pillerin anto kissalle!

vierailevatähti

Moi!

Kissani joutui ensimmäistä kertaa lääkekuurille, ja lääkkeenä on pilleri! Kertokaa kaikki neuvot pillerin antoon, olen kuullut kauhutarinoita:) Kannattaako esim. murskata nesteeseen ja antaa ruiskulla, vai turkea palasina suuhun? Kissa on melko hyvä hermoinen joten järeitä otteita tuskin tarvitaav:)

20

3778

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miukuli22

      Ihanaa jos kissasi on "hyvähermoinen" Silloin
      voit pärjätä pelkästään sillä, että murskaat
      pillerin hiukan pienemmäksi ja hävität sen
      pieneen määrään jotain herkullista ruokaa.
      Minä henkilökohtaisesti joudun käyttämään
      toiseen kissaani erittäin järeitä otteita.
      Ruiskulla suuhun ja silloinkin saa pitää
      kissaa paikassaan kynsin ja hampain :o)
      Paljon onnea kaikille yrityksille,
      toivottavasti pääset helpolla.

    • pilleristi

      Meillä onnistuu niin, että kääritään kissa pyyhkeeseen, rauhoitellaan ja silitellään, laitetaan selälleen. Sitten toisen käden sormia suuhun ja suuta auki ja toisella pilleri suuhun mahdollisimman tarkkaan keskelle nielua. Välillä menee niin hyvin, ettei kissa ole moksiskaan, mutta välillä kun pilleri menee vähän sivuun, ei kissa tahdo niellä vaan koettaa saada sen kielellä ulos.

      Asiaa auttaa nykyisin sekin, että kissan kynsiä on vähän lyhennetty. :)

      • kokeiltu on. Viimeksi madotin ton pennun, ja kasvattajan ohjeiden mukaisesti liotin pillerin pieneen tilkaan vettä, no problem.
        Yhden katin kanssa pillerit laitettiin suuhun pienen "muodon vuoksi" kapinan kanssa. Mitään ei ole ikinä vapaaehtoisesti ottanut. Eli herkkujen kanssa turha edes yrittää.
        Yksi olikin sitten varsinainen peto. Ihan sama mitä teet, olis syönyt sut kuitenkin vaikka olis ollut mimmonen suojavaatetus ja kissa kääritty täysin liikkumattomaksi. Vain ja ainoastaan elukkalääkärissa.


      • duski

        musta kuulostaa aika hurjalta että selällään olevan kissan suuhun laitetaan yhtään mitään... eikö siinä nyt oo aika itsestäänselvä tukehtumisvaara? o_O

        en tiiä teistä mutta kyllä mä muistan muksuna äiteen hokeneen sen kymmenen kertaa että selällään ollessa ei syödä mitään ku siihen voi tukehtua. minä fiksuna tyttönä en tietenkään totellut ja kyllä siinä oli syötävän nieleminen huomattavasti hankalampaa kuin pystyasennossa. pari kertaa meinas käydä köpelöstikin. en siis missään nimessä laittaisi kissaa selälleen kun pilleriä annetaan.


    • miumauskis

      että kääritään kissa pyyhkeeseen tai jos mahdollista niin vauvan makuupussi on oiva tähän tarkoitukseen, eipä pääse katti karkuun. Pillerin murskaan ja sekoitan veteen ja esim. maksamakkaraan niin että siitä tulee sopivan notkeaa tahnaa, menee hyvin ruiskusta läpi ja pysyy paremmin kissan suussa kun pelkkään veteen sekotettu. Ja kannattaa tietysti tähdätä ruiskulla suun perälle, jos tökötti jää kielen päälle, niin kissa sylkee sen tietenkin pois.
      Kovempiluonteisen kissan kanssa tarvii yhden ihmisen pitää kissaa ja toinen laittaa tahnaa suuhun.
      Onnea yritykseen :)

      • vierailevatähti

        Noniin, kaadoin näin ekalla kerralla murskatun pillerin pikkulusikalla suuhun, ei tainnut tykätä tuosta kuivasta koostumisesta joten taidan kokeilla nestemäiseen sekoittamista huomenna. Mitään taistelua ei kuitenkaan ollut, kisulla vaan vähän suuttunut ilme :P Kissa on saanut aiemmin tahnamaista matolääkettä ja silloin tuo oli vielä helpompaa, ei tarvittu pyyhkeitä, kisu avasi suun kiltisti ruiskulle:) Toivottavasti tämä jatkuu yhtä hyvin kuin alkoikin, ei kannattaisi vielä tässä vaiheessa kehuskella!

        Kiitos kaikille vinkeistä, kokeilen kaikkea ja katson mikä toimii meillä parhaiten:)


      • AnnaLinnea
        vierailevatähti kirjoitti:

        Noniin, kaadoin näin ekalla kerralla murskatun pillerin pikkulusikalla suuhun, ei tainnut tykätä tuosta kuivasta koostumisesta joten taidan kokeilla nestemäiseen sekoittamista huomenna. Mitään taistelua ei kuitenkaan ollut, kisulla vaan vähän suuttunut ilme :P Kissa on saanut aiemmin tahnamaista matolääkettä ja silloin tuo oli vielä helpompaa, ei tarvittu pyyhkeitä, kisu avasi suun kiltisti ruiskulle:) Toivottavasti tämä jatkuu yhtä hyvin kuin alkoikin, ei kannattaisi vielä tässä vaiheessa kehuskella!

        Kiitos kaikille vinkeistä, kokeilen kaikkea ja katson mikä toimii meillä parhaiten:)

        niin, että murskaan pillerin lusikan pesässä, ja sekoitan murskeen pikkunokareeseen voita tai margariinia. Sitten pyyhkäisen rasvapallukan kissan kylkeen. Siistinä eläimenä se heti alkaa putsata itseään, ja lääke häviää saman tien sen suuhun. Tämä keino on toiminut jo 10 vuotta.


      • duski

        paitsi että nestemäistä lääkettä nimenomaan ei saa laittaa suun takaosaan. se voi joutua henkitorveen ja sit onki kisun henki vaakalaudalla. se kuuluu ruiskuttaa suun sivulle.

        myöskään nestemäistä lääkettä antaessa kissan päätä ei saa nostaa, siinäkin on tukehtumisvaara.


    • pasi36

      ei missään tapauksessa murskata nesteeseen.....

    • duski

      tarkista nyt kuitenkin että saako sen kyseisen lääkkeen edes murskata. jotain lääkkeitä tietääkseni ei saa antaa niin.

      jos kerran kissa ei kauheita pultteja vedä tuosta käsittelystä, niin mikset yritä antaa sitä kokonaisena..? meillä menee pillerit oikein mallikkaasti kokonaisinakin. meillä tehään niin että mennään polvi-istuntaan lattialle, otetaan kisu polvien väliin istumaan (selkä itseen päin), ja kumarrutaan vähän kissan ylle. näin kissa on nalkissa eikä pääse peruuttamalla tai sivuista pois. sit vaan toisella kädellä nostetaan hiukan päätä (ei pystyyn asti) ja avataan suu, ja toisella kädellä tiputetaan pilleri suuhun. sit pidetään suuta kiinni, sivellään kaulaa alaspäin menevin liikkein ja puhallellaan kisun nenään. tämä saa kissan nielaisemaan ja vot, sinne menee pilleri. :P meillä onnistuu pillerin antaminen tällä keinolla ihan yhden ihmisen voimin, mutta jos kisu on kauhean innokas lähtemään pois, niin voi ottaa toisen pitelemään etuosasta paikallaan.

    • tiituska80

      ota tukevasi syliin, jalkojen väliin tms. ja lykkäät pillerin nieluun, suu kiinni ja odotat et nielaisee!

      Niin mä teen kissani kanssa, ei kovin innokas ole, mut suht'helposti saan pillerit menemään.

      Mummolla oli oikea kauhukatti, jos jotain joutui väkisin tekemään. Siin kissa pyyhkeeseen, takki ja hanskat käteen, toinen hanskat kädes piti vielä kiinni ja kolmas antoi lääkkeen, hoiti haavan yms.

      Siksi itse olen opettanut pennusta asti et tutkin, ronkin, annan pillereitä jne ja aina kun homma hoidettu, kissa saa ylenpalttiset kehut, silitykset, namipalat ja muut kiitokset et seuraavankin kerran onnistuu!!

      • Anonyymi

        Nielaisua auttaa kun laittaa sormenpäällä vesitipan kissan nenun pääle kun pilleri on suussa ja sitä pidetään kiinni ettei väpellä pois.


    • Missukka

      Hei! Omalla löytökissallani, alle 2v kollillani oli sitkeästi jatkuva korvatulehdus, joka vaati 4 peräkkäistä antiobiottikuuria. Se rakastaa kissan BUCACAT-hammastahnan makua, nuolee sen mielellään harjasta ja antaa laittaa hampaisiinsa. Tuo tahna saa jäädä suuhun, ei tarvia siis vettä tms nestettä, se siis puhdistaa ja poistaa hammaskiveä. Sitä saa apateekista tai lemmikkitarvikeliikkeistä.

      Keksin upottaa tai päällystää antibiottitabletin tuohon tahnaan, kisuni hotkaisi sen suoraana lautalselta ihan itse. Katsoin vierestä että lääke varmasti meni alas. Pitää olla aika paksusti tahnaa! Annoin vielä palkkioksi kinkkusiivun sen päälle. Kisu nautti!

      Nyt kun korvat tulivat onneksi kuntoon, kissa yritti ehdottaa että "otetaan vielä sieltä kaapista jotain ja syödään se" - se tuntui kuin palkkiolta pitkille ja ankarille antibiottikuureille.

      Kannatta yrittää!
      t. Kanelin mami

    • yleensä?

      pieneen vesitippaan liotin sitten "hyla" kermaa joukkoon oikein hyvin meni , kerrankin, saa nähdä koska hoksaa että jujutan näin ,se on kermalle perso ja vatsa sietää mainiosti. jos ruokaan sekoitan vaikka olisi mitä niin siihen jää, monta kertaa pilleri on turhaa mennyt , ja väkisin laitto on karmeeta sit kissa on vihainen mulle ja syyttävät silmät saan palkkioks . mutta onneksi kerma konsti puree vielä!

    • miuku mauku

      Itse olen antanut 30 vuoden aikana useita tuhansia kertoja erillaisia pillereitä, ilman mitään vaikeutta. sitä on vain opittava käsittelemään kissoja. Noin 40 vuotta kasvattanut, tietää aika paljon kissoista.

    • tapletin

      Minä laitan voita taplettiin tai ölyä että liukastuu. Jos iso tabu.
      Kissa syliin varaan tapun oikeeseen käteen ja samalla pidän sillä edestä tukien .
      vasurilla ,etusormi,peukalootteella kulmahampaitten takaa kiinni ,auki suu.Puristan rinnuksia vasten ja vasurilla etusorioteella ,tapu kielen perälle asti ja suu kiinni. pää pystyyn. Sinne meni.!! Kannattaa opetella aika tärkeetä.Joskus......

    • Hiltsu1

      Meillä rimpula-neiti leikitetään toppahousunlahkeeseen(sisälahje(?..)tai resorilahje aina parempi) ja kun pää pilkottaa, otetaan miuku hellään syleilyyn ja tuikataan lääkkeet kitusiin.

      Säästyy suuremmilta vammoilta jokainen, kun pikkukyntöset saa pidettyä edes hetken lahkeen sisässä ja pois iholta..

      Mielestäni varsin hellä pakotuskeino, eikä traumoja ole jäänyt, vaikka pahanmakuisen toimenpiteen jälkeen kissa lähteekin yleensä ohjuksena ulos lahkeesta..

    • Suorastaan herkkua!

      Kilpirauhaslääkkeen antaminen kissalle on onnistunut näin:

      Ensi alkuun riitti, kun jauhoi pillerin märkäruuan väliin "hampurilaiseksi", sitten piti sekoittaa.

      Ajan mittaan kissa alkoi varoa "saastunutta" ruokaa. Alkoi pakkoruokinta, ensin sutaisemalla voihin sekoitettua jauhetta etutassuun, takatassuun, kylkeen - mihin nyt ehti, sillä kissa aavisti heti, koska sitä lähestyttiin kavalin aikein.

      Sylikissan ei tietenkään haluttu säikkyvän emäntäänsä eikä isäntäänsä. (Siksi myös pillerin ampuminen kurkkuun ei houkuttanut.) Alkoi muiden keinojen etsintä. Apteekin pillerikääre ja vitamiinitahna eivät meidän kissalle kelvanneet.

      Lemmikkieläinliikkeistä hommattiin erilaisia herkkuja ja tahnoja, mitä vain löytyi - ja tärppäsi: Gimpetin vitamiini- tai juustotahnaa lääkejauheella terästettynä kissa suorastaan odottaa jälkiruuaksi aamulla ja illalla! Jauhe imeytyy tahnoihin hyvin, kun niitä asetilla lusikalla pyörittelee. Ensin annettiin nuolla sormenpäästä, nyt nuolee lautaselta.

      Uusi herkku pelasti meidän kissalle (ja meille) lisää hyviä elinvuosia. Jollekin toiselle voi jokin toinen herkku kelvata paremmin. Kannattaa kokeilla eri vaihtoehtoja!

    • Annu.

      Meillä on aina mennyt pillerit siten että avaa vaan kissan suun ja työntää pillerin suuhun, pitää käsillä suuta siten kiinni että pystyy nielemään eikä kuitenkaan saa syljettyä ulos.
      En ymmärrä miten lääkkeen anto voi olla joillekin vaikea pala.

      • Anonyymi

        Sain mökkinaapurin kolmannen kissan,jota ei oltu käsitelty yhtään.Ei osaa leikkiä,ei tykkää olla sylissä jne.Kiltti kissa kun saa olla omissa oloissaan.Kilpirauhaslääkkeen saan annettua ruiskulla,mutta verenpainetablettia en saa annettua.Pitää suun tiukasti kiinni.Puoliväkisin suu auki ja tabletti suuhun.Sormi jäi hampaan alle ja tabletti lattialle,kolme kertaa.Aloitettiin tämä lääke vasta.Sitä ei saa kuulema murskata jne.52 vuotta oli koiria ja niiden hoito onnistui aina.Mutta pienen kissan kanssa hankalaa. Mummo 76v. 27.10.22


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1828
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      6
      1772
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1261
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1174
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1142
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      9
      1077
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1031
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1004
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      995
    10. 10
      980
    Aihe