Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Outoja oireita

allergiako?

Muutimme n. kolme kuukautta sitten uuteen, juuri valmistuneeseen asuntoon, ja sen jälkeen minulle on ilmaantunut kummallisia oireita, tuntuu niinkuin olisi flunssa tulossa, mutta sitä flunssaa ei tulekaan...

Olen HIRVITTÄVÄN väsynyt, eikä väsymys vähene nukkumalla. Minulla on ollut kova yskä kohta 2 kuukautta, nenä on tukossa, vuotaa ja on verillä. Korvat kutisevat kovasti, ja päätä särkee usein. Minulla on jatkuvasti pientä lämpöä ja lihaskipuja, samoin vatsakipuja. Käsien iho on todella kuiva, hilseilee ja on pienillä haavaumilla. Pahin ongelma kuitenkin on, että muistini ja keskittymiskykyni reistailevat todella pahasti! Muutenkin on jatkuvasti "poissaoleva" tunne, en oikein osaa tarkemmin selittää... Laitoin tämän muuttorasituksen piikkiin, ja ajattelin että pienen lapsen kanssa kotona oleminen on niin raskasta että väsyn, mutta nyt olen todella huolissani kun oireet eivät edes lepäämällä helpotu!

Voisiko asunnossa olla jotain rakennusmateriaaleja, joille olen allerginen tai voiko ihan uudessa rakennuksessa olla jotain sisäilmaongelmia, esim. hometta? Vai olisiko mahdollista, että olen allergisoitunut siitepölylle, ja oireita alkaa ilmaantua nyt keväällä? Auttakaa ja kertokaa, mikä voisi aiheuttaa tällaista! Olen jo ihan epätoivoinen, kun en tiedä mistä tämä kummallinen oireilu johtuu! Lääkärissä kävin, ja hän vaan määräsi Duact lääkekuurin, josta ei ollut mitään apua...

13

4890

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nuhisija

      siellä on noita sun oireitas. tosin nyt vaan menny kummalliseksi kärenväännöksi sekin palsta.

    • OR.

      ja vaikuttaa aika todennäköiselle, että tuossa uudessakin on kosteusvauriohomeongelma. Ja sen näkisi hyvinkin nopeasti, kun seuraat oireiluasi pari viikkoa, tai toinen vaihtoehto, joka on lapsenkin kannalta parempi: Tee tuon linkin oiretesti ja laske osumat ja muutatte johonkin altisteettomaan paikkaan ja seuraa oireosumia ja mikäli kosteusvauriohome ei ole vielä aiheuttanut kudosvaurioita, niin oireet menee "nollille" X-kuukauden kuluessa tämän hetken tasosta riippuen.

      Ensin teidän on päästävä altisteettomaan ympäristöön ja ainoa lääkinnällinen lääke mikä tosissaan auttaa kvhome altistuksessa ovat maitohappoa tuottavat bakteerit josta on uskomaton apu altistuneelle, joista lisää linkissä (lue koko sivu)-

      http://personal.inet.fi/koti/haistahome/Kosteusvauriohome-Miten toimin.htm#Oireista

    • allergista

      koska kyllä ne rakennusmaterillaitkin allergiaa aiheuttavat, eli käväisepä ensimmäisenä jollain erikoislääkärillä, esim nuo Duactit ei auto kunnon allergiassa kuin hieman alussa. itse käytän niitä vainpitämään nokan auki, jos pahempia oireita, niin sitten haettava vahvempia lääkkeitä. Tuntuu vaan, että nykyajann allergialääkkeet ovat aika tehottomia entisajan lääkkeisiin verrattuna.

      Tuo väsymys saattaa taas johtua siitä , kun kerroit olevasi pienen lapsen kanssa. Kyllä se pieni lapsi osaa olla väsyttävä aika monta vuotta. Onko unesi laatu huonontunut muuton myötä? Mietin siis sitä mahdollisuutta, että olsisko sinulla ehkä uniongelmia, tai amhdollisesti uniapneaa. Uniapneassa oireina on monia noita sinun luettelemiasi oireita ja varsinkin tuo "poissaoleva" tunne kuuluu siihen.
      Kysypä mieheltäsi, että seuraisi joskus unesi laatua ja hengitätkö normaalisti unen aikana, tai kuorsaatko mahdollisesti. jos saat häneltä vastauksen, että hengitys on katkonaista, ninh vastaus on jo aika selvä ja suunta on silloin unipoli, tai tk.ssa lääkärille puhumaan joka laittaa lähetteen tutkimuksiin. Minulla oli vuosia oireina noita, mutten alkuun kuorsannut, mutta myöhemmin sekin tuli kuvioon mukaan ja nyt elelen yöt koneen avustaessa hengitystäni ja nuhat korvakivut, yskät sun muut ovat kaikonnet pois.

      Mikäli tupakoit, lopeta ihmeessä, sillä se altistaa aina uudestaan noihin hengitystietulehduksiin, joista mitä ilmeisimmin sinulla nyt joku päällä kaiken muun lisäksi.

      Mitä uuden asunnon huoneilmaan tulee, siellähän kaikki tuotteet uusia ja sisältävät älyttömän paljon pölyhiukkasia, joten sekin tietty voi olla syy.
      Uusi asunto pitäisi aina kunnolla tuulettaa ja puhdistaa, ennenkuin sinne muuttaa. Kaikki pinnat imuroitava kunnolla ja pestävät pinnat pestävä, niin loppukin pöly katoaa.

      En tiedä auttoiko tämä yhtään, mutta toi ainakin vaihtoehtoja syihin.

    • rakennusmateriaaleista

      Oireet yleensä flunssan kaltaisia.
      Tähän vielä katupöly ja siitelpölyt päälle, olo pahenee.
      Tuuleta mahdollisimman paljon.
      Pyyhi pinnat, älä käytä hajustettuja siivous- tai muita aineita, ne lisäävät sisäilman kemikaalikuormaa.
      Tuon saman oireilun voi aikaansaada uusi kaappi, uusi sohva, uusi sänky, uusi patja, yms.
      On tutkimuksiakin, missä todettu mm. terpeenipitoisuuksien olevan suuria uusissa rakennuksissa. Haihtuvat ajan myötä.

      Lämpö haihduttaa kemikaaleja nopeammin. Jos mahdollista, lämpö suuremmalle, itse pois, ja kunnon tuuletus.
      Aika auttaa, mutta jos oireilu pahenee, herää kysymys, kannattaisiko ajatella tulevaa terveyttään (mahd. sairastumista) ja muuttaa.
      Vaikea sanoa, kun ei pääse paikan päälle haistelemaan.

    • ,mutta elossa

      Itselläni oli AIVAN samat oireet viime syksynä. Kyseessä oli vastaremontoitu, luultavasti homeasunto. Muutin toiseen asuntoon, jossa oireet palasivat melkein heti(24h), mutta erittäin paljon pienempinä ja niin ovat pysyneetkin. Outoa on tuo uusi asunto sinulla, koska altistumattomalle ei luulisi tulevan oireita nopeasti, jos on lieviä kosteusongelmia tai muita terveyshaittoja. Omalla kohdallani useat lääkärit sekä terveystarkastajat ovat olleet avuliaita vain voivottelemaan eikä niistä ollut hyötyä. Jos oireet ei lopu, niin muuta tai selvitä syyt, ennen kesää. Itse kidutan täällä, (makea haju, entinen oli tunkkainen), vielä kesään kunnes pääsen muuttamaan uudestaan, toivottavasti. Onneksi on kaksio ja makuuhuoneessa parempi ilma, harmiksi vietän aikani tänne lukkiutuneena läpiveto päällä.

      • ap.

        Ikävää, että tällaista on muillakin, mutta toisaalta tuo sinun kertomuksesi tukee sitä olettamusta, että asunnossa voisi olla vikaa... Muutto ei vaan meillä valitettavasti oikein tule kyseeseen, ei ole mitään paikkaa minne mennä! Ja uutta kotia on odotettu pitkään, kaikki viimeisetkin rahat meni muutossa...

        Olen altistunut homeelle aiemmin opiskellessani homerakennuksessa, vaikuttaisiko se vaikuttaa asiaan?


      • ...
        ap. kirjoitti:

        Ikävää, että tällaista on muillakin, mutta toisaalta tuo sinun kertomuksesi tukee sitä olettamusta, että asunnossa voisi olla vikaa... Muutto ei vaan meillä valitettavasti oikein tule kyseeseen, ei ole mitään paikkaa minne mennä! Ja uutta kotia on odotettu pitkään, kaikki viimeisetkin rahat meni muutossa...

        Olen altistunut homeelle aiemmin opiskellessani homerakennuksessa, vaikuttaisiko se vaikuttaa asiaan?

        Mielestäni se, että olet altistunut aikaisemmin voisi olla syynä, jos kyseessä todella on home. Mutta jos muutto ei onnistu niin olotilan seuraaminen ja mahdolliset tutkimukset olisi kannattavaa, ettei tule mitään vakavampaa sinulle tai teille kaikille. Itselläni on selkeät erot kun lähden vaikka päiväksi pois niin tulee parempi olo ja kuumeilu loppuu nopeasti jos pääsee vaikka viikonlopuksi muualle. Voisit kokeilla pientä "lomaa", jos on mahdollista. Voisit myös kokeilla ilmanvaihdon tehostamista, itse nukuin 30 asteen pakkasella ikkuna raolleen viritettynä, kun oli pakko. Pidin myös kirjaa pahimmista kuumeiluista ja ne painottuivat sunnuntaista tiistaille, koska vietin viikonloput ahkerasti sisätiloissa. Jos sinulla on selkeästi menoja esim. viikolla tai viikonloppuna, niin pistä kalenteriin pieni merkki symboloimaan huonoa oloa, kun semmonen on.. Siitä huomaa sen mitä ei muuten "tajua". Itse en muistanut aamuisin mihin olin autoni jättänyt kun oli katupaikka. Sai sitä aina etsiskellä kiireessä ja sekavana hortoilemalla =)


      • aiemmista altistuksista
        ap. kirjoitti:

        Ikävää, että tällaista on muillakin, mutta toisaalta tuo sinun kertomuksesi tukee sitä olettamusta, että asunnossa voisi olla vikaa... Muutto ei vaan meillä valitettavasti oikein tule kyseeseen, ei ole mitään paikkaa minne mennä! Ja uutta kotia on odotettu pitkään, kaikki viimeisetkin rahat meni muutossa...

        Olen altistunut homeelle aiemmin opiskellessani homerakennuksessa, vaikuttaisiko se vaikuttaa asiaan?

        Monet homeelle herkistyneet/altistuneet saavat oireita myös nykyajan synteettisistä kemikaaleista.
        Syy on mahdollisesti herkistyminen kosteusvauriomikrobien aineenvaihduntatuotteille, ja samoja löytyy monesta muustakin tavarasta.
        Tästä kirjoitettu Homesairaudet-palstalla.

        Liuottimet voivat myös laukaista 'kemikaaliyliherkkyyden', samoin pestisiidit (=torjunta-aineet).

        Samoja raaka-aineita käytetään monessa tuotteessa, siksi jo valmiiksi herkistynyt reagoi monenmoisiin asioihin.

        Hajusteyliherkkyys on lisääntymässä. Hajusteet ovat tuoteryhmä, missä raaka-aineina myös ns. teollisuuskemikaaleja.
        Aiheesta lisää Hajusteet-keskustelussa.

        Kirjoitin tuolla ylempänä, että lämpö haihduttaa kemikaaleja ja tuuletus auttaa.
        Tuuletuksen pitäisi olla suuremmalla kuin normaalisti uusissa rakennuksissa. Ainakin puoli vuotta lienee pahinta aikaa.
        Jos herkistyy, reagoi pienemmille pitoisuuksille.
        Ilmanpuhdistin (ei otsoonia tuottava) auttanee.

        Riippuu täysin käytetyistä rakennusmateriaaleista, mitä haihtuu ja miten kauan.

        Itse altistuin aikanaan töissä itsejäljentäville lomakkeille ('mustekuplat' sisältävät melkoisia myrkkyjä), nykyisin hajusteet ovat suurin ongelma.
        Remontteja ei tehdä, uusia huonekaluja ei osteta.
        Kauppoihin ei tee mieli, ruokaostoksille on sentään pakko mennä.
        Siivousaineet isoäidin aikaisia, ainakin hajusteettomia. En käytä mitään voimakkaita aineita. Pyykinpesuaineet hajusteettomia (Erisan).
        RAID tai OFF ei tulisi kuuloonkaan.
        Ilmanraikasteet saastuttavat ilmaa.

        Olen elänyt hajusteetta (samon perhe) yli 16 vuotta, sisäilma on hyvää. Nukun edelleen ikkuna auki (tottumiskysymys) viileässä.
        Olen ainoastaan etätyökykyinen.

        Usko omaa kehoasi ja sen 'kertomaa'. On ihmisiä, jotka 'voivat syödä vaikka rautanauloja', mutta kaikki eivät ole samanlaisia.


      • edellinen kirjoittaja
        aiemmista altistuksista kirjoitti:

        Monet homeelle herkistyneet/altistuneet saavat oireita myös nykyajan synteettisistä kemikaaleista.
        Syy on mahdollisesti herkistyminen kosteusvauriomikrobien aineenvaihduntatuotteille, ja samoja löytyy monesta muustakin tavarasta.
        Tästä kirjoitettu Homesairaudet-palstalla.

        Liuottimet voivat myös laukaista 'kemikaaliyliherkkyyden', samoin pestisiidit (=torjunta-aineet).

        Samoja raaka-aineita käytetään monessa tuotteessa, siksi jo valmiiksi herkistynyt reagoi monenmoisiin asioihin.

        Hajusteyliherkkyys on lisääntymässä. Hajusteet ovat tuoteryhmä, missä raaka-aineina myös ns. teollisuuskemikaaleja.
        Aiheesta lisää Hajusteet-keskustelussa.

        Kirjoitin tuolla ylempänä, että lämpö haihduttaa kemikaaleja ja tuuletus auttaa.
        Tuuletuksen pitäisi olla suuremmalla kuin normaalisti uusissa rakennuksissa. Ainakin puoli vuotta lienee pahinta aikaa.
        Jos herkistyy, reagoi pienemmille pitoisuuksille.
        Ilmanpuhdistin (ei otsoonia tuottava) auttanee.

        Riippuu täysin käytetyistä rakennusmateriaaleista, mitä haihtuu ja miten kauan.

        Itse altistuin aikanaan töissä itsejäljentäville lomakkeille ('mustekuplat' sisältävät melkoisia myrkkyjä), nykyisin hajusteet ovat suurin ongelma.
        Remontteja ei tehdä, uusia huonekaluja ei osteta.
        Kauppoihin ei tee mieli, ruokaostoksille on sentään pakko mennä.
        Siivousaineet isoäidin aikaisia, ainakin hajusteettomia. En käytä mitään voimakkaita aineita. Pyykinpesuaineet hajusteettomia (Erisan).
        RAID tai OFF ei tulisi kuuloonkaan.
        Ilmanraikasteet saastuttavat ilmaa.

        Olen elänyt hajusteetta (samon perhe) yli 16 vuotta, sisäilma on hyvää. Nukun edelleen ikkuna auki (tottumiskysymys) viileässä.
        Olen ainoastaan etätyökykyinen.

        Usko omaa kehoasi ja sen 'kertomaa'. On ihmisiä, jotka 'voivat syödä vaikka rautanauloja', mutta kaikki eivät ole samanlaisia.

        Lue esim.
        Koko artikkeli:
        http://www.ttl.fi/Internet/Suomi/Tiedonvalitys/Verkkolehdet/Tyoterveiset/2004-03/05.htm

        Kemikaalit ja rakennusmaalaus: Maalareita haittaavat työssä eniten tasoitepölyt
        Riitta Riala, Ari Kaukiainen

        Työterveyslaitos on tutkinut rakennusmaalarien työn haittoja ja heidän kokemiaan oireita. Hieman yllättävästi rakennusmaalarien käyttämistä kemikaaleista eniten haittaa oli tasoitteista, alkydimaaleista ja yleensä hiontapölystä. Rakennusmaalauksessa käytettiin aikanaan runsaasti liuotinmaaleja. Vesiohenteisten maalien käyttöönotto on kuitenkin vähentänyt maalarien liuotinaltistumista merkittävästi.

        Emäksisinä tasoitteet ja tasoitepöly ärsyttävät ihoa, silmiä ja hengitysteitä.
        =========

        Huom! Vesiohenteisilla maaleillakin on havaittu haitallisia terveysvaikutuksia.

        Allergia- ja Astmalehdessä 6/2003 oli kirjoitus:

        Miksi remontin jälkeen alkoi oireilu?

        Tässä pätkä artikkelia (ei netissä):

        Päästölähdettä pyrittiin paikantamaan materiaalinäytteillä. Asunnon uusista seinä-, katto- ja lattiapinnoitteista otettiin näytteet. Päästölähteeksi paljastui kaappien, väliovien ja
        ovikarmien maalaukseen käytetty M1 luokan vähäpäästöinen vesiohenteinen kalustemaali.
        Näytteissä havaittu esteriyhdiste tarkentui 2,2,4-trimetyyli-1,3-pentaanidiolimono-isobutyraatti nimiseksi yhdisteeksi, jonka kauppanimi on Texanol. Texanol on maalin lisäaine, joka parantaa vesiohenteisen maalin kalvonmuodostusta ja pintarakennetta. Texanol on hyvin samantyyppinen yhdiste, kuin PVC-muovimatoissa käytetty
        2,2,4-trimetyyli-1,3pentaanidiolidi-isobutyraatti, jonka kauppanimi on TXIB. Sisäilmassa
        todettujen tavanomaista korkeampien TXIB pitoisuuksien ja asukkaiden oireilun välillä on todettu yhteys aiemmissa tutkimuksissa.
        -------------------------


    • hsjsjr

      paikassa missaä on ilmastointi? Voi johtua siitä tai huoneilma liian kuivaa. Tuskin nyt hometta noin uudessa talossa niin paljon että siitä oireita.
      Jotain muuta allergiaa ehkä.

      • ap.

        Hoidan lastani kotona. Eli oleskelen lähinnä pelkästään kotioloissa, ulkoiluja ym. lukuun ottamatta. Meillä on kyllä uudessa asunnossa koneellinen ilmanvaihto, jos se nyt sitten jotenkin vaikuttaa?


      • rakennustyylillä

        on täysin mahdollista, että uudet rakennukset ovat jo homeessa ennen ensimmäisä asukkejaan. Syitä on monia mm. liian kireät rakentamisaikataulut eli rakennusmateriaalit eivät ehdi kuivumaan, rakennusaikana sateelta huonosti suojatut materiaalit jne.


      • eeroo
        rakennustyylillä kirjoitti:

        on täysin mahdollista, että uudet rakennukset ovat jo homeessa ennen ensimmäisä asukkejaan. Syitä on monia mm. liian kireät rakentamisaikataulut eli rakennusmateriaalit eivät ehdi kuivumaan, rakennusaikana sateelta huonosti suojatut materiaalit jne.

        Näin 7vuoden jälkeen,selvisikö jotain?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2184
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2023
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1632
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1460
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      77
      1438
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1347
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 51
      1222
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe