Näittekö sikiöt?

menetys

Onko kovinkin yleistä että keskenmenon saanut näkee sikiön/sikiöt? itse näin kaksoset jotka olivat kuolleet viikoilla 12 ja 11. Mitä tuntemuksia teille on jäänyt asiasta? Itselläni sikiöiden näkenminen oli aika voimakas kokemus mutta en silti kadu että katsoin.

Suuri suru mutta elämä jatkuu :-)

7

4878

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Milla.M

   sikiö oli kuollut kohtuun viikolla 6 , ulos tuli viikolla 12. Pakko oli katsoa, ja omalla tavallaan hyvästelin siinä kädelläni pikkuisen, joka ei saanut syntyä. Aika sekavia ajatuksia oli pitkään ja on välillä vieläkin, ja omantunnon tuskia olen tuntenut lähinnä siitä,että sinne viskasin vessanpönttöön oman lapseni vaikka mitäpä muutakaan siinä tilanteessa olisi voinut tehdä. Katunut en ole katsomista, katunut olisin jos EN olisi katsonut.

   En tiedä onko sikiön näkeminen kovinkaan yleistä, mutta helpompaa varmasti olisi, jos keskenmeno tapahtuisi ilman sitä. Olen miettinyt tässä jälkeenpäin sellaista, kun pari päivää tuon sikiön ulostulon jälkeen minulla oli hirveitä synnytyskipuja, ja vessanpönttöön "plumpsahti" jotakin suurta. Salaisuudeksi jää, oliko se toinen sikiö vaiko istukka joka sieltä tuli ulos.

   • sittensiihen

    murmeli, ja muutkin, oliko teillä jokin tietty syy sikiön menehtymiseen?
    minua kiinnostaa varsinkin murmelin tapaus, koska itselläni menehtyi sikiö kohtuun rv 15.
    meillä ei syytä koskaan löytynyt..


   • Milla.M
    sittensiihen kirjoitti:

    murmeli, ja muutkin, oliko teillä jokin tietty syy sikiön menehtymiseen?
    minua kiinnostaa varsinkin murmelin tapaus, koska itselläni menehtyi sikiö kohtuun rv 15.
    meillä ei syytä koskaan löytynyt..

    osannut lääkäri sanoa kuin, että sikiöllä oli ollut todennäköisesti joku kehityshäiriö. Olisihan sen ilmeisesti pystynyt tutkimaan itse sikiöstä, mutta en usko että tiedon saaminen olisi helpottanut itse tapahtumaa millään tavalla.


   • Anonyymi

    "...sinne viskasin vessanpönttöön oman lapseni vaikka mitäpä muutakaan siinä tilanteessa olisi voinut tehdä."

    Kuulin taannoin, että äitini oli syntymäni jälkeen saanut keskenmenon. Kun otin asian puheeksi hänen kanssaan, hän kertoi vetäneensä sikiön viemäriin! Meillä oli vielä tuolloin likakaivo. Itse en olisi toiminut niin.

    Mikäli sikiö tipahtaa vessanpönttöön, sen voi noukkia sieltä ja lähettää patologin tutkittavaksi tai haudata maahan, kuten perinteisesti kuolleiden kohdalla toimitaan. Kuka vetää ihmisen alun viemäriin! Siis kusien ja paskojen sekaan! Ja rotat kiittää...

    Älkää tehkö niin, se ei ole fiksua. Tiskihanska käteen ja nostatte sen pöntöstä ylös ja hautaatte maahan. Se auttaa myös surutyössä, jos on ylipäätään sille tarvetta, sillä abortit vaikuttaa olevan osa jokanaisen kehonhuoltoa. Harva nainen enää haluaa lapsia.

    Äitini toimi vaistonvaraisesti ja kun on aina ollut eräänlainen hienohelma, niin voin kuvitella että hän on sanonut "kauheeta, yäkkis, voi herrajumala!" ja vetänyt sikiön likakaivoon kellumaan. Seuraava hänelle syntynyt lapsi saikin sitten sellaiset perinnölliset sairaudet niskaansa, että ei paljo pahemmasta väliä ja kolmas (todellisuudessa siis 4. lapsi) kuoli nuorena. Arvelen, että Luoja ei oikein pitänyt siitä, kun uskovaiseksi itseään tituleeraava ihminen toimii tuolla tavalla. Äitini ei myöskään saanut ainuttakaan lastenlasta. Tämä tarina siis vain pienenä varoituksen sanana ja halusin samalla "muistella" syntymätöntä veljeä tai siskoa.


  • murmeli71

   meillä oli km elokuussa -06,, viikkoja piti olla 20 mutta pikuinen oli kuollut kohtuuni jo viikolla 16, minä näin pikkuiseni ja sain hyvästellä hänet. täällä päin sanovat että sikiön näkeminen auttaa surutyön käsittelyä.. Minua jäi ahdistamaan etten sillon ymmärtänyt ottaa syliin ja pidellä, silittelin vain ja hyvästelin.Pikkuinen tuhkattiin ja haudattiin, ja on joka päivä mielessä. Nyt uudelleen raskaana ja viikkoja 26,, edellinen km varjostaa tätä raskautta,, koko ajan kamala pelko jos taas käy huonosti.. Kaikille kuitenkin toivon voimia ja jaksamista.

   • keskustelun aloittaja

    Voimahalauksia kaikille!

    meidän kaksosista toisella oli niskaturvotus yli 3mm joka jatkui selän alueelle. Toinen oli niin piilossa ettei saatu ultrattua eikä sitä niin aktiivisesti sitten jääty tutkimaankaan kun ei kerran elossa olleet. Itse näin sikiöt siis kun ne tipahtivat vessanpönttöön, siinä se. En onkinut niitä sieltä vaan vetäisin vessan ja sillä selvä.

    Elämä on joskus julmaa mutta onneksi onnen hetkiä on niin paljon enemmän kuitenkin :-) Suurin onni on oma 2v tyttöni :-)))


  • km. rv. 8+

   Otin pahvirasiaan, mieheni kanssa haudattiin. Nyt on rv. 36, ja kyllä on välillä pojan "isosisko" mielessä.

   Iso lohtu on se, että tulin uudestaan raskaaksi ennen kuin ensimmäisen olisi edes pitänyt syntyä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pilaa sun tunteista

   Sitähän minä vaan teen täällä. Ootko tajunnut?
   Ikävä
   402
   2027
  2. Ei se haittaa

   rakkaani. Parempi näin. Silti tiedän, että ammuin nuolen sun sydämeen 💘. Sellaisella tarkkuudella, että muut ei siihen (helpolla) kykene🎯. Taisin ol
   Ikävä
   72
   838
  3. Rakastuin mä kerran

   Rumaan ja läskiin naiseen. Unelmien nainen. 😗
   Ikävä
   44
   796
  4. Sinä nainen

   kerro minun toinen/toiset etunimet, ja jos osuu, soitan sinulle jos niin haluat. Terkuin minä se vaan täältä korpikuusenkannon alta.
   Ikävä
   74
   707
  5. Ei meistä mies tulis mitään

   oot liian vaikee ja minä en jaksa mennä sun pillin mukaan saamatta mitään takas.
   Ikävä
   56
   668
  6. Kysyisin sinulta

   Nainen mitkä on meidän vuorosanat? Kun nähdään livenä, tiedustelee mies.
   Ikävä
   39
   606
  7. Hauskaa sunnuntaita

   Mahdollinen 2x🔥 :).
   Ikävä
   88
   580
  8. Eloranta Kiuruveden leuhkin

   Eloranta ökyautoineen ja lakeijoineen Kiuruveden Osapalvelussa, vain Villasen veljekset aikoinaan olivat pollevampia kun kusettivat Kiuruveden kunnanu
   Kiuruvesi
   23
   557
  9. Onneks mies teit

   valinnasta helppoo. Its joor lost not main.
   Ikävä
   67
   537
  Aihe