun hirvitti tänne edes muuttaa, kun kaikki mustamaalaavat paikkaa liian paljon...

      • qzw

        - kaupunginosia Kuopiossa: Neulamäki eli Nepali, Petonen pyörönkaaren alue, Saarijärvi ja Inkilänmäki.


      • tykkään...
        qzw kirjoitti:

        - kaupunginosia Kuopiossa: Neulamäki eli Nepali, Petonen pyörönkaaren alue, Saarijärvi ja Inkilänmäki.

        Keskusta on Helsingin keskustan jälkeen Suomen tiheiten rakennettu alue ja sen myös huomaa. Varsinkin jos sitä vertaa moniin muihin Suomen kaupunkeihin, niin menohan on kuin jossakin eurooppalaisessa kaupungissa. Ruutukaava-aluetta on pitkälti joka suuntaan ja luontoa vain hyvin hoidettujen puistojen muodossa. Urbaanin ihmisen unelma! On kulttuuria, on kauniita vanhoja rakennuksia, on katukahviloita, on kunnon pubeja, on kunnon kauppoja, on live-bändejä soittamassa joka päivä jossain, on varmasti kaikille jotakin. Tykkään todella paljon. Alakulttuureitakin on kuin suurkaupungeissa konsanaan, kukaan ei katso vinoon jos olet, punkkari, skeittari, hevari, afrikkalainen, hippi tai nörtti. Lisäksi tutkimuksen mukaan vähiten rasismia Suomen kaupungeista.

        Nuo siis pätevät lähinnä keskustan alueelle. Se mikä Kuopiossa on huonoa on että keskustan ulkopuolella asuu aika paljon ahdasmielistä ja "ikävää" porukka. Tuolla esimerkkinä olikin jo tuo junttien vaimonhakkaamisperinne, joka näyttää edelleen kukoistavan. Onneksi täältä keskustasta ei tarvitse poistua, kun täällä on kaikki. No ei vaineskaan, heh.


      • asdfasffy
        qzw kirjoitti:

        - kaupunginosia Kuopiossa: Neulamäki eli Nepali, Petonen pyörönkaaren alue, Saarijärvi ja Inkilänmäki.

        Asuin saarijärven A-alueella 0-19v, eikä käy valittaminen. Itse viihdyin siellä lapsuuteni mainiosti. Mikäs oli viihtyessä, kun alue oli lapsiperheitä täynnä ja oli aivan hitosti kavereita.


      • Tiihotar.
        asdfasffy kirjoitti:

        Asuin saarijärven A-alueella 0-19v, eikä käy valittaminen. Itse viihdyin siellä lapsuuteni mainiosti. Mikäs oli viihtyessä, kun alue oli lapsiperheitä täynnä ja oli aivan hitosti kavereita.

        Itsekin asuin joskus muksuna siellä muutaman vuoden, ihan kivat muistot jäi. Kelloniemestä myös hyvät muistot, siisti ja rauhallinen alue vaikka siellä on myös Nikun ja VVO:n vuokrataloja. Saarijärven B-alue on nykyisin aika epäsiisti, millainen lienee asua, en tiedä. Ja Rypysuo alias Länsi-Puijo (elitistinen mukahieno keskimällä keksitty nimi!) on vähän niin kuin Kuopion Jakomäki, en tykkää.


      • kapa.
        Tiihotar. kirjoitti:

        Itsekin asuin joskus muksuna siellä muutaman vuoden, ihan kivat muistot jäi. Kelloniemestä myös hyvät muistot, siisti ja rauhallinen alue vaikka siellä on myös Nikun ja VVO:n vuokrataloja. Saarijärven B-alue on nykyisin aika epäsiisti, millainen lienee asua, en tiedä. Ja Rypysuo alias Länsi-Puijo (elitistinen mukahieno keskimällä keksitty nimi!) on vähän niin kuin Kuopion Jakomäki, en tykkää.

        Länsi-Puijo ei ole keksimällä keksitty nimi.
        Se on alueen alkuperäinen kaavaan merkitty nimi, jonka ei pitänyt vakiintua käyttöön (eli se ei ole virallinen - vaikka esim. Sale on nimenomaan Länsi-Puijon Sale).

        Länsi-Puijona pidetään tuota omakoti- ja rivaripuolta, eli sitä joka on lähempänä Puijoa. Ja se ei ole Jakomäkeä nähnytkään.

        Kerrostalopuoli on toki ruman harmaa, mutta erittäin rauhallinen kokonaisuudessaan.


    • Kuopio ++

      Ihan hyvä analyysi nimimerkiltä "keskustan poika".

      Lisäisin hyviin alueisiin Saaristokaupungin. Siis siinä vaiheessa kun Saaristotie on rakennettu ja alue on valmiimpi. Nykyisinhän alueelle on keskustasta kohtuuttoman pitkä matka. Jos joku ei keksi kaavoittaa Näsijärven rantaa lähelle Treen keskustaa (löytyykö sieltä maata?) on minun vaikea keksiä Suomesta toista yhtä luonnonkaunista asuinaluetta kaupunkialueelta. Ainakaan helsingin seudulta ei löydy mitään lähellekään yhtä hienoa - tarjolla on lähinnä pieniä savipeltotontteja aivan naurettavaan hintaan jossain 30 km keskustasta. Ajele siinä sitten aamuruuhkassa tunti töihin.

    • Julkulaaanko

      Haluaisin Julkulan alueen asukkailta tietoa mitkä rivaritalot ovat kivoja ja mitkä ei. Harkitsemme asunnon ostoa alueelta ja tiedämme jo pari as.oy:tä joita joko välttää tai suosia. Muutenkin alueen plussat ja miinukset kiinnostaa.

    • Anonyymi

      Jynkkä ja neulamäki pitäisi liittää petoseen, koska Petonen on todella mukava paikka. Ne ihmiset jotka sanovat, petonen pitäisi eristää eivät ole asuneet petosella ikinä. Petonen on nostalginen, tuo ihmiset yhteen ja Petosella on mukavia vanhoja ihmisiä. Ja höpönlöpön täällä ei ole narkkareita, eikä rikollisia. Pulirinki on myös myytti, sellaista ei ole olemassakaan! Nuoriso kukoistaa petosella päivä päivältään, ja heidän vuokseen petonen pitäisi laajentaa! Suosittelen ihmisiä muuttamaan 98-nimiseen taloon, osoitteessa pyörönkatu 12. Ihmiset väärentävät kuvaa Petosesta, olkaa parempia!

    • Anonyymi

      Neulamäessä asun,on kauppoja lähellä,prismaankin kävelymatka. Petosella on myös kivoja kauppoja. Häiriöitä en ole kokenut missään.

    • Anonyymi

      Aina kun käyn petosella ystäväni luona kylässä niin kauppojen läheisyydessä tulee kamala vanhan kananmunan ja pierun haju mistähän tämä johtuu?

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      582
      3856
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3308
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2739
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1957
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1739
    Aihe