Rippijuhlien tarjoilusta

Minä avuton

Kumpi tarjoilu vaihtoehto näistä?

TARJOILU 1. joka sisältää:
-Kahvipöytään: kahvi, tee, mehu, täytekakku, kuivakakku, toscapiiras, lusikkaleivät, vadelmaruusu keksit, gluteenitonta jotain
-Suolaiset: Kotikalja, mehu, vesi, Voileipäkakut kahta erilaista, coctailpiiraat munavoi, patonkia pieniä ruisleipiä ja levitteeksi tuorejuustoa oivariinia,SALAATTIA MUTTA MITÄ? Ehkä kahta eri salaattia? Vai laittaisiko vaan tomaatit, kurkut, jääsalaatit yms ainekset omiin kulhoihinsa ja jokainen ottaa mitä ottaa?
-Tarkoituksena kattaa keittiöön kaksi eri pöytää kahvipöytä ja suolaisille oma pöytä. Kahvipöytään 2 pumpputermaria ettei kenenkään tarvi kaadella kahvia. ja siksi kaksi eri pöytää, että vieraat saa omaan tahtiin ottaa syötävät


TARJOILU 2.
-Kahvipöytä: kahvi, tee, mehu, täytekakku, kuivakakku ja kahdenlaisia eri keksiä
-Ruokatarjoilu: Kinkkukiusaus, kahta eri salaattia mutta MITÄ SALAATTIA jotka sopii hyvin kyseisen tuuan kanssa, kotikalja, maito, vesi, patonkia, ruisleipää, oivariinia ja tuorejuustoa
-Ja sama periaate kuin tarjoilu 1. eli kattaus kahdessa pöydässä joista ihmiset saa omaan tahtiin käydä ite ottamassa kahvit tai ruuat.

Ja voiko kinkkukiusauksen tehä edellisenä päivänä valmiiksi ja säilyttää jääkaapissa vai pakastimessa? Koska ei ehdi juhla aamuna tehdä ruokia valmiiksi korkeintaan salaatit ehtii.

En saa mitään apua keittiöön, joten stressaa hirveästi jo nyt. Onko aivan mautonta laittaa kertakäyttölautaset kertakäyttöhaarukat juomamukit? Koska meillä ei todellakaan ole riittävästi ruokalautasia ja juomalaseja. Ja vaikka en jaksa keittiössä olla pesemässä juhlien aikana astioita.

10

12056

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hjuu

      Kinkkukiusaus säilyy yön yli jääkaapissa. oletko ajatellut kasvisvaihtoehtoa? tietty jos tiedöt ettei kasvissyöjiä tule tai olet ajatellut heille tuota salaattia...

      Muuten kumpikin kattaus kuulostaa mielestäni hyvältä. Noista kertakäyttöastioista en osaa sanoa...

      • matkojen päästä...

        Useinmiten perhejuhliin ihmiset matkaavat matkojen päästä ja päivä on ollut juhliin päästäessä jo pitkä.
        Siksi tuo lämmin ruoka on varmasti tervetullut vaihtoehto; parempi kuin voileipäkakut.
        Jos taas teidän sukulaiset asuvat kaikki lähimailla, ei suurisuuntaiseen ruokailuun ehkä ole tarvetta. Arvioi asiaa sen perusteella, ketä juhliinne on kutsuttu / tulossa.
        Niistä astioista sitten... mielummin oikeita astioita, kyse on kuitenkin rippijuhlista, nuoren elämässä suurista juhlista. Olisiko lähellä ystäviä / sukulaisia, joilta voisit puuttuvan määrän lainata? Ei niiden kaikkien tokikaan tarvitse samanlaisia olla, siitä ei tarvitse huolehtia.

        Ja tiskaatte sitten illalla juhlien päätyttyä, ei emännän keittiössä tarvitse viipyä, vaikka oikeat astiat olisikin!

        Salaateista sitten... toinen vihreä salaatti, kurkut, tomaatit yms. Voit halutessasi laittaa pikkukulhoihin vaikka feta- tm. juustoa ja oliveja, joista vieraat voivat halutessaan ottaa. Ja se toinen, vähän ruokaisampi, vaikka pastapohjainen. Vaihtoehtoja on paljon, jospa vaikka selaisit keittokirjaa taikka maan mainioita nettisivuja (valio / s-kanava / pirkka) muutaman mainitakseni!

        Hauskoja juhlia,
        hyvät niistä tulee,
        ei turhaa stessiä!


    • lihasoppaa!

      Suku tulee kaukaa, ja kun lapsiakin on porukassa, niin ruoka on oltava valmis just ja heti konfirmaatiomessun jälkeen. Niinpä' tilasin paikallisesta pitopalvelusta heidän maakunnankuulutta lihasoppaansa! Se kelpaa kaikille, on maidoton, gluteeniton ja ainut kasvisruokailija sanoi jättävänsä lihat syömättä, muuten kelpaa hänellekin. Siihen lisukkeeksi ruokjuomat, erilaisia leipiä, levitteet, leikkeleet ja runsaasti viipaloituja kasviksia. Kahvin kanssa kakku ja tuulihattuja, joita tein nuoreni ristiäisiinkin. Kaikki muu on jääkaapissa tarjottimilla valmiina, keiton lämmetessä katan pöydän ja siinä kaikki.
      Kyselin kertakäyttöastioista. Meillä mm martat sekä maa- ja kotitalousnaisiet vuokraavat astioita, samoin kahvikeittimiä voi kysellä heiltä. Itse otan astiat pitopalvelusta, koska juhlapaikassa ei ole astioita lainkaan.

