Henkilöstöneuvottelija tai vastaava

tiinatyötön

kertokaahan mitä vaaditaan henkilöstönvuokrausfirmoissa henkilöstöneuvottelijalta tai vastaavalta? koulutus/kokemus?
Ovatko provikkapalkalla? Kiittäen etukäteen!

4

2025

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HR-consultant

      Vaaditaan tietysti ihmistuntemusta, sosiaalisia taitoja, tietynlaista jämäkkyyttä ja myyntitaitoja. Koulutuksina aika usein KTM, kasvatustieteen maisteri, psykologi, tai HR-tradenomi. Tuota jälkimmäistä ja ensimmäistä ainakin meillä on suurin osa. Psykologit hakeutuvat yleensä johdon rekrytointeihin joissa tehdään syvempiä työpersoonallisuusanalyyseja yms.

      Palkkamallit riippuvat yrityksestä ja tehtävän sisällöstä. Pelkällä provikalla ei ole kukaan, tai no en pikku puljuista tiedä, mutta noin periaatteessa. Pohja provisio voi olla hyvin mahdollinen, jos työnkuva on hyvin myynnillinen. Ihan kiinteällä kk-palkalla tehdään ihan yhtä lailla töitä. Ei voi oikeastaan sanoa, että kumpi olisi yleisempi käytäntö.

      • maya79

        johan on korkeasti koulutettua porukkaa??? ei taida nyt ihan pitää paikkaansa....itse käymieni haastatteluiden perusteella ja rekryfirmojen perustajien koulutuksen perusteella kauppatieteiden maisterit ovat kaukana näistä...kuka tahansa osaa paperista lukea kysymykset,jotka löytää netistä kulloistakin työpaikkaa varten...lukutaitoa siinä toki tarvitaan,mutta mm. psykologit hakeutunevat taatusti koulutustaan oikeasti vastaaviin hommiin.


    • hr toimihenkilö

      Rekryfirmoissa henkilöstöneuvottelijat voivat olla juuri tradenomeja ja vanhemmat työntekijät ehkä merkonomeja vuosien työkokemuksella. Varmasti löytyy myös inssejä, ekonomeja ja psykologeja, jotka eivät ole heti päässeet vaativampiin HR tehtäviin eli lähinnä konsultointiin tai johdon rekrytointiin.

      Ei kai mikään koulutus tee valmista henkilöstöneuvottelijaa, mutta kaupallinen ja käyttäytymistieteiden koulutus on hyvä pohja. Henkilökohtaiset ominaisuudet kuten ulospäin suuntautuneisuus, aktiivisuus, myynnillisyys ja palveluhenkisyys ovat työssä tärkeitä.

      Maya79 kommenttiin viitaten: markkinoilla on toimii useita pikkufirmoja, jotka rekrytoi työntekijöitä sinne sun tänne ja joilla koulutus tai työkokemus ei aina ole laatuluokkaa - tämä näkyy sitten haastatteluissa ym. Mutta katsopa suurempien firmojen nettisivuilta henkilöstöesittelyjä ja huomaat kuinka paljon arvostetuissa yrityksissä toimii juuri KTM, tradenomi, inssi tai psykologi.

      Palkka riippuu suurelta osin työtehtävistä. Jos henkilöstöneuvottelija on vastuussa esim uusasiakashankinnasta ja tekee yritykselle myyntidiilit niin palkka on varmasti pohja myynteihin perustuva provisio. Pienemmissä rekryfirmoissa todennäköisemmin kaikki tekee kaikkea eli myy, haastattelee, hoitaa asiakassuhteita, kun taas isommissa yrityksissä myyntitiimi voi olla erikseen ja henkilöstöneuvottelijalle jää toimeksiannon toteuttaminen eli hakijoiden etsiminen ja haastattelut sekä asiakaspalvelu.

      Henkilöstöneuvottelijan palkka eräässä suuressa rekryfirmassa Suomessa on 2200e/kk: ei tulosvastuuta uusasiakashankinnasta, vaan tehtävät haastatteluja, asiakaspalvelua, toimeksiantojen hoitoa ym. Yli 2500e/kk pääsee, jos on esim. vastuussa asiakasryhmistä, myyntivastuussa tai vetäjänä pienemmässä toimistossa. HR konsultointi ja johdon rekrytoinneissa pyöritään jo yli 3000e/kk.

    • hooärrää

      Henkilöstöneuvottelijan palkka eräässä firmassa on hpl:n ja erton sopiman tes:in mukainen 1770e/kk (tällä hetkellä).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      92
      6668
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      28
      2672
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2253
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      75
      1904
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1671
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1467
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1367
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe