Auton vuokraus / HolidayAutos

jols

Olimme Ranskassa lomalla ja teimme yhden ainoan virheen lomallamme. Vuokrasimme auton HolidayAutos:fi:n kautta!

Auto ensinnäkin oli paljon pienempi kuin maksettu mutta se ei ollut iso ongelma. Olimme ottaneet 0-omavastuun ja sattui pieni kolhaisu betoniporsaaseen parkkihallissa.

Europcar veloitti luottokortilta maksun mutta sitten alkoi taistelu HolidayAutos:n kanssa. Dokumentit piti lähettää monen kertaan, välillä ne olivat hukkuneet tai henkilö oli poissa. Sitten todettiin että kaikki kunnossa ja laitetaan maksuun, muuten hyvä mutta rahoja ei kuulunut. Taas soittoa ja jonotusta, olemme maksaneet silloin ja silloin, jos ei ole tullut tilillesi, ota yhteyttä pankkiisi. Tätä viikon verran, sitten alkoi homma raivostuttaa ja pyysin meilaamaan tositteen niin selvisikin että henkilö jonka olisi pitänyt hyväksyä tapahtuma oli ollut poissa???

Raivosin puhelimessa ja vaadin korvausta käytetystä ajasta ko asiaan. Sitten rahat tulivat parin tunnin päästä. Tässä episodissa kului noin kuukausi, jokainen voi tehdä johtopäätöksensä firman toiminnasta... Jos on maksanut 0-omavastuusta niin ei pidä joutua taistelemaan saadakseen rahansa takaisin. Suosittelen kysymään tarjousta suoraan vuokraamosta ja jättämään tuollaisen huijari-firman väliin.

3

1737

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vähän

      Maksoitteko auton jo etukäteen näkemättä sitä? Yleensä varauksen yhteydessä ei makseta mitään, autoa vastaaotettaessa katsotaan että auto varauksen mukainen, kunnossa ja veloitus vasta kun auto palautetaan. Onko tämä joku HolidayAutos:n oma käytäntö?

      Mitä rahoja odotat takaisin? Jos 0-omavastuu, etkös silloin maksa ainoastaan normaalin vuokran, et mitään ylimääräistä.

      • jols

        Näillä maksetaan etukäteen vuokra.

        Yleensä vuokrauksissa otetaan takuumaksu joka kuitataan luottokortilla. Europcar otti siitä rempan hinnan ja se piti saada takaisin taas tältä välittäjältä eli HolidayAutolta jolle olimme maksaneet 0-omavastuun. Eli niitä rahoja sai odottaa. Hölmö systeemi joka kuitenkin voisi pelata jos firma toimisi fiksusti eikä yrittäisi keplotella.

        Minä en enää tuollaiseen rahojani laita.


      • Supercharger
        jols kirjoitti:

        Näillä maksetaan etukäteen vuokra.

        Yleensä vuokrauksissa otetaan takuumaksu joka kuitataan luottokortilla. Europcar otti siitä rempan hinnan ja se piti saada takaisin taas tältä välittäjältä eli HolidayAutolta jolle olimme maksaneet 0-omavastuun. Eli niitä rahoja sai odottaa. Hölmö systeemi joka kuitenkin voisi pelata jos firma toimisi fiksusti eikä yrittäisi keplotella.

        Minä en enää tuollaiseen rahojani laita.

        Itse palasin juuri Espanjasta, jossa minulla oli käytössä Holiday-autosin kautta vuokrattu auto. Vuokrausfirma oli Avesta nimeltään. Autoon tuli sitten valitettavasti kolhuja mutta onneksi minulla oli edullinen omavastuunpoisto otettuna Holiday-autosilta. Maksoin omavastuun autoa luovuttaessani, kuten tapana on. Suomeen palattuani lähetin sopimukset, kuitit ja tapausselostuksen Holiday-autosiin. Espanjalainen autonvuokrausfirma Avesta toimitti heille omat tietonsa sekä korjauksen hinnan sekä palautti heille ylimääräisen osan maksamastani omavastuusta. Holiday-autos palautti koko omavastuun minulle. Koko prosessi vei kymmenen päivää ja koko maksamani omavastuu oli tililläni.

        Omalla kohdallani sekä Holiday-autos että Avesta toimivat koko prosessin ajan tosi hienosti. Seitsemän vuorokauden omavastuu, joka maksoi 20€ kannatti siis todellakin ottaa.

        Ainoa huono puoli oli, että Avesta käytti ainoastaan espanjankielisiä sopimuslomakkeita. Espanjassa asuva tyttäreni oli autoa vuokratessa mukana, joten se ei ollut meille ongelma mutta muuten se kyllä sitä olisi ollut. Allekirjoitus sitoo vuokraajaa aina oli tekstin ymmärtänyt tai ei. Yleisesti autoa ulkomailla vuokratessa kannattaa sopimus lukea ja ottaa aina omavastuun poisto. Toisaalta useat vuokraajat tarjoavat myös muita suojia, jotka esimerkiksi matkavakuutus saattaa muutenkin korvata, joten niitä ei kannata ottaa. Auto pitää tarkastaa itse otettaessa ja vuokraajan kanssa jätettäessä, jos tämä ei ole mahdollista, kuvaa auto joka puolelta jättäpaikassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe