Miten vietät vappua?

vappuilija

Meneekö vappu vanhan perinteen mukaan vai keksitkö jotain uutta tänä vuonna?

244

76626

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vamppen88

      ^Taidan ostaa vähän papatteja ja ryypiskellä.

      • jööran

        niin eikohän se vappu siitä lähde käyntiin.


    • tuoppi

      Jos tarkoitat niitä perinteitä, mitä yleensä vapputouhuilla tarkoitetaan - sanon, en.
      Mun vappu menee perinteisesti (oma kaava) töissä.
      Pitää palvella humaltuvia ja öykkäröiviä kansalaisia
      ja kuunnella niiden kaikenlainen sikailu hymyillen.
      *huokaa* kunpa edes kerran saisi kokea sellaisen vapun duunissa, että ei sattuisi mitään ja ihmiset käyttäytyisivät normaalisti.

      • *juokaa*

        *huokaa*, siis kuka huokaa, Vladimir Putin vai?
        *panee*, eli siis minä panen


      • teuski1

        Ajelen taksia pari vuorokautta putkeen,onnex ei oo ollu ongelmia asiakkaiden kanssa,mitä nyt yrjöjä joskus putsailen-et silleen...


      • OnnellineNnainen26

        otan osaa, uskon, että se ei ole kivaa. Itse en työllistä teitä avintola alan ihmiset, en ainakan vappuna, koska tiedän jo että siellä on silloin kamala ryysis.
        Pidän peukkuja, että sinä(-kin) saisit joskus kokea miellyttävän vapun. Ja että ei tarvitssi oll töissä tiskin sillä puolen vaan vaikka siellä palveltavien puolella :) tai kaukana koko mokomasta tiskistä!
        Vappu on jotenkin kummasti muodostunut juomajuhlaksi kuten juhannus, vaikka ei siinä niin kamalasti ole juhlimista-antaa vain syy vetää humalat toisille ja etenkin teinit/ nuret.. (mutta EN YLEISTÄ, fiksujakin toji on)


      • kioo

        mitäs teet työksesi sitten?


      • täälläkin

        Vietän vappua kärsien, jännittäen ja peläten. Samoin kuin suurin osa suomalaisista, kuulun enemmistöön nimeltä alkoholistien läheiset.


      • Vhappu..
        *juokaa* kirjoitti:

        *huokaa*, siis kuka huokaa, Vladimir Putin vai?
        *panee*, eli siis minä panen

        eneeM täälä *ooh* plilkkuja nush1essa!??!


    • Mänä

      Eli perinteisesti... Ekaks juodaan liikaa vappusimaa ja sit siirrytään shamppanjaan ja pissitään ja oksennellaan mihin sattuu ja loppuillasta haastetaan riitaa espalla ja aamulla herätään putkasta... tai sairaalasta.

    • Mitä Äksyin Ämmä

      sisältyy vapunviettooni tänä vuonna: sainhan keikkasen aattoiltapäiväksi, mitä ei kovinkaan usein tapahdu. Perinteitä kunnioitan Linnanmäellä rääkäten huvipuiston ajopelejä sekä tyhjentäen sen rahapeliautomaatteja kaksikymmensenttisiä täkyinä käyttäen.
      Uskon uudeksi sen, että yksikätisten rosvojen minulle sylkemän kolikkosaaliin kotiin kantamisesta yläraajani venynevät niin, että saanen jatkossa statistin osia friikkigallerioita kuvaavissa filmeissä...

    • hermeliini

      vietän vappua lasten kanssa, käydään vappuraveissa kattomassa hevosia, juodaan simaa, hankitaan vappukrääsää, tehdään vohveleita ja grillataan. siinä se.

    • bbbi

      mä meen pmmp:n keikalle nosturiin, eli kyllä vappu eroaa normaalista jonkin verran:D sen jälkeen varmaan baariin.. ja päivällä tehdäänpi ruokaa tyttöystäväni kanssa.

    • Pää shekashin

      Jooh! Nyt loppu se ainainen pullojen paskaks viskely helsingin keskustassa. Ei auta muu kun tänä vuonna siirtyä koviin huumeisiin.

      • Sykeröö

        Onko lääkkeet tarkastettu milloin??? Ota yhteys pikaisesti lähimpään terveyskeskukseen!!!


      • ?????

        OOt kyl tosi sairas päästäs kutollee aattelet


    • yukie76i67i

      Tänään otetaan kuohuvaa ja munkkeja, huomenna simaa ja silliä.
      Taitaa olla liian kylmä lähteä Ullanlinnan mäelle tänä vuonna...harmi! Ei tule perinteistä vappua tällä kertaa.

      • tone

        sima munkit ja pizza


      • 2 pienen isä

        eiköhän se mene normisti niin kuin muutkin päivät! paskan pesua vaipan mutkista ämmän ainaista kitinää ja kalsari kossua pari pottua!!!!!!!!!!!!!!


      • se.....
        2 pienen isä kirjoitti:

        eiköhän se mene normisti niin kuin muutkin päivät! paskan pesua vaipan mutkista ämmän ainaista kitinää ja kalsari kossua pari pottua!!!!!!!!!!!!!!

        muija minuun? Pesen mielelläni "paskaa" pikkupepusta ja laitan teille hyvää ruokaa ja jälkkäriksi simaa ja munkkeja.
        Voikun kaipaan olla äiti, omaa miestä ja omia lapsia?
        Tasan ei käy onnenlahjat!

        En yleensä kitise, vaan juttelen asiallisesti. Tartu täkyyn, heh, heh...... Hyvää Vappua!


      • Wappuna

        sataa lunta tai on muuten vaan kalsaa..


      • voi mies parka
        2 pienen isä kirjoitti:

        eiköhän se mene normisti niin kuin muutkin päivät! paskan pesua vaipan mutkista ämmän ainaista kitinää ja kalsari kossua pari pottua!!!!!!!!!!!!!!

        Sääliksi käy, että jos omistaa kaksi lasta ja vielä kitistää perheessä. Miettikää itse olette valinneet osanne ei olisi pitänyt tehdä lapsia jos se on niin vaikeaa hoitaa niitä.


    • Absintheman

      No ei tietenkään selvimpäin!
      Olat perselle ja toistenpäin=)

    • Selvänä

      Selvinpäin kotosalla,vappuhan onkin juoppojen juhla

      • selevän se

        Minä kans selvinpäin kotona...sit huomenna tapaan yhden miehen ,kehen olen tutustunut treffisivuilla,on kirjoiteltu monta kuukautta,niin että nyt sit tavataan eka kertaa...että vappuheila


    • kun kerran kaara on

      virittelenpä sitä sitten : )

    • kelan uhri

      tilillä rahaa 1,20€ ja perheessä 1,5v tyttö joka odotti vappua innolla. Nyt mitään ei voi tehdä, kun kela päättikin ettei maksa lasten kotihoidon tukea tänään vaan vasta 3.5.

      Alkaapa vappu todella mukavissa merkeissä... Näkymättömiä nakkeja, mielikuvitus ilmapalloja ja fiktiivistä simaa.

      Hyvää vappua kaikille!

      • .maija.

        Noh harmi :( Etkös saisi lainattua keneltäkään hieman rahaa..Ilmapallothan ei paljoa maksa ja kaupasta saa simaa ja munkkeja...Eikai se 1.5v lapsi silleen ymmärrä siman ja munkin päälle?
        No mutta hauskaa vappua kaikille!


      • samoin kokenut,,yh,,

        niin se on,, olis kirvellä töitä kelassa,,, olen ollu joskus samas tilanteessa,, yksinhuoltajana,kyllä sit itse jaksaa, mutta lapset,, ei aina ymmärrä.. miski muilla on, ja meillä ei,jaksamista teille, asioilla on tapana järjestyä..


      • zzzz1234

        Kannattaisko mennä töihin eikä olla kelan elättinä. Kehtaatkin itkee täällä


      • okkplk
        zzzz1234 kirjoitti:

        Kannattaisko mennä töihin eikä olla kelan elättinä. Kehtaatkin itkee täällä

        Onko noin helvetin idiootteja vielä olemassa ? Ole ystävällinen ja ammu ittes. KIITOS!!


      • muistan ajat

        Olen pahoillani puolestanne. Onneksi lapsi on terve, onneksi ei vielä kaipaa sitä vapun viettoa niin kuin vanhempana. Muistan ajan samoissa fiiliksissä; yksinhuoltajana tein ranskalaiset perunankuorista ja serpentiinit väsättiin vesivärien kanssa kotona olleista kakkualustoista ja hauskaa oli :) (olevinaan). Toisen kerran olin avoliitossa ja Kela teki saman tepposen, sanoin avomiehelleni että voisiko lainata ja tuo marssi jääkaapille, murahti että "oha täällä perunaa kyllä mää pärjään" ja minulla oli jonkinlaista vappua odottava lapsi huollettavana. No, ei ukko ole enää tuttavani edes.
        Yritä pistää pahan päivän varalle vaikka vain 5 ekee kk toiselle tilille ja piilota kolikoita jonnekin kodissa niin saat hätätilassa seuraavana vappuna muutakin leivän päälle kuin ylähuulen.
        Keskity hyviin asioihin. Vapun jälkeen teillä on vähän rahaa ja muilla ei ;)


      • Nimetön
        zzzz1234 kirjoitti:

        Kannattaisko mennä töihin eikä olla kelan elättinä. Kehtaatkin itkee täällä

        Kaikilla ei välttämättä ole mahdollista edes työllistyä tässä maassa, vaikka tahtoa ja osaamista olisikin. Tuli kyllä kelju olo että joku voi olla noin ääliö, toivottavasti kirjoittaja joka tuosta ankeasta vapusta kirjoitti saisi edes muutaman euron jostain. Ainakin minä lainaisin tuohon tarkoitukseen ilo mielin vaikka itsekin perseaukinen olen.


      • kehittynyt...

        ikäisekseen, jos osaa odottaa vappua. Ettet vain heijastaisi omia odotuksiasi... :D

        Fiksu instanssi tuo Kela!


    • there it goes

      Mulle ei tuu vappua tänä vuonna. piti viettää se rakkaan kanssa joka keksi jättää mut eilen. Se siitä iloisesta vapusta sitten.

    • Elämästä nauttija

      Mulle on nää juhlapäivät aivan samanlaisia ku kaikki muutki päivät. Nautin suuresti kun ei tarvi lähteä yhtään mihinkään,saan olla kotona ja tehdä opiskeluun liittyviä tehtäviä rauhassa. Vanha tylsä akka taidan olla :D

      • Proletaari

        Julistan miten kuinka suuri on Neuvostomaa ja kuinka kaikki ovat tasavertaisia työläisiä. Ihana Neuvostomaa sinne kaipaan ja mieleeni muistuu 60 - 70 luku ihanine opiskeluaikoineen myös Nalle oli siellä.Kaikki oli niin ihanaa.Täällä suomessa viina on paskaa eikä kunnon neuvostovodkaa saa mistään saatikka ihanaa tummaa leipää.Suomessa kaikki on päin vittua.Ensinnäkään sitä suomalainen vodka on perseestä.Ja toiseksi suomessa huligaanit saavat vapaasti romuttaa neuvostomaan arvokkuutta hihhuloinnillaan.


      • ehkä vain kotona

        Yritän selvitä tästä kevätflunssasta.Onneksi jo paremmalla puolella. Ehkä tapailen joitain ystäviä tai sitten oleilen vain kotona.Selvinpäin tai ainakin lähes.En oikein osaa riehaantua tällaisista juhlista.


      • toinen nauttija

        Täällä ilmoittautuu toinen vanha tylsä akka :D Kotona istuksin kun muut ovat örveltämässä. Myös minä nautin siitä, että on edes yksi vapaapäivä viikossa kun ei tarvitse lähteä minnekään ja saa vain olla ja nauttia rauhasta. Tunnustan myös tekeväni opiskeluun liittyviä tehtäviä tässä kun ovat töiden takia jääneet vähän rästiin.
        Saunakin on juuri lämpiämässä...


      • jäit kiinni
        Proletaari kirjoitti:

        Julistan miten kuinka suuri on Neuvostomaa ja kuinka kaikki ovat tasavertaisia työläisiä. Ihana Neuvostomaa sinne kaipaan ja mieleeni muistuu 60 - 70 luku ihanine opiskeluaikoineen myös Nalle oli siellä.Kaikki oli niin ihanaa.Täällä suomessa viina on paskaa eikä kunnon neuvostovodkaa saa mistään saatikka ihanaa tummaa leipää.Suomessa kaikki on päin vittua.Ensinnäkään sitä suomalainen vodka on perseestä.Ja toiseksi suomessa huligaanit saavat vapaasti romuttaa neuvostomaan arvokkuutta hihhuloinnillaan.

        Ei ihan kaikki asiat ole päin sukupuolielintä. Suomesta saa lähes aitoa neuvostovotkaa (made in rossija).
        Ainakin tuo kovaa vauhtia tyhnejevä Shtolisnaja-pullo kertoo sellaista.

        Opiskeluaikoja en voi antaa sinulle takaisin. Aikaa jolloin kännit olivat aina ihmeellisiä kokemuksia ja naisseuralaiset vielä rypyttömiä.


      • pääsispä mukaan
        toinen nauttija kirjoitti:

        Täällä ilmoittautuu toinen vanha tylsä akka :D Kotona istuksin kun muut ovat örveltämässä. Myös minä nautin siitä, että on edes yksi vapaapäivä viikossa kun ei tarvitse lähteä minnekään ja saa vain olla ja nauttia rauhasta. Tunnustan myös tekeväni opiskeluun liittyviä tehtäviä tässä kun ovat töiden takia jääneet vähän rästiin.
        Saunakin on juuri lämpiämässä...

        Täällä on jälleen yksi tylsä ihminen. Vieläpä työstään väsynyt sellainen. Viime viikonloppukin meni duunissa ja ylitöille ei näy loppua.

        Kävin jo iltapäivällä saunassa, mutta ei se taidakaan riittää. Olisi mukavaa pestä toistemme selät ja sitten mennä nukkumaan.

        Jaa, olisihan se uni tarpeen, taidankin mennä.


      • kieloset*

        Kuuntelen juuri ruotsinkielen kasettia " Lycka Till"
        Harrastukset ovat kielet,saksa "Deutsch ist da" "English for you"
        Alkeis kuesseja !
        Olen opiskellut joskus pidemmällekkin,mutta
        sanat ovat uhohtuneet
        Tulin juuri Rohdokselta siellä kaikki puhuivat suomea.
        Kyllä turhaiduin !
        Olen jo mummeli.


    • jmp83

      ensimmäinen vappuni oman kullan kanssa minulla menee työn merkeissä.ja harmittaa aivan hirveesti minua.

    • äiti....

      mitä aijotte tehdä pienten lasten kanssa onko meno vinkkejä?

      • Vappuperinteitä

        Lasten kanssa oltiin jo eilen Linnanmäellä, kaikkiin laitteisiin pääsi jonottamatta. Sama voi jatkua tänään mutta ei enää vappupäivänä.
        Illalla käydään ajelulla, paistetaan munkkeja ja hämmennetään vappukrääsää. Vappupäivänä ensin syömään ravintolaan, sitten markkinahumuun, lopuksi kahville ja jätskille. Eräänä vuonna oltiin korkeasaaressa jossa myös oli rauhallista, lapset kuvasivat eläimiä.


      • yh-äiti

        viime vuonna kerättiin lasten kanssa tyhjiä pulloja kaupungilta. Tänä vuonna lapset ovat isällään ja vietän yksikseni ihan tavallista koti-iltaa. Vähän siivoamista, tv-uutiset ja nukkumaan. Eli ei mitään erikoista.


    • OnnellineNnainen26

      Ei siihen oikein enää tälläikää kovin kummia riehkoja tarvitse. Riittää kun o oman rakkaansa kainalossa, simaa ja munkkeja. Ottanemme illalla "yömyssyt" minttu Baileysta ja nautimme toistemme seurasta :)

      Hauskaa vappua kaikille!

    • ...on...

      ... Pelata World of Warcraftia kokopäivä. Nyt onkin niin mukavan kirkas ja kaunis ilma ,että nyt jaksaa :)

    • että näin...

      maanantai päivä ja huomenna on tavallinen tiistai.Treenailen,ulkoilen,syön ja katselen telkkua.Tavikset juhlii kalenterin mukaan ja hyvä niin.

      • vaputtelijamummo

        LOL VAPPU ON PERSEESTÄ PERÄSIN!


    • ja leivotaan ja

      jos ilmat sallii niin paistetaan makkaraa ulkona.

    • leivotaan ja

      jos ilmat sallii niin paistetaan makkaraa ulkona

    • kunnon duunarit

      viettää työläisten vappua!

      • Päivä muiden joukosta. Ei poikkea omalla kohdalla millään tavalla.


      • Wingie90 kirjoitti:

        Päivä muiden joukosta. Ei poikkea omalla kohdalla millään tavalla.

        Vahingossa tuli toisen viestin alle...


    • auki? Laura18v.

      Onko Hesas baarit auki vaik on maanantai? Mihin pääsis 18vuotiaana(baarikärpäseen ja aleenko vain?)?

      • ku on arkipäivä

        eli kylmässä saat palella jos ulos lähdet esim kaivariin. Jää kotiin.


    • työtä työtä

      Tänään on iltavuoro ja huomenna yö, joten vappu menee duunipaikalla :)

    • ai mikä

      NO DOKAAMAAN TIETYSTI!

      • niin heikko

        tuo itsetuntokin ettei selvinpäin ulos uskalla.


    • Kg.

      no vittu eilen alko ja tänään 6 loppu tsihihi

    • ÄnGeeKoo

      Siinä se menee kuin muutkin päivät, ei mitään merkitystä koko vapulla. Takavuosina tuli opiskelijahaalareissa muutamana vuonna hilluttua, ei kiinnostaisi sekään enää. Moottoripyöräajelukin jää väliin kun lähes pakkasta on. Istun sitten sisällä ja nautin normaalista elämästä kuten joka päivä.

    • työ mies

      kuudelta putkaan, se on kunnon työmiehen wappu.

    • koulutehtäviä

      ja ehkä otan jäätelöä pakastimesta.

      t. kapinallinen yksineläjä

    • ILMO I.HERMO

      SE ON KIVAA JA SOPII HYVIN TÄHÄN JUHLAAN

    • elsi

      piti tehdä munkkeja,piti lähtee kamujen kans ulos,piti vuokrata leffoja ja katsoa niitä kullan kainalossa,ja syödä jotain hyvää....Mutta: Aamupäivä menee pyykkiä pestessä,tiskatessa ja siivotessa(kun on vuorotöissä niin ei jaksa silloin tehdä ei niin mitään)iltapäivällä sotketaan keittiö uudestaan vääntämällä jotain pöperöä ja illalla onkin niin väsy ettei jaksa muuta kun nukkua...Mutta: Huomen aamulla minulla ei ole krapulaa(kuten aika monella muulla ehkä on)Kotini on siisti(monella ei ole...)ja voin nauttia poikkeavan vappuni antimista tiskaamalla edellisen päivän tiskit,mennä takaisin kultani kainaloon ja puhella hänen korvaan pehmoisia...hmmmm...

    • Esmoliik

      :-)

    • KIPEENÄ

      yhyy, oon kipeenä.

    • maistimies

      vitusti viinaa!!

    • maistiukko

      mä tapan kaikki!!!

    • Simaa ja tippaleipiä! ^^

    • PoetryOfDeath

      Taas vaan yksi syy juoppojen ryypätä. Eli juoppojen juhla. Mielummin kotona SELVINPÄIN perheen kanssa.
      So fuck off vapun juhlijat.

    • ei perinteitä

      Töissä olen koko yön, eli siinähän se menee kun huomenna saa nukkua koko päivän. En ole ollutkaan ennen vappuna toissä, eikä yhtään haittaa kun tulee sunnuntailisät eikä tarvitse viettää mitenkään normiporukan mukana. Muuten kökkisin kotona vaan ihan normaalisti. Pakko dokailu kun ei kiinnosta.

      • heipsansaa

        Töissä menee koko yö.. Teollisuuskokoonpanotyötä. Mieli tekisi dokata kaksin käsin, mutta eiköhän sitä yhden vapun pysty töissä olemaan. Tuleepahan yölisä ja tuplapalkka niin sentään ihan hyvät tienistit yhdeltä yöltä. silti vituttaa


      • Mintura
        heipsansaa kirjoitti:

        Töissä menee koko yö.. Teollisuuskokoonpanotyötä. Mieli tekisi dokata kaksin käsin, mutta eiköhän sitä yhden vapun pysty töissä olemaan. Tuleepahan yölisä ja tuplapalkka niin sentään ihan hyvät tienistit yhdeltä yöltä. silti vituttaa

        Ei kiinnostais vetää mitään kaatokännejä, niinkun tuntuu suurimmalla osalla opiskelijoista olevan tapana. Jos ois pienellä mukavalla porukalla siemailemassa vappujuominkeja ja -syöminkejä. Ei menis sitte ihan hukkaan huominen vapaapäivä :). Mukavaa vappua kaikille!


      • one84
        heipsansaa kirjoitti:

        Töissä menee koko yö.. Teollisuuskokoonpanotyötä. Mieli tekisi dokata kaksin käsin, mutta eiköhän sitä yhden vapun pysty töissä olemaan. Tuleepahan yölisä ja tuplapalkka niin sentään ihan hyvät tienistit yhdeltä yöltä. silti vituttaa

        niinpä sama juttu mulla..töihin pitäs mennä. Tässä just miettinyt miten voisin livistää ja lähtä dokailemaan, mutta ei taida auttaa itku markkinoilla enää. :( Noh onneks työ rentoa ja hyvä palkka tulee :) mut silti vituttaa ku kaverit ryypiskelee..


      • Voi vappusima ja rusinat se...
        one84 kirjoitti:

        niinpä sama juttu mulla..töihin pitäs mennä. Tässä just miettinyt miten voisin livistää ja lähtä dokailemaan, mutta ei taida auttaa itku markkinoilla enää. :( Noh onneks työ rentoa ja hyvä palkka tulee :) mut silti vituttaa ku kaverit ryypiskelee..

        Voi vitjat. Kun sijotin erääseen saksalaisfirmaan, niin multa meni yksi vanha milli ja puolen vuoden päästä tuli kaksi vanhaa milliä, joten kysyn onko tuo rahnaa vai oravannahkaa?????


      • on rahaa
        Voi vappusima ja rusinat se... kirjoitti:

        Voi vitjat. Kun sijotin erääseen saksalaisfirmaan, niin multa meni yksi vanha milli ja puolen vuoden päästä tuli kaksi vanhaa milliä, joten kysyn onko tuo rahnaa vai oravannahkaa?????

        varsinkin kun se on omaa...
        Eikä huijattua jatai perittyä.


    • OhiOnOhiOn

      Ei sopulihommat kiinnosta...ohi se on pian kuitenkin ja siitä tulisi vain pää kipeäksi ja rahat menisi. Työt on mielenkiintoisempia! Lapsille tuo juhla on!

    • kristinaw34434

      Vapun otan tänä vuonna ihan viihteen kannalta - perinteiset munkit ja simat sekä vähän vahvemmat juomat kuuluvat asiaan. Haalarit päälle, ylioppilaslakki päähän ja menoksi! Hauskaa vappua kaikille!!!:D:D

    • pettävämies.

      Tulee taas tyrkylle illalla,kun emäntä sammuu aloitamme jyystämisen,näin jo kolmena vappuna.

      • kylvaa

        No sullahan perinteet on!

        Kyllä minäkin muijan siskoa asettaisin mielelläni...


      • egre

        ll llsl sd okiodspf p dsopa
        'apAW0Å0ÅWE0Å000 o0ä
        a

        a
        a a

        pp0tå.
        e aeg


      • kokenut

        rikotte monta tärkeää asiaa.Läheiset ihmissuhteet on tärkeitä. TOIVON ETTÄ VAIMOSI SAA MAHIKSEN KOSTAA VELJESI TAI PARHAAN YSTÄVÄSI KANSSA !


    • Say no to vappu80

      Oon viimeksi juhlinut vappuna joskus 90-luvun lopussa. Ei vaan ole mun juttuni, vaikka olenkin palannut opiskelujen pariin.

    • adsasd

      Flunssa se kaatoi minutkin juuri kriittiseen aikaan sängyn pohjalle. Toisaalta, ryypätä en aikonut muutenkaan, mutta olisipahan terveenä ollut enemmän puhtia tehdä vaikka ruokaa ja vuokrata leffa tai jotain. Nyt taitaa aatto mennä nukkuessa.

    • Maalari

      Niinkuin tuolla muuallakin jo ilmoitin, niin olen ajatellut maalata kylppärin.

    • ja rahaa

      eli samaa ku vuoden jokaisena päivänä

    • heikki 13 weeeeeeeeeeeeeeee...
      • menee....

        9:ltä nukkumaan ja näkee unia vaikka enkeleistä. Ne nusasemiset on kuule lapsukainen aikuisten, avioliitossa elävien juttuja!
        Hyvää vappua ja makeita unia!


    • VAPPUBILEET

      Meil on taas joka vuotiset vappubileet... Tänä vuonna en oo saanu kutsuttuu yhtää omaa kaveria, kun kaikki on matkoilla ja ainoo joka ei oo on kipee..... Tulee taas niiiin kivaa. Mut siis mun mielestä vappuun kuuluu tippaleivät ja sima!! :D Mut on vaan harmi kun simaankin oli pakko lisätä alkoholii niin nyt en saa ostaa sitä itelle kaupast vaan on pakko mennä hakemaan sitä sieltä mutsin bileistä.... Blaah..
      T: HYVÄÄ VAPPUA KAIKILLE

    • Dragon85

      Red cattia ja spritea, ystävien ja rakkaan seurassa!

    • perinnemies.

      nusasen vierasta tai jotain akan tuttavaa

      • letunviuhake

        miestä oikein kunnolla!!


    • mä vain

      Yksinään tulee oltua, ei ole kaverin kaveria. EI munkkeja, ei simaakaan. Muutama olut ois, jos maistuisi. Teekkarilakkikin ois, mutta hölmöä sitä on sisällä pitää. Hauskat vaput.

      • täällä....

        ....sillä erotuksella ettei ole sitä lakkiakaan. Olueen ei ole varaa.


      • ipi_2

        Samoin on asiat täälläpäin!Simaa ja munkkeja ei ole eikä tule...lakkiakaan ei ole,joten ihan perinteinen helikopterikänni kai luvassa?!Hauskaa Vappua kaikille!


      • kin.

        Lakkia ei tosin ole. En ole viitsinyt hankkia. Eikö olekkin aika tympeää olla epäsosiaalinen teekkari?


      • paitsi
        täällä.... kirjoitti:

        ....sillä erotuksella ettei ole sitä lakkiakaan. Olueen ei ole varaa.

        että mullakaan ei oo lakkia, juomaks olis kaks siideriä. eipä vaan maistu nekään. kylläpä on hauskaa tää elämä.


    • luulet

      Olen selvinpäin kotona ei tommoset vapunjuhlinnat vaikuta nukkumiseen eikä mihinkään muuhunkaan.
      Terv sinkku mies sjk

    • MASA 10V

      se on mukavata

    • juhlameno.

      Meillä syödään possunfileetä,nakkia ja munkkeja ja janojuomana on limppari ja sima, huomenna sitten lapsosten kanssa käydään katsastamassa vapputori ja ostetaan jotain mukavaa pikkuisille sitten iltapäivällä menemme anoppilaan syömään vappupäivällisen. Vappu on mielestäni aivan lasten juhla ja käy oikein sydämmeen kun monet vanhemmat vain ajattelevat itseään ja riehuvat kännipäiten eivätkä huomioi lapsiaan yhtään.... onhan meillä aikuisilla monta päivää vuodessa jonka voi käyttää pakolliseen juhlaan ja viedä vaikka lapset mummulaan silloin kyläilemään. Rauhallista vappua kaikille!!!

    • saanaz

      Vietän vappua selvinpäin koska olen antibiootti kuurilla ja ku olen kipeenä..Ihan hyvää tekee välillä olla selvinpäin ja lepäillä.. :) ;)

    • Nimetön

      Olen oollut kihlattuni kanssa kaskvuotta yhdessä vappana,siis kihloissa!

    • realisti3

      Vappu alkaa leivinuunin lämmityksellä. Rieskat,hiivaleivät ja pullat leivotaan. Iltapäivällä onkin jo aikaa aloittaa perunan siemenen lajittelu. Illalla lämmitän pihasaunan ja saunomisen jälkeen,työstä uupuneena, onkin jo hyvä mennä yölevolle hyvillä mielin. Taas oli ihana työläisen juhlapäivä.

    • Bi Naikkonen :D Miehet kelp...

      Me mennään Varmaan Petrin ja sen siskon kanssa Huvilalle :D Ekaks Petrin kans Sänkyyn ja Sitte ku se sammuu niin ihana Siskonsa kanssa Aah. mä oon joka vappu sen siskon kans Ja aina alla olen mä Ja mun pää on tyyny päähän päin Ja Ellun Jalko päähän ;)) aah Tullee Pitkä vappu ku petri menee Vielä käymään Isänsä luona ja jättää mut ja Hanini kahden :) Eli Mul on siel 2 ihanaa ihmistä mukana Taitaa olla Kippeenä paikat ;)

    • asdfjhk

      Eipä jaksa napata nämä "juhlat" sitten yhtään.

    • portsari HKI

      Simaa ja kasa munkkeja kuuluu normaalista vapputraditioihin, mutta tänään menen töihin Hesan keskustaan.
      Klara vappen!

    • ja tennissukat

      Kotosalla vaan jääkiekkoa katsellen. En viitsi lähteä torille humua katsomaan. Syön nakkia ja ryystän simaa.

    • ja vedän viinaa

      Siinä se vitun punavappu menee.

    • ja huomenna lenkille...

      Koivun tai jonkin kukinto on siinä vaiheessa, että olo on enemmän kuin tukala, niin siksipä olen sisällä koko tämän päivän ja käyn huomenna kokoeilemassa kuinka ilma kulkee.

      Ei ole oikein hauskaa, aamulla niistäessä koko kylppärin peili täyttyi veripisaroista. No hieman helpotti, mutta taas jomottaa enemmän ja vähemmän...enimmiten enemmän.

      No hyvää vappua kaikille :)

    • laukaisu menossa

      I am currently working with an AGLOCO Viewbar on my screen. As several of you have asked questions about it, here are a couple of quick comments:

      - It is very similar to the Viewbar that is pictured on the AGLOCO website
      - I have tested the Viewbar features (search, favorites, options, install, uninstall, minimize, etc.) and it is working smoothly on my machine
      - There will be a major test of the ad servers tomorrow to see if all the known bugs have been corrected

      All Members should have received an update email (I have copied it at the bottom of this post). If you are a Member and did not get an email over the weekend you need to correct this, as it is the only way to get the Viewbar notice with downloading instructions. If you did not get it, try going into your account to make sure we have a current email address on file (if it is correct and you still did not get an email, check your junk/spam folders).

      The next email you should receive on this subject will be one that mentions that our servers will be down for a few hours while we load the Viewbar onto the system. After that outage, we will be sending an email inviting the earliest Members (about 50,000) to download the Viewbar and another 50,000 each day thereafter for the next two weeks.

      I have noticed that there are a lot of comments to this blog lately and I’d like to repeat something I’ve said in those comments:

      I’ve read all of your comments, and I think the “community leaders” are doing a good job moderating this discussion. Kudos and thanks for stepping up. This is exactly what we’d hoped for, and it’s very encouraging to see our community begin to take shape like this. After the Viewbar is released and we begin work on features for better Member-to-Member communication, there will be more “official” channels for the community to interact outside this blog.

      From the beginning, we’ve wanted to make AGLOCO a Member-centered community. And in many ways that has happened, as there are over 3,500,000 pages all over the Internet (according to Google) talking about AGLOCO. We are very pleased to see some members “stepping up” and providing leadership and insight. These are the beginnings of a great community, one that will get even better once we launch this week.

      Keep a lookout for that email shortly, and get ready for the AGLOCO Viewbar!

      Brian Greenwald
      AGLOCO Development Team

      Interesting “thing” of the day: Here is the email we sent over the weekend.

      Dear Brian,

      We will be releasing the AGLOCO Viewbar software soon and want to update Members on how things will work when it is released.

      Each Member will get an email informing them that their Viewbar is available. It will contain detailed instructions on the download, which will be done from the agloco.com website. Members will be invited to download in groups of 50,000 a day for a two week period, with Members contacted in the order in which they signed up.

      Shortly before the first set of download emails go out, you will receive an email notice that the AGLOCO website will be ‘out of service’ for a few hours – this is necessary for us to move the Viewbar download system from the test server to the main servers.

      Also, please be aware of the following:

      1. AGLOCO Hours: You will accrue hours in your AGLOCO Member account (current maximum is five direct hours a month). Hours are earned during active surfing on the Internet. The Viewbar has a green light on it that notifies the Member when it is accruing time. Your referrals’ surfing will accumulate hours for you at a 25% rate, meaning if one of your referrals surfs for the maximum five hours you will get 1.25 (0.25 x 5) hours credited to your total referral hours. You can only get credit referral hours up to the amount you directly surf (meaning if you surf 3 hours but a referral surfs 4, you will only get credit for the first 3 of your referral’s 4 hours). AGLOCO accrues these hours each month and also has a cumulative total of all hours earned. These hours are what AGLOCO will use to calculate cash and other distributions. The Viewbar contains a one click inactive button which turns it off and removes it from your screen at any time.
      2. Initial Release for Windows: The initial Viewbar release will be for Windows Vista, XP, 2000 Pro and 2000 Server. Later, we will release Mac and Linux versions of the Viewbar. Until that occurs, Mac/Linux users can still log onto any supported Windows computer and accumulate their five hours. The Viewbar works with browsers IE 5.5 or higher and Firefox 1.5 or higher.
      3. Cash Distributions: To be a sustainable entity in the long term, AGLOCO makes Member cash distributions from its positive cash flow (revenue minus costs). Therefore, please do not expect a check after the first couple of months as it will take time to collect revenue from advertisers and this revenue must exceed costs in order to make cash distributions to Members. We will be keeping Members informed of our financials and you can visit the Official company blog at http://blog.agloco.com for the latest updates.
      4. Multiple Users on One Viewbar: As stated previously, multiple Members may use the same Viewbar on the same computer. Only one Viewbar download will be necessary as the Viewbar software will enable each Member to log in and log out using their AGLOCO Member ID# and password (obviously, only one Member ID# can be accumulating Viewbar hours at any one time). Please note, only one Viewbar is allowed on a screen at a time.
      5. One-Time Download: The v1.0 Viewbar is purposely simplistic and minimalist, but it also comes equipped with an automatic self-updating feature. Once you download the Viewbar for the first time, your Viewbar will be seamlessly updated with new additions and features as they become available. These future features include the direct cash back feature when a Member purchases items on sponsor site and a portion of the purchase price is added back to the Member’s AGLOCO account (as described on the Official AGLOCO Blog at http://blog.agloco.com/index.php/post35/ . )

      We look forward to your active participation in the AGLOCO community.

      Dan Jorgensen
      Member Coordinator

    • anee_1

      perinteen mukaan alkuilta sitten lärvit ja sitten sytytetään kynttilät ja luvataan sannua ennen niitä:)

    • marssitaan:))

      1. Mitä on kommunismi?

      a) Luokaton yhteiskuntajärjestelmä, jossa tuotantovälineet ovat yhteiskunnallisessa omistuksessa. b) Kommunistista yhteiskuntaa tavoitteenaan pitävä aatesuuntaus.
      2. Keitä ovat kommunistit?

      He, jotka ovat järjestäytyneet kommunismin tavoitteen taakse ja jotka toimivat sen saavuttamiseksi. Kommunisteja on ollut kautta luokkayhteiskunnan historian. Nimitys on sittemmin vakiintunut tarkoittamaan Karl Marxin ja Friedrich Engelsin luomaan tieteellisen sosialismin teoriaan toimintansa pohjaavaa liikettä.
      3. Mitä on marxilaisuus?

      K. Marxin ja F. Engelsin oppijärjestelmä, tieteellisen sosialismin teoria, jonka perustana on materialistinen historiakäsitys ja dialektis-materialistinen filosofia. Marxilaisuus syntyi kapitalismin todellisuuden ja sitä edeltävää aikaa koskevan laajan historiallisen aineiston tutkimisen pohjalta. Marxilaisen yhteiskuntatieteen perussanoma on se, että perussyy yhdestä yhteiskuntajärjestelmästä toiseen siirtymiselle on tuotantovoimien (työvälineiden, tekniikoiden jne.) kehitys, ja että luokkayhteiskunnassa kehitystä eteenpäin vievä voima on luokkataistelu. Marxilaisuus osoittaa työväenluokalle sen historiallisen tehtävän, sosialistisen vallankumouksen, ja tarjoaa toimintaohjeen sen toteuttamiseen.
      4. Mitä on leninismi?

      Lyhyesti ilmaistuna, imperialismin aikakauden marxilaisuutta. Lenin analysoi perinpohjaisesti nk. esimonopolistisen kapitalismin kehittymistä monopolistiseksi kapitalismiksi (kapitalismin kehityksen kaksi perusvaihetta) ja tutki näin syntynyttä järjestelmää, imperialismia, taloudelliselta ja poliittiselta kannalta. Lenin osoitti että imperialismin kaudella vallankumouksen kehityksen lainalaisuudet ovat tyystin toiset kuin 1800 -luvun puolivälissä. Marxin, Engelsin ja Lenin töiden ideologista kokonaisuutta onkin kommunistisessa liikkeessä tavattu kutsua nimellä marxismi-leninismi.
      5. Mitä ovat eri yhteiskuntajärjestelmät?

      Tähänastinen yhteiskuntakehitys tuntee seuraavat yhteiskuntajärjestelmät; alkuyhteiskunta, orjayhteiskunta, feodalismi, kapitalismi ja sosialismi. Alkuyhteiskunnassa ei ollut luokkia eikä riistoa. Orjayhteiskunta oli ensimmäinen riistoon perustuvat yhteiskuntajärjestelmä, ensimmäinen luokkayhteiskunta. Sosialismissakin luokkia vielä on, mutta sosialismin kehittyessä kommunismiksi luokat häviävät.
      6. Mitä ovat yhteiskuntaluokat?

      Ihmisryhmiä, joilla on erikoinen suhde tuotantovälineisiin. Omistus jakaa luokkiin. Perusluokkien lisäksi on olemassa erinäisiä välikerroksia, sekä luokkien sisäisiä kerrostumia (ammattikunnat jne.). Historian tuntemat perusluokat ovat; orjayhteiskunnassa orjanomistajat ja orjat, feodalismissa feodaaliylimystö ja maaorjat, sekä kapitalismissa kapitalistiluokka (porvaristo) ja työväenluokka (proletariaatti).
      7. Mitä on riisto?

      Tuotantovälineiden omistuksen voimaan perustuvaa toisten työstä elämistä. Kapitalismissa työläinen myy työvoimaansa kapitalistille. Työläinen tuottaa enemmän kuin mitä saa palkkana vastineeksi. Palkan yli tuotettua osaa kutsutaan lisäarvoksi, joka mahdollistaa voiton. Riistämistä on se, kun kapitalisti ottaa lisäarvon itselleen.
      8. Mitkä ovat Suomen yhteiskunnan perusluokat?

      Työväenluokka ja kapitalistiluokka. Suomi on pitkälle kehittyneen kapitalismin maa, missä väestön valtava enemmistö kuuluu työväenluokkaan. Vähemmistönä olevan kapitalistiluokan sisälläkin omistus on äärimmilleen keskittynyttä. Varsinainen hallitseva suurkapitalistien ryhmä on minimaalinen, ja se toteuttaakin valtaansa ympärilleen ryhmittyneen eliitin kautta. Tähän eliittiin kuuluvat armeijan ja poliisin ylin johto, virkamiehistön huippu, suurten puolueiden johto (Kokoomus, SDP, Keskusta), työnantajajärjestöt ja ammattiyhdistysliikkeen byrokraattinen johto. Nämä eivät koostu pelkästään varsinaisista kapitalisteista, mutta luokkavastakkainasettelussa asettuvat kapitalistiluokan leiriin. Omistuksen keskittymistä kuvaa se, että alle 1% suomalaisista omistaa enemmän kuin yhden osakkeen ja noin 0,01% suomalaisista omistaa 90% kaikista osakkeista. Vuonna 2004 osakkeenomistajille jaettiin osinkoja yli 10 miljardia euroa, mikä on lähes 10% bruttokansantuotteesta.
      9. Eikö kommunismi ole demokratiaa vastaan?

      Ei ole. Kommunistit ovat alusta lähtien olleet mitä laajimman demokratian kannattajia. Mutta samalla kommunistit tunnustavat, että kaikella demokratialla on aina luokkaluonne. Tämä on helposti ymmärrettävissä kun asiaa tarkastellaan todellisen historian ja yhteiskuntakehityksen kannalta. Tiettävästi ensimmäinen demokraattinen valtio oli antiikin Ateenassa. Siellä demokratiaa harjoitettiin nk. "vapaiden miesten" kesken ja valtiovalta oli orjanomistajaluokan käsissä. Se oli samanaikaisesti demokratiaa ja diktatuuria, demokratiaa omistavan luokan hyväksi ja diktatuuria kansan enemmistöä vastaan. Käsitteet "demokratia" ja "diktatuuri" ovat erottamattomasti sidotut toisiinsa sekä "valtion" käsitteeseen. Valtio on yhden luokan voimakoneisto muun väestön hallitsemiseksi, ja siksi se onkin aina luokkadiktatuuria. Aivan samoin oli luokkadiktatuuria myös feodaalivaltio, kuten on sitä seurannut porvarillinen valtio. Proletaarinen eli työväenluokkainen valtio on sekin diktatuuria, mutta luokkaperustastaan johtuen enemmistön diktatuuria vain häviävän pientä vähemmistöä kohtaan. Näin ollen proletaarisessa valtiossa harjoitettava demokratia saa väistämättä todellisen joukkoluonteen, proletaarinen demokratia on kaikkein lähinnä aitoa kansanvallan ihannetta.
      10. Mikä on kommunistien suhtautuminen yksityisomaisuuteen?

      Kommunistit tekevät eron käsitteiden "yksityisomaisuus" ja "henkilökohtainen omaisuus" välille. Ensin mainittu tarkoittaa erityisesti tuotantovälineitä, pääomaa, jälkimmäinen mitä tahansa yksityisen henkilön hallussa olevaa. Kommunistit haluavat lakkauttaa yksityisomistuksen.
      11. Mitä ovat sosialismi ja kommunismi?

      Sosialismi on siirtymävaihe kapitalismista kommunismiin, joka toteutetaan vallankumouksen jälkeen proletariaatin diktatuurin valtion alaisuudessa. Sosialismissa tuotanto on yhteiskunnallisessa omistuksessa ja taloutta ohjaa markkinoiden sijaan kokonaisvaltainen suunnitelmallisuus kaikilla tasoilla (valtio - paikallistaso - tuotantolaitokset jne.).

      Sosialismin kaudella siirrytään asteittain (tuotantovoimien kulloisenkin kehitystason sallimassa tahdissa) kapitalistisista tuotantosuhteista sosialistisiin ja kommunistisiin tuotantosuhteisiin. Sosialistisen yhteiskunnan perustunnus on "jokaiselta kykyjensä mukaan, jokaiselle työn mukaan". Kommunistisen yhteiskunnan perustunnus on "jokaiselta kykyjensä mukaan, jokaiselle tarpeen mukaan". Kun sosialismin alkuvaiheessa pääpaino on työn mukaan palkitsemisessa, pidemmälle edistyttäessä aletaan työläisen suoran työpanoksen rinnalla palkita kommunistista työkulttuuria (työtapojen ja tekniikoiden kehittäminen työpaikalla, muiden työläisten työn tason nostaminen jne.) kun samalla valtaa alaa yhteiskunnan tuotteiden ja palveluiden tarjonta tarpeen mukaan.

      Kun sosialistinen siirtymävaihe on kuljettu loppuun, kutsutaan näin syntynyttä yhteiskuntajärjestelmää kommunismiksi. Kommunismissa ei ole luokkia, ja valtion laitokset ja instituutiot sekä kansanvallan elimet ovat menettäneet luokka- ja siten myös valtioluonteensa. Kommunismi ei luokattomuudestaan ja valtiottomuudestaan huolimatta kuitenkaan ole anarkiaa, vaan päinvastoin se on historian kaikkein korkeimmalle järjestynyt yhteiskunta jota ohjaa kaikilla tasoilla tieteellinen suunnitelmallisuus, ihmisyksilöiden tietoinen kollektiivinen toiminta.
      12. Mikä on suunnitelmatalous?

      Suunnitelmataloudessa yhteiskunnallista tuotantoa määrää suunnittelu eikä markkinavoimat, toisin sanoen talous on alistettu ihmisjärjelle eikä siihen enää suhtauduta luonnonvoimaisena ilmiöinä.

      Jokainen voi nähdä kuinka television talousuutiset suhdannevaihteluineen muistuttavat säätiedotuksia. Aivan samalla tavalla hallitus suhtautuu talouden suunnittelemiseen kapitalismissa.

      Suunnitelmataloudessa yhteiskunnan tarvikkeiden ja monien palveluiden tuotanto suunnitellaan keskitetysti. Esimerkiksi edellisen viiden vuoden kulutuksen perusteella päätetään tuottaa puoli miljoonaa paria saappaita. Tätä varten päätetään hankkia raaka-aineita A ja B. Nyt voidaan huomioida esimerkiksi miten saappaiden tuotanto vaikuttaa työllisyyteen eri seuduilla, kuinka lähellä tehtaat sijaitsevat raaka-ainelähteitä ja toisaalta kaupunkeja joissa saappaat käytetään, kuinka saasteet voidaan minimoida, täytyykö A:ta ja B:tä hankkia samalla jonkun muun tarvikkeen tuotantoon jne.

      Markkinataloudessa eli kapitalismissa jokainen saapasfirma joutuu arvioimaan itse paljonko se saa saappaita kaupaksi kiristyvillä kilpailumarkkinoilla. Jos muu ei auta, niin saappaiden tuotantohintaa voi alentaa kohottamalla riiston astetta joko alentamalla työntekijöiden palkkoja tai kiristämällä työtahtia, irtisanomalla työntekijöitä, kiertämällä veroja, tinkimällä luonnonsuojelusta jne.

      Kapitalismissa on suorastaan tyypillistä seuraavanlainen toiminta (tämä on tositarina): suomalainen paperiyhtiö kaataa Venäjän Karjalassa puuta ja rahtaa sen Suomeen paperitehtaalle. Ruotsalainen paperitukku ostaa ko. paperin ja rahtaa sen varastoonsa Uumajaan. Tamperelainen sanomalehti ostaa paperinsa mistä halvimmalla saa, tällä kertaa Uumajasta, vaikka lähin paperitehdas on 30 kilometrin päässä Tampereelta. Puuta kuljetettiin 400km ja paperia 600km jotta päästiin mahdollisimman halvalla. Suunnitelmataloudessa tällainen tuhlaus ei olisi mahdollista eikä edes sallittua.
      13. Kuinka kommunismin yhteiskunnalliset tavoitteet voidaan saavuttaa?

      Se vaatii proletaarista vallankumousta, kapitalistiluokan ja sen valtiokoneiston kaatamista. Se taas vaatii vallankumouksellisen tilanteen, jossa kansanjoukot ovat siihen valmiita ja työväenliike saavuttanut riittävän tietoisuus- ja järjestäytymistason. Vallankumous suoritetaan aina kussakin tilanteessa tarkoituksenmukaisilla ja kansan oikeustajua vastaavilla keinoilla. Vallankumouksen tuloksena pystytetään proletaarinen valtio jonka suojissa sosialismin rakennustyö voi alkaa.
      14. Eikö sosialismiin voida siirtyä ilman vallankumousta?

      Ei, sillä kapitalistiluokka ei luovu vallastaan vapaaehtoisesti eikä porvarillinen valtiokoneisto tyydy katsomaan sivusta jos jokin aidosti sosialistinen puolue hallitusvallan saatuaan ryhtyisi kaavailemaan kapitalismin perustuksia murentavia uudistuksia. Suhteellisen rauhanomaisesti sosialismiin alettiin siirtyä vain itä-Euroopan kansandemokratian maissa 2. Maailmansodan jälkeen, ainoastaan siitä syystä että näissä maissa oli porvarilliset valtiokoneistot jyrätty toimintakyvyttömiksi sodan aikana. Muualla se ei olekaan onnistunut, vaikka kommunistit liittolaisineen ovatkin useassa maapallon kolkassa saavuttaneet suurtakin kansansuosiota. Esim. Indonesiassa surmattiin v.1965 imperialismin avustaman sotilaskaappauksen tuloksena 1-3 miljoonaa kommunistia ja heidän kannattajaansa. Chilessä kapitalistinen valtioapparaatti puhdistettiin sille vieraasta Allenden johtamasta kansanrintamahallituksesta Chilen ja USA:n hallitsevan luokan yhteisellä "kirurgisella" operaatiolla v. 1973. Rauhanomaisiin ja parlamentaarisiin menetelmiin hirttäytyminen, aseelliseen yhteenottoon varautumattomuus, ja illuusiot porvarillisen demokratian kehittymisestä kohti "kansanvaltaa" toivat tappion Chilen kansalle.
      15. Eikö Suomen ja skandinavian maiden sosialidemokraattinen "hyvinvointivaltio" ole todiste kolmannen tien mahdollisuudesta kapitalismin ja sosialismin välillä?

      Ei ole. Termi "hyvinvointivaltio" ei vastaa valtiomme perusluonnetta, se on vain porvarillisen valtion kylkeen liitetty sektori (johon kuuluu mm. ilmainen koulutus, julkinen terveydenhuolto, liikenne, sosiaaliturva jne.). Sen olemassaolo ei vaikuta siihen, että Suomen valtio on porvariston diktatuurin valtio.

      Tämä meidän niin kutsuttu "hyvinvointivaltiomme" syntyi sodan jälkeisessä yhteiskunnassa sisäisen ja ulkoisen paineen pakosta. Ulkoa päin vaikutti Neuvostoliitto, jonka voitto maailmansodassa pakotti Suomen pistämään kuriin yhteiskuntansa puolifasistiset ainekset ja antamaan työväenliikkeelle sen perustoimintaoikeudet. Kommunistit ja kansandemokraatit, sekä koko luokkakantainen työväenliike saattoi käydä voimalliseen kamppailuun tavoitteidensa ajamiseksi. Kun vieressä oli vielä Neuvostoliiton ja sosialistisen leirin "vaarallinen" esimerkki, ei kapitalistiemme auttanut kuin alkaa antaa periksi ja sosialidemokraattiemme vätystellen ajaa reformeja eduskunnassa. Mutta kapitalistiluokan valta säilyi ja saavutettujen voittojen väliaikaisuus kävi ilmi kommunistisen ja työväenliikkeen ajauduttua kriisiin 1980 -luvulla. Kapitalismissa saavutetut suuretkin voitot voivat pitkällä aikavälillä olla vain väliaikaisia ja jatkuvasti uhattuja, jollei työväenluokka ota valtaa.
      16. Miksi kukaan panostaisi työntekoon jos kaikki saavat samaa palkkaa?

      Tasapalkkaisuus ei ole kommunistien tavoite. Koska kaikilla ihmisillä on erilaiset aineelliset tarpeet, tekisi tasapalkkaujärjestelmä epätasa-arvosta instituution. Sosialismissa voidaan toteuttaa mitä moninaisinta palkkausta ja kannustamista, vaikka tuloeroja pienennetäänkin. Palkkoja ja työaikoja voidaan säätää työn laadun, raskauden, vaarallisuuden jne. mukaan. Sen sijaan, että kannustettaisiin olemaan "parempia kuin muut", pyritään palkitsemaan niitä jotka kehittävät työmenetelmiä ja parantavat heikompien työntekoa, tai muuten kohottavat yleistä työn tuottavuutta ja työssä viihtyvyyttä. Kommunistisessa yhteiskunnassa taas ei enää ole itse palkkatyötä, tavaratuotanto (tuotanto vaihtoa varten) on vaihtunut tuotantoon suoraa yhteiskunnallista käyttöä varten.

      Ehkä suurimpana kannustimena kapitalismin kumoamisen jälkeisessä yhteiskunnassa on tieto siitä, että enää eivät työn tulokset valu muutamien pankkitileille, vaan kaikki mikä tuotetaan, menee joko suoraan työn tekijälle itselleen tai yhteiskunnan edelleen kehittämiseen.
      17. Eikö sosialismi tarkoita korkeita veroja?

      Tämä on eräs mielettömimmistä äärioikeiston levittämistä myyteistä. Siinä on kyllä se totuuden hiukkanen, että kommunistit kannattavat korkeampia veroja - kapitalisteille. Sen sijaan kansan yleistä verotaakkaa pitäisi keventää. Kyse on siitä, miten verotusta kohdistetaan.

      Vaikka kommunistit ovat progressiivisen verotuksen kannalla, sosialismi tekee lopulta koko verojärjestelmän tarpeettomaksi. Sosialistisissa maissa verot ovat olleet hyvin alhaisia, ja ensimmäinen valtio historiassa joka lakkautti henkilökohtaisen verotuksen oli sosialistinen (1969, Albania).
      18. Eikö kommunismi ole ristiriidassa ihmisluonnon kanssa?

      Ei ole mitään "ihmisluonnon mukaista" yhteiskuntajärjestelmää. Samoihin aikoihin kun yhteiskunnallinen evoluutio alkoi, ihmisen biologinen evoluutio päättyi. Ensin mainittu syrjäytti jälkimmäisen. Yhteiskunnan kehitys on käynyt läpi lukuisia eri vaiheita ilman että ihmisen biologia olisi muuttunut. Yhteiskuntajärjestelmän määrää ennen kaikkea tuotantovoimien taso (ks. kysymys 4), ei geenit. Eri luokkayhteiskunnat kattavat yhteiskunnan historiasta vain pienen osan, paljon kauemmin ihmiset elivät alkuyhteiskunnassa missä ei ollut luokkia eikä yksityisomistusta eikä siis myöskään riistoa. Sopii kysyä, miksi alkuperäiskansat eivät elä/eläneet "ihmisluonnon mukaisesti" ja riistä ahneesti toisiaan.
      19. Eikö historia todista että kommunismi ei toimi?

      Täytyy ensinnäkin huomata, että maailmassa ei ole vielä ollut kommunistista yhteiskuntaa, eikä edes maata joka olisi väittänyt olevansa kommunistinen. Voidaan kyllä tarkastella, millaisia tuloksia on saatu johdonmukaisen kommunistisen politiikan toteuttamisesta sosialistisissa maissa tai vaikka kapitalististen maiden työväenliikkeessä.

      Neuvostoliitto ei pelkästään teollistunut muutamassa vuosikymmenessä, vaan samalla parantuivat kansan enemmistön aineelliset ja kulttuurilliset elinehdot, mm. keskimääräinen odotettu elinikä yli kaksinkertaistui ja lukutaidottomuus hävitettiin. Aineellista ja kulttuurillista (lukutaito jne.) kehitystä tapahtui myös mm. Kiinassa, jossa talonpoikaisjoukkojen elinolot ajoivat ohi vastaavan tuotantovoimien kehitystason omanneesta Intiasta. Kommunistinen politiikka (sosialismin rakentaminen) suoranaisesti pelasti miljoonia ihmishenkiä, moninkertaisesti enemmän kuin mitä uuden ja vanhan yhteiskunnan välisessä taistelussa menetettiin. Intiassa nälkään ja kurjuuteen kuoli jatkuvasti miljoonia köyhiä talonpoikia, mutta silti porvarillinen historiankirjoitus muistaa vain Kiinan "suuren harppauksen" (1958-60) väliaikaisen elinolojen kurjistumisen. Ilmeisesti ketään ei voida asettaa vastuuseen kun talous on jätetty markkinavoimien haltuun, kun taas kaikki suunnitelmallisesti ohjatussa, sosialismiin suuntautuvassa taloudessa tapahtuvat takaiskut ovat muka kommunismin syytä.
      20. Kannattaako KomNL väkivaltaa?

      Pyrimme mahdollisimman rauhalliseen vallankumoukseen. Väkivallan käyttö ei kuitenkaan riipu meistä, vaan kapitalistiluokasta. Jos kapitalistit käyttävät aseita vallankumouksen tukahduttamiseen, on työväenluokan puolustettava itseään. Vuonna 1918 punaiset epäröivät aseiden käytössä ja hävisivät luokkasodan, ja se johti entistä suurempaan veren vuodatukseen: valkoiset teloittivat ja tappoivat keskitysleireillä nälkään kymmeniä tuhansia punaisia.

      Joka tapauksessa vallankumous on välttämätön. Sivusta katsominen, ja kapitalismin jatkuminen on suurempaa väkivaltaa kuin järjestelmän kaataminen väkivaltaisesti. Kapitalismi tappaa päivittäin tuhansia ihmisiä nälkään ja tuhoaa maapallon ekosysteemin. Jos vallankumousta ei tehdä, kapitalismi tappaa muun luonnon mukana kaikki ihmiset!
      21. Tuleeko Suomesta Neuvostoliitto jos kommunistit pääsevät valtaan?

      Ensinnäkään mitään toista maata ja aikakautta ei ole mahdollista siirtää mielivaltaisesti toiseen. Sosialismia rakennetaan joka maassa hieman eri tavalla kulttuurin ja alueen erityisolosuhteet huomioon ottaen. Suomen sosialismissa olisi siis luultavasti paljon erilaista Neuvostoliittoon nähden. Yhtenevää olisi tietysti tuotantovälineiden yhteiskunnallinen omistus, suunnitelmatalous, ilmainen terveydenhuolto ja koulutus sekä täystyöllisyys.

      Sen sijaan päättäjien erkaneminen kansasta, vallan keskittyminen, suunnitelmatalouden purkaminen ja korruptio voidaan välttää Suomen sosialismissa, jos historiasta otetaan opiksi.
      22. Onko kommunistien ihannevaltiota?

      Riippuu mitä ihanteellisuudella tarkoitetaan. Jos se ymmärretään suhteellisena, voidaan kaikista sosialismia rakentaneista maista löytää piirteitä joissa ne eroavat ratkaisevasti kaikista historian luokkayhteiskunnista. Ottaen huomioon olosuhteiden epäsuotuisuus ja kokemusten puute, löytyy rohkaisevia esimerkkejä sosialismin rakentamisesta. Marxilaisilla ei ole mitään ehdotonta, lopullista "ihanneyhteiskuntaa". Kommunistinen yhteiskunta on tavoite, jonka saavuttamiseen ei ihmiskunnan kehitys suinkaan pääty.

      • TALOPNPOJAN TYTÄR

        ....SUUNNITELMATALOUDEN PURKAMINEN VOIDAAN VÄLTTÄÄ ( eli JOS SUOMEEN TULISI KOMMUNISTINEN JÄRJESTELMÄ JA OTETTAISIIN OPPIA VIRHEISTÄ. NOIN KRJOITTI HÄN !
        HEHHEH


    • |:(

      koska suunnitelmat meni iha vtuiks.. onneks on kunnolla viinaa.. ja naapureita, joita voi häiritä :) vappua vaan kaikille

      • Eerika_83

        Yksin jäin minäkin kämpille.. Kaikki kaverit pettivät lupaukset ja jättivät minut ulkopuolelle vapun vieton suunnitelmista.. Kyllä ottaa päähän :%%%%%%%%


      • #'*%$/$/

        Kaveri vaan vietää vappua hotelli KÄMP:issä, tosi luksusta!


    • Riid

      Nauttia alkoholista ja naida kaikki suomalaisit mimmit;)

    • siru...

      Vastikään eronneena totesin että jos en haluu exän kanssa olla samoissa bileissä niin pitää jäädä kotiin... Tyhmää - eli joko tosi suppea ystäväpiiri tai oon tosi onneton nahjus.... mut niin tai näin, yksinäisyys kalvaa ikävästi

      • Sama tääälllä...

        ...


      • kohtalotoveri

        ----


      • lappitar

        lapseni nukkuu ja olen ottanut pari lasia viiniä.
        huomnenna töihin iltavuoroon.Suhteet sekaisin.


    • Lessu

      Perinteisiin kuluu kuohuvaa, munkkeja, simaa ja brunssi vappupäivän aamuna. Nam nam. Vuoden paras päivä.

      • Silencia

        Tavallisesti vappuna on ohjelmassa oman pään lakitusta ja kuohuvaa perheen ja ystävien seurassa. Nyt bileet on peruttu, ohjelmassa hiljaisuuta. Äänihuulten tulehdus ja lääkärin määräyksestä ainakn viikko hiljaisuutta lisää. Ja kuumetta ja flunssaakin piisaa, joten taitaa tulla kaikin puolin ikimuistettava vappu.

        Kertokaahan muuten, miten selitetään nelivuotiaalle, että grilliherkkuja valmistetaan vasta sen jälkeen kun isi on tullut töistä kotiin. Noin niinkuin pantomiimina.


    • Faniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

      Mulla on kahden viikon kaunarit kattomatta,ihana ilta tiedossa. Vain minä ja marsuni tiedämme sen.....

      • ei ymmärrä

        Apua, luulin että tämä kyseinen ohjelma on jo lopetettu. Eikö se on jo 30-vuotta sitten alkanut pyörimään usassa?


      • Faniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
        ei ymmärrä kirjoitti:

        Apua, luulin että tämä kyseinen ohjelma on jo lopetettu. Eikö se on jo 30-vuotta sitten alkanut pyörimään usassa?

        Ei oo lopetettu ja parasta on Ridge...ihqu.
        Mun marsukin kattoo sitä ja sen nimi on kans Ridge..
        T: Stephanie 58 Vee


    • lienee

      vakiintunu, ajetaan paskaa pellolle.

    • Ihmemies-James Potkukelkka

      Minä vetäidyin juuri neljän seinän sisään keskustan hälinästä. Huomenna vois käydä torilla ihmettelemässä koko perheen vappua. Tässä nyt vedän kahvia, Cokista, sipsiä, karamelliä, keksiä.. ja kitaraa näppäilen.. :/

    • antti...

      Muutama viikko sit muutin Ouluun enkä tunne täältä oikeastaan ketään, joten ei kai siinä muu auta kun juoda bisseä yksin kämpillä. Eipä oo ollu näin paskaa vappua sitte armeijan

      • Vapendahl

        Simaa, siiderii, olutta, kuohuviiniä, viinaa ja absinttii, eiköhän se siitääää.....


      • --Lily--

        ---


      • xAulis
        --Lily-- kirjoitti:

        ---

        ----


      • Jurputtava
        xAulis kirjoitti:

        ----

        Yksin istun kotona, ei viinaa vain pillerii, ku ahistaa. Katon telkkaa ja koht sammutan tietokoneen ku ei täälläkään oo mitään kivaa selailtavaa, lapseni riemuitsee sijaiskodissa, minut on jätetty yksin. Kukaan ei soita, ei mailaa. Mut on unohdettu. Koht uutiset jospa siel jotai mellakkaa taas jännää tapahtuis.


      • sanoi Munsterhjelm!

        Kun itse muutin Tampereelle, niin lähdin baariin, vaikken tuntenut ketään. Ja, hyvin pärjäsin näiden ihmisten kanssa. Oulussa on omien (useampienkin) kokemusteni perusteella vieläkin 'herttaisempaa' sakkia, joten ei muuta kuin iloinen mieli päälle ja kylille! Kun ihmisten kanssa kehtaa mennä puhumaan ja esiintyy luonnollisesti, niin kyllä juttuseuraa riittää, olit sitten 'Stadissa' tai 'Pyssykylässä'.


    • Jake, Tre

      Moi! Tänään olen yksin kotona,mutta huomenna osallistun jo perinteekseni muodostuneelle kristittyjen yhteiselle Jeesus-marssille.Tampereella se lähtee Sorin aukiolta klo.12. Sinne kaikki uskovat joukolla mukaan.:-)

    • yksinäinen nörtti

      niin kuin aina ennenkin. onko muita vaihtoehtoja olemassakaan?

    • K a i k u

      on askelten. Mitä enemmän muut sotkevat ja paskovat sitä parempi on meikäläisen palkka!!! Jotenka sotkekaa työn orjat.

    • PERUSUKKO

      Kyllä mulla ainakin taitaa mennä osittain vanhan kaavan mukaan. Eli tänään, aattona juhlintaa hillitysti, Uuno tulee telkkarista ja huomenna aamulla tikkana Ullikselle kavereitten kans silliaamiaiselle. Vappua kaikille tasapuolisesti!

    • jaskaH

      niin viereisen talon piha on täynä amiksia. Korkeakouluopiskelijoitahan nuo on kun on haalarit päällä, mutta eipä noita juuri amiksista erota. Pihassa on kymmenen amispemaria ja jokaisessa rämisee joku paska subbari kontissa. Piti viedä coupe mersu talliin, kun on niin epäilyttävän näköinen apinalauma.

    • ...

      Taidan käydä tappelemassa lähikuppilassa. Isoenonihan joskus muinoin keräsi Kauhavalta sakin ja lähti Lapualle tappelemaan. Ajattelin nyt vaalia Lapin junttina tätä perinnettä Helsingissä. :) Turpaan vaan näille etelän vellihousuille. :)

    • ...

      ...

    • Karhuryhmä??!!

      Odotettavissa on mellakoita. Poliisin mellakka-, ja Karhuryhmän poliisit ovat aitoineen kilpineen Helsingissä valmiustilassa. Käyttääkö poliisi kovia otteita?

    • wertti.y

      on se

    • Annuska@se oikea

      Vappu menee ihan täysin ilman perinteitä. Paitsi että hyvää ruokaa ja rakkaat ihmiset ympärillä.Grillauksen aika alkanut joten raitista ilmaa saa ja jos nyt lämpimikseen punkkua nauttii hyvän sapuskan kera. Ja ehken kuin pohjanmaalaisten tavoin polttaavat Maj brasan niin avot!Kaikki viimesetkin noidat on karkotettu. =)Siinäpä iltaa kerrakseen.Ainakin savun hajua ...Hauskaa Vappua kaikille!

    • DN 38416

      Vappu menee nyt ihan perseelleen, kun isoäiti nukkui pois viime yönä.....
      Ei siis iloista vappua meikälle...

    • vappua tarvi

      juhlia, se on ainoa selvä päivä ja päivä jolloin työläiset saa luvan juhlia, mä juhlin ne loput 365 päivää! Juhlikaa sitte nopeasti ja menkää takas töihin että saan juhlia!!!

    • JUHLA

      Mitä noi tupsulakit haalareineen tietää mistään mitään, miks ne yleensä on tulleet kuvioihin päällepäsmäreinä, tulevat työttömät, hahhaaaaa...mä niille haistatan. Mä medin aamuneljästä rankkaa duunia putkeen 14 tuntia ja nyt meinaan helliä itseäni Hollannista ostamallani oluttynnyrillä, joka on pantu hyvissä ajoin. Tilaan pitsaa tai jotain muuta ja nautin, kun eräät nolaa itsensä kokokansan nähden, buhhaaa...

    • Sellasseet

      Armottomat perseet ja huomen sit valitetaan

      • Wappuna-07

        Mää laiton kukkasipulit multiin ja muitakin kesäkukkahommia. Pari siideriä ja leffan katselua telkusta. Hyvää ruokaa vaan.


    • Noh, hyvä ruoka on eka pointti.
      Toinen, ois rauha.
      Kolmas, rakas vierellä on yks vuoden kohokohta.
      Järjestys tietty on, ekaksi rakas.
      Toisena, hyvä ruoka.
      Kolmas, se että saa nauttia rauhassa vapun ihan kotona ja katsella ikkunasta sekä muualtakin kevään heräämistä kesäksi :)
      Hyvää Vappua kaikille.

      • Pip

        Ihanaa, että joku muukin tykkää vaan rauhasta ja rakkaasta!(ja hyvästä ruoasta!)


      • Katis
        Pip kirjoitti:

        Ihanaa, että joku muukin tykkää vaan rauhasta ja rakkaasta!(ja hyvästä ruoasta!)

        Ihana nauttia rakkaastaan. Tyttöjen kesken kaikki on ihanaa. Skoolata skumppaa ja nauttia munkeista. Kaikessa rauhassa kotona. Pois kaikesta hulinasta. Tottakai ylioppilaslakit kummallakin on päässä, juhlan kunniaksi. Huomenna sitten mennään torille juhliin ja muiden joukkoon. Iloista vappua kaikille.


    • sssssss:D

      Päärynäsiidriä juoden! :D

    • ^^-mie-^^

      mulla on synttärit.. :)

      • Tiitu

        Sydämelliset onnittelut. Skool, kunniaksesi.


    • sdfg

      Vietän vapun kotona. En mene (kait) minnekkään. Ainakaan suunnitelmissa ei ole.

    • duunia

      koko vappu

    • yököttää

      ne jolla lunta katolla,mulla työkyvyttömyys eläke ei juhlita pätkääkään perskeles.jupit juhlii ja työttömät vetää viina päähän ja juppia neniin puahajahaha..

    • vappu neljän seinän sisällä

      Tämä vappu menee ihan toisissa merkeissä kuin perinteisesti opiskelijana luulisi. Olen töissä. Olen valmistumassa hoitoalalle, ja siellähän ei työvuorosuunnittelussa paljoa pyhäpäiviä kumarrella. Joten tutustun tulevaan työuraani, vapaa-ajan viejänä... Voin sitten vapaalla ollessani sohvalla maaten ihmetellä kun ihmiset ovat arkipäivisin töissä =) Joten Vappu vietetään (aatto jo osin vietettiin) töissä ja nautin omasta seurastani, hyvistä tv-ohjelmista ja kuuntelen naapureiden vapunviettoa ja kaupungin elämänmenoa =)

    • KEIKKAKAKE

      MENEN SUKUALAISIIN.JA KÄYN SITÄ ENNEN PUOTILASSA KOTIKULMILLA KATSOMASSA VAPPUFESTAREITA..JOSKUS HALUAISIN VIETTÄÄ VAPPUA ESPANJASSA TAI TALLINKILLA

    • millamagiamilla

      Olen vain kotona eli en vietä mitenkään. pesen pyykkiä ja olen imuroinut. Menen aikaisin nukkumaan.

    • tinteliton

      yksin istun kotona ja dataan, ei täs mitää, iha jees, vähä vaa vituttaa:)

    • te äm

      Riehun ihan himona ja oon ainakin selvinpäin ku toi kaveri joi kaljat :DDDD

    • Jiippis

      Ttulin illansuussa laivalta ja olen niiiiin väsynyt, et oon vaan loikoillut puolihorteessa sohvalla, oikein kun ponnistelin, niin jaksoin välillä kattoa telkkaria.

      Täällä on lämmin, ei tarvi palella ulkona.

    • Väsynyt

      Wappua vietän aivan yksin himas.
      Ihanaa, huomenna ei ole tietoakaan krapulasta.
      Tosin, eipä tämä ole minulle normaalia maanantaita kummempi päivä. En juurikaan koskaan ole Wappua juhlinut.
      Eikös sitä sanotakin, että tää on amatöörien juhla?
      Ihanaa, kohta alkaa leffa, sitä kattelen (ainakin hetken) ja sitten höyhensaarille =)
      Ei valittamista.
      Railakasta Vappua kaikille!
      Pitäkääpä huolta toisistanne.

    • peke69

      Turha juhla! Kotona yritän nukkua.

    • otan lukua

      On niin sippi olo, että ei jaksa minnekään lähteä. Ja, kerrankin kun on viikolla vapaata, niin en viitsi sitä kankkusella pilata. Palloa potkimaan huomenna hyvän kaverin kanssa.

      Vaan kukin tyylillään, tykin kuulillaan... heh-heh!

    • ujoujo

      hyvää vappuva, vappu menee niin kuin ennenkin, eli lapset nukkumaan ja itte koneelle. ny perehyin eka kertaa tällatteen keskusteluun eron jälkeen. niin kysymykseen en keksininy mitään uutta ,töitä tein iltaan asti ja grillattiin,nukkumaan, mut ei tylsää.

    • ninnis86

      täytyyhän sitä jonkun töitäkin tehdä vappuna:)

    • blondi-67

      Kyllä meitä vanhoja tylsiä tätejä riittää. Mie ajattelin viettää vapun kotisoffalla töllöä tuijottaen...ei vaan huvittanut´. Ihanaa kun on vapaapäivä huomenna. Kivaa kun on jo sen ikäinen ettei tarvi pakkosuorittaa perinteistä vappua =)Hyviä vappuja kaikenlaisille vapun viettäjille =)

    • -vappupallo-

      Minä vietän tämän vapun selvinpäin,mikä eroaa edellisistä vapuistani..=)
      Sima,rinkelit,ilmapallot ja serpenttiini sekä oman kunnan vappujuhla kuuluvat tähän vappuun.
      Sekä tietenkin oma kulta,jota ilman sitä "örveltäisikin" varmaan tuolla jossain!

    • Vanhus vaan

      Teininä ja parikymppisenä tuli juostua baarit ja muut vappuna.Nyt kolmekymppisenä sitä tykkää olla ihan vaan kotosalla.Oman kullan kanssa katsellaan telkkua,tehdään hyvää ruokaa ja muuta kivaa. :)Eipähän ole huomenna krapulaa ja saa viettää kivan pirtsakan vapaapäivän. :)

      • mä112

        Todella mahtavaa jos pitää paikkaans!!!
        Olen töissä ja kotona vank joka haluaisi joskus pitää hauskaa yhdessä, mut ei!
        En teini enkä kolme mut onhan sitä elämää sen jälkeenkn...!? NAUTTIKAA AIDOSTI TOISISTANNE!!!


    • TEKSTIÄ MISSÄ--

      LUKEE MITEN VIETÄT VAPPUA.

    • anonymous 634656

      internetskussa dokaten

    • Kesäkissa

      Kohtahan tämä on ohi ja muutaman viikon päästä juhannus. Sitten on onneksi ohi vähäksi aikaa voi valmistautua pikku hiljaa joulun viettoon.

      • kohta

        tää huuma on ohi,voidaan kaikki hiljentyä syksyyn ja talven tuloon. kiva että on samantyylisiä ihmisiä ku ite oon.


      • hourailee
        kohta kirjoitti:

        tää huuma on ohi,voidaan kaikki hiljentyä syksyyn ja talven tuloon. kiva että on samantyylisiä ihmisiä ku ite oon.

        Tässä aamutuimaan olin lähestymässä vaimoani aviovuoteessamme - kertoi, että Hesari on postiluukussa jo kolahtanut- se siitä. Taidan pestä hampaani ja yrittää uudelleen; rohkaisuryypyn otettuani. Wissiin aikalailla normaali Wappupäivän aamu?
        Mamma treenaa maratoniin, ja on tosi timmissä kunnossa, tekis mieli vähän koklata!(Ettei leikkaa sakset kiinni!) Wappuwa kaikille osattomille!


    • KIISSO

      KII OOSISIS JJ USPSÖSÖS KKDK kk wss öös
      lsldlklsä

    • freesex4ever

      Seksin vapautus kaikille vapusta alkaen koko kesäksi ja ainiaaksi. Olit niin hetero, gay, tai ihan mitä tahansa muuta...vapaata seksiä koko kesä. Jippii nyt alka elämä!

    • Marikki..

      Vappu selvinpäin totta kai metsässä muurikkalettujen ja grillausten äärellä!

    • Prkle

      Vietän vappua töissä.. Seuraan ilolla ja onnella kuinka ihmiset tulevat ja menevät maarut pullollaan.. väsyttää ja harmittaa.. Normaalisti olisin yksi noista ihmisistä... Mutta nyt joudun tyytymään tähän osaan minkä olen saanut ja elää sen kanssa.. Kuitenkin vilpittömästi toivotan hyvää vappua kaikille jotka sitä juhlia voivat!

    • asdfghjkl

      vappuna rauhassa. Kaikki soittelevat ja ravaavat oven takana. Vittu kun eivät tajua ettei nappaa ryypätä ja en lähde kuskiksi koska sotkevat nahkapenkit kuitenkin.

    • RANE

      KATSON UUNOA JA HAKKAAN TATTIA

    • mummeli2

      Vappuni kuluu rauhallisesti,ikänikin puolesta.Kiellettynä juomana nautin muutaman lasillisen simaa (2diabetes)josta saan melkoisen päänsäryn kuin konsanaan alkoholista.Iloinen olen luonnostaan Hauskaa Vappua kaikille ikään, kokoon, rotuun ja uskontoon katsomatta.

    • Kansalainen JV

      Simat ja munkit, vapputorit ym kuuluisivat varmasti mielellään minunkin vappuuni, mutta työväki tekee töitä sillä aikaa kun opiskelijat juhlivat Työväen juhlaa. Hieman hullunkurista eikö totta.

    • onse

      Normaalista poiketen lähdetään ryyppäämään kylille

    • Minun vappu meni esiintymiskeikan merkeissä.

    • Mikä on viroksi "poliisi".

      Vastatkaa äkkiä, kiitos!!!

      • VAPPUMIES

        MÄ OLIN SUKULAISTEN KANSSA.AAMULLA VAPPUKARNEVAALEILLA JA SITTEN KATOIN SUOMI-VENÄJÄ 4-5 PELIÄ TELKASTA...


      • KURPA. Se kasvatetaan Israelissa ympärileikattujen poikien esinahasta hyvin (paskalla) lannoiteussa maassa, ja kun se on kasvanut isoksi, se lähetetään viroon töihin. Siis KURPA.


      • J-P.Sartre kirjoitti:

        KURPA. Se kasvatetaan Israelissa ympärileikattujen poikien esinahasta hyvin (paskalla) lannoiteussa maassa, ja kun se on kasvanut isoksi, se lähetetään viroon töihin. Siis KURPA.

        Kurpa. Se on enklanniksi: pen is small...


    • Työtön ei juhli

      Haistakaa paska koko valtiovalta !

      • työtön 400.001

        Työtähän kyllä on jotain aina on omassa kodissa, mutta ei palkan maksajia. Vieraan työt ovat viety ulkomaille. Siksi öljyssä munkkeja paistellaan, naidaan ja saunotaan.


      • Jääkarhu
        työtön 400.001 kirjoitti:

        Työtähän kyllä on jotain aina on omassa kodissa, mutta ei palkan maksajia. Vieraan työt ovat viety ulkomaille. Siksi öljyssä munkkeja paistellaan, naidaan ja saunotaan.

        Haluaisin tuntea, miksi suomalaiset tytöt ovat tosi kaunit. Olen puolalainen ja olen heistä huvittunut. Naisellä on usein vaalea tukka ja he ovat hohdokas ja hyvänlaatuinen.


    • Jääkarhu

      Moi! Tänään käyn Keskustassa Teekkarikaste katsomaan. Tämä on ensimmäinen kertä, jos osallistun Vapussa. Olen ulkomaalainen vaihto-opiskelija TTY:ssä Puoalasta.

      Terveksi

    • Kotona olen vaan pojan kanssa kahdestaan..on kyl todella tylsää ja ei ole oikein vappu tunnelmaakaa.

    • äitinä

      Vietän vappua ilman alkoholia yhdessä perheeni kanssa, tarjoten omilleni erilaista vappuesimerkkiä mitä itse sain .. eli ilman humalaisia vanhempia. Pidetään hauskaa.

    • perinteisen kätännön mukaan

      keuruun ev. lut. vapaasrk ja hennuntaisrk:n kristityt kokoontuvat yhteiseen Jumalanpalvelukseen. Minäkin menen vaimoni kanssa sinne juhlimaan Jumalan Sanan ääreen ja kokemaan Pyhän Hengen vaikuttamaa iloa.

      • perinteisen käytännön mukaan

        sana "hennuntaisrk" on kirjoitusvirhe. Pitää olla helluntaisrk.


      • m.j.h
        perinteisen käytännön mukaan kirjoitti:

        sana "hennuntaisrk" on kirjoitusvirhe. Pitää olla helluntaisrk.

        melko kallista... kuulemma on!


    • m.j.h

      Meni jo...ai miten meni, meni...

    • kun asun ulkomailla

      taalla vappu ei ole juhla ollenkaan. enka ole koskaan mikaan vappuihminen ollut muutenkaan.

    • Doc Ö

      ja putkaan.

    • Doc Ö

      ja putkaan.

      • Kalerex

        no huh huh! Juon vähän ja olen kauppatorilla, koska asun suomenlinnassa.. vietän siis vappuni frendien kanssa ja vapputorilla.


    • menee

      Manatessa kylppärin vesivahinkoo ja muutenkin remontin merkeissä. Ei tippaakaan viinaa.

    • animetyttö

      en vietä vappua mitenkään erikoisesti.käyn netissä ja syön jotain purtavaa.pitääkö kukaan animesta? entäs fullmetalalchemista? tsemppiä

      • koko vappu

        Tiedotusvälineet antaa sellaisen kuvan, että vappuna Suomessa hulinoidaan hurjasti kaikkialla. Todellisuudessa vappuhulina näkyy vain isompien kaupunkien ydinkeskustoissa, muualla on hiljaista kuin huopatossutehtaassa.
        Esim. eilen illansuussa täkäläisillä varsin omakotialueilla oli hiljaista ja rauhallista, edes vappupalloja ei näkynyt missään. Äijät rassailivat pihoissa autojaan, muutama mopopoika ajeli raitilla. Porukat istuivat ilmeisesti sisällä katsomassa telkkaria simalasien ja munkkivuorien keskellä?


    • Pink_Tigris

      vappua on sauna-ilta ja sen jälkeen käpertyä avomiehen kainaloon katsomaan leffaa.

    • kuismuute

      Kuoharia, viiniä, pizzaa,sitten paikalliseen muutamalle siideriile ystävien kera

      • Krana vatten.

        niihän se menee!!


    • meni

      kuntosalilla ja uimassa ja sitten vielä moottoripyörällä ajelen oli muuten mukavaa ei ole huomenna kankkusta eikä väsymyksestä tietoakaan,mutta eikös ne amtäöörit juhli vain vappuna heh??

    • katzii^

      minä ryyppään ja aamulla 5.30 ylös töihin... :D

    • Lakinkäyttäjä

      Niinpä niin näin sitten taasen tänä vappuna. Täällä nuppukylässä ei oo mitään vappuna, joten se siitä ilosta. Olis pitäny vain lähteä jonnekin missä ihmisiä näkyy. Pitäs olla niin viisas , jotta keksis jo ennen vappua idean vaikka lähteä kylpylään, paskat tätä paikkaa...

    • ja töissä

      Taas paskan ajossa, se on perinne vappuna

      • paskaa sinä

        suurkaupunkilainen ajat?


    • teille kuuluu, jo nyt on vittu

      kun aina ollaan utelemassa jotain paskaa.
      Eniron korvat.

      Ja poistakaa etusivulta se vitun polttarilääsytys, alkaa tunuta samalta kuin edellisen hallituksen hedelmöityshoitojorinat jota kesti 4 vuotta. Perkele.

      • mä ite

        ehdottoman osuvasti sanottu. yhdyn edelliseen täysin


    • "sairautta"

      nimeltä,

      Särkynyt sydän.

      Itkien, surren, kysellen - miksi?
      Onneksi on ystävät.

    • Töissä olin halusin tai en

      Minun vappuni kului töissä...En ymmärrä miksi pienten kauppojen/kioskien pitää olla auki aamusta asti myös vapunpäivänä

      • minäkään

        ymmärrä miksi sakujen ja höökien pitää päivystää vappuna, mutta aamulla loppu 24h huki.
        Ei paljoa kerenny kallion asemalla kahvitteleen.


    • afafafa

      Pari pulloo viinaa, vappuhiusvärit, serpentiinit ja frendit.. siinä mun vappu :D ainiin, ja tupakatkin :)

    • Miisa-55

      Oli erilainen Vappu,olin haukun kanssa kotonaja selvänä.Eikä kai meikeläinen voi juhlia työväen juhlaa...

    • Karjalannan

      levityksessä

    • chiquinqira

      oh jeh pilattii enemmä :)
      leffoja vähä liikaa ja bailuxxxx
      very nice eli enemmä bailuxii joka vuosi enemmä ja enmmä ja enemmä biluxxiii.
      siideri virtaa

    • joku

      hautajaisissa

    • Hermanni Pasanen

      Tumputan ja syön vappu brunssii.

    • Rambo 24

      Koti paras paikka on, myöskin vapun viettohon. Siellä vappua jos viettää saamme, tyytyväisen mielen jaamme. Musiikkia vaikka soimaan, juhlamielin karkeloimaan. Ota tanssiaskeleita ihan, liidä vaikka poikki pihan. Jos et sisällä sä viitsi olla, hipsuttele nurmikolla. Riemumieli ompi sulla, jos on vielä munkkipulla. Siman kera nauttien, vietät vapun iloisen!

      • leegona

        Vappu on ohi, mutta voihan tätä ohjetta soveltaa vaikka juhannuksena! Halvaksi ainakin tulee.


    • vappumies

      vappu meni jo

    • miemiemie111

      En vietä vappua. Oikeastaan VIHAAN koko turhaa "juhlaa" ja toivoisin, että se muutettaisiin mitä pikimmiten tavalliseksi arkipäiväksi. Koko "juhla" on vain tekosyy ryypätä.

      • kk

        Vuokrattiin mökki :) Kivalla porukalla sinne siis. Ruokaa, juomaa ja saunomista :)


    • minäminä53534

      Kaivopuistoon mennään kavereiden kanssa juomaan, pitämään hauskaa ja olemaan ihmisten seassa. Vappuna kaikki ovat hyvällä tuulella ja pitävät tosi hauskaa.

    • Jokivartelaane

      Menemmä ja lyämmä saunanpesään tulet siinnä aattopäivän pualivälis. Siinä sitten tuluvavesiä ja niiren mukana ohittenajelehtivia peräseinäjokisten isäntien puimaloota kattellessa istumma saunaneressä penkillä kummisaappahat jalassa. Juamma siinä ootellessa pari koriillista lapinkultaa ku soon niin notta meirän tantereelle ei niitä savolaasia (olovi tai karjala) kaljoja kyärätä. Illankuhjas ku on sauna lämminnä sen verta notta karvahatusta korvakarvat alakaa lautehilla haisemaan mänemmä saunomahan. Se on näin kevätaikaan meiränkin saunalla juakseva vesi ku saunas riittää juur hyvästi kumisaappahan varret nottei jalakarätit kastu ku astuu lautehilta permannolle.

      • sssssssssssssssssss

        meen keitol


      • Puskakuhnuri
        sssssssssssssssssss kirjoitti:

        meen keitol

        Kanacurrykeitolle?


    • Mikkoasdasdsd

      Amfetamiinia ja sitte baarii.

    • kjnoige

      Aattelin hifistellä ja väsätä kunnon boolin. Vapun kunniaksi kaivoin oikein reseptinkin "The 1st of May".
      Yks koekuuppa tuli jo ryystettyä. Hyvää oli. Löytyy muuten www.boolit.fi jos kiinnostaa.

    • Miten olisi näin?
    • Raubtier_92

      -66 Taunuksella kaivariin

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5510
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3527
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1652
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1624
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      77
      1087
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1078
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe