Kuinka pitkiä ovat olleet

kaksossynnytykset?

Itseäni kiinnostaisi tietää, koska edessä se on itsellänikin. Nyt rv 32 6 ja kovasti alkaa jo tuo tapahtuma mietityttää...

Onkohan vaikutusta sillä, että on aiemmin synnyttänyt?

Onko toisen ponnistaminen jo helpompaa kun on ekan saanut pihalle?

Kuinka monelle on käynyt niin, että eka syntynyt alakautta ja toinen sitten leikattu?

Kertokaahan tuplat synnyttäneet omia kokemuksia, kiitos!:)

12

3841

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuplaäiskä

      Itselläni kaksossynnytys oli helpoin synnytykseni.Supistukset eivät olleet oikeastaan lainkaan kipeitä ja koko homma kesti 3tuntia 40min.Synnytys käynnistettiin rv 37 4,koska verenpaineeni oli koholla.Kaksoset painoivat syntyessään 2765g ja 3470g.

    • Täti

      Minulle oli vaikemapaa ponnistaa toinen vauva, koska supistukset tuntuivat loppuneen jo ensimmäisen synnyttyä.

      Toinen vauva oli lisäksi kasvotarjonnassa, mikä tietysti vaikeutti ulostuloa.

    • Tuplien äityli

      Viestin otsikko kertoo ehkä kaiken koko synnytyksestäni.

      Synnytystä alettiin käynnistään aamulla kymmenen aikaa, supistuksi alkoi ilmetä joskus viiden-kuuden aikaa illalla. Syynä oli se, että en kertakaikkiaan saanut enää oltua ja B-vauvan napanuoran virtaus oli heikentynyt. Yheksän kieppeillä illalla mentiin saliin, koska supistukset olivat hirveitä verrattuna aiempiin kahteen synnytykseen. Pärjäsin kyllä ilokaasulla ja aqua-rakkuloilla.

      Yhden jälkeen yöllä puhkastiin A-vauvan kalvot, jotta synnytys lähtisi etenemään nopeammin. Kohdunsuu oli ollut siinä viidessä sentissä jo ensimmäisistä supistuksista lähtien. Kolmen aikaan tuli gyne katsomaan tilannetta ja totesi, että homma seis. Kohdunsuu ei ollut auennut yhtään enempää.

      Tipalla annettu oksitosiini lopetettiin ja mulle laitettiin kipu lääkkeitä ja rauhottavaa (vaikka en olisi tahtonutkaan niitä rauhottavia!!!). Kätilö tilasi myös epiduraalipuudutuksen, jotta saisin nukuttua. No kun tippa oli otettu pois, niin sen jälkeen alko vielä kauheemmat supistukset ja kätilö totesi jonkun ajan päästä, että nyt muuten alat ponnistamaan! En ehtinyt epiduraalia saada, mutta ei se harmita lainkaan!

      Ensimmäistä vaavia ponnistin ja ponnistin, eikä mitään tapahtunut! Touinen lääkäreistä meinasi tehdä välilihan puudutuksen ja leikkauksen, vastoin tahtoani. Potkasin siltä ne vehkeet kädestä poijes :D Kesken ponnitus vaiheen olin myös ilmottanut, että kiitos mulle riitti, lähden tästä nyt kotiin :DD

      A-vauva syntyi yli puolen tunnin ponnistuksen jälkeen imukupilla avustettuna. Siitä 18 minuutin päästä syntyi kalvojen puhkaisujen jälkeen B-vauva, vähän niinkuin huomaamatta. Olin kuulemma sanonut vain, että nyt se tulee, kuka ottaa kopin?

      Ottakaa huomioon se, että olin ponnistus vaiheessa ihan lääketokkurassa ja valvonut jo reilusti yli 20 tuntia, kunnes koko homma oli ohi. Vauvat syntyivät 39 2.

      Synnytyssalissa oli ponnistusvaiheen aikana 3 lääkäriä, kätilö, sairaanhoitajaopiskelija sekä lastenhoitaja sekä puolisoni. Aika moinen porukka, mutta kaikilla oli kyllä kädet täynnä hommia.

    • Tuplapimujen äiti

      Mulla synnytys käynnistettiin 37 4 toisen sikiön kasvun hidastumisen takia. Kaikki muuten ok, paikat ihan epäkypsät eli käynnistäminen kesti...
      Aamulla klo 7 aloitettiin eikä päivällä tapahtunut mitään. Yöllä puolen yön aikaan meni a-vauvan vedet; A syntyi tästä n. 14 tunnin päästä ja B puoli tuntia ekan jälkeen.

      B:n ulossaaminen oli vaikeampaa kun A:n, sillä supistukset heikkenivät, olin itse rättiväsynyt valvottuani pari päivää putkeen ja ekan ulossaattaminen vei muutenkin voimat.
      Lisäksi A-vauva oli vetänyt tullessaan kohdunsuuta kiinni joten B-vauva tarvitsi imukuppia.

      Mulla oli kyseessä eka ja ainoa synnytykseni (tähän mennessä ;)) joten en osaa sanoa, vaikuttaako se että on aikaisemmin synnyttänyt.

    • revitty äityli

      A syntyi normaalisti ja B leikattiin hätäsektiolla noin tunnin päästä A:n syntymän jälkeen..olo oli melkoisen revitty kun heräsin nukutuksesta :(

    • Elämäni pisin "vartti...

      Joo, meiän pojat syntyivät n.16 minuutin erolla. Ensimmäinen normisti alakautta ja toinen hätäsektio. Kuitenkin 16 minuuttia syntymien välillä eroo.

    • Tuplat02

      Aaamulla puhkes vahingossa kalvot, tippa laitettiin vauhdittamaan suppareita. Ne olikin puolenpäivän aikoihin säännölliset ja aivan hel..tinmoiset ja ilokaasun hönkimisen jälkeen sain epiduraalin. Epiduraali vei kaikki kivut ja siis ponnistamisen tarpeenkin. A-vauvaa ponnistin 30min ja hänet otettiin välilihaleikkauksen jälkeen imukupilla. (Uhkailivat ensin imukupilla, mutta siis siinä vaiheessa ihan sama, kunhan jotenkin ulos tulisi). B-vauva tuli sitte 12 min päästä siinä vanavedessä, toinen jalka edellä, vähän niinku huomaamatta. paikat oli auki ja aikas tunnottomat.

      A-vauva 2030g, B-vauva 2365g. Ja ponnistus on vaikeaa jos ei itse niitä supistuksia ja ponnistamisen tarvetta tunne. Lisäksi, kun vauvat on pieniä ja niitä on kaksi, on vaikea kohdistaa ponnistusta siihen yhteen vauvaan. Näin lohdutti lääkäri. Meillä kans sali täynnä: Kaks kätilöä, lääkäri, lääkäri opiskelija (joka ei ekalla yrittämällä saanu imukupilla poikaa pois) ja Lastenlääkäri. Ja tietysti mies..

      Synnytyksestä jäi hyvä fiilis, eihän mulla ollu kipuja loppujen lopuks ollenkaan. Vauvat vietiin kylläkin heti teholle, mutta itse synnytys oli helppo.

    • tupsahtivat

      tosi nopeesti. Siitä kun vedet tuli kotona, A syntyi kahden tunnin päästä ja B vartti siitä (tuli pylly edellä ja juuttui vähän kiinni). Siihen kahteen tuntiin mahtui vielä äitipolilla ja röntgenissä käynti, eli "jalat ristissä" synnytyssaliin ja kivunlievitykset sai tietty unohtaa siinä vaiheessa=). Syntyivät vkolla 34 eli aika pieniä olivat.

      • lopultakin syntyivät..

        Ja molemmat terveitä "riiviöitä" nyt 5v. Synnytystä käynnistettiin kaks päivää ja odoteltiin sitten viikonloppu ja taas käynnisteltiin kaks päivää. Kun eivät suostuneet tulemaan niin leikattiin päivää ennen laskettua-aikaa.


    • pompsahti

      lapsoset maailmaan 4 minuutin välein...:-D
      Eli aamulla kahdeksalta alkoi supistelemaan..ja klo 13:30 syntyi tyttö 3,1 kg ,48 cm (pää edellä) ja 4 min.kuluttua poika 2,970 kg ,48 cm pylly edellä...molemmat siis alakautta ja oli kyllä helpoin kaikista synnytyksistä.Lääkäri totesi että nämä lapset tulivat kuin "tykin suusta"...minulle ei laitettu epiduraalia vaan maskista vedin aina välillä "ilokaasua".

    • Punkenut

      Synnytys käynnistettiin minun toivomuksestani viikolla 39, aamulla köpöttelin sairaalaan yhdeksäksi, pääsin saliin ja kymmeneltä puhkaistiin kalvot. Klo 11 alkoivat supistukset ja A tupsahti lyhyehkön ponnitusvaiheen kautta klo 14:30 ja B yhdellä ponnistuksella 10 min myöhemmin.

      Epiduraali ei auttanut oikein mihinkään, ponnistusvaihe oli sitä kamalaa, kuten aina... Mutta esikoisen synnyttäminen imukupilla ja 40min ponnistuvaihe, tämä ei ollut isihen verrattuna mitään... Vauvat toinen just alle 3,5 kg ja toinen just yli.

      • ---

        Käynnistettiin pyynnöstä rv 39 0.
        Synnytyksen kesto 3 tuntia ja ikäeroa 11 min. alatiesynytys. Helpompi kuin esikoisen synnytys, tosin kilo oli painoeroa. Ponnistusvaihe minuutti. Kivuliaampi, kun ei aauttanut mikään kivunlievitys. Porukkaa oli synnytykses mukana 8 kpl meidän lisäksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      108
      7826
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2872
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2452
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2175
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1845
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1599
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1449
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1446
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1364
    Aihe