      • Hannalore

        Tein itse jo vuosia sitten hirvenpaistista ison keiton, pipersin voileipiä (turhaan). Erilaista leipää, leikkeet ja jälkiruoaksi kahvi, tee ja mehu yksinkertaiset makeat kakun lisäksi. Sopii mainiosti ristiäisiinkin. Vieraat tykkäsivät tarjoilusta.
        Emännälle jää aikaa seurusteluun, eikä apuvoimia välttämättä kaivata.


    • ehdotus

      kiusaushan on parempaa juuri tehtynä(juuri uunista tulleena), eikä se sitten ole kuivaakaan(tuppaa vähän kuivahtamaan jääkaapissa jos edellisenä pvänä kokonaan sen teet valmiiks kun pitää uudestaan uuniin laittaa lämpenemään).

      joten tässä ehdotus: leikkaa kaikki aineet valmiiksi jääkaappiin, ja jos perunat ite suikaloit niin kylmään veteen ja jääkaappiin. ja sitten ns.tarjoilupvänä sekotat ne vaan vuokaan ja uuniin niin on ns. tuoretta eikä kuivahtanutta.

      Ja ihan hyvin voi käyttää kertakäyttö astioita, niistäkin kun löytyy myös hienompia vaihtoehtoja kuin ne perus ruudulliset :)

    • Rippiläinen

      Et kyllä todellakaan kuulosta mitenkään avuttomalta...vaan aivan mahtavalta supermutsilta!
      Kyllä kelpaisi kumpi vain vaihtoehto. Kumpi tuntuu itsellesi helpommalta?
      Lusikkaleivät on ihan ehdoton must!
      Vaihtari 1.on sopivan perinteinen.
      2.vaihtari helpompi ehkä toteuttaa siinä juhlahässäkässä?
      Minäkin mietin noita kertiksiä ja ajattelen, että jos juhlissa muuten hyvä tunnelma, niin eikai se nyt rikos ole käyttää kauniita kertakäyttöastioita?

      • mutta..

        ... kyllä rippijuhla on JUHLA.
        Eikä tällaiseen perhejuhlaan oikein kerta-astiat sovi. Grillibileet tai tuparit sitten erikseen.
        Ei niitä astioita tarvii koko populalle omasta takaa olla; sukulaiset / tuttavat / naapurit lainaavat varmasti mielellään - tai niitä voi martoilta tai muilta vastaavilta organisaatioilta edullisesti vuokrata. Kysymään vain!


    • joskus juhlia järjestänyt

      Molemmat vaihtoehdot ovat hyviä, joten tee niistä se kumpi itsstäsi tuntuu helpommalta. Joku jo neuvoi tekemään perusvihreän salaatin ja laitamaan "lisukkeita" kuppeihin joista jokainen voi täydentää omaa salaattiaan mieltymyksien mukaan ja toinen sopisi ruokaisaksi salaatiksi ja jos näin teet minusta ei pakosti mitään kuisauksia tarvitse edes tehdä. Ja olen ollut monissa juhlissa joissa on kertakäyttöastiat eikä ne latista juhlan arvoa yhtään! Niitä on tänä päivänä myös laadukkaampia jotka ovat tukevia ja muutenkin kyllä ihan hyvän näköisiä astioita joita kehtaa sukulaisille näyttää. Ja jos suvun kanssa on tekemisissä ni miks ei voisi muka kertisikoita käyttää?? tulisiko siitä syystä "mustaksi lampaaksi"?
      Gluteenittomassa pääset helpoimmalla kun käyt sen ostamassa kaupan pakastealtaasta, ovat hyviä ja varmasti myös gluteenittomia!

      Ei muuta kuin iloa juhliin!

      • mutta..

        "...tukevia ja muutenkin kyllä ihan hyvän näköisiä astioita joita kehtaa sukulaisille näyttää. Ja jos suvun kanssa on tekemisissä ni miks ei voisi muka kertisikoita käyttää?? tulisiko siitä syystä "mustaksi lampaaksi"? "

        ... eihän niitä juhlia sukulaisten vuoksi järjestetä? Vaan rippilapsen kunniaksi?

        Minusta on juhlan ja juhlan kohteen - tuon nuoren - vähättelyä sanoa, että kyllä sukulaisille pahvikin kelpaa... pikkuisen pitäisi jaksaa arvostaa juhlittavaa.

        Itselläni suku asuu kaukana, joten matkaan aina pitkän matkan sukujuhliin - ja arvostaisin "tukevampaa" ruokatarjoilua. Usein tosin olen poistunut juhlatilan kakkupöydästä ravintolaan syömään ennen kotimatkan alkua. Siis; jos vieraasi tulevat kaukaa, harkitse ruokaisampaa tarjoilua. Jos taas kaikki ovat "oman kylän väkeä" eli saapuvat läheltä, salaatilla pärjää mainiosti!


    • lindaana 325

      jotenkin vain tämmöses tapauksessa, kun yksin tuusaa keittiössä ilman apua, olis hyvä laittaa kaikki edellisenä päivänä valmiiks ja se voileipäkakku ja täytekakku ym. riittää ihan hyvin. juhla on tärkeä nuoren elämässä, joten olisko parempi satsata silloin hyvään mieleen kuin kilpavarusteluruokailuun. nätit kertakäyttöastiat on ihan ok. muutenkin jokainen ymmärtää, ettet veny kaikkeen ja seurusteluun jää näin enemmän aikaa. ketä se auttaa, jos kaikki on viimesen päälle hyvin laitettu, mut sinä oot väsyny ja voit huonosti ja oot teidän omissa juhlissa palvelusneiti ilman seuranpitomahdollisuutta. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1913
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1486
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      16
      1398
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe