Suomen venäläisväestölle vähemmistökielen asema?

Huolestunut Suomalainen

Tuntuu jokseenkin typerältä, että tavallinen kansalainen kirjoittaa tälläisestä asiasta huolestuneena mutta tästä asiasta olen ja aidosti. MTV3 Teksti-tv uutisista luin 30.4 seuraavaa: "Venäjän Suomen-suurlähettiläs Aleksandr Rumanjev esittää, että Suomen venäjänkieliset asukkaat saisivat lakiin nojaavan kansallisen vähemistön aseman"

Vaikka venäläiset ovatkin maamme suurin ulkomaalaistaustainen ryhmä, ei mielestäni vielä n. 50.000 henkeä anna aihetta tälle statukselle. Toisin on tietysti Saamelaisten kohdalla koska katsomme heidän lukeutuvan suomalaiseen alkuperäisväestöön. Romanien asemaa en tunne ja tämä asemahan on lienee ollut ruotsinkielisellä väestöllä maamme itsenäisyyden alkuajoilta saakka.

Mutta tunnen syvää huolta tälläisten ajatusten johdosta koska viimepäivinä olemme saanneet seurata miten virossa kahden kieli- ja väestöryhmän kiistat ovat saanneet aikaan. En todellakaan soisi näkeväni tälläistä statusta maamme venäläisväestöllä ilman kuitenkaan mitään rasistisia tuntemuksia. Mutta koska tunnen Viroa, heidän kulttuuriaan sekä historiaa, tunnen myös heidän venäläisväestön ajatuksia virosta ja virolaisista. Ne eivät ole ylistäviä, eivätkä siellä olevat venäläiset miellä itseään koskaan virolaiseksi, tulevaisuudessakaan.

Mikäli tälläinen päätös venäläisväeston kohdalla tehtäisiin, seuraukset olisivat suomalaisuuden ja meidän kielen ja kultturin kannalta masentavat. Koska näin venäläiset olisivat maassamme oikeutettuja samaa kaikkia yhteiskunnallisia palveluja kuten terveydenhuolto ja koulutus omalla äidinkielellään, niin venäläisten kohdalla se tarkoittaisi sitä, että Suomen kielen opiskelu olisi turhaa ja jos jonkun kielen opiskelisivat, niin korkeintaan englanin kielen. Ja koska Suomenkielen ymmärrys puuttuisi, ei olisi kommunikointiakaan suomenkielisten kanssa ja eikä yhteistä opetusta, vaan erilliset koulut tai luokat. Näin vaikeutuisi heidän integroiminen suomalaiseen yhteiskuntaan ja "hegemoniaan". Juuri tämä kielikysymys Virossa takaa sen, että venäläiset eivät koskaan tule "virolaistumaan" ja eivät sitä tahdokkaan.

Mielestäni tälläisellä ratkaisulla olisi työllisyydellisesti suomenkielisiä ihmisiä sorsiva seuraus koska niin paljon yhteiskuntamme eri sektorit tarvitsisivat siten venäjänkielen osaajia eri palvelujen ja hallintojen aloille. Voi kuulostaa hieman kaukaa haetulta, mutta onko kenties tässä jokin "idän syvempi taka-ajatus" saada tätä kautta maamme venäläisväestöä hyvin palkattuihin virkoihin maassamme?

Yhtä kaukaa haetulta voi nyt tuntua ajatus, mutta kuvitelkaamme kun jonain päivänä maamme venäläisväestön määrä alkaa lähentelee 500 000 niin voisiko meille tapahtua Venäjän suhteen sitä, mitä on tapahtunut mm. balttian maille, että Venäjä on puuttunut niiden maiden sisäisiin asioihin mitä suuremmalla röyhkeydellä? Tarkoitan, että jos maassamme asuvat venäläiset kokevat etujansa ja kansallista perimäänsä loukatuksi, niin Kremlistä kajahtaa.

Venäjä kutsuu lähialueitaan ts. entisiä neuvostotasavaltoja "lähiulkomaiksi" joihin se pitää itsellään olevan oikeuksia ja intressejä puuttua asioihin, mitä niissä tapahtuu. Venäjä joka on vieläkin kaikesta huolimatta myös ihmispaljouden suurvalta, olisi heiltä taitavaa politiikkaa käyttää maasta muuttavaa väestöään "troijalaisina" jonka varjolla voisi puuttua tulevaisuudessa myös suomenkin sisäisiin asioihin! Mielestäni tässä on yhden uhkakuvan tulevaisuuden synty!

3

762

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tusujusuu

      Taas yksi asia miksi monikulttuurisuus ja hallitsematon maahanmuutto on erittäin huono juttu Suomen kaltaselle maalle.
      Ärsyttää kaiken maailman Vihreät, sossut ja sun muut monikultturistipuolueet, jotka aivopesevät suomalaisia sillä, että monikulttuurisuus on rikkaus, SIIS MITÄ VITTUA!? Suomi on suomalainen yhä edelleen, pidetään se suomalaisena, yksi kielisenä ja yksi kulttuurisena, ts. mahdollisimman vähän erilaisia kulttuureita.

      Missiona on muuttaa Suomi vain ja ainoastaan yksikieliseksi maaksi. Maaksi, jossa ei tarvitse opiskella kuin suomea ja englantia sekä jotakin kolmatta kieltä, joka on oppillaan itse valitsema.
      Lopetetaan se Brysseliin, Kremliin ja Mekkaan päin kumartelu ja vaalitaan Suomen ainoata oikeata kulttuuria, kantaväestön kulttuuria.

      Ja sitten vielä lopuksi, ei kannata huolestua. Kyllä se RKP pitää kynsin hampain kiinni tästä sille ainutlaatuisesta asemasta, ei RKP halua toista kieltä ja väestöä tulemaan heidän apajilleen.

      Äänestä nyt heeran tähden sitä Perussuomalaista, niin loppuu tällänen naurettava pelleily!

    • Toinen huolestunut

      "Tarkoitan, että jos maassamme asuvat venäläiset kokevat etujansa ja kansallista perimäänsä loukatuksi, niin Kremlistä kajahtaa"
      - Niin tässä tilanteessa saisimme kuulla venäjältä tyypillistä "neuvostoretoriikkaa": kuinka suomalaiset on "fasisteja" ja suomen valtio ja hallistus on .... "fasistinen"

      Näin se tulisi menemään. Toivon että tämä asia ei toteudu koskaan.

      • Toinen huolestunut

        Viron ja Venäjän välistä patsaskiistaa on kommentoinnut maamme pää- ja ulkoministeri, niin kuin heidän kuuluukin koska asia on paisunut jo "eurooppalaiselle" tasolle.

        ... Mutta... Yksi on joukostamme poissa, ei maamme äitiä näy? Liekö Tarjamme tuumaillut, että pian ei jatkossa Puuttinen käsky Kremliin käy?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5259
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4715
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3006
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1757
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1730
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1643
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1571
    Aihe