nopeasti leviävä

kivikkokasvi?

Hei!
Mitkä olisivat nopeasti leviäviä kivikkokasveja jotka tykkäisivät aurinkoisesta/paahteisesta paikasta?

13

7512

Vastaukset

 • Suosittelen lämpimästi kissankäpälää. Ihanan romattinen ja helppohoitoinen! Leviää kuin...

  Ei tosin pärjää kilpailussa voimakkaille heinille ja muille öykkäreille.

  • Erilaiset maksaruohot ainakin pitävät paahteisesta paikasta. Mehitähdet sopivat myös paahteeseen ja leviävät kauniisti. Tai miten olisi patjarikko? Patjarikko kukkii kauniisti ja leviää helposti.


 • Sammalleimu leviää nopeasti ja sopii aurinkoiseen kivikkoon. Myös vuorenkilpi sopii aurinkoiseen kivikkoon.

 • Itselläni on sitruuna-ajuruohoa aurinkoisessa, kivikkoisessa paikassa. Se on levinnyt nopeasti, on kaunis kasvustoltaan, ei ränsisty vanhemmiten, kuten patjarikko.

  • Ajuruohosta samaa mieltä, tosi helppo, kaunis ja hyvänmakuinen yrtti.

   Patjarikkojen kanssa olen kehittänyt taktiikan. Kun alkaa jostain kohti ränsistyä, otan pikku lapiolla palan pois. Uusi kasvusto peittää reiän hetkessä ja aina on vehmas turpas.
   Grönlannin hanhikki on sukkela leviämään ja osin ikivihreä, joskus muuten tummanvihreät, liuskaiset lehdet punastuu ruska-aikaan.


 • Viime kesinä todella loistanut kun on ollut helteitä

 • kivikkoon:

  kaukasianpitkäpalko, leviää nopeasti, valkoiset kukat

  kollinkäpälä, leviää myös nopeasti, vaaleat kukat, kissankäpälän sukulainen, isompi kasvuinen vain, hieman erikoisempi, ei tule vastaan joka kivikossa, mutta kestävä silti

  kultatyräkki, kasvattaa tosi näyttävän "puskan", keltaiset kukat, n. 40-50 cm korkea

  hopearikko, matalakasvuinen, valkoiset kukat, nopea leviämään

 • Minulla on rauniokilkkaa joka leviää tosi nopeasti ja on tosi söpö, matala ja täynnä sinisiä kukkia (muistuttaisiko hieman miniorvokkia kukiltaan).... Suosittelen....

 • on vaikeasti löydettävissä

 • Itselläni on paahteisessa kivikkopuutarhassa seuraavia nopeasti leviäviä kasveja. Kaikki ei suoranaisia paahteen kasveja ole, mutta ovat jo useamman vuoden hengissä pysyneet ja levinneet. Kivikko-, Neidon-, Harmaa-, Peitto-, Loisto- ja Verikurjenpolvi, Rönsy- ja Sammalleimu, Rauniokilkka, Maksaruohot, Nepalin- ja Silkkihanhikki, Patjarikko, Ketoneilikka. Etköhän noilla pääse alkuun... p.s. Nepalinhanhikki on yksi suosikeistani!

 • on suikeroalpi

 • Hopeahärkki leviää kulovalkean tavoin, myös sinne mihin ei tarvita. Istutin todella paahteiseen kohtaan kyseisen kasvin, ja nyt sitten on siitä senpäiväinen riesa, melkein myrkkyä vailla.
  Kannattaa miettiä todella tarkkaan nopeasti leviävien kasvien istutusta, sillä niitä on tosi vaikea saada pois.
  Laittaisin juurikankaalla eroitetun alueen juuriversoilla leviäville kasveille, sillä ne tappavat monet herkemmät kivikkokasvit alleen.

  • Minä oikein pelkään, kun puhutaan hyvin leviävistä kasveista. Ne on todellinen riesa. Nytkin on yksi muurinpäällys ihan täysi suikeroalpia, vaikka siinä oli alkujaan paljon kauniita kasveja. Kaikki mullat on heitettävä huitsin nevadaan, että saa siihen jotain tolkkua.Pikkutalvio on toinen hirvitys. Mutta ihan kaunis amppeleissa, ja erillisissä laatikoissa. Samoin tuon suikeroalpin istutan suuriin ruukkuihin, nostelen kannoille, tai korkeille alustoille, niin säästyy hirmuisesti työtä, ja turhaa harmia.


SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.