MP:llä eurooppaan

Mutta minne???

Onko hyviä reitti-ehdotuksia 2-3 viikon mp reissulle eurooppaan? Päivämatkat sais olla 300km... muutama välipäivä (missä?). Italiaan ei lähdetä! Onko Englanti/ skotlanti minkälainen paikka. Häiritseekö vasemman puoleinen liikenne? Tai minne EI ainakaan kannata mennä?

15

2468

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mika_
    • vois olla...

      Menin laivalla Tallinaan, Latvia,Liettuva,Puola, Slovakkiaa, Tsekkiä...hyvät baanat ja halpaa... kannattaa vaan olla kaveri matkassa...
      Komeita paikkoja, paljon kattelemista...
      Jos sinne Englantiin ajattelit, niin sitte kannattaa varmaan ajaa Ranskaan ja sieltä laivalla, Suomesta laivalla suoraan voi olla tyyristä, en tiedä mut hyviä reissuja...

      • finski..

        Pelkkiä varkaita kaikki paikat täynnä ja tiet tukkoisia. Sekä majapaikan saantiin menee koko päivä..ja pahimmassa tapauksessa vielä kuuma !


      • bkinnki
        finski.. kirjoitti:

        Pelkkiä varkaita kaikki paikat täynnä ja tiet tukkoisia. Sekä majapaikan saantiin menee koko päivä..ja pahimmassa tapauksessa vielä kuuma !

        Höpö höpö, 5 reissua tehty, Saksa, Tsekki, Belgia, Englanti, Kroatia, Slovakia ja tietenki Ruotsi, Tiet auki yleensä, joskus 15 minuutin ruuhka (menee yleensä ohi), pyörällä pääsee väleistä. Varkaita ei näkyny kertaakaan


      • Jutustelija1

        Kyllä turvallisuus asiat on kunnossa kun noissa maissa matkaat ja järki on matkassa. Mutta tosiaan siirtymillä itse suosisin kyllä pidempää päivä matkaa kui 300km, kohde alueelle kun pääsee niin sitten voi heittää pienempää lenkkiä siellä nähtävyyksiin tutustuen.

        Mutta toki omallaan saa tehdä niin kuin haluaa, eli jos haluat ajaa 300km päivässä max niin omahan on valintasi. Silloin vain joku Euroopan kierros kestää melkoisen kauan. Varsinkin jos ajat ympäri ämpäri kierrellen kuten itse tykkään tehdä.

        Tuosta voi katsella meikäläisen vanhoja vermeitä: http://mattiviikate.blogspot.fi/

        Tuosta kolumniani, siellä on kanssa kuvia parista vanhasta jos jaksaa kaivella: http://mattiviikate.newsvine.com/

        Tuossa vielä suoralinkki siihen juttuun jossa on kuvia prätkistä kolumnissa: http://mattiviikate.newsvine.com/_news/2016/05/27/35598447-pictures-of-my-old-motorbikes-suzuki-gsx-r-1000-and-kawasaki-zx-9r


    • Turo--Inkeri

      Italia on Euroopan maista ehdoton suosikkini, olen ollut siellä pyöräreissulla ainakin 10 kertaa. Joten täytyykin kysyä, että mikäs siinä Italiassa niin mättää..?

      Jos ei millään Italiaan, niin miksei Pohjois-Espanjaan tai Etelä-Ranskaan. Alppien itäisemmistä osista kuten Itävallasta ja Sloveniastakin löytyy hienoja paikkoja. Itä-Euroopassa on halvempaa, mutta länsi on tänä päivänä aika kallis.

      Englannissa kelit voi olla aivan mitä tahansa, aurinkoa tai räntäsadetta. Vasemmalla ajamiseen tottuu nopeasti.

    • kysymyksiä sulla,

      sen kun ajat laivaan ja lähdet. Siellä se matkalla asia selvenee. Mitä noita etukäteen miettii. Suurin osa euroopan maista on muutamassa tunnissa läpiajettu jos ei kiinnosta. Olen muutamia reissuja tehnyt enkä koskaan tiedä etukäteen mihin menen. Matka on tärkein, ei päämäärä. Nukkumispaikka aina löytyy. Viimeistään silloin kun väsyttää. Tietysti, jos et koskaan ole missään käynyt, niin älä nyt ihan heti mihinkään vuoristoseudulle eksy. Voipi tulla vilu kun olet tollanen outo kyselijä.

      • Mutta minne??

        Tuo kuulosti aika paljon multa, vaikka muuta väitit. Norjassa on pariin kertaan käyty ja Suomia ajettu ristiin rastiin usiampi kesä ja tuolla periaatteella itsekin olen ainakin halunnut ajaa. Toisaalta oon huomannut, että joskus kannattaa vähän suunnitellakin ja ottaa asioista selvää, vaikka siitä "vapauden tunne" vähän kärsiskin (ajatuksena se on hyvä, ettei suunnittele mitään, muttei käytännössä ole aina se paras vaihtoehto ajella vaan sinnetänne). Mutta muuten voi jäädä moni näkemisen arvonen paikka näkemättä. Mutta lähinnä kyse onki siitä, lähteekö itään vai länteen (vai molempiin). Itä alkaa kuulostamaan paremmalta... mutta koko kesä aikaa ja rahat ei aivan heti lopu, joten hyppää pyörän päälle ja siitä se reissu alkaa.


    • MT01

      Viime kesänä mentiin lautalla Saksaan ja sieltä eteenpäin. Yksi vaihtoehto joka toteutetaan tulevana kesänä kaveri pariskunnan kanssa, lento Muncheniin 215€ meno-paluu, sieltä auto 250€ 3-päivää. Itävallasta mopo vuokralle 250€/ 3-päivää. Kämppä/hlö 15€ vrk. Hyvä vaihtoehto lapsiperheelle (lapset anopille) ja jos ei ole koko kesää aikaa.

      • kokeile

        Jos huoria meet hakemaan,suosittelen Purtugalia..nuo latinohuorat on vertaansa vailla olevia ihanattaria..verrattuna saksan pakkiohuoriin jotka ottaa suihin vaikka satasesta! Rahaa sulla tietysti on..ei sinne muuten kannata mennä!


    • ehdottelija

      jos aikaa on pariviikkoa ja meinaa ruotsinkautta mennä niin sitten tanskasta suorintatietä nurburgringin maisemiin ja sieltä-trier-saarbucken-strasbourg-colmar-mulhouse-belfort-epinal-nancy-metz-luxenburg-longwy-longyon-montmedy-sedan charleville-nozonville-montherme-revin-siitä meusejokea seuraten namuriin ja edelleen liegeen jossa on lähistollä span moottorirata ja siitähän voi mennä kolniin ja mihin sit meneekin hampurissakin kannattaa poiketa ja tulee sit pois mistä haluaa .
      jotain tällästä mä ainakin suunnittelisin jos sinnepäin menossa olisin.
      täs ei olis turhanpitkät etapit ja ihan kivat tiet ja maisemat olis.

    • sivuilla

      Oletko käynyt vilkaisemassa esim. moottoripyörä.orgin sivuilla. Sieltä löytyy foorumista hyviä vinkkejä eri reiteistä ym.

      http://www.moottoripyora.org

    • GT550

      300-400 km/päivä jos ajelee maisemateitä ja 500-600km/päivä (esim. Saksa) jos pitää siirtyä A - B:n on minusta passeli/päivä.

      Baanat tylsiä siirtymiä, itse suosin "viereisiä" sivuteitä.

      Suosittelen Itävaltaa ja Sveisiä, Unkaria sekä (jugoslavian) välimeren rantatietä.

      • Mika_

        Parin viikon päästä pitäis lähteä Slovakiaan viikoksi ja Unkariin kahdeksi viikkoa. Kaiken kaikkiaan kuukauden reissu.


    • blackwomans

      Poikkea välillä kaupungeissa,on todella mahtavaa nähtävää.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1535
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe