Singer ja alalanka!

Rähmäkäpälä

Minulla on siskon singeri lainassa ja olen nyt viimeiset pari päivää koneen kanssa taistellut.Kone on Singer 328k vm-62..eli malli on sellainen missä puolakotelo ei ole irrallinen ja se on makaavassa asennossa..Itse ongelma on se että heti kun alkaa ompelemaan nii alalanka jumittuu ja sen seurauksena neula jumittuu ja parisen neulaa jo katkonutkin.Olen yrittänyt vaikka mitä...vaihtanut lankaa,putsannut ja öljynyt koneen,kiristänyt,löystänyt yms..mutta mikään ei auta..siskokin sano että hänellä ollut aivan sama ongelma eikä ole millään saanut toimimaan..eli jos joku osais neuvoa mitä tehdä olisin erittäin kiitollinen!!

5

8633

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hmm.

      Minulla on myös joku 60-luvun Singer, ja siinä ainakin tuo alalangan laitto on aika simppeli juttu. Tärkeää on, että lanka tulee niin, että puola pyörii vastakkaiseen suuntaan kuin miten langan ohjausura on (minä en oikeasti tiedä, miksi sitä kolosta kutsutaan, mutta joka tapauksessa se systeemi, mihin lanka menee ennen kuin se nousee ylös ylälangan kaveriksi). Siis lanka ei saa pyörähtää siihen uraan suoraan, vaan mutkan kautta.

      Nuo vanhat ompelukoneet ovat kyllä mielestäni sen arvoisia, että kannattaa käydä näyttämässä ompelukonekorjaajalle, jos näyttää, ettei vika omin konstein korjaannu.

    • omppu

      mun siskoni osti opiskeluaikanaan mielestään hienon uuden singerin. koskaan, alussakaan se ei kuitenkaan toiminut kuin satunnaisesti. minä kyllästyin siihen heti ja niin kävi siskollenikin. vasta vuosien jälkeen kun minä menin käsityökouluun sain ohjeen singerin langanpujotukseen. kun ylälanka laitetaan langankiristäjän läpi se täytyy painaa tiukasti "pohjaan" niin että jousi napsahtaa. muuten kone turii. ei auta mitään vaikka alalanka olisi oikein pujotettu jos ylälanka on väärin. kokeilepa. vai joko tiesit tämän?

      • isoäidin kone

        Vastaus saattaa tulla ketjun aloittajan kannalta myöhään, mutta netistä löytyy alkuperäinen englanninkielinen ohjekirja. Sen saa esille, kun panee seuraavan sivun hakukenttään mallinumeron 328:

        http://www.singerco.com/accessories/manuals.html

        Ohjeen sivulla 11 on kuvat alalangan pujottamisesta. Siis alalankarullan aukeamissuunta vastapäivään, otetaan lanka ulos noin kello kuuden kohdalla olevasta ohjausurasta. Tästä lanka vedetään alarullakotelon ulkosivua pitkin kello kahdeksan kohdalle olevaan uraan ja edelleen hieman neulan yli koneen päällä. Suljetaan alalankakotelon kansi ja ja pyöritetään konetta käsin niin, että ylälanka nostaa alalangan ylös neulan alla olevasta reiästä.


    • Liian korkea puola

      Minulla myös vanha Singer kiinteällä puolakotelolla. Minulta hajosi alkuperäinen puola ja alalankaongelmat alkoivat uuden puolan myötä. Tarkemman syynin jälkeen huomasin, että uusi puola oli vajaan millin alkuperäistä korkeampi, jolloin ommeltaessa alalanka kiertyi puolakotelossa puolan sisään eikä liukunut puolan päältä. Tämä johtaa alalangan jumittumiseen. Nyt metsästämään matalampaa puolaa.

      • ........

        Eikö kaikkien koneiden mukana tule puolia?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8534
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2585
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      124
      2313
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1966
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1704
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1519
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1472
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe