Vatsan kovetus..

siirabbinen

Hei. Olen tässä kärsinyt jo pitkään vaikeasta ummetuksesta. Toivon todella, että vaiva alkaa hellittää, sillä muutaman päivän ajan suoleni on toiminut lähes normaalisti. (Toisaalta, en kyllä ehkä enää tiedä mitä on suolen normaali toiminta, kärsittyäni näistä vaivoista lähes vuoden verran. Kaikkea on tullut kokeiltua, ja välillä sekä henkinen että fyysinen terveys tuntunut olevan vaakalaudalla asian suhteen :( )
Nyt kuitenkin olen jättänyt maidon juomisen ja muitakin maitotuotteita olen koittanut välttää näin kokeilumielessä. Lehmänmaidon sijaan olen alkanut suosia soijatuotteita. Ihmettelenkin, onko mahdollista, että maito ja maitotuotteet voisivat aiheuttaa ummetusta. Yleisesti ottaen olen ymmärtänyt, että vaikutus maitotuotteista on lähinnä päinvastainen.. Olisi siis hauska kuulla, jos jollain on asiasta kokemusta tai muuta tietoa :)

4

692

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • diosa

      Omakohtaisesta kokemuksesta voin sanoa, että erityisesti tuoremaitotuotteet aiheuttavat vatsavaivoja ei-allergikoillekin. Laktoosi-intoleranssikokeeni tulos oli negatiivinen, josta johtuen en heti jättänyt maitotuotteita pois. Pikkuhiljaa kuitenkin vähensin niitä, sillä huomasin poisjätön positiiviset vaikutukset. Kuuntelin siis enemmän omaa kehoani kuin lääkäreitä! Kehotan sinua tekemään samoin, sillä kukaan ei tunne/tiedä sinun tuntemuksiasi yhtä hyvin kuin sinä itse. Tee pieniä, yksittäisiä muutoksia kerrallaan ja kirjoita terveyspäiväkirjaa, jotta kokeilusi antaisi mahdollisimman paljon uutta tietoa tiettyjen ruoka-aineiden sietokyvystäsi ja kehosi/vatsasi toiminnasta.

      Terveysasioissa ei mielestäni voida yleistää montaakaan juttua - kehon toiminta on niin monen erillisen toiminnan yhteistulos. Kuten tiedät, keho tarvitsee kalsiumia, joten jos päädyt pesäeroon maitotuotteista, on syytä korvata tämä soijamaitotuotteilla.

      Vatsan lempiruoka on tietysti kunnon suomalainen kaurapuuro! Jos vatsavaivani alkavat muistutella läsnäolostaan, keitän puuroa ilman suolaa. Kun puuro on valmista, lisään siihen teelusikallisen soodaa (natriumbikarbonaattia), joka antaa sille kivan kevyesti suolatun maun. Ihme kyllä, sooda tuntuu auttavan vatsan tasapainon löytymisessä, ja sitä voikin juoda myös sellaisenaan veteen sekoitettuna ja käyttää kaikessa ruuanlaitossa suolan tapaan. Ainoana erona on, että se lisätään ruuanlaiton lopussa.

      Saamasi palautteen pohjalta: kokeile rohkeasti eri ehdotuksia, ja löydä omasi! Onnea matkaan!

      • Täysikasvuinen

        Tarkoitettu kenenkään täysikasvuisen ravinnoksi,sisältää kaseiinia liimassa käytettävää kiinteytysainetta antibiottijäämiä jne.Täysikasvuisen ruuansulatusjärjestelmä ei pysty sulattamaan maitotuotteita.Maitotuotteiden pois jättäminen parantaa oireitasi siirtymällä soijja tuotteisiin parannat ruuansulatuksesi toimintaa.


      • aikuistunut ex-punkkari
        Täysikasvuinen kirjoitti:

        Tarkoitettu kenenkään täysikasvuisen ravinnoksi,sisältää kaseiinia liimassa käytettävää kiinteytysainetta antibiottijäämiä jne.Täysikasvuisen ruuansulatusjärjestelmä ei pysty sulattamaan maitotuotteita.Maitotuotteiden pois jättäminen parantaa oireitasi siirtymällä soijja tuotteisiin parannat ruuansulatuksesi toimintaa.

        Haluan oikaista esittämäsi asiavirheen. Työskentelen meijerillä laboranttina ja antibioottijäämien tutkiminen on yksi työtehtävistäni. Estoainejäämä testataan raakamaidosta välittömästi lastin saavuttua meijerille ja jos tulos on positiivinen, maitoa ei päästetä tuotantoon.

        Nyt luultavasti ajattelet, että valehtelen, mutta se ei haittaa. Koska itse saan joka päivä omin silmin todeta maidon olevan antibiootitonta, ainakaan mysiinien pelko ei voisi estää minua käyttämästä maitotuotteita. Olin aikanaan vegaani ja voin sanoa, että tuolloin minulla oli lähes kokoajan vatsaongelmia.


    • tod.näk. syyn vaivoihisi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2850
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      111
      2096
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1003
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe