Suomen venäläisväestölle vähemmistökielen asema?

Huolestunut Suomalainen

Tuntuu jokseenkin typerältä, että tavallinen kansalainen kirjoittaa tälläisestä asiasta huolestuneena mutta tästä asiasta olen ja aidosti. MTV3 Teksti-tv uutisista luin 30.4 seuraavaa: "Venäjän Suomen-suurlähettiläs Aleksandr Rumanjev esittää, että Suomen venäjänkieliset asukkaat saisivat lakiin nojaavan kansallisen vähemistön aseman"

Vaikka venäläiset ovatkin maamme suurin ulkomaalaistaustainen ryhmä, ei mielestäni vielä n. 50.000 henkeä anna aihetta tälle statukselle. Toisin on tietysti Saamelaisten kohdalla koska katsomme heidän lukeutuvan suomalaiseen alkuperäisväestöön. Romanien asemaa en tunne ja tämä asemahan on lienee ollut ruotsinkielisellä väestöllä maamme itsenäisyyden alkuajoilta saakka.

Mutta tunnen syvää huolta tälläisten ajatusten johdosta koska viimepäivinä olemme saanneet seurata miten virossa kahden kieli- ja väestöryhmän kiistat ovat saanneet aikaan. En todellakaan soisi näkeväni tälläistä statusta maamme venäläisväestöllä ilman kuitenkaan mitään rasistisia tuntemuksia. Mutta koska tunnen Viroa, heidän kulttuuriaan sekä historiaa, tunnen myös heidän venäläisväestön ajatuksia virosta ja virolaisista. Ne eivät ole ylistäviä, eivätkä siellä olevat venäläiset miellä itseään koskaan virolaiseksi, tulevaisuudessakaan.

Mikäli tälläinen päätös venäläisväeston kohdalla tehtäisiin, seuraukset olisivat suomalaisuuden ja meidän kielen ja kultturin kannalta masentavat. Koska näin venäläiset olisivat maassamme oikeutettuja samaa kaikkia yhteiskunnallisia palveluja kuten terveydenhuolto ja koulutus omalla äidinkielellään, niin venäläisten kohdalla se tarkoittaisi sitä, että Suomen kielen opiskelu olisi turhaa ja jos jonkun kielen opiskelisivat, niin korkeintaan englanin kielen. Ja koska Suomenkielen ymmärrys puuttuisi, ei olisi kommunikointiakaan suomenkielisten kanssa ja eikä yhteistä opetusta, vaan erilliset koulut tai luokat. Näin vaikeutuisi heidän integroiminen suomalaiseen yhteiskuntaan ja "hegemoniaan". Juuri tämä kielikysymys Virossa takaa sen, että venäläiset eivät koskaan tule "virolaistumaan" ja eivät sitä tahdokkaan.

Mielestäni tälläisellä ratkaisulla olisi työllisyydellisesti suomenkielisiä ihmisiä sorsiva seuraus koska niin paljon yhteiskuntamme eri sektorit tarvitsisivat siten venäjänkielen osaajia eri palvelujen ja hallintojen aloille. Voi kuulostaa hieman kaukaa haetulta, mutta onko kenties tässä jokin "idän syvempi taka-ajatus" saada tätä kautta maamme venäläisväestöä hyvin palkattuihin virkoihin maassamme?

Yhtä kaukaa haetulta voi nyt tuntua ajatus, mutta kuvitelkaamme kun jonain päivänä maamme venäläisväestön määrä alkaa lähentelee 500 000 niin voisiko meille tapahtua Venäjän suhteen sitä, mitä on tapahtunut mm. balttian maille, että Venäjä on puuttunut niiden maiden sisäisiin asioihin mitä suuremmalla röyhkeydellä? Tarkoitan, että jos maassamme asuvat venäläiset kokevat etujansa ja kansallista perimäänsä loukatuksi, niin Kremlistä kajahtaa.

Venäjä kutsuu lähialueitaan ts. entisiä neuvostotasavaltoja "lähiulkomaiksi" joihin se pitää itsellään olevan oikeuksia ja intressejä puuttua asioihin, mitä niissä tapahtuu. Venäjä joka on vieläkin kaikesta huolimatta myös ihmispaljouden suurvalta, olisi heiltä taitavaa politiikkaa käyttää maasta muuttavaa väestöään "troijalaisina" jonka varjolla voisi puuttua tulevaisuudessa myös suomenkin sisäisiin asioihin! Mielestäni tässä on yhden uhkakuvan tulevaisuuden synty!

3

774

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tusujusuu

      Taas yksi asia miksi monikulttuurisuus ja hallitsematon maahanmuutto on erittäin huono juttu Suomen kaltaselle maalle.
      Ärsyttää kaiken maailman Vihreät, sossut ja sun muut monikultturistipuolueet, jotka aivopesevät suomalaisia sillä, että monikulttuurisuus on rikkaus, SIIS MITÄ VITTUA!? Suomi on suomalainen yhä edelleen, pidetään se suomalaisena, yksi kielisenä ja yksi kulttuurisena, ts. mahdollisimman vähän erilaisia kulttuureita.

      Missiona on muuttaa Suomi vain ja ainoastaan yksikieliseksi maaksi. Maaksi, jossa ei tarvitse opiskella kuin suomea ja englantia sekä jotakin kolmatta kieltä, joka on oppillaan itse valitsema.
      Lopetetaan se Brysseliin, Kremliin ja Mekkaan päin kumartelu ja vaalitaan Suomen ainoata oikeata kulttuuria, kantaväestön kulttuuria.

      Ja sitten vielä lopuksi, ei kannata huolestua. Kyllä se RKP pitää kynsin hampain kiinni tästä sille ainutlaatuisesta asemasta, ei RKP halua toista kieltä ja väestöä tulemaan heidän apajilleen.

      Äänestä nyt heeran tähden sitä Perussuomalaista, niin loppuu tällänen naurettava pelleily!

    • Toinen huolestunut

      "Tarkoitan, että jos maassamme asuvat venäläiset kokevat etujansa ja kansallista perimäänsä loukatuksi, niin Kremlistä kajahtaa"
      - Niin tässä tilanteessa saisimme kuulla venäjältä tyypillistä "neuvostoretoriikkaa": kuinka suomalaiset on "fasisteja" ja suomen valtio ja hallistus on .... "fasistinen"

      Näin se tulisi menemään. Toivon että tämä asia ei toteudu koskaan.

      • Toinen huolestunut

        Viron ja Venäjän välistä patsaskiistaa on kommentoinnut maamme pää- ja ulkoministeri, niin kuin heidän kuuluukin koska asia on paisunut jo "eurooppalaiselle" tasolle.

        ... Mutta... Yksi on joukostamme poissa, ei maamme äitiä näy? Liekö Tarjamme tuumaillut, että pian ei jatkossa Puuttinen käsky Kremliin käy?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      445
      4778
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1702
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      93
      1438
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1339
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1296
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1171
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1065
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      980
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      865
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      839
    Aihe