Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

nenäpunkki

´marsu

patittaa,mun koira jo toistamiseen saanu nenäpunkkitartunnan tämän vuoden aikana.käyn täällä lahdessa kirkkokadun ja launeen koirapuistoissa..sieltä se tartuntakin on varmaan peräisin..toivottavasti ihmiset ottas selvää mikä se nenäpunkki on ja hoidattas koiransa eikä antais taudin levitä..moni ei ole kuulllutka moisesta taudista.

8

1456

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • känkkäränkkä

      Olen kanssasi aivan samaa mieltä, mutta halusin kuitenkin kertoa meidän kokemuksen ns.sitkeästä "nenäpunkista".

      Itselläni reilu vuoden ikäinen chihu ja nenäpunkkioireita ollut jo kauan. mm. hengenahdistusta, aivastelua(kaikki nenäpunkkioireet)Kaksi kuuria syötiin pöpön poistamiseksi ja oireet vain jatkuivat.Viimeisen kuurin jälkeen mentiin käymään kontrollikäynnillä ja ukkelilla todettiin kitarisatulehdus;esim.innostuessa kun tulehtuneet kitarisat vielä entisestään turpoavat aiheutuu hengenahdistus(vastaavanlainen "kohtaus" kuin nenäpunkista aihutuva)Nyt ollaan oltu 3 viikkoa antibioottikuurilla tulehduksen poistamiseksi ja taas lääkäriin menossa. Jos kuuri ei ole auttanut niin leikkaukseen seuraavaksi.

      Nenäpunkitonta kevättä kaikille :)

      • roppo

        Meillä 10 kuukautisen perhoskoiran kanssa ihan sama juttu. Pitkään jatkuneita hengenahdistuksia hoidettiin nenäpunkkina ja nyt alkoi antibioottikuuri tulehtuneisiin kitarisoihin. Meillä myös leikkaus edessä, jos antibiootit eivät auta.

        Eläinlääkärin mukaan nielutulehdukset ovat pennuilla yleisiä.


    • Markus

      Nenäpunkki taitaa olla pysyväksi jäänyt vitsaus maassamme. -93 todettiin muistaakseni ensimmäinen tapaus maassamme ja siitä se on hyvin levinnyt. Ongelma on, ettei suurin osa koirista oireile nenäpunkin vuoksi tai ei ainakaan tyyppillisellä tavalla (Reverse sneezing). Useinhan on niin, että samassa perheessä on monta koiraa, joista vain yksi oireilee, vaikka muillakin on nenäpunkki. Jos vain yksi hoidetaan, saa se kohta taas tartunnan toisilta.

    • yks

      Onko nenäpunkki luonnosta tuleva vai onko se joku koiratauti joka leviää koirasta toiseen.

      • Markus

        Nenäpunkki on pieni hämähäkkieläin, joka asuu koiran nenäontelossa. Ruotsalaiset olivat tutkimuksissaan todenneet tartunnan saamiseen riittävän, että nenäpunkkia kantava koira haistelee toisen pyllyä. Punkki siirtyy uuteen koiraan ja viipottaa selkää pitkin nenään.


      • Ihret

        Hei !!

        Jos olen oikein ymmärtänyt nenäpunkkia on ollut jo kauan ja lähinnä n.1970-luvulta pohjoismaissa Suomessa ehkä n.15v tunnettuna.Voi olla koiralla piilevänä vaikka kuinka kauan.Tuntomerkkejä: aivastelu,hengenahdistukset jne..Tarttuu koiralta toiselle kontaktissa,hoidetaan lääkekuurilla,mutta voi olla sitkeässä.Meidän sheltillä on todettu n.3vkoa sitten kyseinen ja lääkitys on ainakin tällä hetkellä auttanut.Jos on paljon koirien kanssa tekemisissä kannattaa varoiksi kaverinki koirat lääkitä,koska muuten se oravanpyörä vaan jatkuu.


    • Samaa pohtinut

      Oma koira on vielä pentuiässä ja äskettäin oli aivan nenäpunkkioireet (ne tyypilliset hengityskohtaukset, nenän ja silmien vuotaminen jne). Lääkäri tutki koiran (rauhoituksessa) ja totesi: nielutulehdus. Sai antibiootit vaivaan.

      Ja voihan sitä vältellä niitä koirapuistoja ja tuntemattomia koiria, jos kerran vaiva uusiutuu helposti...

    • ´marsu

      kyl vaan oli nenäpunkki.lääkekuuri tepsi ja nyt ollaan terveitä..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2307
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1447
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1419
    8. 52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      64
      1226
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe