kivi

tasku-

Mitä voisin tehdä kivillä joita on iso röykkiö tontillani. Ovat luonnon kiviä ,louhittuja ja soramontusta kai kerättyjä. Tontti on 1000 neliötä, tasaista maata.En raskisi niitä poiskaan kuljettaa ennen kuin tietäisin voisiko niitä hyödyntää jotenkin. Kukkapenkin reunuksia en aio tehdä ja ovat suuriakin sellaiseen.
Olisiko kellään ideaa. Kiitos etukäteen.

5

847

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onttomukulakiurunkannus

      Onko tontillasi paikkaa, johon sopisi pätkä kiviaitaa? Siitä saa hienon, kun laittaa päälle ja reunoille kaikenmaailman kasveja: sammalia, jäkälää, kissankäpälää, sammalleimua, maksaruohoa, koristeheiniä....

      Olen erään viisaan nähnyt tehneen "kiviaidan" niin, että sen sisus oli multatilana ja sieltä sitten kasvoi yhtä ja toista. Tällaisen hökötyksen pohjois- tai itäpuolelle voi istuttaa esim clematista tai viiniköynnöstä, joka sitten kiipeilee pitkin kivimuuria. Sisiliskotkin tykkäävät tällaisista paikoista, samoin västäräkit.

      Tai vielä parempi: rakenna tonttisi korkeimmalle paikalle (jos nyt tasaisella tontilla sellaista on)lintutorni! Se meillä on kaukaisena haaveena, vain toteutusta vailla...

      • Onttomukulakiurunkannus

        Ai niin ja lisänä vielä: Miten olisi maakellari?


    • pms68

      isot lohkareet voi kasata yhteen ja sitten täyttää välit mullalla jolloin saat hyvän kivikkopenkin paikan. Korkeus on makuasia ja jos laitat vaikka jotakin pensasta tai korkeita perennoja jolekkin sivulle viereen niin sulautuu maastoon vielä paremmin, havutkin on kivoja siihen maisemointiin.

      Kukkapenkkiin nuo lohkareet sopii siten että laitat ne haluamaasi muotoon esim epämääräiseksi soikioksi kiinni toisiinsa ja teet sen perennapenkin sinne keskelle. Taas saat kohopenkin edum eikä nurmikko tai rikkaruohot pääse sinne penkkiin. Isoilal lohkareilal tehtynä penkki ei näytä reunustetulta kun vielä osa kasveista tulee kivien päälle ja reunan ylitsekkin.

      Pienemmistä kivistä voi tehdä puroja joko vedellä tai ilman maun mukaan. Jos pikkukiveä on paljon niin suodatinkangas alle ja sitten niitä päälle ja kävelylankut päällimmäiseksi jolloin on vähän japanilaishenkinen kivipuro valmis. Siihen vielä vaikka pieni vesiaihe lipattamaan tynnyrissä tms niin johan on elementtejä. Polkuhan voi mennä jopa tuon perennapenkin ylikin..

      Kivistä voi tietysti rakentaa myös vaikka oleskelutilaan suojaa. Pinoa ne päällekkäin haluamasi kokoisena muurina ja ne varaavat lämpöä päivällä illan istumista varten, antavat suojaa jne. Jos teet muurista leveän niin sinne leskelle mahtuu multa aja voit istuttaa vaikka pensaita päälle tai sitten pienempimuotoisena laittaa kivikkokasveja sinne väleihin tai jättää muurin sinälleen. Tuollainen muuri oleskeluryhmän rajana vaatii sitten kyllä kaverikseen kiveyksen joko liuskekivistä tai betonikivistä ettei jää yksn jyhkeäksi elementiksi.

      Meillä on mökillä kiviä kuin louhimon jäljiltä, ovat vain ilmeisesti jääkauden jäljiltä.. Niiden ainoa mahdollinen käyttö on ollut juuri tuo että olemme irtonaisilla täyttäneet kiinteämpien väleja ja sitten mullat saatu pysymään siinä syntyvässä tilassa ja kukkia kasvamaan jopa ryytimaakin. Toinen vaihtoehto olisi nimittäin todella massiiviset maansiirrot ja räjäytykset eikä niihin ole tunnettu tarvetta. Kiveykset ei näytä lohkareisina todellakaan reunustetulta ja kun kiven päällä on siellä täällä sammalta, kivikkokasveja ja maanpeitekasvien oksat valuvat yli niin harva edes enää muistaa miksi ne on alunperin tehty. Ne pyöreiden kivien reunustamat penkit ovat todellakin kamalia..

      • kiittää

        KIITOS runsaista ideoista. Maltan tuskin pysyä poissa niiden kimpusta hetkeäkään nyt kun sain näin hyviä neuvoja.Menen heti tuijottelemaan ja suunnittelemaan sopivinta paikkaa niille. Kasvejakin löytyy omasta takaa ettei muuta kuin hommiin. Kiitos!


      • pms68
        kiittää kirjoitti:

        KIITOS runsaista ideoista. Maltan tuskin pysyä poissa niiden kimpusta hetkeäkään nyt kun sain näin hyviä neuvoja.Menen heti tuijottelemaan ja suunnittelemaan sopivinta paikkaa niille. Kasvejakin löytyy omasta takaa ettei muuta kuin hommiin. Kiitos!

        ihanaa kun joku innostuu neuvoista ja ihaaa kun muistetaan siitä kertoa! On aika tylyä nimittäin kirjoitella ja sitten aloittaja ei edes kommentoi onko muistanut edes lukea juttuja joita on vastattu.. Kivet on ihania?!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8564
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2595
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      124
      2313
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1966
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1704
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1519
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1472
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe