Saako pummilla elämisestä

karmaa?

Jos vaikka on munkki ja eläisi täällä suomessa sosiaalituella?

10

1179

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jaskajuuso

      ja mihin tarvitset sellaista? eikö se jo ole itsekästä toimintaa? :)

    • älä välitä

      Jo nämäkin lauseet otsikossa ja kirjoittajan kohdass antvat karmaa (jos se on totta), mitä sille voi ei mitään karmaillaan sitten.

      ps. kai se bisnes kuitenkin karmaa tuo vielä enemmän

    • Egoisti minäkin

      eivät saa mitään sosiaalitukea. Munkkina voi olla vain jos jättää kaikki tuet taakseen. Fakta. Lisäksi ainoastaan luterilainen ja ortodoksi kirkko jotka ovat valtion suosimia uskontoja saavat tukea valtiolta. Muut uskonnolliset yhdyskunnat eivät saa mitään. Sitä en tiedä saavatko Vanamon munkit sossun apua ja luterilaisia munkkeja ei taida olla olemassakaan. Buddhalaisista en tiedä, heillä ei taida edes olla mitään järjestäytynyttä luostaria täällä, joten hyvinkin voi elää sossun varassa. Hare Krishnat eivät saa valtiolta mitään.

      Kysymykseesi saako pummilla elämisestä karmaa, vastaan näin: On ensisijaista että noudattaa Jumalan antamia lakeja. Valtion ja maan lakien noudattamisesta ennen Jumalan asettamia lakeja saa pahasti kontolleen.

      Siis kuka on loppujen lopuksi pummi? Se joka elää henkistä elämää niinkuin Jumala haluaa vai se joka palvoo otsa hiessä materiaa josta ei kuitenkaa tule onnelliseksi. Lisätuskana se että osa porukasta elävät heidän verorahoillaan, kuten melkein kaikki ulkomaalaiset joita valtio tänne roudaa, narkkarit ja alkoholistit ja nuoriso jolle ei anneta töitä? Kysyn vaan.

      • rantojen mies

        Miksi ihmeessä vain kirkolla on oikeus pummata ja elää siivellä? Mieluummin yrittäjänä antaisin senkin rahan mitä joudun kirkolle maksamaan normaali työttömille. Toisinsanoen voisin palkata jonkun silläkin rahalla töihin.

        Uskovaiset voisivat itse maksaa oman uskonsa ja minä sitten voisin auttaa sillä rahalla vähäosaisempia.

        Tai edes saisin itse valita randomilla jonkun muun uskontokunnan kenelle tämän verorahani antaisin? Kenties jollekin munkkitemppelille?

        Se on pummi joka ei tee rahansa eteen mitään, muutakuin rukoilee jotain jumalaansa.

        Sairaita luonnollisesti on autettava, työkykyisille työttömille yritettävä saada töitä ja pidettävä sivistysvaltiota yllä. Tähän yhtälöön ei kuulu sinun Jumalasi palvomisen ylläpitäminen.


    • joko "hyvää" tai

      "huonoa". Luokittelu riippuu vain arvostuksista ja asenteista, mihin kategoriaan henkilö itse karmansa laittaa. Karman vastavaikutus on aina koettava. Karma liittyy aikaan: menneisyydessä tapahtunut on muistissamme (tietoisessa ja alitajuisessa) ja me itse projisioimme sen vaikuttamaan tulevaisuudessa palkkion tai rangaistuksen muodossa. Tämä toiminta: menneen muistaminen ja tulevan kuvittelu (ajatustoiminto) on ainoa asia, joka meitä sitoo ja estää ymmärtämästä, mitä on elää täydellisesti ja valaistua juuri nyt. Valaistumisen esteenä ei ole siis olosuhteet, ei kokemukset, ei henkilöt (niitä on aina, kaikenlaisia) vaan oma tottumuksemme katsoa tosiasiallista tilannettamme ja olemustamme. Tämä on asia, jota kukaan muu ei pysty tekemään puolestamme eikä toisaalta estämään tekemästä.

    • Nefilim

      Pummilla eläminen on valinta. Tuskin siitä varsinaista karmaa kertyy. Tietysti jos se lasketaan karmaksi, että elää niukalla toimeentulolla, siinä tapauksessa. Tällöin kyse on tekemättä jättämisen (työn) seuraus. Varsinaisesti seuraavaan elämään siirtyvää karmaa tuskin muodostuu, sillä saamasi apu vaikkapa sossusta tai joltakin hyväntekeväisyysyhdistykseltä ei ole negatiivinen teko toisia kohtaan, joten mitään velkaa toisia kohtaan tuskin syntyy.

      Eri asia on sitten niukka toimeentulo, joka on seuraussuhde tehdystä valinnasta, jos tietoisesti päättää elää "pummina" Jos se aiheuttaa sinulle kärsimystä, ahdistusta ja murhetta, kyse on syystä ja seurauksesta, joka ei sinänsä liity toisiin ihmisiin, mutta tavallaan kyse on ns. Henkilökohtaisesta karmasta, joka vaikuttaa vain sinuun itseesi. Jos taas olet onnellinen "pummina" eikä henkilökohtaista kärsimystä synny, tuskin voitaneen puhua karmasta, vain valinnan luomista elämänolosuhteista.

      • ert6867iuokl

        Ihan täyttä puppua!

        Karman kertyminen riippuu ihmisen tekojen syistä ja tarkoituksista, perusteista toiminnalle. Kaikenlainen tekeminen on aina suhteessa siihen, mikä sen teon motivaatio kullakin yksilöllä on, ei siitä mikä se teko on. Tekemättömyys on yleensä velvollisuuksien välttelyä ja huono asia, mutta ei sekään noin yksiselitteinen ole. Eikä kyse ole siitä, onko joku onnellinen tai onneton pummina! Jestas sentään, lukekaa nyt edes vähän noita juttuja, ennen kuin tulette selittämään.


      • Tsie Gundi
        ert6867iuokl kirjoitti:

        Ihan täyttä puppua!

        Karman kertyminen riippuu ihmisen tekojen syistä ja tarkoituksista, perusteista toiminnalle. Kaikenlainen tekeminen on aina suhteessa siihen, mikä sen teon motivaatio kullakin yksilöllä on, ei siitä mikä se teko on. Tekemättömyys on yleensä velvollisuuksien välttelyä ja huono asia, mutta ei sekään noin yksiselitteinen ole. Eikä kyse ole siitä, onko joku onnellinen tai onneton pummina! Jestas sentään, lukekaa nyt edes vähän noita juttuja, ennen kuin tulette selittämään.

        Sinua edeltänyt kirjoittaja ei selkeästi ole lukenut tietoa tai ei ainakaan ole sisäistänyt sitä. Näinollen hän itse tekonsa takia lisäsi karmaansa.


    • Vapaaehtoinen

      Käsittääkseni tekojen intentio määrää siitä seuraavan karman (eli itse koettavat hyvät ja huonot seuraukset). Munkki ei tarvitse sosiaalitukea koska veljeskunta tai uskonnollinen yhteisö huolehtii munkin "toimeentulosta". Toisaalta jos joku on aito munkki on hänen läsnäolollaan ja näkymisellään ja käytöksellään harmonisoiva vaikutus kaikkeen ympärillä olevaan, joten ehkäpä hän siinä maksaa sitä takaisin? ;)

    • x

      Jossakin päin se meni näin, ne jotka antoivat almua, kiittivät. Eikä ole totta, he ovat pummeja, jos tekevät työtä Jumalan valtakunnan hyväksi.
      Siipeily ei ole varsinaisesti syntiä, vain paheksuttavaa, jos joku on omaksunut sellaisen elämäntyylin.
      Jos yhteisö pakottaisi työhön..
      Munkithan tekevät työtä ainakin luostareissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4683
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      95
      4542
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      615
      4141
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3097
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2661
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2193
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      347
      2153
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      213
      2130
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1755
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1492
    Aihe