Mihin myydä arvoeuroja

hömps

Missä voi myydä arvokkaita euroja kuten virhepainoksia ja juhlarahoja? Siis huuto.nettiä lukuunottamatta.

14

1171

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Think, think, think!

   Liity Suomen Numismaatikkoliiton jäseneksi ja myy jonkun numismaatikkoliiton huutokaupassa. Näissä ainakin ostajilla riittää asiantuntemusta ja myös kiinnostusta monenlaisiin kohteisiin löytyy.

   Kyllä toki muitakin vaihtoehtoja on vaikka maailman tappiin saakka. Kannattaa vähän miettiä itsekin noita vaihtoehtoja, kun niitä tosiaan riittää. Kyllä varmasti keksit itse sopivimman myyntipisteen. Lehtien myynti-ilmoitukset, keräilyalan liikkeet, erilaiset huutokaupat, kirpputorien vitriinit, yms. ovat varteenotettavia vaihtoehtoja.

   • Kössi

    Moneta elää suuressa puutteessa. Alvariinsa heiltä tulee postia, "loppuunmyytyä" - "vain rajoitettu määrä" - "vain 32 kappaletta saatavilla" tyyliin.
    Kaikki huiputetut - liittykää yhteen, ja tarjotkaa luomukset Monetalle. Reiluna kauppiaanaa eivät varmaan voi vastustaa kiusausta ja ostaa harvinaisuudet sinulta pois.


  • Ex-keräilijä

   Itse tarjosin kaikille netistä löytämilleni rahakauppiaille, valitettavasti vaan suurin osa oli aika nihkeitä ostamaan ja lopuistakin moni tarjosi lähes nimellisarvoa vaikka kyseessä oli eurot sieltä arvokkaammasta päästä... Myydessä pätee se tosiasia että et juuri koskaan saa toivomaasi hintaa koska kauppiallakin on kulunsa eivätkä he pysty ostamaan samalla hinnalla mitä olet itse ehkä maksanut. Parhaat tarjoukset sain kuitenkin näiltä kahdelta jonne kannattaa ehkä tarjota jos keräily ei enää nappaa:

   http://www.holmasto.net
   http://www.kolumbus.fi/mjk/eurot

   • Omia myyntikokemuksi

    Toi jälkimmäinen (MJK) on ihan ok ja tarjoaa reilusti, voin melkein suositella kun olen itse saanut sieltä aina parhaan tarjouksen ja kaupanteko ollut tosi helppoa.

    Holmastoa en voi suositella, niillä on kyllä komea putiikki mutta tarjoavat surkean vähän. Huutokaupassakin kulut on sen verran kovia että ahdistaa, myös itselle jäävää osuutta myyntihinnasta voi joutua odottamaan pitkään, jos huutokaupassa ylipäänsä menee kaupaksi.

    Kannattaa harkita myös omatoimista myyntiä, netissä voi ilmoitella ilmaiseksi ja silloin kannattaa satsata kunnollisiin kuviin, esittelyteksteihin jne. jos on vaan aikaa myyntitouhuun ja vähän osaamista kuvaamisesta ja netin käytöstä.


  • uti

   mä lyön vetoa että noi "arvoeurot" on vaan jotain normi paskaa mitä tulee joka päivä kaupankassalta, mutta kun ihmiset tyhmiä ovat niin eivät tajua arvokkaan ja arvottoman eroa.

   • Ei normikamaa...

    Eipä taida tulla kaupan kassalta sellaisia rahoja joiden painosmäärä on pieni ettei niitä ole edes koskaan laskettu liikkeelle vaan myyty suoraan keräilijöille kansioissa. Ei ne ihmiset kuitenkaan yleensä niin kovin tyhmiä ole, keräilijät varsinkaan.

    Kyllä noi "arvoeurot" on "arvokkaita" just sen takia että niitä on niin vähän että niistä joutuu keräilijät maksamaan aina vaan korkeampia hintoja, jos mielivät kokoelmaan saada.

    Eli ei tod mitään tusina-kolikoita joita saa kaupan kassalta, vaan numismaattisessa mielessä harvinaisempia ja tavoitellumpia kolikoita joihin aika monen meistä pitää säästää rahaa että saa edes hankittua. Mutta hinnat nousee koko ajan ja ainakin mulla tää harrastus on jo rahallisessakin mielessä tosi palkitsevaa kun oman kokoelman arvo noussut keskimäärin 10-20% per vuosi.


  • Janne23

   Onhan noita huutokauppoja muitakin kuin ainoastaan huuto.net, mutta kulujen ja helppouden puolesta huuto.net on kyllä paras kotimainen huutokauppa. Muuten voi tarjota rahakauppiaille joita voi etsiä vaikka Googlen avulla.

  • Anonyymi

   Vastauksena alkuperäiseen kysymykseen, ei niitä arvoeuroja kannata myydä minnekään kun harvinaisimpien eurojen hinnat tuntuvat nousevan koko ajan. Itselläkin kun jo kokoelma karttunut aika suureksi niin olen ilolla huomannut että aika monien kohteiden arvot ovat moninkertaistuneet kymmenessä vuodessa, parempaa tuottoa näistä on keskimäärin saanut kuin mistään pörssiosakkeista!

   • Anonyymi

    Niinhän se on että jos keräily kiinnostaa niin kannattaa ehkä mieluummin ostaa sieltä missä edullisimmat hinnat ja myydessä myydä sinne mistä saa parhaat tarjoukset. Reilut kauppiaat tunnistaa yleensä siitä että heidän kanssaan mukava tehdä kauppaakin.

    Itse olen yrittänyt keskittyä keräilemään vain sellaisia kohteita joissa lyöntimäärät niin pienet että hinnat nousevat jatkuvasti. Sitten kun olen tarvinnut vähän enemmän rahaa esim. remonttiin on ollut kiva huomata että olen saanut joskus moninkertaisenkin hinnan ostohintoihin nähden. (esim. Monacon Grace Kelly 2€)


  • Anonyymi

   Suomen Numismaatikkoliiton tai jonkun numismaatikko-yhdistyksen jäseneksi kannattaa ehdottomasti liittyä mikäli aihe kiinnostaa, aina kiva tavata muita keräilijöitä ja vaihtaa ajatuksia.

   • Anonyymi

    Järjestävätkö nuo yhdistykset myös jotain tapahtumia tai keskustelu-iltoja siis vai?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Järjestävätkö nuo yhdistykset myös jotain tapahtumia tai keskustelu-iltoja siis vai?

    Onko noilla numismatiikan liitoilla ja yhdistyksillä millaista toimintaa ja saako sieltä esim. neuvontaa tarvittaessa jos tulee jotain kysymyksiä vanhoista kolikoista?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onko noilla numismatiikan liitoilla ja yhdistyksillä millaista toimintaa ja saako sieltä esim. neuvontaa tarvittaessa jos tulee jotain kysymyksiä vanhoista kolikoista?

    Kannattaa käydä tutustumassa yhdistysten nettisivuihin niin tuokin selviää! ;-)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kannattaa käydä tutustumassa yhdistysten nettisivuihin niin tuokin selviää! ;-)

    Mitkä numismatiikan liitot tarjoaisivat maksutonta neuvontaa? Osaisiko joku vaikka antaa linkkejä noiden kotisivuille?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan kisa (asialliset kommentit)

   Yksi, ikuinen umpityperien ketjujen aloittaja.. voidaanko tehdä joka kerta ilmoitus moderaattorille.. josko katoais bittiavaruuteen.. Mutta siis: uinn
   Kotimaiset julkkisjuorut
   579
   4672
  2. En haluaisi uskoa että miehet ajattelee vain munallaan,

   mutta taas sain olla väärässä. Eli.. törmäsin männäviikolla puolituttuun mieheen työmatkalla. Hän kertoi, että viettäisi juhannusta minun kotikaupun
   Sinkut
   561
   4237
  3. STEFULLA OLI KOVA IKÄVÄ SOFIAA!

   Lennätti naisen Hankoon koko juhannuksen ajan ! Tosi rakkautta ilmassa. Taisi tulla kihlat ja häitä vietetään !
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   2020
  4. Martina kisan kärjessä

   Kisa on käynnissä. Käsipohjauinti vetää kisaajien kädet hapoille. Martinan ranne on jo kivulias.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   194
   1620
  5. 65
   1534
  6. Yhden viestin päässä

   Voisit juuri tälläkin hetkellä olla tässä vieressäni. Silittelisin ja paijaisin sinut puhki.
   Ikävä
   56
   1160
  7. Abortti on kiellettävä Suomessakin

   Feministinen ajatus raskaudesta, ja sen keskeyttämisestä, jota Suomessa usein tarjoillaan ainoana mahdollisena, on kummallinen. Argumentti, jonka muka
   Maailman menoa
   600
   1107
  8. Tuletteko/tulitteko ikävöimäsi

   Kanssa hyvin juttuun? Ymmärsittekö toisianne? Sovitteko yhteen?
   Ikävä
   94
   1024
  9. Kyllä jään aina miettii

   Miks tää meni näin.. En ymmärrä sua.
   Ikävä
   55
   929
  Aihe