Potkunyrkkeilijä vs jujutsuka

Vapailla säännöillä

Vapailla säännöillä potkunyrkkeilijällä ei ole paljonkaan mahdollisuuksia hyvää jujutsukaa vastaan, ite oon treenaanut kohta kuusi vuotta jujutsua ja kavereitten jotka treenaa potkunyrkkeilyä on tullut sparrattua, aika usein saan ne pyyhkäistyä maahan ja sen jälkeen niiden peli on pelattu, Kaapelitehtaan salilla moni jujutsuka treenaa sivulajinaan kickboxingia, ihan monipuolisuuden vuoksi.

Eikös se palstalla tuttu Andykin ollut jujutsussa aikaisemmin, mutta koki sen lajin liina kovaksi ja ei edennyt vyösateissa, niin vaihtoi potkunyrkkeilyyn jossa voi kilpailla ja ei tarvitse opetella niin paljon tekniikoita.

Hokuto-ryu jujutsun päämies Auvo Niiniketo on tuonut suomeen kickboxingin ja omistaa siinäkin mustan vyön, samoin Kuuno Väntär jolla on musta molemmissa lajeissa.

jujutsu on monipuolisin ja tehokkain kamppailulaji.

19

5708

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mutta

      Mutta meidän fatsi voittaa teidän fatsin painissa.

    • Balck Belt

      Tuolta löytyy suomen mustat vyöt: www.kickboxing.fi/harrastaminen2/mustat_vyot_suomi

      Auvo ja muutama muu kaapelilla vaikuttava potkunyrkkeilijä löytyy listalta, mutta Kuunon nimi puuttuu.

      • kajfakjdfaö

        Omien sanojensa mukaan kuunolla on karatessa vihreä vyö.


      • kontakti-karateka

        Mihinkäs Kuunon nimi on listalta hävinnyt?

        Muistan aivan päivänselvästi kun Auvo myönsi Kuunolle Kickboxingin danin joskus 80-luvulla, Kuunon nimi oli silloisen karateka-lehden kickboxin listallakin ja siinä luki 1.dan Väntär Risto, olisiko sitten listää päivitetty, koska eihän Kuuno ole vuosiin tehnyt muuta, kuin opettanut ja treenannut jujutsua.

        Myöskin Combat Academyn Ari kankaalla on ruotsin liiton myöntämä 1, dan kickboxingissa, Pertti Kurosen kanssa olivat samassa fox-kickboxing järjestössä, Kurosen nimi listalla taisi olla kuitenkin.


      • kontakti-karateka
        kontakti-karateka kirjoitti:

        Mihinkäs Kuunon nimi on listalta hävinnyt?

        Muistan aivan päivänselvästi kun Auvo myönsi Kuunolle Kickboxingin danin joskus 80-luvulla, Kuunon nimi oli silloisen karateka-lehden kickboxin listallakin ja siinä luki 1.dan Väntär Risto, olisiko sitten listää päivitetty, koska eihän Kuuno ole vuosiin tehnyt muuta, kuin opettanut ja treenannut jujutsua.

        Myöskin Combat Academyn Ari kankaalla on ruotsin liiton myöntämä 1, dan kickboxingissa, Pertti Kurosen kanssa olivat samassa fox-kickboxing järjestössä, Kurosen nimi listalla taisi olla kuitenkin.

        Tarkistinpa Helsingin jujutsuklubin sivuilta, siellä oli Kuunon esittely ja siinä mainitaan asia jonka muistin eli Kickboxingissa Väntärille myönnettiin 1. dan 1986.


      • AndyS
        kontakti-karateka kirjoitti:

        Tarkistinpa Helsingin jujutsuklubin sivuilta, siellä oli Kuunon esittely ja siinä mainitaan asia jonka muistin eli Kickboxingissa Väntärille myönnettiin 1. dan 1986.

        Kannattaa huomata, että HJJK:n sivuilla on muitakin hekilöitä, joiden dan-arvoa sanotaan korkeammaksi kuin mitä liiton sivuilla on. Syitä tähän voi miettiä.

        Väntärin dan-arvo voi olla yksinkertaisesti unohtunut, koska lista on koostettu jälkikäteen, eikä alunperin ollut mitään yhtenäistä rekisteriä, josta myönnetyt vyöt olisi voitu tarkistaa.

        Toisaalta on mahdollista, että se on tarkoituksellisesti jätetty pois esim. siksi, että se on rekisteröity toiseen liittoon tms. Siitä ei liene epäselvyyttä, että Ave on aikoinaan tuon vyöarvon myöntänyt. Jos tätä asiaa haluaa selvittää, niin liiton graduointivaliokunta lienee oikea osoite kyselyille.

        Väntärhan on aikoinaan ollut hyvin aktiivisesti tuomaritoiminnassa mukana, mikä on tärkeää työtä sekin. Yhtään matsia hänellä ei käsittääkseni ole. Viime aikoina Väntär on keskittynyt ju-jutsun opettamiseen, eikä ole ollut potkunyrkkeilytoiminnassa mukana. Siksi hänellä ei ilmeisestikään voi olla graduointioikeuksia.


    • trollikeskus

      Painotettu provoarvo 6,8

    • heikompi, kuin laji

      missä ei kilpailla?

      HEH!

      • Meikäläinen xXx

        siis mitä tarkoitat tällä?


    • paAvo 6v

      Poliisi voittaa rosvon kun poliisin auton katolla on vilkku

    • itsepuolustaja

      Vaikkei jujutsun ja brassijutsun tehokkuutta voi jo pelkistä vapaaottelunäytöistä johtuen kieltää, on kuitenkin muistettava yksi itsepuolustuksen kannalta tärkeä tekijä. (itsepuolustuksesta tai katutappelustahan tässä ilmeisesti on kyse koska säännöistä ei välitetä).
      Jos vastustajia on useampia, et halua mennä maahan etkä nysvätä kauan yhden vastustajan kanssa. Siksi nyrkkeily ja muut lyöntilajit ovat käytännön itsepuolustustilanteissa turvallisempia. Tottakai jos osaa mattotekniikoita ja heittoja se on piste i:n päälle ja pelastaa sinut jos joudut maahan tai tiukkaan syleilyyn, mutta pointtini on että hyvä lyöntitekniikka, koordinaatio ja tilannetaju ovat lähtökohtia itsepuolustukseen. Potkuista voi unohtaa yläpotkut ja takakierrot, Suomessa on usein talvi ja liukasta, käytännön tilanteissa on ahdasta, potku päähän kertoo sitäpaitsi että olet harrastaja ja voi olla kallista hupia.
      Mielipiteitä?

      • habba

        samaa mieltä - jos viellä kohdistaa lyönnin/lyönnit alavartaloon eikä kylkiluille niin mielestäni asia on hoidettu erittäin siististi.


      • pelkkiä harrastuksia

        jumitsu ukolla tosiaan käytännön meiningeissä heikot senssit jos vastustajia on monta (elähän elähän ootahan lukotan ensin tään) eli krav maga monta vastustajaa kohtaan tehokkain? enkä oikein ymmärrä miksi pitää eroja hakee kumpi voittaa kumman, siis eihän tässä ole kuin harrastamisesta kyse kuten hiihtäminen, shakin peluu, jalkapallo, uinti jne. ei tään pitäs olla mitään vertailu pohjasta :( ja nakkikioskilla tuli tappelu kahden miehen välillä niin toinen sanoi, olen nyrkkeilijä elä tuu lähemmäs tai tulee nenuun ja toinen mies sanoi olen jääkiekko maalivahti tuu vaan kimppuun :) eli kerta haluatte vertailla niin voittaako nyrkkeilijä huikeilla noin 10 eri iskun lyönneillä molarin puolustus refleksit?
        ja toiset tykkää jumimisestä toiset kikkaamisesta.. toiset äitistä ja toiset sen tyttärestä..


    • Eurofighter
    • kysyjä30

      Potkunyrkkeilijä vs jujutsuka
      Ihan mielenkiinnosta mitä järkeä on edes vertailla erilajeja. Sitä varten on vapaaottelut.
      Painijakin voittaa potkunyrkkeilijän, mutta jos potkunyrkkeilijä osaisi myös sidontoja muuttuisi taas suunta.

    • TestosteroiniTeppo

      Asiahan on niin että.. jujutsu toimii vapaaottelussa paremmin. Mutta kumpi kadulla? Jos olisi olettamus että sinut tultaisiin vaikka ryöstämään. Usein miehiä 3-4 tai ainakin useampi kuin yksi. Jujutsuka lukottaa yhden äijistä maahan, kaksi muuta voi sit miettiä rauhassa seläntakana ottaako tajun pois takaraivoniitillä vai jollakin muulla. Potkunyrkkeilijä pitää etäisyyden, tiputtaa yhden tai kaksi ja loput juoksevatkin karkuun.

    • selventäjä

      Taidat varmaankin tarkoittaa brassi-jutsua, joka keskittyy mattopainiin kilpailullisissa näkemyksessä kun taas Ju-jutsu on itsepuolustusta jossa ei mennä katutilanteessa maahan koskaan jos on monta vastustajaa näköpiirissä..pieni selvennys.

    • KB man

      Itse olen harrastanut kickboxingia ja tämä Hokutory jj tuntuu mielenkiintoiselta ja monipuoliselta. Väitän että kadulla tai vapaaottelukehässäkään ei parempaa lajia ole. Eli pystyottelu potkunyrkkeilystä. Sit pystylukot ( ei tarvitse mennä pääosin maahan lukottamaan kuten BJJ:ssä) yms

    • OSensei

      Voi jessus näitä aiheita. No sanotaan nyt tähän kuitenkin, että 100 kiloisella jujutsukalla ei ole mitään mahdollisuuksia 60 kiloista trap ampujaa vastaan vapailla säännöillä.. repikää paskahousut siitä.

      nimim. kamppailulajeja vuodesta 1982 harrastanut

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      308
      3137
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      222
      1967
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1602
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1404
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      81
      1288
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      272
      1213
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1064
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1051
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      991
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      145
      867
    Aihe