Raskaana 17-vuotiaana..

-joku-

Sain tänään tietää että oon raskaana.. täytän 4kk päästä 18. Oisin kyselly että onko täällä muita saman ikäisiä jotka on raskaana tai että on saanut lapsen 18-vuotiaana? Miten teillä on sujunut?

38

5419

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • flaiks

      eikö harmita? ei varmaan ollu suunniteltu juttu?
      elämä nuorena pitäisi olla vapaata, se on sinulta riistetty, voi ressukka-tyttöä!

    • Sain esikoiseni 18- vuotiaana. Sain tietää raskaudesta pari päivää ennen kuin täytin 18- vuotta. Raskaus tosin oli kohdallani suunniteltu. Olin suunnitellut pitäväni välivuoden lakkiaisten jälkeen. Edessä olevat yo- kirjoitukset hiukan pelotti, luulin kärsiväni klassisesta aamupahoinvoinnista, tai jotain.
      Raskaus alkoi kohdallani oirehtimaan vasta vatsan kasvun myötä. Lakkiaispäivänäni olin jo 6. kuulla raskaana, eli asia oli kohtuullisen näkyvä siinä vaiheessa. Pari päivää lakituksen jälkeen minut ja tuleva isä vihittiin kaikessa hiljaisuudessa.
      Vauva- aika oli sikäli rankkaa, että kaverit- ne vähät- ikäänkuin unohtuivat minut, vierastivat kai? En ole ollut mikään juhliva tyyppi ikinä, mutta se normaalikin kaverikanssakäyminen väheni minimiin. Lapsen isä osallistui kyllä lapsen hoitoon, mutta olihan koliikkivauvan hoitaminen rankkaa. Minulla ei ole vanhempia, joten mitään tukea tai neuvoja en saanut mistään. Vasta tässä vaiheessa orpous on oikein alkanut mietityttämään minua, ja kyllä se mietityttää edelleen, lapsillamme kun ei ole mummuloita. Pelottaa hiukan, että jos minulle ja/ tai miehelle sattuu jotain, kuka meidän lapsista pitää huolen?

      Muuten sitten... äitiysloman jälkeen aloitin opiskelun, sain yhden lapsen kesken opiskelujenkin (20- vuotiaana). Suoritin opintoja kesäisinkin (motivaatio valmistua oli kova!) ja valmistuin ajallaan äitiyslomasta huolimatta sairaanhoitajaksi. Kolmannen lapsen sain pian valmistumisen jälkeen.

      Esikoinen täyttää tänävuonna 14 vuotta. Olemme edelleen naimisissa, perhe on kasvanut 4- lapsiseksi, kuopus on 3-vuotias. Onhan tässä työtä riittänyt, mutta päivääkään en ole katunut! Helpommalla tosin olisin päässyt, jos olisin opiskelut suorittanut ilman lapsia, mutta eipä tänäkään mikään mahdoton vaihtoehto ollut. Ja toisaalta, raskaudet ovat muuttuneet rankemmiksi iän myötä, ja valvoiminen ja jakaminen on työläämpää. Jos nykyinen kuopus (jonka sain siis 28- vuotiaana) olisikin ollut esikoinen, en olisi varmasti näin montaa lasta edes harkinnut!
      Nyt elämä alkaa olla varsin nautittavaa, lapsetkin ovat jo kohtuullisen isoja, eikä me miehen kanssa olla vielä (mielestäni;)) ikäloppuja.

    • *mamma*

      Tulin raskaaksi 17-vuotiaana.Uutinen oli aluksi tietenkin pieni shokki,mutta sitä alkujärkytystä kesti vain hetken.Omat vanhemmat,sisareni ja ystävät olivat tukenani koko raskauden ajan :)Vauvauutinen otettiin iloisin mielin vastaan,ei keneltäkään tullut mitään negatiivista raskaudestani tms.
      Nyt minulla on 4kk ikäinen poika :) Kahdestaan elellään ja hyvin ollaan pärjätty. Vanhempani ovat apuna jos sitä tarvitsen. Välillä on hyvinkin raskasta ja väsyttävää,mutta koitan vain ymmärtää,että ei minussa tarvitsekkaan aina olla virtaa 2 ihmisen verran.
      Ei ole koskaan harmittanut sellainen,että ei ole muka "elämää". Minulle tämä on ihanaa aikaa ollut,enkä kaipaa baareihin tai muutenkaan hurvittelemaan. Pojan kanssa ulkoillaan,luetaan,katsellaan kuvia,makoillaan puuhamaton alla ja puuhastellaan muuta mukavaa :)
      Kovasti vieraita meillä käy,ei ole ystävätkään hyljänneet,päinvastoin :)
      Että täällä menee ihan kivasti näin.
      Kaikkea hyvää ja iloista kevättä :)

    • Lapsirakas

      Ehdin täyttää kuukautta ennen lapsen syntymää 19 vuotta. Ammattikoulun olin käynyt ja töissä olin melkein koko odotus ajan. Isä oli sitä mieltä,että lapsi on erittäin tervetullut. Baareissa emme kumpikaan tykkää käydä. Mieheni on sanonut,että ei hänen tarvitse käydä enää baarissa,kun hänellä on minut ja poika. Paljon mukavampaa kotona! Kaverit eivät jättäneet,joidenkin kanssa vähän välit viileni,mutta kaksi parasta ystävääni saivat vauvan melkein samoihin aikoihin ja hieman minun jälkeen neljä muuta ystävääni tulivat raskaaksi.=) Hyvin ollaan pärjätty! Äitiysloma vuosi oli hienointa aikaa elämästäni!

      Nyt olen palannut töihin,mutta vaan kesään asti. Silloin poikamme saa sisaruksen.

      Onnea odotukseesi!!

      Terv. Kohta kahden lapsen 20v äiti

    • slfhn

      Nyt ei ole omakohtaisia kokemuksia, mutta äitini sai veljeni kun oli 18. Hyvin oli ilmeisesti mennyt koska veljeni on nyt jo yli 30. Kyllä sitä pärjää jos haluaa pärjätä.

      Rohkeutta ja onnea sinne

      • -joku-

        ..vastauksista kaikille, ite en oo vielä kertonut tätä kenellekkään, kun on vielä niin alussa mutta kohta kyllä.. (: Ja mullakin on toi hurvittelukausi mennyt jo ohi etten ennen tätä raskauttakaan missään ulkona pahemmin riehunut, mitä nyt kavereita joskus näen. Ainoo asia mikä mua huolestuttaa on et miten mun vanhemmat suhtautuu tähän, mutta se nähään sitten


      • 20vee
        -joku- kirjoitti:

        ..vastauksista kaikille, ite en oo vielä kertonut tätä kenellekkään, kun on vielä niin alussa mutta kohta kyllä.. (: Ja mullakin on toi hurvittelukausi mennyt jo ohi etten ennen tätä raskauttakaan missään ulkona pahemmin riehunut, mitä nyt kavereita joskus näen. Ainoo asia mikä mua huolestuttaa on et miten mun vanhemmat suhtautuu tähän, mutta se nähään sitten

        sitten, että miten kävi. Miten suhtauduttiin.


    • lonely mom..=(

      no ainakin amis jäi kesken, poikaystävä jätti,kun ei ollut valmis isäksi.
      olin ajatellut että kävisin amiksen loppuun ennen kuin edes tiesin raskaudestani,sen vuoksi asuin vielä kotona rahallisten ongelmieni ja koulunkäyntiäni helpottaakseni.
      raskaudestani kuullessani kun kerroin äidilleni lapsesta,ja aikomuksistani pitää lapsi, koska en aborttiin kykenisi,hän järkyttyi ja päätti että voin sitten alkaa omaa kämppää hakemaan,koska hän ei alkaisi kasvattamaan lastani..
      niinpä aloin etsiä omaa kotiani jonka vuokran ajattelin maksaa puoliksi poikaystäväni kanssa, mutta näin ei käynyt, koska poikaystävä lapsesta kuullessaan jätti minut,ja syytti minua siitä että olin tahallani hankkiutunut raskaaksi.

      nykyään olen lapsen yksinhuoltaja,äitini ei ole ottanut minuun yhteyttä,eikä kukaan muukaan sukulaisistani,kaverit ovat minut unohtaneet ja vihaan elämääni!

      joskus mietin ettei olisi pitänyt lasta pitää,kun kaikki elämässäni meni näin pahasti pieleen,ja joskus jopa harkitsen adoptoivani lapsen pois.

      näin siis minulla..nykyään olen kyllä töissä ja saan jonkinlaista toimeentuloa että itseni ja lapsen kykenen elättämään.lapsen isän olen nähnyt ruokakaupassa jonkun toisen naisen kanssa onnellisena..ja se satuttaa.

      • huhhuhhuh

        ksi väittäisin.


      • lonely mom=(
        huhhuhhuh kirjoitti:

        ksi väittäisin.

        usko mitä haluat..mutta näin mulle oikeasti kävi..kaikki eivät ole yhtä onnekkaita kuin ne joilla on kaikki tuki.ja toisekseen sä et tiedä musta tai mun perheestä tai mun lapsesta mitään.mutta huonostikin voi käydä kuten mun tapauksessa.


      • pahoillani
        lonely mom=( kirjoitti:

        usko mitä haluat..mutta näin mulle oikeasti kävi..kaikki eivät ole yhtä onnekkaita kuin ne joilla on kaikki tuki.ja toisekseen sä et tiedä musta tai mun perheestä tai mun lapsesta mitään.mutta huonostikin voi käydä kuten mun tapauksessa.

        puolestasi :( Toivottavasti löydät iloa elämään lapsestasi. Täällä päässä on myös pari kertaa käyny mielessä, että ei olis seksiä pitänyt harrastaa lainkaan, mutta ne on ollut ohimeneviä hetkiä. Paljon voimia sinulle, ja toivottavasti löydät elämääsi sen oikean.


      • happysingle mom

        Hei sulle lonely mami. Tiedän mitä käyt läpi. Se on hyvä et puhuu rehellisesti omasta tilanteesta.
        Jos yhtään tällähetkellä lohduttaa, niin olen tuon kaiken saman p#skan käynyt läpi ja selvinnyt.
        Lapsi on nyt 12 v. ja hienosti menee. Sain lapsen 20 v. Eli olen suht nuori vielä ja lapsen kanssa jo aika helppoa. Kesken jääneet opinnotkin loppusuoralla.
        Monet yksinhuoltajatkaan ei tajua miten raskasta on pikkuisen kanssa yksin olla, jos ei edes sukulaiset tue ja lapsen isä häipyny kuvioista.
        Sulle antaisin vinkiksi, että, älä jää yksin, vaan mene, jos paikkakunnallasi on esim. yh-olohuoneita, muiden saman kokeneiden seuraan. Sieltä saat vertaistukea ja ehkä jopa ihan konkreettista hoitoapua.
        Mene töihin. Raha on tilanteessasi yksi tärkeimmistä asioista. Itse esim. palkkasin rahalla lastenhoitajan lapselle, kun halusin mennä jonnekkin virkistäytymään.
        Zemppiä sulle ja kyllä se aika auttaa ja aurinko vielä paistaa. Tilanteessasi on paljon positiivista, jonka huomaa kyllä myöhemmin.


    • #kummajainen#

      mulla oli sama tilanne 7- vuotta sitte, siis mulla on 6-vuotias tyttö ja mää oon nykyään 24. Nykyään kaikki menee hyvin valmistun vuoden pääst amiksesta. ongelmia on matkanvarrella kyllä tullut lähinnä siitä, et olis välil halunnu olla kaikissa iltamenoissa enemmän mukana mihin nyt on päässy, mut ei se silleen kaduta jälkeenpäin ku ei oo päässy. ikinä en oo kuitenkaan katunu et sain lapsen nuorena, se on antanut minulle kaiken menettämäni kaksin kerroin. jotkut on valmiimpia kuin toiset.. kannattaa kuitenkin hommata tukiverkostoo ja ottaa kaikki tuki vastaan. se sun lapses etu. Mulla tää on menny vähä mutkien kautta mut selvitty on, se on pääasia. Ja jotenkin tuntuu et näin sen on ollut hyvä mennäkin..

      • #kummajainen#

        siis olen aina ollut lisäksi yh.


    • asokdåoadk

      En ole abortin kannattaja, mutta tietyissä tapauksissa, kuten sinun tapauksessasi, en olisi ehdoin tahdoin sitä vastaankaan... Olet nuori, koko elämä on edessäsi, seurusteletko lapsen isän kanssa? Jos seurustelet, voin vain vilpittömästi muistuttaa, että hyvin monet suhteet päätyvät eroon teiniraskauden myötä, kun toinen osapuoli (isä) ei olekaan valmis vanhemmaksi, isä häipyy kuvioista, ja päädyt yksin huoltajaksi, valitettavasti voi olla vieläpä mahdollista että hyvin pitkäksi aikaa yksinhuoltajaksi, harva nuori mies kun valitettavasti haluaa alkaa seurustella tytön kanssa jolla on lapsi, varsinkin kun kyseessä ei ole miehen oma lapsi..

      Onhan niitäkin nuoria miehiä jotka kantavat vastuunsa, ja päätyisitte vaikka naimisiinkin asti, mutta ongelmilta tuskin kukaan säästyy..

      Vai oliko raskaus yhdenillan jutun aikaansaannosta? Myös siinä tapauksessa voit varautua siihen, että harva mies oikeasti harkitsee tulevaisuutta nuoressa iässä sellaisen tytön kanssa, jolla on jo lapsi, niin ikävää kuin se onkin..

      Jos et seurustele lapsen isän kanssa, tapaatkin elämäsi miehen, jonka kanssa haluat jakaa koko loppuelämäsi, ja jonka kanssa haluat ensin seurustelun jälkeen muuttaa yhteen ja mennä kihloihin, sitten naimisiin, lähteä häämatkalle, viettää kuherruskuukautta, ja nauttia kahdenkeskisestä elämästänne ennen tulevaisuuden mahdollista perhe-elämäänne, ja sinulla onkin toisen miehen kanssa teininä saatu lapsi jota sinun on hoidettava jatkuvasti (voithan sinä sen hoitoon antaa joskus, mutta eroon siitä et pääse ikinä, se on aina sinun etkä voi siitä ja sen hoidosta ottaa "lomaa"), joten voisi ajatella että elämä voisi olla aika paljon vaikeampaa tuolloin..

      En tahdo kuulostaa siltä että kaikin tavoin yritän sinut saada tekemään abortin, mutta olen nähnyt monia oikeasti elämänsä pilanneita nuoria tyttöjä jotka vauvanmyötä ovat joutuneet aikuistumaan pikavauhtia ja lopulta maasentuneet kun tajuavat että nuoruus loppui liian lyhyeen..

      Olet kuitenkin hyvin nuori, itse tunnen itseni vielä kaksikymppisenäkin ihan lapsenmieliseksi, ja siksi haluan vain antaa ajateltavaa, ellet ole jo päättänyt lasta pitää, siinä tapauksessa toivotan sinulle vain onnea ja jaksamista.. Sillä niitä sinä tulet tarvitsemaan.

      Turhan moni nuorena raskaaksi tullut ajattelee että "ihan sama mä pidän sen, kyllä mä pärjään, jos en niin annan adoptoitavaks", mutta ajattele sitä surua, kun olet saanut synnyttää maailmaan pienokaisesi, nähnyt hänet, pitänyt sylissä, ja joudutkin antamaan lapsen pois.. tuskin kukaan voi koskaan päästä yli kokonaan tuollaisesta..

      Tässä vielä joku linkki mikä tuli vastaan googlettamalla, tässäkin ollut äiti 17-v. raskaaksi tullessaan:

      http://www.teiniperheet.fi/aidin_tarina.htm

      • -joku-

        ..ole vielä ihan varma päätöksestäni, ja yksinhuoltajaksi jäisin, koska poikaystävä jätti kuullessaan tästä.. Ja kun olen sitä aborttia miettinyt, niin pelkkä ajatuskin alkaa jo masentaa ja surettaa, koska oon ite aina ollut aborttia vastaan, ja siks pelkään etten ikinä selviäis siitä henkisesti kuntoon.. Ja toinen asia on se, että vanhemmat ei vielä tiedä asiasta, ja en tiedä miten he suhtautuisivat.. Koska en usko heidän pitävän ideasta tehdä abortti, mutta tuskin he kovin ilahtuisivatkaan kun tässä iässä jäisin yksinhuoltajaäidiksi.. Raha-asiat olisi minulla kyllä sinänsä ihan kunnossa, käyn töissä, ja olen useamman vuoden säästänyt rahaa ja säästössä on nyt jo lähemmäs 8000e, vaikka eihän sekään kyllä tosin lapsen synnyttyä varmaan kovin pitkälle riittäisi.. Ja en oikeasti tiedä mitä teen, kun mietin asiaa, tunnen, että olen henkisesti valmis äidiksi, ja tiedän sen vastuun ja kaikki ne velvollisuudet jota lapsesta seuraa. Olen jo villit vuoteni elänyt, eikä minua kiinnosta viikonloppuriehumiset ja paljon muukaan hauskanpito kavereiden kanssa enää, viihdyn ihan hyvin päivät töissä ja illat kotosalla pitäen huolta talosta ja pienimmistä siskoistani äidin ollessa töissä. Mutta kun mietin asiaa vanhempieni, ja sisarusteni kannalta.. En tiedä miltä tämä heistä tuntuisi. Ja sekin, että mitä kertoisin lapselle kun hän kysyisi isästään.. Kaikki tää on niin vaikeaa.. Ja adoptioon en myöskään varmasti kykenisi.. Mielestäni lapsi on aina siunaus ja suurin lahja mitä ihminen voi saada, ja siksi tuntisin koko lopun ikäni varmaan syyllisyyttä jos tekisin abortin.. Synti oli hankkiutua raskaaksi ennen avioliittoa, mutta vielä isompi synti olis tappaa oma lapsi.. tai lapsen alku.. Pitää miettiä.. :/


      • 20vee
        -joku- kirjoitti:

        ..ole vielä ihan varma päätöksestäni, ja yksinhuoltajaksi jäisin, koska poikaystävä jätti kuullessaan tästä.. Ja kun olen sitä aborttia miettinyt, niin pelkkä ajatuskin alkaa jo masentaa ja surettaa, koska oon ite aina ollut aborttia vastaan, ja siks pelkään etten ikinä selviäis siitä henkisesti kuntoon.. Ja toinen asia on se, että vanhemmat ei vielä tiedä asiasta, ja en tiedä miten he suhtautuisivat.. Koska en usko heidän pitävän ideasta tehdä abortti, mutta tuskin he kovin ilahtuisivatkaan kun tässä iässä jäisin yksinhuoltajaäidiksi.. Raha-asiat olisi minulla kyllä sinänsä ihan kunnossa, käyn töissä, ja olen useamman vuoden säästänyt rahaa ja säästössä on nyt jo lähemmäs 8000e, vaikka eihän sekään kyllä tosin lapsen synnyttyä varmaan kovin pitkälle riittäisi.. Ja en oikeasti tiedä mitä teen, kun mietin asiaa, tunnen, että olen henkisesti valmis äidiksi, ja tiedän sen vastuun ja kaikki ne velvollisuudet jota lapsesta seuraa. Olen jo villit vuoteni elänyt, eikä minua kiinnosta viikonloppuriehumiset ja paljon muukaan hauskanpito kavereiden kanssa enää, viihdyn ihan hyvin päivät töissä ja illat kotosalla pitäen huolta talosta ja pienimmistä siskoistani äidin ollessa töissä. Mutta kun mietin asiaa vanhempieni, ja sisarusteni kannalta.. En tiedä miltä tämä heistä tuntuisi. Ja sekin, että mitä kertoisin lapselle kun hän kysyisi isästään.. Kaikki tää on niin vaikeaa.. Ja adoptioon en myöskään varmasti kykenisi.. Mielestäni lapsi on aina siunaus ja suurin lahja mitä ihminen voi saada, ja siksi tuntisin koko lopun ikäni varmaan syyllisyyttä jos tekisin abortin.. Synti oli hankkiutua raskaaksi ennen avioliittoa, mutta vielä isompi synti olis tappaa oma lapsi.. tai lapsen alku.. Pitää miettiä.. :/

        juttelemassa tilanteestasi. He osaavat varmasti auttaa sinua.
        Ja olen pahoillani poikaystäväsi puolesta. Mutta varmasti parempi näin, kuin että joutuisit elämään ihmisen kanssa, joka ei ole valmis isäksi?


      • merka
        -joku- kirjoitti:

        ..ole vielä ihan varma päätöksestäni, ja yksinhuoltajaksi jäisin, koska poikaystävä jätti kuullessaan tästä.. Ja kun olen sitä aborttia miettinyt, niin pelkkä ajatuskin alkaa jo masentaa ja surettaa, koska oon ite aina ollut aborttia vastaan, ja siks pelkään etten ikinä selviäis siitä henkisesti kuntoon.. Ja toinen asia on se, että vanhemmat ei vielä tiedä asiasta, ja en tiedä miten he suhtautuisivat.. Koska en usko heidän pitävän ideasta tehdä abortti, mutta tuskin he kovin ilahtuisivatkaan kun tässä iässä jäisin yksinhuoltajaäidiksi.. Raha-asiat olisi minulla kyllä sinänsä ihan kunnossa, käyn töissä, ja olen useamman vuoden säästänyt rahaa ja säästössä on nyt jo lähemmäs 8000e, vaikka eihän sekään kyllä tosin lapsen synnyttyä varmaan kovin pitkälle riittäisi.. Ja en oikeasti tiedä mitä teen, kun mietin asiaa, tunnen, että olen henkisesti valmis äidiksi, ja tiedän sen vastuun ja kaikki ne velvollisuudet jota lapsesta seuraa. Olen jo villit vuoteni elänyt, eikä minua kiinnosta viikonloppuriehumiset ja paljon muukaan hauskanpito kavereiden kanssa enää, viihdyn ihan hyvin päivät töissä ja illat kotosalla pitäen huolta talosta ja pienimmistä siskoistani äidin ollessa töissä. Mutta kun mietin asiaa vanhempieni, ja sisarusteni kannalta.. En tiedä miltä tämä heistä tuntuisi. Ja sekin, että mitä kertoisin lapselle kun hän kysyisi isästään.. Kaikki tää on niin vaikeaa.. Ja adoptioon en myöskään varmasti kykenisi.. Mielestäni lapsi on aina siunaus ja suurin lahja mitä ihminen voi saada, ja siksi tuntisin koko lopun ikäni varmaan syyllisyyttä jos tekisin abortin.. Synti oli hankkiutua raskaaksi ennen avioliittoa, mutta vielä isompi synti olis tappaa oma lapsi.. tai lapsen alku.. Pitää miettiä.. :/

        Sinun suusta tulee ihan aikuisen ihmisen puhetta. Nostan hattua Sinulle, että näin ajattelet. Tulin tänä eka kertaa tänne sivulle ja Sinun viestistä on nyt kuitenkin jo aikaa. Miten Sulla menee? Odottatko vielä vauvva ja oltko päättänyt sen pidää?
        Raskauden asiassa on tärkein se päätös, mitä teet. Kunnioitan tyttöä, joka ottaa vastuun siitä, mitä on tehnyt. Joten poikakaveri jos menee, menkööt! Usko pois, ei se ole mies eikä mikä joka jättä tytön heti kuultua raskaudesta. Lapsella on varmaan parempi ilman sellaista isä.
        Ajattelen yhden viestin lähettäjän sanomista, että välttämättä ei halua kuka nuori mies Sinua sen jälkeen kun olet saanut vauvan. Se ei pidä paikka! Jos joku Sinua oikeesti rakastaa, hän pystyy rakastamaan myös Sun lastas. Jos ei, niin sellaisen miehen kanssa ei kannattais edes yrittä seurustella. Mielen rauhaksi Sinulle, että sain tuskin 18 kun vauvani syntyi. minulla ei ollut edes työtä tai kotia, mutta asiat järjestyivät itsestään. Myöhemmin tapaisin nykyisen mieheni, hän rakastaa sitä lasta kun oma. Pitä etsiä vaan se oikea, älä hypä ensimmäisen kelkkaan joka kiinostusta herätä.
        Toivottavasti Sinun vanhemmat on asiasta jo tiedoiset. Jotkut äitit kiljuu alussa ja ovat ihan pyörtymisen partaalla, mutta kun huutamisesta keuhkoista ilma loppuu , niin monesti menee myös paha mieli ja kohta se saatta jo olla sitä mieltä, että kyllä kaikki menee hyvin. Toisille tytöille taas sanoisin, että jos todella haluat pitää lapsen ja vanhemmat ei ymmärrä auttaa, niin onhan aina mahdollisuus mennä ensikotiin tai pyytä joiltakin apua. Varmaan löytyy jonkunlainen keino selviä. Tänne varmaan joku saatta sanoa, että hullu sellaista neuvo, että ei omia virheitä voi toisten niskaan sysätä. See vähä riippuu. Lapsi on kuitenkin lapsi, ei sitä raskautta voi tehdä tekemättömäksi. Ja kun yksi ei haluaa autta, kyllä joku muu auttaa. Ei ole turha sanominen, että kun yksi ovi lyödään nenän edessä kiinni, niin joku toinen ovi taas aukea.
        Tsemppia Sinulle! Anteeksi mahdolliset virheet kirjeessäni, en ole koskan oppinut teidän kieltänne , kuulon mukaan sitä on tultua opittua


    • tintti86

      olin 16v. kun aloin odottamaan ensimmäistä mutta ehdin täyttämään 17 ennen kun tyttö syntyi. koulu jäi vähän kesken mutta nyt on sekin melkein suoritettu... nyt oon 20 ja toinen lapsi tulossa. kaikki on menny tosi hyvin vaikkakin tytölle kohta 3v. on tulossa pahemman luokan uhma.. =)

    • juu eli

      mäkin nyt 18 ja pienen poika lapsen äiti

      • ilumi17

        just täytin 17 kun plussasin ja nyt mennään rv16 eli alussa vasta.
        Lapsi syntyy lokakuussa, eli en ole vielä 18 sillonkaan.
        Asutaan lapsen isän kanssa kaksin ja hänellä on toinenkin lapsi, nyt 6kk vanha eikä hän pidä mitään yhteyttä lapseen, tämä taas johtuu lapsen äidin käytöksestä(yhden illan jutun tuloksena)
        Poikakaveriani pelottaa tulevaisuus aika paljon, etenkin rahan suhteen enkä osaa sanoa tai tehdä mitään millä helpottaisin sen oloa :(
        Kaverit on jo nyt alkanu jäämään kun en enää olekkaan jokapäivä sekaisin ja hillu ties missä vaan yritän koota elämääni uudelleen.
        Mutta valitsin silti tän tien ja toivon että meillä tulee menemään hyvin, molempien vanhemmat on onneks tukena!
        Ainoostaan aika näyttää miten tässä käy..


