Minulla on voimassa oleva määräaikainen työsopimus eräässä vähittäistavaraliikkeessa eli ns. ruokakaupassa. Sopimuksen on määrä jatkua elokuun loppuun saakka ja sen jälkeen loppua. Tiedän etten jatka siellä tämän jälkeen, sillä kauppaa pienennetään merkittävästi. Tarvitsen myös kesän jälkeen töitä ja tiedossa olisikin vakituinen työpaikka jossa työ on vieläpä erittäin miellyttävää, toisin kuin nyt. Kysymykseni onkin, voinko irtisanoutua työsuhteesta?
Olen täällä lueskellut useita samantyyppisiä keskusteluita, mutta vastaukset ovat jokaisessa olleet erittäin ristiriitaisia sekä puhuvat aiheesta hyvin yleisellä tasolla.
Etsin netistä käsiini kaupaun alan työehtosopimuksen ja tämä sieltä tuli. Sopimuksessa ei mainita erikseen juuri määräaikaisesta työsuhteesta irtisanoutumisesta. Siitä voisi päätellä, että irtisanoutuminen on täysin mahdollista ja minun tapauksessani 14vrk irtisanomisaika.
irtisanoutuminen kaupan alalla
3
627
Vastaukset
- voit
irtisanoutua nykyisestä työstä ja vaihtaa parempaan. Kun ihminen työskentelee mieleisessään työssä, se näkyy myös päälle.
Jokainen tietää, mitä siitä seuraa, kun joku työskentelee pakon sanelemana. Työpaikasta tulee välttämätön vain sen tuoman rahan vuoksi, ja työntekijä ei hymyile juuri koskaan.
Onnittelen hyvästä valinnasta. - Työ...
Oletan, että kyseessä EI ole työ, joka on työkkärin järjestämä ja että siihen tulee työkkärin tuki. Työkkärin työt voi lopettaa ilman muuta ennen määräjan päättymistäkin.
...Minulla on voimassa oleva määräaikainen työsopimus eräässä vähittäistavaraliikkeessa eli ns. ruokakaupassa. Sopimuksen on määrä jatkua elokuun loppuun saakka ja sen jälkeen loppua...
Määräaikainen sopimus sitoo molempia osapuolia. Määräaikaista sopimusta ei voi irtisanoa puolin eikä toisin ennen määräajan päättymistä.
Jos työnantaja irtisanoo sopimuksen, niin hän joutuu kuitenkin maksamaan palkkaa määräajan loppuun asti. Myös työntekijän sopimusrikkomus on sanktioitu. En lähde tässä kaivelemaan säännöstä, mutta korvausvelvollisuus on mainittu työsopimuslaissa.
Aina voi yrittää sopia työantajan kanssa.
Määräaikainenkin sopimus on purettavissa molemminpuolisin sopimuksin. Ainakin valtiolla olen aina voinut irtisanoutua määräaikaisesta sopimuksesta, yksityisen reaktiota en tiedä. Riippunee vähän työvoiman saatavuudestakin.
Mutta jos saisit tilallesi jonkun sellaisen tuttusi, jonka työnantajasi hyväksyy ja lupaat opettaa ilman eri korvausta hänet työhön, niin ehkä tämäkin voisi olla joku ratkaisu. Kaupan alalla kun normaalisti kesäkautena voi olla pula työntekijöistä, mikä tämä saattaa vaikuttaa työnantajan halukkuuteen purkaa sopimus.
...Etsin netistä käsiini kaupaun alan työehtosopimuksen ja tämä sieltä tuli. Sopimuksessa ei mainita erikseen juuri määräaikaisesta työsuhteesta irtisanoutumisesta. Siitä voisi päätellä, että irtisanoutuminen on täysin mahdollista ja minun tapauksessani 14vrk irtisanomisaika...
Määräaikaisista työsopimuksista on sovittu työsopimuslaissa. Ne ovat sitovia säännöksiä. Ilman molemminpuolista sopimista niistä ei voida poiketa.
Kävin katsomassa tuon linkin. En havainnut siellä mitään muuta määräaikaista työsopimusta koskevaa kohtaa kuin sen, että koeaikana työsopimus voidaan purkaa molemmin puolin. Jos sinulla on vielä koeaika (kesto näkyy työsopimuksessa), niin sitten tilanne on eri. Voit lähteä siltä istumalta päivän päätteeksi.
...Sopimuksessa ei mainita erikseen juuri määräaikaisesta työsuhteesta irtisanoutumisesta. Siitä voisi päätellä, että irtisanoutuminen on täysin mahdollista ja minun tapauksessani 14vrk irtisanomisaika....
Tuollaista johtopäätöstä ei voi tehdä. Työehtosopimuksessa jätetään mainitsematta ne asiat, jotka jäävät lain sääntelyn varaan. Määräaikaisen työsuhteen osalta siis työsopimuslain varaan.
Tässäpä työsopimuslain määräaikaisen työsuhteen lopettamista koskeva säännös:
Määräaikaiset sopimukset
Määräaikainen työsopimus päättyy ilman irtisanomista määräajan päättyessä tai sovitun työn valmistuessa.
Jos työsopimuksen päättymisen ajankohta on vain työnantajan tiedossa, hänen on ilmoitettava työntekijälle työsopimuksen päättymisestä viipymättä päättymisajankohdan tultua hänen tietoonsa.
Viittä vuotta pidemmäksi määräajaksi tehty työsopimus on viiden vuoden kuluttua sopimuksen tekemisestä irtisanottavissa samoin perustein ja menettelytavoin kuin toistaiseksi voimassa oleva työsopimus.
Tuossa linkki työsopimulain ajantasaiseen versioon: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20010055 - Sindarve
Hetkinen, lisään aloitukseen vielä, että tästä koko kesän kestävästa sopimuksesta ei olla siis vielä tehty/allekirjoitettu sopimusta. Suullinen sopimus ollaan tehty työsuhteen jatkamiseksi, mutta papereita en ole vielä edes nähnyt. Eikös suullinenkin sopimus ole ainakin jollain tapaa pätevä? Entä jos vain en suostu allekirjoittamaan sopimusta?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 15311031
- 545278
Taas ryssittiin oikein kunnolla
r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html452483- 312169
Vanha Suola janottaa Iivarilla
Vanha suola janottaa Siikalatvan kunnanjohtaja Pekka Iivaria. Mies kiertää Kemijärven kyläjuhlia ja kulttuuritapahtumia131741Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin
Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,421604Tiedän kuka sinä noista olet
Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta311280Känniläiset veneessä?
Siinä taas päästiin näyttämään miten tyhmiä känniläiset on. Heh heh "Kaikki osalliset ovat täysi-ikäisiä ja alkoholin v351216Tulemmeko hyvin
Toimeen ja juttuun keskenämme? Luulen, että sopisit hyvin siihen ☀️ympäristöön, paljon kaikkea erilaista.♥️mietin tätä s6956Daniel Nummelan linjapuhe 2025
Kansanlähetyksen toiminnanjohtajan Daniel Nummelan linjapuhe tänään. Rehellistä analyysiä mm. evlut kirkosta ja piispo98952