Kompostori EKOPENKKI

Jokipa

Minulla on noin 7 m x 9 m suuruinen rivitalon piha. Olen etsinyt sinne sopivaa kompostoria, sillä tuntuu järjettömältä syksyisin viedä kaikista kesäkukkapurkeista ja -laatikoista mullat yhtiön yhteiseen kompostiastiaan, koska niitä voisi hyödyntää seuraavanakin kesänä. Löysinkin erittäin kivan kompostorin, jota Ideapuu myy. Se on kyllä aikas hintava - 550 euroa. Kompostori löytyy osoitteesta

http://www.ideapuu.com/docs/liitteet/EKO1_12.pdf

Tiedustelenkin, että onko kenelläkään kokemuksia ko. Ekopekistä. Kuulisin mielelläni kommentteja, sillä aikomuksenani on tilata tuo toukokuun loppupuolella.

4

1611

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juffe

      Mukava idea tuossa kompostorissa. Ei kai siinä muuta ole, kuin että on "piilotettu" kasvien suojaan. Reunoilla kasvavat kasvit ei taida saada liikaa ravinteita kun kompostorissa on rosterinen säiliö.

      Kukkapurkkien mullat käy hyvin kompostoriin ja silloin ei tarvii niin paljoa lisätä kuiviketta.

      Kesäkupritsa saattaisi viihtyä tuossa, kun saa juurille lämpöä kompostorista. Hyötyy monet muutkin kasvit alustan lämmöstä eli yhdistelmästä on oikeasti hyötyä.

      Kurpitsa, varsinkin jätti-, vie paljon tilaa ja hyvällä lannoituksella täyttäisi koko rivarin pihan... Kesäkurpitsat on pienempiä, mutta ei yhtä enempää silti kompostin päälle. Kurpitsaa on perinteisesti kasvatettu osittain maatuneen kompostin päällä. Ideapuun kompostori on vanha tapa uudessa asussa ;)

    • kompostimalli

      joten ei ehkä ole siitä vielä ihmisillä kokemuksia.

      Malli näyttää hyvältä ja toimii varmasti (en ymmärrä miksi ei toimisi). Vastaavan voi varmatsi tehdä itsekin kunhan hankkii rosterilevyä (ja hitsipillin tms.) ja vaikka lämpökäsiteltyä puuta ja jonkinmoisen saranan.

      Pinelle pihalle tuo on varmasti suorastaan mainio ratkaisu. Sinne saa kodin ruoan biojätteet mukavasti ja kuivikkeet tosiaan kukkamullista ym. ym.

    • Kukka-katri

      No jos et tarvi sitä muuhun kuin multien säilytykseen talven ajaksi, vaikuttaa aika järeältä ostokselta. Mutta muuten hauska keksintö. Esitteessä ei taittu sanoa, että pitääkö koko systeemi istutuksineen purkaa kun tulee tyhjennyksen aika. Silloin ei kannata ainakaan mitään monivuotista kasvia siihen istuttaa. Jos ostat sen, laita jossain vaiheessa kommentteja käytöstä.

    • rakentaa itse

      eli keskelle tulee sopiva järeä metallitynnyri (muovinen voi myös käyttää, mutta se ei ole yhtä jyrsijänvarmaa). Tynnyriin tulee reikiä pohjaan ja sivuihin alalaitaa. Sitten rakennat mieluiten lämpökäsitellystä puusta sopivan rakennelman ympäri, samalla tavalla kuin tuossa kaupallisessa. Tynnyrin upotat sitten keskelle,(kansi päälle) multaa ympärille ja jos löydät kompostilieroja jostain lantakasasta ym istutat ne sinne multaan. Ideana on että lierot pääsevät kulkemaan tynnyriin sisään syömään. Tämä on ristelmä lämpö- ja lierokompostista. Hajoaminen ei ole yhtä nopeaa kuin lämpökompostissa mutta mullan laatu on tosi hyvää.
      Sopiva koko sille kompostiastialle on ehkä 100 l voihan olla isompikin, Ei välttämättä toimi jäätymättä koko talven.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5564
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2486
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1967
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      56
      1704
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1269
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe