Ei kiinny mihinkään?

Vaakojen ystävä

Onko totta, ettei vaa'at kiinny mihinkään ja ovat aivan "ihan sama" tyyppejä? Olin pitkään hyvä ystävä erään vaa'an kanssa, meillä oli ihanaa ja erittäin hauskaa, tultiin toimeen hyvin ja ymmärrettiin toisiamme täydellisesti..
Sitten kun tultiin siihen tilanteeseen, että tämä kaikki yhdessäolo loppuisi, se olik hänelle vain ihan sama!! Pitkän ihanan yhdessäolon loppuessa: "Ihan sama"
Nyt ei olla enää missään tekemisissä toistemme kanssa, ennen oltiin jatkuvasti.. Minä kala vaan katselen haikeana kun hän on niin hemmetin onnellinen muiden kanssa eikä enää huomiota heru tännepäin.. Olin kiintynyt häneen täysin, hän ei näköjään yhtään..

Muilla kokemuksia tälläisesta?

22

4413

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • itse vaaka

      minä en ainakaan ole tuollainen vaaka, itseeni koskee lujaa jos joku ystävyys- tai muu suhde päättyy, minulle asia ei ole "ihan sama"... tietenkin riippuu siitä mihinkä teidän ystävyys sitten päättyi...? vaa'at -tai ainakin minä- ovat vähän "hitaasti lämpiäviä", itselläni menee jonkin aikaa ennenkuin kiintymys syntyy, mutta sitten muodostuessaan se onkin perin vahvaa sellaista...

    • vaakaa.

      Katsele vaan niin huomaat, että jonkin ajan päästä ne tämänhetkiset muut vaihtuvat uusiksi muiksi jne. Vaaka on ikuinen onnensa etsijä.

      • ikuinen etsijä

        Kun oikea onni on löytynyt, vaaka haluaa pitää sen ja lopettaa etsimisen sen suhteen. Sitä ennen tosin on voinut vaikuttaa siltä, että se etsiminen on ikuista.

        Vaaka osaa kiintyä, minä ainakin, ja jos menetän sen minkä niin kovasti haluaisin lähelläni pysyvän, seuraa siitä suuri suru!
        Mutta onhan se kuitenkin niin, että vaaka ei pysty kiintymään kovinkaan helposti, joten siltä osin jonkun ystävyyden päättyminen tai vain yhteydenpidon jääminen ei vaakaa jaksa surettaa.
        Siitä voi sitten saada sellaisen kuvan että vaaka ei kiinny kehenkään. Mikä ei pidä paikkaansa ihan sellaisenaan.


    • vaakanaikkonen

      ja minulle ei ainakaan pidä paikkaansa toi, kiinnyn tosi ystäviin ja en millään halua niistä luopua,muistan heidät koko loppuelämän ja pyrinkin pitää niihin yhteyttä mutta joskus elämässä tapahtuu kaikelaisia muutoksia että ei vaan voi jatkuvasti olla tekemisissä ystävien kanssa.
      Itselle on yleensä käynyt niin että "ystävät" hylkää mut jos ei enään palvele heidän tarpeitaan tai jos meikäläisestä ei ole enään mitään hyötyä. Onko nämä sitten ystäviä? Mutta jos on tosi ystävä niin en koskaan hylkää heitä!

    • nainen...

      Ollaan aika hyviä peittämään tunteemme, ja vaikka sattuukin, niin voimme käyttäytyä juuri tuolla "ihan sama" fiiliksellä. Se on jonkinlainen puolustautumisreaktio, ettei toinen näe kuinka paljon sattuu.

      Itse tunnen aina todella syvästi, mutta en näytä tunteitani juuri koskaan, jos ei sitten satu olla TODELLA hyvä ystäväni, jolle olen muutenkin asioita kertonut.

      Esim. en koskaan itke ystävieni läsnäollessa.

      • just näin

        Olen vaakanainen. Jos "ystävä" osoittautuu epäluotettavaksi tms. mulle on kyllä "ihan sama". En jää haikailemaan perään.

        Nuorempana anteeksi antaminen oli erittäin vaikeaa. Vanhemmiten olen oppinut, että ihmiset on erehtyväisiä; niin itsekin myös muiden suhteen kuin muut toimissaan.

        Elämä on opettanut senkin, että usein on parempi ottaa "ihan sama" -linja, ei tarvitse olla mukana draamakuningattarien tms. jutuissa.

        Otan ihmiset suht kevyesti siis. Suojelen siinä itseäni, koska olen pohjimmiltani herkkä luokkaantumaan.


    • :-:-:-:

      Minun osaltani ei ainakaan pidä paikkaansa. Kiintymys saattaa kohdistua niin vanhoihin verhoihin, asuntoon, pieniin muistoesineisiin joita en millään saa heitettyä pois.. Sekä ystäviin. Kuten edellä on mainittu, myös minulla kestää aikansa että kiinnyn ihmiseen.. Mutta sitten se kiintyminen onkin syvää, ja olen hyvin uskollinen ystävä. Ystävä on kaikki kaikessa, vaikka yksinolo minulle maistuukin. Vaikka minullakin on muutama ystävyys suhde hajonnut, silti nämä ystävät pysyvät aina mielessä, ja harmi siitä että ystävyys ei toiminut ei häviä koskaan.

    • vaakaleidee

      kyllä me vaaka ihmiset kiinnymme, itse ainakin joskus jopa ehkä liikaakin. olen hyvin sosiaalinen ja läheisyyttä kaipaava ihminen, rakastan rakastaa.

      • vaara ja

        riski vaakojen kanssa suhteileville just piilee. Vaa´at "rakastaa rakastaa".


    • ei muuta

      Tulee vain ajatus mieleen "v...tu kun on vaikeaa".

    • vaakanainen...................

      ja vaikka joskus toivoisinkin olevani "kovempi" ja "ilkeämpi", niin nykyisellään olen tyytyväinen ettei näin ole. Minä en jätä ystäviäni, mutta olen huomannut ystävieni jättävän minut kun eivät enää hyödy minusta.

      Vaakana eläminen ei ole helppoa. Olen huomannut elämän olevan tasapainottelua kaiken aikaa. Tunteet riepottelevat, liiallinen kiltteys ahdistaa. Mutta annas olla..jos aukaiset suusi ja sanot jotain vähemmän kilttiä edes kerran, niin johan sitten ollaan ällistyneitä.

      Monet ystäväni ovat vahvoja merkkejä..skorppareita ja leijonia. Vaikka heitä rakastankin, niin on minun kaiken aikaa pidettävä huolta siitä etteivät he yritä tyrkyttää mielipiteitään minulle. Minä en ole ihminen joka kaipaa toisten mielipiteitä. Se on yleinen harhaluulo vaakojen kohdalla. Minä vain haluan punnita asioita tarkkaan ja huolella..en halua suinpäin olla tekemässä päätöksiä jos ne vaikuttavat elämääni.

      Ulkoisesti olen aina ollut iloinen ja positiivinen ihminen. Joskus haluaisin olla pahapäinen, loukata muita ja ilkeillä takaisin. Mutta olen huomannut etten tähän pysty. En ainakaan ihmisille joita en kovin hyvin tunne. Rakastan harmoniaa ja sopusointua..rakastan kauneutta ja luontoa.

    • redcherry24

      Vai ei vaaka kiinny ihmisiin, itse ainakin vaakanaisena kiinnyn aivan liikaakin ihmisiin, sitten kun ne pettävät ja loukkaavat sekä puhuvat ilkeästi ja ikävästi minulle, otan etäisyyttä tai parhaimillaan katoan.
      Oletko mahdollisesti sanonut hänelle todella loukkaavasti tai muuta, johon hän ei ole reagoinut mitenkään mutta itsekseen miettinyt asiaa ja loukkaantunut syvästi. Itse olen liiankin kiltti ja ihmiset sanovat toisinaan kovin inhottavasti minulle tai puuttuvat asioihini, joista en myöskään pidä. Vaaka saattaa surra itsekseen kotonaan jotain ihmistä, jonka on menettänyt elämästään, mutta hän ei tule sitä näyttämään ehkä ikinä julkisesti.
      Joskus ikävöin jotain ihmisiä aivan kamalasti mutta muista syistä kuin näistä ihmisistä itsestään ylpeyteni estää ottamasta heihin yhteyttä. Vaaka koettaa elää tätä päivää ja herkkänä ihmisenä on joskus pakko sulkea ovet eiliseen ja silloin se saattaa tapahtua täysin.

      surusilmäinen vaaka joka pitää pokkansa julkisesti

    • kaikki tuntuvat

      jossain vaiheessa muksu-/teini-ikäänsä olevan "Ihan sama"-tyyppejä.
      Useimmat kehittyvät eteenpäin, mutta joillekin (horoskooppimerkistä riippumatta) kypsymättömyys jää ikävä kyllä päälle.

    • Höhöö

      Vastaa täysin omakohtaisia kokemuksia.
      Monta vuotta todella läheistä ystävyyttä ja yhtäkkiä se kaikki menetti kokonaan merkityksensä.
      En saanut mitään selityksiä, enkä varmaan ikinä tule ymmärtämään, että mikä oikeasti meni vikaan.
      Olinkin pelkkää ilmaa.

    • Jepsus

      Ainoan kunnon selkäänpuukotuksen olen saanut kyseisen merkin omistavalta henkilöltä.
      Usean vuoden mittainen täydellinen luottamus-suhde katkesi niin.
      Kysymys ei tosin ollut siitä, etteikö kiintyisi.
      Tämä ainakin kiintyi täysin ja oli riippuvainen siitä ystävyydestä. Tämä lojaalisuus loppui, kun seinään siinä vaiheessa, kun tilanne muuttui olosuhteiden vuoksi hankalammaksi.
      Asiat jäi selvittämättä ja tilalla olikin pelkästään välinpitämättömyys. Ihan kun mitään ei olisi ollutkaan.
      En tiedä, puuttuuko näiltä ihmisiltä joku sellainen inhimillisyyden taju. Vai mikä siellä päässä kliksahtaa.
      Ihan kun tunne-elämä toimisi kokonaan on/off nappulan perässä.
      Sinänsä ihan kadehdittava piirre, mutta jos tuon olisin tiennyt, niin olisi jäänyt ystävyttymättä.
      Tuntuu, että monta vuotta meni täysin hukkaan.

      • Tunteellinen vaaka

        Itselläni ollut pari ns. lapsuudenystävää, pidetty paljon yhteyttä, kyläilty toistemme luona, lapset kavaneet yhdessä ym. Mutta, toinen näistä naisystävistäni arvosteli aina perhettäni, kotiani, lasteni vaatteita,yleensä vähävaraisuuttamme, mieheni ja minun ammattia. Hiljaa hyväksyin ystäväni paremman elintason sekä pätemisentarpeensa. Ikävää oli kun hänen lapsensa kasvoivat, myös he oppivat vanhemmiltaan saman "tallomissysteemin" ja osoittivat myös meidän lapsille, kuinka paljon paremmin kaikki heillä on. Aikani tätä jaksoin...siis yli 13 vuotta, sitten pinna vaan paloi, ihan mitättömästä syystä, mikä johtui siitä että kilttinä vaakaihmisenä en hennonnut koskaan aiemmin sanoa, miten pahalle minusta tuntui kun elämäämme ja varallisuuttamme ym. arvosteltiin. Ikävä kyllä siinä kävi sitten juuri niin, että tämä ystäväni ja hänen perheensä menetti täysin minulle merkityksensä, enkä sen jälkeen ole pitänyt yhteyttä, ystäväni on muutaman kerran soitellut, mutta minulle hän on täysin samantekevä ihminen. En ole hänelle enää vihainen, taphtuneesta "välirikosta" on aikaa yli 10 vuottaen.... en vain halua olla missään tekemisissä. Toisaalta surullista, välillä kaipaan kuitenkin niitä yhteisiä aikoja, kun kaikki oli vielä hyvin.

        Toinen tapaus, toisen nuoruudenystäväni kanssa sattui myös vähän samalla tyylillä: Olin paljon tukenut ja ymmärtänyt ystävääni, jolla oli monenlaisia ongelmia, mm. alkoholin kanssa, paniikkihäiriö, ei kyennyt töihin..ym. Usein istuin hänen kanssaan hänen kotonaan iltaa, koska hän ei kyennyt ihmispelkonsa vuoksi lähtemään "ihmisten ilmoille". Sitten hän ilmeisesti ongelmiensa vuoksi oli hautonut päässänsä kuvion että yritän iskeä hänen miestään.... Mikä ei todellakaan pitänyt paikkaansa, ja tämän ystäväni tiesi, siitä oli puhuttu useita kertoja ja olin sanonut että vaikka hänen miehensä olisi viimeisin mies maanpäällä, en missään tapauksessa halauisi häntä. Ystäväni mustasukkaisuudessaan ,haukkui minut suoraan päin naamaa, ja vielä tekstiviestein uhkaili kertoa kaikki asiani ympäri kyliä, jos en jättäisi hänen miestään rauhaan... eikä oikeasti mitään siihen edes viittaavaa ollut tapahtunut. Yritin selittää asiaa ystävälleni (ja moni muukin yritti), muttei mikään mennyt jakeluun. Lopulta en nähnyt mitään muuta vaihtoehtoa kuin lopettaa ystävyytemme kokonaan... Jälkeenpäin ystäväni oli pahoillaan ja olisi halunnut jatkaa ystävyyttämme, mutta en enää ole pystynyt siihen, en vihaa häntäkään millään tavoin, mutta en voi enää luottaa häneen enkä jakaa asioitani hänen kanssaan niinkuin ennen. Tästäkin episodista on aikaa 5 vuotta. Olen tosi surullinen tämänkin ihmisuuhteen menttämisestä ja olisin toivonut sen voivan jatkua.

        Luulenpa niin, että vaa'an luonteen kiltteydestä ja hyväntahtoisuudesta johtuen, sekä siitä ettei vakkaluonne useinkaan uskalla sanoa omaa mielipidettään ollessan eri mieltä toisten kanssa, karttaessaan riitaa, johtuu tämänkaltaiset tilanteet jossa toinen osapuoli kokee vaa'an jättävän hänet kuin nallin kalliolle, useinkaan selittämättä syytä.

        Mutta tunteita vaa'alla kuitenkin (ainakin itselläni) on vaika muille jakaa.. Itse kiinnyn syvästi ihmisiin ja asioihinkin, ja saatan yksin surra ja itkeä menetettyjä ihmissuhteita, sekä myös ystävieni murheita hyvinkin syvästi ja pitkään...


    • Eikoskaanei

      ei pidä paikkaansa, etteikö kiinny.
      Kiintyy kun takiainen, mutta se kiintyminen on pelkkää läheisriippuvuutta. Ihmisenä et kuitenkaan merkitse loppujen lopuksi yhtään mitään ja se selviää siinä vaiheessa, kun et ole "tarpeellinen", tai tilanne menee hankalaksi.
      Vaaka on luotettava kaveri, mutta epäluotettava ystävä. Tuo taas johtuu siitä epätasapainosta.
      Vaaka ei löydä omaa paikkaansa ja elää jonkinlaista kriisiä koko ajan. Vähän kun ei eläisi omaa elämäänsä ollenkaan. Elää muiden kautta. Ahdistuu heti jos joutuu tilanteeseen, jossa joutuu vastuuseen tai sitoutumaan johonkin asiaan. Suhteet, työ ym... Pakenee.
      Jos horoskooppeihin uskoo, niin tässä on merkki joka kannattaa kiertää todella kaukaa, jos haluaa pysyvyyttä.
      Niinkun sanoit "ihan sama".

      • Eikoskaanei

        henkilökohtaiset kokemukset perustuu kahteen vaaka naiseen. Ihan kuin kopiot toisistaan.


      • ytimekkäästi...

        todettu vaa'oista!

        Minulla vaakaystävä puukotti selkään, seurustelukumppani-vaaka oli epäluotettava - käänsi kelkkansa aina, kun piti tehdä jokin sitova päätös.

        Ei enempää vaakoja, kiitos!


    • Nimetön

      juu ei pidä paikkaansa toi kommetti.. mul asuu ystävät ympäri suomee ja silti meen usein kattoo niit.. varsinki lapsuude kaveria käyn katoo tosi usein ja soittelen sen kans pitkiä puheluita.. ja kaverit jotka on edes menneitä jo vuosia niin silti muistelen niitäki ja hyviä aikoja niide kans:) toi vaaka josta puhuit nii saattaa olla masentunu jos se ei välitä mitää. mut vääri se silti on ku kavereil voi puhua:D t:vaaka eli hartsa81

    • vaakamiäs

      ..kukaan ei ole niin tyhmä että lähtee litoo hyvästä jutusta. Se että vaaka on huomaavainen ja hauska seuramies ei tarkoita että kuvio olisi hänen kannaltaa erinomainen. En tiedä miten toi teidän "juttu" päättyi enkä kiistä ettei se hyvä olisi ollut, mutta jos se tuli pisteeseen mistä se ei enää mee eteenpäin tai kehity. Et sinäkään jäis siihen vatvovaan jos ei kerta etene niin ei etene. Narsisti vaakamiehet taitaa kuitenkin olla melko harvinaisia, joten eiköhän hänkin muista miten hyvää elo oli kanssasi ja arvosta sitä paljonkin, mut eteenpäin on mentävä. En usko että kyse on täydellisyyden tavoittelusta, sä vaan näet asian eri kantilta. Pieni vihje, älä jätä arvailujen varaan mitä tahdot, sen kun voi arvata tuhannesti väärin, oli horoskooppimerkki mikä vaan. Vaaka ei oman kokemukseni ja tuntemieni vaakamiesten näkemyksen mukaan ei kerjää vastauksia, se päättelee sen tarvittaessa ja elää ihan hienosti sen mukaisesti oli se sitten oikea tai väärä. Mitä sitä murehtimaan onko linjaus oikea vai väärä jos toinen ei tahdo kertoa vaan jättää arvailtavaksi asiat. Suora puhe on helkkarin hyvä tapa kommunikoida tärkeät asiat.

    • vaakanainen

      välttämättä avoimesti näytä sitä, mutta uskoisin, että hänkin ajattelee sinua. itse muistan ainakin kaikki lapsuudenystävätkin ja vaikka emme pidä yhteyttä, ajattelen heitä toisinaan ja sitä mitä heille mahtaa kuulua.. vaaka saattaa olla vain saamaton pitämään yhteyttä. vaa'oilla voi olla myös se, että he eivät pysty pitämään kymmentä tosi läheistä ystävää yhtä aikaa, vaan muutaman läheisen ja muut on sitten oltava vähän kauempana, jotta ei vallan tulisi huono omatunto siitä, ettei ehdi kaikkia tarpeeksi huomioida. aika aikansa kutakin, jos kyseessä on tyypillinen vaaka, voitte milloin tahansa taas lähentyä, jos ystävyytenne oli sellaista (myös tilan ja ajankin) kestävää laatua ja jos olette pystyneet olemaan avoimia toisillenne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      429
      4692
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1670
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      91
      1411
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      52
      1319
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      17
      1234
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1151
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1055
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      960
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      54
      837
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      829
    Aihe