    • ei hyvältä kuulosta

      Jos pidät lapsen, odotahan kun olet valvonut kuukauden putkeen ja ollut eristyksissä kavereistasi ja elänyt jotain pikkuaikuisen elämää, vaikka miten olisit ikäisiäsi henkisesti edellä et voi välttyä siltä että kadut sitä ettet saanut viettää oikeaa nuoruutta tarpeeksi! Vaikka sanot että sekoiluvuotesi ovat ohitse, ei se tarkoita varmastikaan sitä ettetkö muka haluaisi elää nuoruuttasi täysillä, vaikka nyt siltä tuntuisikin, niin monen nuoren elämä on mennyt pilalle teiniäitiyden/-isyyden takia, että kehotan harkitsemaan huolella!

      • -joku-

        ..mä tässä just kokoajan oo sanonu että mietin vielä.. ja henkisesti eellä tai ei, kai sitä ny vähemmästäki itekki tajuu mihin on ryhtymässä, ja kaikki ei aina mee täs maailmas niinku itte toivos ja haluis, joskus ne menee pilalle, ja silläkin lienee joku tarkotus..


      • ne kaikki
        -joku- kirjoitti:

        ..mä tässä just kokoajan oo sanonu että mietin vielä.. ja henkisesti eellä tai ei, kai sitä ny vähemmästäki itekki tajuu mihin on ryhtymässä, ja kaikki ei aina mee täs maailmas niinku itte toivos ja haluis, joskus ne menee pilalle, ja silläkin lienee joku tarkotus..

        sanoo kunnes huomaavat olevansa paskaakin paskemmassa lirissä ja katuvat sydänjuuriaan myöten.

        Mitä tulevaisuuden suunnitelmia sinulla oli ennen kuin sait tietää raskaudestasi? Varmaan tajuat että opiskelusi jäävät aika reilulle tauolle ja kaikin puolin muutenkin eristäydyt aika mukavaksi ajaksi kaikesta sosiaalisesta elämästä?

        Etkö tajunnut ehkäisyä käyttää nyt jo entisen heilasi kanssa? Vai olitko yksi niistä typeristä teineistä jotka kuvittelevat että kun on yläasteiässä ruvettu seurustelemaan niin se on satavarma että suhde kestää läpi elämän, ennen kuin poikaystäväsi jättikin sinut? Tuntuu että jotkut teinit oikein hakeutuvat tuohon pisteeseen kaiken huomion sun muun takia, ja sitten itkeskelevät tämänkaltaisilla palstoilla että "mitä minä nyt teen hei iiggh musta tulee teiniäiti!"...

        No mutta onnea sinulle kun olet onnistunut elämäsi aikamoiseen kaaokseen asettamaan.


      • Puliniia

        "Jos pidät lapsen, odotahan kun olet valvonut kuukauden putkeen ja ollut eristyksissä kavereistasi ja elänyt jotain pikkuaikuisen elämää"

        - Jaaha, kai meillä on sit joku nukke tuolla, kun en ole valvonut kuukautta putkeen enkä myöskään ole ollut eristyksessä kavereistani. Ja monella muullakin.
        Se on sitten eri asia, jos on koliikki.

        Kai se sun elämäs sitten on ollu sellasta, otan osaa :/


      • -joku-
        Puliniia kirjoitti:

        "Jos pidät lapsen, odotahan kun olet valvonut kuukauden putkeen ja ollut eristyksissä kavereistasi ja elänyt jotain pikkuaikuisen elämää"

        - Jaaha, kai meillä on sit joku nukke tuolla, kun en ole valvonut kuukautta putkeen enkä myöskään ole ollut eristyksessä kavereistani. Ja monella muullakin.
        Se on sitten eri asia, jos on koliikki.

        Kai se sun elämäs sitten on ollu sellasta, otan osaa :/

        .. ensinäki ettekö hyvät ihmiset osaa lukee, että alotusviestissä lukee, että onko täällä muita samassa tilanteessa olevia, EI että mitähän sitä tässä tekis ku tuli teininä raskaaksi, tollasiin asioihin mun ei mistää vitun nettipalstalta pidä ittelleni vastauksii ettii, joten te elämättömät palstakyttärit voitte mennä kirjottelee noita juttujanne muualle..


      • "putoa pilvilinnoistas...
        -joku- kirjoitti:

        .. ensinäki ettekö hyvät ihmiset osaa lukee, että alotusviestissä lukee, että onko täällä muita samassa tilanteessa olevia, EI että mitähän sitä tässä tekis ku tuli teininä raskaaksi, tollasiin asioihin mun ei mistää vitun nettipalstalta pidä ittelleni vastauksii ettii, joten te elämättömät palstakyttärit voitte mennä kirjottelee noita juttujanne muualle..

        taas yksi "sossupummi" lisää...hyvähyvä..
        kyllä tota Suomen tukijärjestelmää pitäis muuttaa,ettei niitä tukia noin vaan saisikaan..katsotaan sitten kuinka monta "teiniäitiä" täällä vaeltaa..
        ja sitäpaitsi,jos vastauksia ongelmiisi haluat,niitä ei kannata mistään keskustelupalstoilta hakea..on niitä muitakin missä puhutaan ihan faktoista ja todellisesta elämästä,täällä noi "onnelliset ja iloiset teiniäidit" kaunistelevat totuuksia ja kehuvat kaltaisiaan..tosin niitähän oikeasti tulit tänne hakemaan,kehumisia ja onnentoivotuksia?kun ei kukaan muu sitä sulle tee.

        ja ISO HUOM!!!lapset eivät ole joka hetki iloisia,hymyileviä ja aurinkoisia,vaan voivat pikku kämmenellään huitaista kun suuttuvat/hermostuvat tai sitten potkivat jaloillaan sekä kiljuvat ja itkevät minkä kurkustaan saavat irti ja voipa se lapsi vielä hiuksiasikin repiä ja purra sinua..tosin senkus elät ruusunpunaisessa maassasi missä lapset ovat aina kilttejä ja iloisia ja nukkuvat sikeästi yö-ja päiväunensa,kyllä sinä siihen todellisuuteen vielä heräät....


      • -joku-
        "putoa pilvilinnoistas... kirjoitti:

        taas yksi "sossupummi" lisää...hyvähyvä..
        kyllä tota Suomen tukijärjestelmää pitäis muuttaa,ettei niitä tukia noin vaan saisikaan..katsotaan sitten kuinka monta "teiniäitiä" täällä vaeltaa..
        ja sitäpaitsi,jos vastauksia ongelmiisi haluat,niitä ei kannata mistään keskustelupalstoilta hakea..on niitä muitakin missä puhutaan ihan faktoista ja todellisesta elämästä,täällä noi "onnelliset ja iloiset teiniäidit" kaunistelevat totuuksia ja kehuvat kaltaisiaan..tosin niitähän oikeasti tulit tänne hakemaan,kehumisia ja onnentoivotuksia?kun ei kukaan muu sitä sulle tee.

        ja ISO HUOM!!!lapset eivät ole joka hetki iloisia,hymyileviä ja aurinkoisia,vaan voivat pikku kämmenellään huitaista kun suuttuvat/hermostuvat tai sitten potkivat jaloillaan sekä kiljuvat ja itkevät minkä kurkustaan saavat irti ja voipa se lapsi vielä hiuksiasikin repiä ja purra sinua..tosin senkus elät ruusunpunaisessa maassasi missä lapset ovat aina kilttejä ja iloisia ja nukkuvat sikeästi yö-ja päiväunensa,kyllä sinä siihen todellisuuteen vielä heräät....

        ..mä mitää kehuja kaipaa, ite et näköjää muualta mielen tyydytystä saa ku kirjottelemalla noita jo tässäkin keskustelussa satoja kertoja esitettyjä lapsellisia piilovittuilumielipiteitäs ja "tietämyksiäs" teinivanhemmuudesta, onkos sulla itelläs edes kokemusta teinivanhemmuudesta? Empä usko, joten et voi henk. koht. tietää millasta sellanen olis, ja eiköhän sen kuule jo kaikki tiiä mitä lapsi tuo tullessaan, eli ei oo mitää uutta tietoa että vauvat huutaa, riehuu, itkee yms ja on vaikeita aikoja.. joten säästä infoilus.. Ja muutenkaan, en ymmärrä tollasia ihmisiä ku sä, että miten ihmeessä te edes jaksatte päätänne vaivata tuikituntemattomien ihmisten raskauksista, oli ne sitte minkä ikäsiä tahansa, ja enpä usko että teinivanhempien sossutuet ym. on sulta pois, ja jos on nii mee avautuu sinne Suomen tukijärjestelmään, täällä tuskin kukaan sun mielipiteitäs kaipaa.. Ja kuten jo voit otsikosta päätellä, että palsta on teinivanhempia varten, eli ihmetyttää että miten ooot edes tänne eksynyt.. Mitähän itse mahdat tältä palstalta etsiä? Mitäpä jos hankkisit oman elämän ja keskittysit siihen nii ei sunkaan tarttis täällä saarnata teinivanhemmuudesta, ku sitä täällä tuskin kukaan kaipaa


      • näet oikeaa elämää
        -joku- kirjoitti:

        ..mä mitää kehuja kaipaa, ite et näköjää muualta mielen tyydytystä saa ku kirjottelemalla noita jo tässäkin keskustelussa satoja kertoja esitettyjä lapsellisia piilovittuilumielipiteitäs ja "tietämyksiäs" teinivanhemmuudesta, onkos sulla itelläs edes kokemusta teinivanhemmuudesta? Empä usko, joten et voi henk. koht. tietää millasta sellanen olis, ja eiköhän sen kuule jo kaikki tiiä mitä lapsi tuo tullessaan, eli ei oo mitää uutta tietoa että vauvat huutaa, riehuu, itkee yms ja on vaikeita aikoja.. joten säästä infoilus.. Ja muutenkaan, en ymmärrä tollasia ihmisiä ku sä, että miten ihmeessä te edes jaksatte päätänne vaivata tuikituntemattomien ihmisten raskauksista, oli ne sitte minkä ikäsiä tahansa, ja enpä usko että teinivanhempien sossutuet ym. on sulta pois, ja jos on nii mee avautuu sinne Suomen tukijärjestelmään, täällä tuskin kukaan sun mielipiteitäs kaipaa.. Ja kuten jo voit otsikosta päätellä, että palsta on teinivanhempia varten, eli ihmetyttää että miten ooot edes tänne eksynyt.. Mitähän itse mahdat tältä palstalta etsiä? Mitäpä jos hankkisit oman elämän ja keskittysit siihen nii ei sunkaan tarttis täällä saarnata teinivanhemmuudesta, ku sitä täällä tuskin kukaan kaipaa

        hohhoijaa..et sinäkään ajattele..mistäs ne sossun tuet saadaan ja muutkin tuet,mitä maksetaan noille "vahingossa raskaaksi tulleille teineille"...taitaapi lähteä töissäkäyvien ihmisten palkasta veroina..
        pitäisikö teiniäitejä sitten kehua että "voi kun olet älykäs ja hiano tyttö kun olet jo raskaana"..niinkö?
        ei tarvitse edes olla tietoa paljon teinivanhemmuudesta,kun tiedän muutaman teiniäidin omalta paikkakunnalta joiden omat äidit hoitavat lapsenlapsia bilepäivänä,tai on näitäkin joilta on lapsi huostaanotettu, kun ei lapsen hoitaminen ole enään vastannutkaan kuvitelmia,ja ei olekaan enään niin kivaa ja ihanaa olla aina sen lapsen kanssa kun arki tulee vastaan ja se oma tajuaminen.
        ja kyllä,ne teidän sossutuet ovat minulta pois,kun itse käyn töissä,teen 8 tuntia päivässä rankkaa työtä,että saan rahaa!
        jos teidätkin pistäis ihan OIKEAAN TYÖHÖN ANSAITSEMAAN RAHANNE,niin ettepä aukoisi turpaanne järin kauan ihmisille jotka tietävät elämästä enemmän kuin te.koska elämässä ei mitään ilmaiseksi saa,niin se mitä haluaa on ansaittava.


      • -joku-
        näet oikeaa elämää kirjoitti:

        hohhoijaa..et sinäkään ajattele..mistäs ne sossun tuet saadaan ja muutkin tuet,mitä maksetaan noille "vahingossa raskaaksi tulleille teineille"...taitaapi lähteä töissäkäyvien ihmisten palkasta veroina..
        pitäisikö teiniäitejä sitten kehua että "voi kun olet älykäs ja hiano tyttö kun olet jo raskaana"..niinkö?
        ei tarvitse edes olla tietoa paljon teinivanhemmuudesta,kun tiedän muutaman teiniäidin omalta paikkakunnalta joiden omat äidit hoitavat lapsenlapsia bilepäivänä,tai on näitäkin joilta on lapsi huostaanotettu, kun ei lapsen hoitaminen ole enään vastannutkaan kuvitelmia,ja ei olekaan enään niin kivaa ja ihanaa olla aina sen lapsen kanssa kun arki tulee vastaan ja se oma tajuaminen.
        ja kyllä,ne teidän sossutuet ovat minulta pois,kun itse käyn töissä,teen 8 tuntia päivässä rankkaa työtä,että saan rahaa!
        jos teidätkin pistäis ihan OIKEAAN TYÖHÖN ANSAITSEMAAN RAHANNE,niin ettepä aukoisi turpaanne järin kauan ihmisille jotka tietävät elämästä enemmän kuin te.koska elämässä ei mitään ilmaiseksi saa,niin se mitä haluaa on ansaittava.

        Ja tiedoks sullekki ett sitä on kuule tässä jo parikin vuotta tultu tehtyä kaikennäköstä työtä, niin fyysisesti kuin henkisestikin raskasta, , 8 tuntia päivässä, 6-7 päivää viikossa, mistäs muusta kuvittelet että 8000e oon ittelleni saanu säästettyä, ja luuletko että se suomen veroja saa putoomaa jos yks teiniäiti päättää tehä abortin? Ja enköhän tossa viimeviestissä jo sulle selväks tehny, että minä mitää kehuja kaipaa, VARSINKAA jossai vitun nettipalstalla, täysin TUNTEMATTOMILTA ihmisiltä, ei mulla sellasia itsetunnon ongelmia ole.. eiks sitä vois vieraat ihmiset vaa ne mielipiteet siellä ihan omassa päässään, kun niitä kerta kukaan ei ole edes pyytänyt, en ainakaan minä.. Ja onhan niitä sellasia teinivanhempia toki, niiku kaiken ihan kaiken muunkin ikäsiä vanhempiakin, just tossa ennen joulua näin varmaan 35 vuotisen naisen ihan umpikännissä, pieni vauvva MUKANA junassa, hyvä ku ei rattaita unohtanu sinne ku jäi.. Ja sitten taas sellasiaki keski-ikäsiä äitejä jotka jättää pienet vauvat vanhemmille lapsilleen hoitoon ku lähtevät ulos juhlimaan löytyy ties kuinka paljon.. Ja kyllä kuule niitä kunnollisia teiniäitejä on monen monia joille oma lapsi on kaikki kaikessa, ja jotka kantavat vastuunsa niiku äidin kuuluisi, ihan yhtä hyvin ku 10 vuotta vanhemmat kunnolliset äidit, jotkut jopa paremmin. Eli ihan turha yleistää, väliä vaikka tuntisit 100 vastuutonta teiniäitiä, se on kuitenkin vain murto-osa.. Ja luuletko että se on raha mikä sitte ratkasee että onko hyvä äiti vaiko ei? kuule maailmassa on miljoonia tärkeempiä asioita ku raha.. Ja älä sinä puhu mulle ku tuntisit mut, sinä et vittuakaan mun elämästä tiedä, eikä luulis noin paljoo kiinnostavankaan, ja ku kerran nii paljon elämästä tiiät niin mitäpä jos käyttäsit sen elämäsi johonki hyödyllisempään, ku leikkimällä jotain muitten yläpuolella olevaa neropattia jossain nettipalstalla, vaan hanki OIKEA ELÄMÄ.. "ettepä aukoisi turpaanne järin.." hehehhh, kukahan se tässä tän turvansoiton alotti, että puhu vaa ihan omasta puolestas... :D


      • mitä tilaa.
        -joku- kirjoitti:

        Ja tiedoks sullekki ett sitä on kuule tässä jo parikin vuotta tultu tehtyä kaikennäköstä työtä, niin fyysisesti kuin henkisestikin raskasta, , 8 tuntia päivässä, 6-7 päivää viikossa, mistäs muusta kuvittelet että 8000e oon ittelleni saanu säästettyä, ja luuletko että se suomen veroja saa putoomaa jos yks teiniäiti päättää tehä abortin? Ja enköhän tossa viimeviestissä jo sulle selväks tehny, että minä mitää kehuja kaipaa, VARSINKAA jossai vitun nettipalstalla, täysin TUNTEMATTOMILTA ihmisiltä, ei mulla sellasia itsetunnon ongelmia ole.. eiks sitä vois vieraat ihmiset vaa ne mielipiteet siellä ihan omassa päässään, kun niitä kerta kukaan ei ole edes pyytänyt, en ainakaan minä.. Ja onhan niitä sellasia teinivanhempia toki, niiku kaiken ihan kaiken muunkin ikäsiä vanhempiakin, just tossa ennen joulua näin varmaan 35 vuotisen naisen ihan umpikännissä, pieni vauvva MUKANA junassa, hyvä ku ei rattaita unohtanu sinne ku jäi.. Ja sitten taas sellasiaki keski-ikäsiä äitejä jotka jättää pienet vauvat vanhemmille lapsilleen hoitoon ku lähtevät ulos juhlimaan löytyy ties kuinka paljon.. Ja kyllä kuule niitä kunnollisia teiniäitejä on monen monia joille oma lapsi on kaikki kaikessa, ja jotka kantavat vastuunsa niiku äidin kuuluisi, ihan yhtä hyvin ku 10 vuotta vanhemmat kunnolliset äidit, jotkut jopa paremmin. Eli ihan turha yleistää, väliä vaikka tuntisit 100 vastuutonta teiniäitiä, se on kuitenkin vain murto-osa.. Ja luuletko että se on raha mikä sitte ratkasee että onko hyvä äiti vaiko ei? kuule maailmassa on miljoonia tärkeempiä asioita ku raha.. Ja älä sinä puhu mulle ku tuntisit mut, sinä et vittuakaan mun elämästä tiedä, eikä luulis noin paljoo kiinnostavankaan, ja ku kerran nii paljon elämästä tiiät niin mitäpä jos käyttäsit sen elämäsi johonki hyödyllisempään, ku leikkimällä jotain muitten yläpuolella olevaa neropattia jossain nettipalstalla, vaan hanki OIKEA ELÄMÄ.. "ettepä aukoisi turpaanne järin.." hehehhh, kukahan se tässä tän turvansoiton alotti, että puhu vaa ihan omasta puolestas... :D

        HOHHOIJAA..katso teiniäideistä kertovia tilastotietoja,näet sitten miksi niin moni EI KANNATA teiniäitiyttä...ja jos kerran lapsi on niin iloinen asia teiniäideille,niin miksi salaillaan ja piilotellaan asiaa kuin mitkäkin raukat.


      • -joku-
        mitä tilaa. kirjoitti:

        HOHHOIJAA..katso teiniäideistä kertovia tilastotietoja,näet sitten miksi niin moni EI KANNATA teiniäitiyttä...ja jos kerran lapsi on niin iloinen asia teiniäideille,niin miksi salaillaan ja piilotellaan asiaa kuin mitkäkin raukat.

        mietittävää, nää sun juttuski pomppii aiheesta toiseen et ei kuule oikee innostas ees yrittää pysyy mukana, joten mitäpäs jos vaa antasit olla ja keksisit ittelles jotai vähä hyödyllisempää ajanvietettä


      • Puliniia
        "putoa pilvilinnoistas... kirjoitti:

        taas yksi "sossupummi" lisää...hyvähyvä..
        kyllä tota Suomen tukijärjestelmää pitäis muuttaa,ettei niitä tukia noin vaan saisikaan..katsotaan sitten kuinka monta "teiniäitiä" täällä vaeltaa..
        ja sitäpaitsi,jos vastauksia ongelmiisi haluat,niitä ei kannata mistään keskustelupalstoilta hakea..on niitä muitakin missä puhutaan ihan faktoista ja todellisesta elämästä,täällä noi "onnelliset ja iloiset teiniäidit" kaunistelevat totuuksia ja kehuvat kaltaisiaan..tosin niitähän oikeasti tulit tänne hakemaan,kehumisia ja onnentoivotuksia?kun ei kukaan muu sitä sulle tee.

        ja ISO HUOM!!!lapset eivät ole joka hetki iloisia,hymyileviä ja aurinkoisia,vaan voivat pikku kämmenellään huitaista kun suuttuvat/hermostuvat tai sitten potkivat jaloillaan sekä kiljuvat ja itkevät minkä kurkustaan saavat irti ja voipa se lapsi vielä hiuksiasikin repiä ja purra sinua..tosin senkus elät ruusunpunaisessa maassasi missä lapset ovat aina kilttejä ja iloisia ja nukkuvat sikeästi yö-ja päiväunensa,kyllä sinä siihen todellisuuteen vielä heräät....

        Monihan niiden tukien lapsia hommailee. Aivan. Mitäs sitten ku nuori tulee vahingossa raskaaksi - ei tahdo tehdä aborttia, mutta ei saa rahaa mistään, niin se lapshan saa sen huonon elämän (mitä ennustat jokaiselle lapselle, jonka vanhemmat ovat nuoria).

        No onko parempi sitten että nämä juopot ja työttömät, joita ei oikeesti huvita tehdä työtä, saavat tukia? Niillehän se on etuoikeutettua?

        Entäs jos nyt kiristettäisiin sitä, että tukia ei saisi kuulemma niin helposti, tai ei lainkaan ja itse saisit potkut töistä? Olisit tyhjän päällä. Pian menettäisit varmaan asunnonkin kun ei ole varaa maksaa velkaa takaisin.

        Sun kannattais miettii tätä elämää siltä kannalta, että jos sä olisit toisen saappaissa. Ymmärtäisit paljon enempi tätä maailmaa etkä olisi noin kyyninen.

        Ja edelleen mielestäni elämä on ruusuilla tanssimista - joskus tanssitaan terälehdillä ja joskus taas tiputaan piikkien päälle, mutta niistä piikeistä tulee sellainen haava, minkä itse annat tulla ja sekin umpeutuu - kylläkin aikanaan.


      • niinpä niin**
        -joku- kirjoitti:

        mietittävää, nää sun juttuski pomppii aiheesta toiseen et ei kuule oikee innostas ees yrittää pysyy mukana, joten mitäpäs jos vaa antasit olla ja keksisit ittelles jotai vähä hyödyllisempää ajanvietettä

        esim. sellaista tekemistä mitä kaltaisesi teinit keksivät..hankkiudun raskaaksi ja elän toisten rahoilla..kylläääh..sehän onkin tosi järkevää..


      • Puliniia
        niinpä niin** kirjoitti:

        esim. sellaista tekemistä mitä kaltaisesi teinit keksivät..hankkiudun raskaaksi ja elän toisten rahoilla..kylläääh..sehän onkin tosi järkevää..

        Tiedätkö oikeasti, kuinka moni tekee sen takia lapsen, jotta saisi rahaa muilta? Hyvän kun noilla tuilla edes elää. Saa olla kyllä hyvät säästöt.

        Kaiketi edelleen olet sellainen ihminen, joka antaisi juopoille ja narkkareille mieluummin rahat, jotta voisivat elää itselleen epäterveellistä elämää.


      • -joku-
        Puliniia kirjoitti:

        Tiedätkö oikeasti, kuinka moni tekee sen takia lapsen, jotta saisi rahaa muilta? Hyvän kun noilla tuilla edes elää. Saa olla kyllä hyvät säästöt.

        Kaiketi edelleen olet sellainen ihminen, joka antaisi juopoille ja narkkareille mieluummin rahat, jotta voisivat elää itselleen epäterveellistä elämää.

        onko sulla ymmärryksessä vaiko näössä vikaa ku ei asiat näytä menevän päähä, kelaa taaksepäi ja tuu sitte inisee että kuka elää ja kenen rahoilla.. helvetti pyri eduskuntaan nii ehkä pääsetki vaikuttaa tämän maan tukisysteemeihin, täällä se ei kuule ketään kiinnosta eikä sun kannaltas asiaa yhtää auta..


    • 1994

      Moikka! Ensimmäistä kertaan minäkin tälle sivulle tulin ja todella mielenkiintoinen asia koska itse sain tänään tietää että olen raskaana ja 2kk päästä 18v. En tiedä kuinka aloittaisin kertomisen äidille, miten hän ottaa tämän asian.. Poikaystävä todella haluaa lapsen ja osallistuu rahallisesti hoitamiseen mukaan.. Olen opiskelija, en ole töissä..
      Kuinka teit päätöksen? Miten jakselet nytten? Miten kerroit vanhemmille? Kuinka he suhtautuivat?
      En lukenut kommentteja loppuun kun tänne tulee rääkymään kokemattomat ja päätäynnäkusta olevat ihmiset.
      Tai mitä tosta kerkesin lukea niin putosin jo kyydistä.

    • äitix2.

      Olet pian täysi-ikäinen, päätöksesi ei kuulu äidillesi. Tuleva lapsi on sinun ja lapsen isän.

      Aika harvoin kukaan tulee vuosien jälkeen kommentoimaan näitä viestiketjuja, tämähän on vanha ketju..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2469
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      55
      2194
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      193
      2154
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      172
      1722
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1277
    7. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      7
      1252
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      18
      1222
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe